DELEN
nieuwe maan

Deze nieuwe maan kan voor verrassingen zorgen, omdat ze diep bij je buikgevoel komt. De vorige volle maan gaf je de gelegenheid om stil te staan bij wat je dit jaar wil realiseren. Vrouwe maan zal het addertje onder het gras blootleggen, geen half werk voor haar. Dat waar jij nog over twijfelt en onzeker over bent, of waar jij een oogje voor wil dichtknijpen, zal de kans krijgen om zich te uiten. Net zoals in de natuur, wil je al uitlopen, maar de omstandigheden zijn nog niet optimaal. Het is nog te koud, er kan nog sneeuw vallen. Niet voor niks noemt men april de maand van de grillen.

Maan in ram, 2de huis

In de ram-energie kan je zoiets hebben van:”Verhip, ik begin er maar aan!” of: “Beter iets doen dan niks!” of: “We zien wel wat eruit komt!” Er kan een drang zijn om in actie te schieten. De lentekriebels en deze (storm)ram kunnen samen voor heel wat energie en dynamiek zorgen. Dat is een beetje typisch voor de rammen: energie, de beuk erin en ‘we zien dan wel’. Bij beuken is er een maar, net als bij een boemerang volgt er altijd een soort van terugslag. Dat de-beuk-erin-gedoe zal géén goed idee blijken.

Weet je, het leuke van het leven is juist de reis. Een lekker stoofpotje krijgt zijn rijke smaak juist omdat het uren suddert. Een goed idee mag best sudderen. Bekijk alles nog eens goed. Noteer de voordelen en bezwaren, de pro’s en contra’s van je idee en herschik, laat los of voeg toe. Het is als een puzzel, geniet ervan om het beeld in je hoofd vorm te geven.

Gepieker en onzekerheid over de centjes

Ja, de ram wil van start, maar in het tweede huis is de rode draad: ‘wat heb ik of wat ga ik eraan overhouden?’. De focus ligt hier op je materiële zekerheden. Rond dit thema kan wel enige discussie plaatsvinden en ander werk kan de oplossing zijn. Maar ook het starten van een nieuwe studie of cursus is nu ideaal, want je motivatie is heel sterk.werk-nieuwe maan

Ook kan je het nu echt wel moeilijk hebben met situaties waarbij je je aan banden gelegd voelt of met inmenging. Sol niet en reageer je niet af op de mensen die belangrijk voor je zijn. Wel zal je grenzen trekken in bepaalde vriendschappen. Een hartig woordje spreken en duidelijk communicatie.

Iene miene mutte

Het bekende aftelversje, of de russische roulette? Het maakt niet uit, maar je gekwetste ikje dat zich altijd afgewezen voelt of buitenspel gezet zal zich roeren bij de eerste de beste mogelijkheid. Een hierbij passend beeld, is dat van iemand die met een dolk in de hand een groep vreedzaam spelende mensen probeert te provoceren, omdat ze geen aandacht aan hem besteden.

Niet schrikken als deze pijn, als een duiveltje uit je innerlijke spelonken, zich een weg naar buiten veert. ‘Het is altijd mijn schuld’, ‘hij heeft gewoon de pik op mij’, ‘ik word nooit gezien/gehoord’: het mantra dat de iene-miene-mutte zal activeren. Gelukkig maar dat het diep vanuit jezelf mag opwellen nu, je zal je stukken lichter voelen en meer inzicht krijgen in jezelf.

In mijn healingen en coachingen, is mij één ding heel klaar en duidelijk geworden. Namelijk, dat (onderhuidse) woede één van de belangrijkste blokkades is, die je hele systeem en leven naar de vaantjes helpt. Het haalt je lever, maag, plexus, darmen helemaal overhoop. Het vertroebelt je kijk op het leven (connectie met de lever), je derde oog want je kan geen samenhangende verbanden leggen en het legt ook je spijsverteringsstelsel plat. Ik ontdekte zelfs dat woede er ook de oorzaak van is dat je eerste nekwervel (de atlas) letterlijk verschuift. Onderdrukte woede zorgt ervoor dat jij de kraan van je eigen ziele-energie voor een stuk dichtdraait. Woede is je mannelijke energie die uit balans is.

Deze maanstand helpt je, je kracht op een evenwichtige manier aan te wenden. Het is oké om je mannetje te staan, maar vanuit kracht en niet vanuit onmacht.

Hogere ondersteuning

Mercurius en Uranus zullen je helpen om de dingen vanuit een ander standpunt te bekijken. Meer vanuit een globale kijk waardoor je inzicht kan krijgen in je eigen drijfveren. Wees gerust nieuwsgierig, probeer eens iets nieuws. Uranus zal je helpen je innerlijk zicht te openen voor andere standpunten en andere uitwegen. Je angsten om keuzes te maken en knopen door te hakken zullen hier extra aangepakt worden. Pas ook op voor intolerantie naar de ander. Net als jij mag de ander de ruimte krijgen om op zijn of haar tempo stappen te zetten. Vind je dat de ander stom bezig is, kijk dan eens bij jezelf waarom jij boos bent op jezelf. Waar je vind dat jijzelf tekort schiet.

Deze maanstand geeft je kansen om de zwakke plekken in je funderingen aan te pakken.

Tot de volgende

Isabelle Lambrecht

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in