DELEN
Nieuwe maan 29 december 2016

Zo we zijn aan het einde gekomen van een heel intens 2016. Na de nieuwe maan is de cirkel voor 2016 rond en wens ik iedereen een fijne afsluiting en een nieuw jaar met vele nieuwe mogelijkheden en groei.

2016 was een meer dan bewogen jaar op het gebied van het verhogen van je frequenties. Er werd hard gewerkt aan het loslaten van wat niet meer strookte met wie jij nu bent en waarnaar jij op weg bent.

Het is voor velen een mooie tijd van het jaar maar voor vele anderen ook een pijnlijke tijd. Voor alleenstaanden kan het een extra kwetsbare, deprimerende periode zijn na eenzame kerstdagen. Ga aan de slag met de geest van deze periode namelijk nieuw licht ontsteken in je leven.

Het is ook zo dat niet alleen deze periode maar ook de invloed van de nieuwe maan onduidelijke angsten kan teweeg brengen. Zwart kijken en depressieve gevoelens kunnen je overvallen maar dat heb je zelf in de hand. Gebruik je sneller geïrriteerd zijn als een extra push om op te ruimen. We weten al dat we in de 3 dagen voor de nieuwe maan best niks nieuws op stapel zetten. Het is beter om af te ronden en op te ruimen zodat je met nieuwe maan de vrouwelijke, ontvankelijke kracht terug aan het woord kan laten.

Nieuwe maan vindt onderdak in het 1ste huis in steenbok

Je roots, je wortels dus. Dat waar je verantwoordelijkheid voor opneemt, je levenstructuur en zekerheden. Je verleden kan (zuur) oprispen en om aandacht vragen zeker, trauma’s en onuitgesproken pijnen in de moederbloedlijn. Gebruik deze periode om oude pijn uit je jeugd, .iv.m. je moeder, nu uit te spreken en af te werken. Oude frustraties die er zijn omdat jij je mogelijks verantwoordelijk voelde voor de pijn van je moeder Er zal duidelijk actie en initiatief zijn op dit thema. Geef er aandacht en ruimte aan anders kan jij niet verder. Onze familie is onze wortel, en zonder goeie wortels worden we geen stevige bomen. Zolang je worstelt met het je verantwoordelijk voelen voor je moeder kan jij niet vooruit. Als man zal je hierdoor geblokkeerd worden in je vaderschap en als vrouw in je moederschap, verder zullen je relaties problematisch blijven omdat jij je niet kwetsbaar durft op te stellen. Er is hier een kans om je zorgzamer op te stellen, ipv dingen af te dwingen. Geef je over aan de vrouwelijke kracht van de nieuwe maan en ontvangend wat leeft in je hart. De manier waarop de moederfiguur met ons omging als kind zet de tendens van ons innerlijk leven. De moeder is de ingang waarmee we dit leven binnentreden.Nieuwe maan 29 december 2016

Voor zij die liever hun mannetje staan en hun vrouwelijke kant negeren kan dit uitwerken op werkgebied door meer voor je mening uit te komen. Probeer het dan te doen vanuit een zorgzaam zijn voor jezelf en niet omdat jij jezelf wil bewijzen. Deze energie draait rond zorgzaam zijn en begaan met.

Emotionele rollercoaster

Maan en mercurius dollen wat met elkaar waardoor je gedachten en keuzes te emotioneel kunnen zijn. Neem nu liever geen impulsieve (financiële) beslissingen want het zit er dik in dat het je achteraf zal spijten. Pas op waar je ja tegen zegt. Sta je er niet 100% achter, niet doen dan. Communiceer het duidelijk op volwassen wijze, zonder verwijten of slachtofferschap. Praat, schilder, teken, schrijf. Geef het een stem zodat het gelucht wordt maar koppel er geen actie aan. ‘Schenk klare wijn’,  wat niet zo evident is met een retrograde mercurius.

Vissen tweede huis : weergave van je waarden

Mars komt maan helpen, extra moed en hartstocht, om met open vizier het risico te nemen om een nieuwe weg in te slaan. Praten voor de lieve vrede of toedekken met de mantel der liefde is onzin daar is niemand mee gebaat.

Durf je open te stellen en knopen door te hakken en laat dan los je angst om dat waar je ja tegen zei te verliezen. Hou pluto wat aan de teugel daar hij te dominerend kan zijn of net te geobsedeerd om alles uit te klaren of uit te spreken. Volg je intuïtie, spontaan en zonder dwang en je zal de juiste toon en moment weten te voelen.

Er zijn altijd 2 kanten aan de medaille en pas als je met beide rekening houdt kan je een eerlijk besluit nemen. Vissen kan je helpen om je te verplaatsen in de ander. Je moet daarom niet akkoord gaan maar als je voelt wat de ander voelt kan jij het van beide kanten bekijken.

Onthoudt dat enkel je kijk op iets, je beslissingen en verwachtingen kleurt. Wees je bewust van je echte verwachting naar de ander, je zogenaamde verborgen agenda en je zal merken dat alles heel snel kan worden uitgeklaard op die manier.

Meer handelend vanuit kracht

Saturnus danst samen met venus en jupiter i.p.v. touwtjetrekken. Dat wil zeggen dat het duidelijk is dat er behoefte is aan emotionele en financiële zekerheid, meer dan aan opwinding en avontuur. Maar niet meer vanuit een nood aan aanvulling maar meer vanuit versterking. Zodat je partner of job meer aansluit aan je sterke kanten ipv aan je noodlijdende, verzwakte kant.

Al bij al mooie ondersteuning aanwezig vanuit de kosmos. Nu je de tendensen kent ben je een gewaarschuwd mens. Ga mee met de flow, onthoud wat je hier gelezen hebt en pas het toe.

We horen elkaar terug in 2017 onder de krachtige flow van de vernieuwende 1 trilling

Isabelle Lambrecht

Vorig artikelEen spirituele kijk op 2017
Volgend artikelHet geheim van een succesvolle planning
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in