Aarde_met_nieuwe maan 04-juni
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De Maan is de verzamelaar van alle stoffelijke zaken en geeft vorm aan alle psychische en geestelijke zaken. Je kan de maan zien als een soort vormgever in de stof. De maankracht zetelt in de 2de chakra, dat wat leven baart. Het is ook kracht waar de mannen zich aan laven als ze seksuele betrekking hebben met een vrouw. De vrouw is de draagster & bewaakster van de maankracht.

Een nieuwe maan staat tussen de aarde en zon , waardoor je enkel haar schaduwzijde kan zien. Een stand die hierdoor alles mogelijk maakt want dat wat in de schaduw zit mag nu aandacht krijgen. Als vormgeefster zal ze nu proberen vorm te geven aan alles wat onderhuids of onbewust bij je speelt.

De maan is verbonden met je gevoel en biologisch bloed. Zonder bloed of gevoel sterf je letterlijk. Bij nieuwe maan is de lever heel erg betrokken omdat het zintuig van de lever de ogen zijn. En de ogen zijn het orgaan bij uitstek waarin zowel de zonne- als maankracht uitwerken, daar de ogen in rechtstreeks contact staan met de pijnappelklier.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Zowel zon- en maanlicht worden via de pijnappelklier het menselijk lichaam binnengebracht. Respectievelijk het geestelijk & intuïtieve. De lever en de ogen bezitten hierdoor een verborgen kracht en worden niet voor niks de spiegel van de ziel genoemd. De lever heeft trouwens als taak alle gifstoffen te verwijderen opdat jij je unieke zelf en geluk kan beleven. De lever thema’s zijn schuld en schaamte gevoel in combinatie natuurlijk met de daaruit voortvloeiende angsten.

De nieuwe maan in kreeft

Het teken kreeft is ook de heerser van de maan en zal de maan invloed versterken. Haar invloed betreffen de thema’s : emoties, (t)huis, huiselijke sfeer, familiebanden vaderszijde en je gevoel van ergens bijhoren. Kreeft is een gevoelig water teken en daardoor mysterieus en soms een vat vol tegenstrijdigheden. Dan weer behulpzaam om soms chagrijnig tot onverschilligheid te vertonen. Maar onderschat de kreeft niet, want zolang ze zich niet veilig voelen verbergen ze zich achter hun schild. Mokken ipv de confrontatie aangaan, alert, moederlijk en ze doorzien direct de bedoelingen van de ander.Aarde_met_nieuwe maan 04-juni

Deze nieuwe maan zal je innerlijk huis door elkaar schudden. Daar waar jij je innerlijk niet veilig voelt met jezelf en in je leven, zal het rommelen. Je gevoel kan zeer grillige fratsen vertonen. Zelfvertrouwen en zelfaanvaarding worden hier aangeraakt.

Het vierkant saturnes / neptunus brengt je in contact met de oorzaken van je innerlijke conflicten, door ze uit te vergroten ! Want grote angsten en twijfel maken het je meestal onmogelijk de oorzaak te ontdekken. Dit vierkant zal je hierbij helpen.

De driehoek met mercurius ondersteunt dit proces zodat je ermee in communicatie kan treden. Het waarom te begrijpen zodat je er op een logische, praktische manier mee aan de slag kan.

Sirius komt ook meespelen, wat betekend dat je inzicht kan krijgen in de werking van oude karmische invloeden. Als je bereidt bent om bewust tijd voor jezelf in te lassen. Het laat je anders kijken naar de dingen vanuit een hoger gedachten goed. Sirius is verbonden met de godin Isis, het zieleweten en de zoektocht naar het hogere gedachtengoed.

Al bij al weer een diepe ondersteuning die mogelijk gemaakt wordt in het innerlijke opruimingsproces.

Mondiaal kan het wel weer voor de nodige onrust zorgen in de zin dat angsten, paranoia en intolerantie hun tanden zullen laten zien. Het is als etter die uit de etterbuil moet. Het komt van diep en is iets dat al lang sluimert.

De nieuwe maan in kreeft zal het meeste voelbaar zijn bij de mensen met zon, maan of ascendant in ram, kreeft, weegschaal of steenbok. Dus zijn jullie bereid om de innerlijke onrusten los te laten.

Succes

Isabelle Lambrecht

Vorig artikelGodinnen in de vrouw: Aphrodite
Volgend artikelAls aarden of gronden niet lukt
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

7 REACTIES

 1. Toevallig stuit ik op dit artikel. Ik heb 4 juli zo'n slechte dag gehad! Zo een heftige energetische sensatie in mijn lichaam dat ik er akelig van werd. De aanloop was al een week bezig en ik snapte dan ook niet waar dit vandaan kwam. Dit verhaal zou wel het een en ander kunnen verklaren.

 2. Ik vind deze site zojuist en stuite op dit onderwerp. Zondag nacht slecht geslapen en de hele dag nerveus, geirriteerd en emotioneel, vandaar dus. Ik schijn heel gevoelig te zijn en blijkbaar dus een nieuwetijds persoon die bepaalde dingen heel sterk aan voelt, kan vaak enkel niet plaatsen wat het nu is. Probeer met Mindfulness zaken onder de knie te krijgen. Maandag kon ik de oorzaak van de plotselinge omschakeling niet thuis brengen. De nieuwe maan heeft flinke invloed achter gelaten die dag in ieder geval.

 3. Via een ander artikelen valt mijn oog op dit artikel. Heel bizar want juist afgelopen nacht speelde mijn angst ineens heel heftig op . Ik loop al langer vast op angst maar vannacht was hij daar in alle heftigheid. Wat bijzonder is dat ik het nu voor het eerst toe kon laten. Dit bracht eerst een nog angstiger gevoel teweeg maar daarna ook rust.
  Ook kwam ineens mijn opa voorbij waar ik in gedachten Hulp aan vroeg.
  Mooi om dit artikel te lezen.

  Hebben jullie nog tips hoe hier nu verder mee om te gaan?

  • hallo juud, heel belangrijk is om je angst in de ogen te kijken en er niet voor weg te lopen; Ik schrijf er eerstdaags een artikel over waar ik hier dieper op zal ingaan. Weet wel niet wanneer het dan zal geplaatst worden dus 😉 hou het magazine nieuwetijdskinderen in het oog 😉

 4. vannacht 3 keer een nachtmerrie gehad die ik als kind ook altijd had, er komt iemand me achterna en ik kan niet vluchten, iedereen die ik tegen komt ziet niet waar ik voor ren en denkt dat ik gek ben of negeert me, dat zijn vaak mijn beste vrienden. De 3e keer en dat was vanochtend, kwam ik in de droom bij mijn voordeur en zag ik dat het geen wat me achterna ging een kind was. Ik kon het gezicht niet zien. Maar het was heel boos en probeerde met der hand door de brievenbus mij te pakken. En toen werd ik wakker. Ik ben meteen gaan researchen en kwam hierop. Ik had al zo'n vermoeden dat het niet gewoon was dat mijn droom deze keer zo heftig en zover kwam. Vind het fascinerend dat ik dan op dit artikel kom, helpt me toch weer een stapje verder. Hele boeiende site, thanks <3

  • hallo eva het is je innerlijke kind dat eindelijk wil gehoord worden…..;ga aan de slag met boosheid die in jou leeft en die je onderdrukt omdat je denkt dat dit juist of beleefd is……je kind wil zijn ervaringen en emoties beleven, laat het welopgevoed handelen maar varen………welk stukje van jezelf aanvaard je niet, wat mocht je als kind niet doen? ……….andere kunnen idd je angsten niet zien en weten dus niet waarvan jij wegrent…….het feit dat je voordeur gesloten is wil zeggen dat je belangrijke kansen mist omdat je wegrent van je innerlijke kind…..de brievenbus = ze wil met je communiceren, ze wil dat je naar haar luistert………ben jij bereidt de deur te openen voor je innerlijke leven en wil je ermee in communicatie gaan……….ziezo heel wat om over na te denken voor je xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in