DELEN
nieuwe-maan-5-juni--in-tweelingen

Nieuwe maan 5 juni: Innerlijk vervulling vinden

De pittige tijden blijven aanhouden. Er zijn 4 planeten die  het spel aangaan en elkaar zullen uitdagen. Venus (tweelingen), jupiter (maagd), saturnus (boogschutter) en neptunus (vissen). Als in een tennismatch staan ze in paren tegenover elkaar om het spel te spelen. Voor jou zal het voelen als een soort van innerlijke verscheuring want je zal niet goed weten voor welk koppel je zal supporteren.

De thema’s die uitgespeeld zullen worden zijn bijvoorbeeld persoonlijk leven tegenover ambitie
: wie wint de game? Zal je kiezen voor geld zonder vreugde of iets minder geld verdienen maar met meer levenskwaliteit. Welk leven ambieer je voor jezelf, waar vind je vervulling in en vreugde?

Het Zware aspect

Ook moeder natuur weet het niet precies. Ze schud met haar koker, dan eens onweer, stevige windvlaag, koud, warm tot zelfs mist. Niet leuk voor ons maar ik zie in mijn tuin dat dit weer zorgt voor woekering. Ik kan het onkruid op mijn oprit niet snel genoeg uittrekken. De natuurlijke overvloed wordt hier gestimuleerd als om te tonen dat we veel meer in onze mars hebben dan we gewoonlijk gebruiken. Overvloed is natuurlijk ok maar de vraag is op welk thema je nu aan het “woekeren” bent. Welk thema is nu overvloedig bij jou getriggerd? Fysiek, zakelijk, relationeel, emotioneel, woonkeuze, waar stropt het en waar vloeit het vanzelf? Geef je het proces de nodige ruimte of sluit je liever je ogen voor de nodige verandering. Een veranderlijk kruis dat getriggerd wordt vraagt je om je structuur te herbekijken.

Tegenwerkende bewegingen

Het gaat hier over een heel diep innerlijk proces om van dierlijke instincten te groeien naar een volwassen lichtwezen. Ook in de wereld zien we 2 grote strekkingen zich kruisen om een nieuw evenwicht te vinden. Islam, christenen, willen/voelen, mannelijke energie/vrouwelijke energie. In België is precies iedereen in staking. Ze kruisen om elkaar te voeden maar zolang er nog vanuit het basale dierlijke overlevingsinstinct gereageerd wordt is er chaos en verdeeldheid.

De nieuwe maan in tweelingen benadrukt die innerlijke tegenstrijdigheid. De nieuwe maan is een naar binnen beweging en de tweeling is juist zeer naar buiten gericht. nieuwe-maan-5-juni--in-tweelingenTweeling wil contacten, praten en houdt het het liefst leuk, mooi en oppervlakkig. Het is het teken bij uitstek van verbinding en kan niet goed alleen zijn. De kunst is nu om de kracht van de tweelingen nl het contact leggen, verbinden en nieuwsgierigheid om dat te verleggen naar je persoonlijke, innerlijke wereld. Voel wie je bent en wat je gaven en potentieel zijn, verbind je met je kracht en passie en wees nieuwsgierig naar de mogelijkheden om je eigen potentieel nog meer ten dienst te stellen van jezelf en de anderen. Geen wegcijferen meer maar een stevige basis leggen in jezelf zodat je jezelf kan delen met de buitenwereld.

Er is een troefkaart

Zowel maan als zon staan bij venus,  dat is schoonheid en harmonie zowel emotioneel als fysiek, de mogelijkheid om je gedachten en wensen echt te kunnen manifesteren en realiseren in de buitenwereld. Venus in positief aspect met zon (mannelijk) en maan (vrouwelijk) maakt pure liefde mogelijk op elk facet van je leven. Dus als je bereidt bent om in communicatie met jezelf te treden krijg je de kans met de venustroef om overvloed en vreugde duidelijk vorm te geven in je leven maar daarvoor moet je eerst werkelijk contact maken met wie je echt bent, je potentieel en je wensen. Hoe wil je anders manifesteren? Je kan het perfecte huwelijk sluiten nu, nl met jezelf. Ben je nog niet stevig gegrond in jezelf zal de adder zijn, dat de zon(ego) venus (gevoel) zal overschijnen omdat je niet in balans bent. Pas op dat je niet manipuleert om je zin te krijgen of je willetje door te drijven. Wees er je bewust van en neem deze kans om naar binnen te keren als je bemerkt dat je je laat overschijnen door je angstige ego.

Zoals altijd is er weer een test voorzien die ervoor zorgt dat wat we doen gefundeerd is door zelf inzicht. Jupiter vierkant maan zal uitvergroten wat echt emotioneel speelt bij jou op liefdesvlak (venus). Geloof je in jezelf, no problem. Geloof je niet in jezelf kan je in de clinch komen met je geliefde omdat jupiter je nood aan aandacht en zelfbevestiging zal uitvergroten. Je kan te betuttelend zijn en te goed willen doen om toch maar je zo begeerde aandacht te krijgen. Hierdoor kom je dan weer verstikkend over. Zorg ervoor dat jupiter een echte innerlijke basis heeft waarop hij zijn energie mag vuren. Venus gaat over de liefde en omdat het nieuwe maan is speelt hier de liefde voor jezelf. Als die ontbreekt kan het een zure appel zijn met zelfbeklag, veeleisendheid en twijfel aan jezelf.

Het vierkant van zon (de overwinnaar) en jupiter (versterker) kan zorgen voor een soort van overmoed in bepaalde situaties. Beter is het om de moed te hebben die delen van je innerlijke leven te verwarmen en te koesteren die van jou een warme en liefdevolle persoon maken. Daar ligt je ware overvloed en vrolijke zonneschijn.

Maan tegenover saturnus is gevoel versus ambitie. Wanneer je niet in balans bent zal je vervallen in perfectionisme wat voor ontzettend veel stress zal zorgen. Weet dat je al perfect bent, enkel je idee van perfectie is het probleem want zolang jij je leeg voelt vanbinnen zal je willen werken aan jezelf. Je ziel daagt je nu uit om te stoppen met werken aan jezelf en gewoon jezelf te zijn.

Zon opposiet saturnus is het patriarchaat van gezag en controle die gevoel en de vrouwelijke kwaliteiten als koestering, acceptatie en overgave in het verdommen hoekje duwen. Het mijn wil is wet is dan het thema.

Al bij al misschien wel heftig maar volgens mij een hele mooie kans op een soort van lente schoonmaak. Have fun en wees zacht met jezelf.

Warme groet,

Isabelle Lambrecht

Vorig artikelHSP: Het belang van gemoedsrust
Volgend artikelHoogsensitief en zo krachtig!
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in