DELEN
nieuwe_maan

Nieuwe maan 7 april 2016

Deze maan valt nog onder de ei-maan. Er zit dus al potentieel ‘in het ei’, de vraag is alleen of een bevrucht ei is of niet.

In deze nieuwe maan keren we naar binnen om ‘het ei te bevruchten met onze bewuste aandacht’. Omdat deze nieuwe maan conjunct staat met Uranus kunnen dingen ons zodanig prikkelen dat we op onverwachte, plotse wijze anders over onszelf en de wereld gaan denken. Voel je daar niet schuldig over, durf een oud gegeven woord ook te breken. Je bent nu niet meer wie je toen was. Laat je vernieuwing door niks tegenhouden want Uranus draagt de kracht van vernieuwing en vrijheid in zich. Onze innerlijke wereld kan dus danig schudden op zijn grondvesten door het vele vuur dat gemoeid gaat met deze maan constellatie. Langs de andere kant zal dit vuur ook je eigen passie aanwakkeren, wat altijd een goeie zaak is.

De maan in Ram zal een vurig innerlijk betoog ontwikkelen in jezelf en met de buitenwereld. Maar wanneer je dat vuur gebruikt om te voelen en te zijn ipv te analyseren en te rationaliseren zou je er kunnen in slagen de vlam van je hart te laten ontwaken.

Mars de heer van Ram staat bovendien ook in het vuurteken, boogschutter die heel wat pijlen zal afschieten. Actie gegarandeerd, vraag is alleen of je je innerlijke zal kunnen koppelen aan een uiterlijke actie. Maar gelukkig is er saturnus die ook in boogschutter staat en die zorgt voor een verkoelingseffect zodat je je nek niet zal breken met het uithalen van halsbrekende toeren of met een te snel willen gaan. De spanning die de huidige veranderingen oproepen zullen door saturnus min of meer in goeie banen geleidt worden. Pluto zal het geheel wel op een intens peil houden en voor versterking zorgen.

De essentie van nieuwe maan

Nieuwe Maan is een naar binnen richten. De innerlijke baarmoeder, donker, koud en rustig. We kunnen ons voller en ruimer voelen omdat onze ogen niks meer zien. Onze innerlijke blik echter laat ons contact maken met ons éénzijn met alles. Want in het donker vloeit alles inéén, verdwijnt de begrenzing als op magisch onzichtbare wijze. Het individu lost als het ware op. In deze periode staan we meer open om te geven en te delen met anderen. We zijn ontvankelijker. Het is een tijd van geven en delen met anderen en een tijd om begrip, begeleiding en overvloed te ontvangen. Vanuit het éénheidsgevoel meer duidelijkheid en inzicht krijgen.

Deze vurige ei-maan

De vurige zon en maan, dagen je uit om je uit je zelfbeperkingen los te denken en die te verwijderen uit je leven. Het scheppen van nieuwe ruimte voor je, met boogschutter die je zal triggeren op je zieleverlangens en dromen. Want in de lente staat alles in het teken van groei en bloei en vuur is de opwaartse kracht van groei. Laat je echter niet verleiden door de te vurige, ongeduldige ram die te snel wil gaan en daardoor soms het kind met het badwater weggooit. Impulsiviteit en lange tenen lopen hier ook gevaar. Gebruik dit vuur nu om contact te maken en om volmondig en passioneel ja te zeggen tegen je dromen.

Isabelle Lambrecht    www.isahealing.eu

 

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in