Nieuwe maan 7 november 2018 in schorpioen
Leestijd: 6 minuten

Nieuwe maan 7 november 2018 in schorpioen: intens contact met jezelf

Je weet al dat nieuwe maan altijd een naar binnen gerichte energie is of een trap die je naar binnen leidt. Schorpioen is een intens, diep voelende energie, die het dichtst bij je zieleroerselen staat. Ook de patronen verwijzen naar een enorme verdieping en push richting contact met jezelf.

Het kom patroon

Wanneer alle planeten zich bevinden, in maar in één helft van de horoscoop, geeft dat aan, dat je voldoende zal hebben aan jezelf en je weinig zin of motivatie zal ervaren om actie te ondernemen. Het is een tijd van contemplatie, mijmering en het tijd nemen voor jezelf.

Bezetting van de bovenste hemisfeer (bovenkant)

Wanneer enkel deze bezet is, is er sprake van bewustwording of een focus op het hoe jij functioneert in de samenleving, welke rol je momenteel speelt en wil spelen. Wat wil je in de praktijk brengen en waarom wil je dat? Is je eigen profiel al duidelijk of is er nog gebrek aan contact tussen je innerlijke en uiterlijke wereld? Via deze nieuwe maan krijg je een inkijkje in jezelf over hoe jij de buitenwereld verantwoordelijk stelt voor je moeilijkheden en de mogelijk oplossingen.

OEF: Noteer de volgende dagen de problemen waarvoor jij de buitenwereld aansprakelijk stelt. Noteer duidelijk wat je verwacht en waarom. Vraag een vriendin of vriend die je vertrouwt om je te helpen. Zet 2 stoelen tegenover elkaar en laat je vriend(in) voorlezen wat jij geschreven hebt, terwijl jij tegenover hem/haar plaats neemt. Noteer de gedachten de bij je opkomen terwijl je eigen tekst aan je voorgelezen wordt. Je zal merken dat je de tekst vanuit de oppositie zal aanhoren en dat zal je helpen om een andere visie of aanpak te ontwikkelen.

Zolang je je mechanismen en patronen niet klaar hebt, blijven ze je in hun tredmolen houden.

Bezetting van het 3de kwadrant

Het 3de kwadrant is het hoe jij je betrokken voelt bij sociale gebeurtenissen. Het hoe jij jezelf wegcijfert en de noden van anderen op de eerste plek zet in plaats van je eigen wensen. Wat denk je daarmee te winnen?

OEF:denk na over het volgende: hoe dienstbaar en waardevol kan jij zijn als je handelt vanuit zelfafwijzing en een jezelf wegcijferen. Wat zou jouw meerwaarde kunnen zijn mocht jij je stralende zelf kunnen zijn. Denk jij dat het getuigd van liefde en respect als jij de ander zijn/haar negatief zelfbeeld en patroon blijft voeden? Is medelijden een teken van liefde of een teken van egoïsme? Is lijden een noodzaak of een keus?

Nieuwe maan in schorpioen in het 7de huis

Deze stand maakt je bewust van je intense gevoelens, met name je sympathieën en antipathieën. Binnen de schorpioen energie is het moeilijk om geheimen te bewaren maar het zorgt er ook voor dat je hierdoor anderen wil manipuleren als jij zelf nog dingen geheim wil houden. De dingen die je in je relatie onderdrukt zullen nu naar buiten komen. Met name dat wat je niet ok vind aan je partner, maar tot nu toe verzwegen hebt.

OEF: kijk eens hoe jij probeert om de zwakke plek van de ander uit te buiten in de volgende 10 dagen. Waarom denk jij te moeten manipuleren, waarom vind je het eng om je zelf bloot te geven, waarom voel je je hierbij kwetsbaar?

Het 7de huis is het huis van de relaties, met schorpioen kan jij hier ervaren dat je hunkert naar een intense verbinding met je partner. Een verbinding die echt en diepgaand is. Je wil dat je partner eerlijk is en zich helemaal geeft. Maar onthoud, dat je in een relatie altijd met twee bent. Stel jezelf zeker de vraag of jij bereid bent om je partner hetzelfde te geven als jij van hem/haar verwacht.

Je kan je overvallen voelen door sterke jaloezie en angst als je partner niet doet wat jij wil. Het nadeel van de schorpioen is, dat die zo intense voelt, dat die zich pas wil openstellen als hij/zij zich 100% veilig en zeker voelt.

Vraag: welke zekerheden denk jij nodig te hebben? Wat verschaft jou veiligheid? Hoe hou jij je partner onder controle? Ben je alleenstaande, kijk dan waarom je nog bang bent om jezelf weer te verliezen in een relatie?

Zon en jupiter staan ook in schorpioen

Nieuwe maan is altijd een nieuw begin, een nieuw zaadje. In schorpioen sluit je een fase van het lagere zelf af en ontsluit je je eerste stappen als hoger wezen. Je bent je in schorpioen bewust van je multidimensionele zelf. Vandaar dat dit zo intens aanvoelt en je kan overweldigen. Zowel maan (voelen) , zon (weten) en jupiter (groei en vermeerdering) staan in schorpioen. Schrik dus niet van een intens voelen, want dit is nieuw. Als “lager” wezen leef je verdoofd maar in deze energie zal je momenten van intens bewust-zijn kunnen ervaren. Omhels het, ook al is het intens. Wees er niet bang voor want het jaagt je enkel angst aan omdat je er niet meer mee vertrouwd bent, ondanks dat het een onderdeel van jou is. Zoveel mensen zijn vervreemd van zichzelf en daarmee ook bang van zichzelf. Geloof me, het is het mooiste wat je kan ervaren, het terug éénworden met jezelf en daarmee met de bron.Nieuwe maan 7 november 2018 in schorpioen

Gunstige aspecten van de maan met neptunus en pluto

Maan krijgt krachtige steun van neptunus wat inhoudt dat je zal durven dromen en het zal blootleggen waar en hoe jij jezelf verwaarloosd. Je vind het ook belangrijk dat elk contact een verrijking is voor beide partijen. Ambitie maakt plaats voor het eenvoudige plezier van geven en 100% aanwezig zijn.

Pluto, de heer van schorpioen geeft ook een gunstige duw aan het geheel. Pluto en maan geven altijd iets dwangmatigs, duiden op vast patronen en gewoontes. Maar binnen deze sextiel is het mogelijk om gewoon intens te genieten van elkaar. Intens geluk is nu mogelijk als jij bereid bent om het idee los te laten dat het leven moeilijk moet zijn. Het leven vormt zich naar dat wat jij accepteert en toelaat voor jezelf. Hoe minder je probeert in te vullen (= te controleren) hoe meer je eigen potentieel tot vervulling kan komen.

Vraag: mag jij intens gelukkig zijn? Mag jij gaan voor de volle 100 pond of ben jij minder waard? Mag jij overvloed en vrijheid genieten of moet jij hard werken en zwoegen?

Mars en zwarte maan conjunct in de vrije waterman

De zwarte maan is dat wat wij verdrukken in onszelf en in deze samenstand met mars kan dat resulteren in onderdrukte woede, agressie en irritaties die de kop zullen opsteken. De zwarte maan is dat deel van onszelf dat eist dat alles 100% en evenwaardig is. In waterman wil het zeggen dat je wel vernieuwing wil maar dat je boos kan worden als het niet loopt zoals je wil of als het niet snel genoeg gaat naar jouw idee. Maar je mars en daadkracht loopt inderdaad tegen heel veel stellige overtuigingen aan waardoor zijn kracht geremd wordt. Ik merk het zo vaak tijdens coachingen, dat mensen wel zeggen ik wil maar als ik hen dan via de beelden die ik doorkrijg, kan loodsen tot aan het cruciale punt, zie ik ze zo vaak als een slang kronkelen op hun stoel. Het verbijsterd me steeds weer dat zij op het cruciale moment echt moeilijk doen om ja te zeggen tegen zichzelf. Steeds weer, zie ik keer op keer, hoe de mens zelf zijn enige vijand is. Ik mag nog de rode loper uitrollen, ik kan er niet opstappen in de ander zijn/haar plaats.

Voel je frustratie: benoem die, schrijf die op. De enige angel is steeds weer wat volgens jou moet gebeuren.

Laat elke vorm van moeten los, want dingen kunnen maar zo snel gebeuren als waarvoor jij rijp en klaar bent. Vervloek het leven niet, want het leven geeft je enkel wat jij zelf toelaat. Verlopen dingen niet zoals jij het wenst, accepteer dan dat wat gebeurt het enige juiste en het beste is in je huidige situatie. Je zal merken dat je meer ruimte en adem krijgt en dan kan er een shift in jezelf gebeuren. Vechten, frustratie en weerstand is jezelf klein houden, acceptatie en overgave is jezelf groter en ruimer maken.

Met acceptatie accepteer je enkel je realiteit wat niet wil zeggen dat je ermee akkoord gaat. Maar pas nadat je je realiteit accepteert kom je in de positie om verandering aan te brengen. Zolang je probeert je realiteit naar je hand te zetten, leef je in een luchtkasteel maar onmacht troef is. Dit is de zuiverste vorm van het jezelf moeilijk maken.

Mars/zwarte maan sextiel uranus

Je onbewuste drijfveren en passie zullen je inspireren om het avontuur van je leven aan te gaan. Want elk mens is hier op aarde om de ander te inspireren met zijn eigen potentieel en unieke zijn. Leer op je instincten te vertrouwen, durf onafhankelijk te zijn vanuit kracht ipv uit onmacht. Als je leert te leven en te handelen vanuit je diepste drijfveren zal je merken dat het heel fijn is om authentiek je ding te doen. Zwarte maan is dat wilde ongerepte in jou dat onverwoestbaar is.

Je kan blijven leven vanuit je innerlijk wond en zelfafwijzing of je kan jezelf openstellen voor het wonder dat het leven in essentie is. Met deze stand zal je wens naar meer plezier in je leven versterkt worden. Grote veranderingen zijn nu mogelijk voor wie de moed heeft om ja te zeggen tegen zijn/haar innerlijke diepste wensen.

Op 23 november krijgen we de volgende insteek op ons pad via de volle maan

5 REACTIES

  1. Ik had dit toch zo nodig, je artikel. Ik zit momenteel een beetje vast… en wil controle over mijn gezondheid. Maar nu snap ik dat ik moet loslaten… en begrijp waarom. Dank je wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in