Nieuwe maan 9 oktober
Leestijd: 6 minuten

Wat me opviel is dat alle planeten uitgezonderd uranus, onder de middellijn vertoeven. Dat ondersteunt de verinnerlijking want onder de lijn werkt alles verinnerlijkt of introvert uit. Met nieuwe maan ligt de klemtoon sowieso meer op het innerlijke leven. Ervaar je meer behoefte aan rust, een eerder verward dan gefocust zijn , maar hierdoor ben je ontvankelijk voor voor nieuwe ingevingen. Dat komt omdat je meer openstaat voor je innerlijke roep. Blijkbaar zullen er een paar heel belangrijke innerlijke issues uitgewerkt worden wat zal resulteren in duidelijk nieuwe zaadjes (visie). De periode net na nieuwe maan is de beste om in te zaaien.

Deze nieuwe maan is sterk verbonden met de maan eclips in leeuw van januari dit jaar. Dit omdat ze exact hetzelfde aspect maakt met neptunus en de planeet ceres. Er is hierdoor een soort van focus op de status van vrouwen, die alleenstaand zijn of buiten de klassieke patronen vallen, éénouder gezinnen.

Uranus in stier 8ste huis

Uranus is de enige planeet die boven de middellijn staat en die extravert zal uitwerken. Hij is de energie van de dwarsligger, waarbij alles kan en mag. Uranus zorgt ervoor dat je je bewust bent van het feit dat je een individu bent en de mogelijkheid om uniek en authentiek te kunnen handelen. In het 8ste huis zal je ego duizend doden sterven want uranus doet lekker zijn eigen ding. Handel je vanuit egoïsme en plicht, kan je stevig op je bek gaan in deze energie.

Uranus is het weten dat jij een straaltje van de oerbron bent, uniek en even krachtig als de bron. De uitnodiging om te ontdekken wat jouw unieke straal of potentieel inhoud. Als je deze energie niet begrijpt of kan hanteren ben je wispelturig, ongedurig, tegendraads, hyperactief en onrustig, extreem, vervreemd. Je kan deze leren hanteren door in de eerste plaats het leven als een avontuur te zien in plaats van een tranendal. Dan je eigen waarheid te volgen, je creatief en vindingrijk op te stellen, om authentiek te durven zijn, respect voor het leven, acceptatie van het feit dat je altijd vrij bent en begrip dat alles evenwaardig is.

Nieuwe maan conjunct ceres en inconjunct neptunus

Kijk eens terug naar de laatste week van januari en de maand februari. Op deze thema’s of omstandigheden (innerlijke twijfels, relaties, werk, familie, …) mag jij in de volgende 4-5 weken zeker herhaling verwachten want het is de bedoeling dat je deze nu volledig begrijpt, uitwerkt en afrond. Er zijn nog losse eindjes vanuit die periode.

Ceres de wijze moeder energie

sterke moeder- Nieuwe maan 9 oktoberCeres conjunct maan is een energie die zeer liefhebbend en ondersteunend is met het nodige respect voor ieders pad. Onder deze energie valt de oude wijze (moederenergie) die haar wijsheid deelt zonder, deze aan de ander op te leggen. Wijsheid wordt soms als hard ervaren omdat het ontdaan is van emoties en drama”s. Een wijze heult niet mee via medelijden maar accepteert gewoon het pad. Een wijze weet dat lijden onbestaande is en zal zich als een goede ouder gedragen door zijn/haar kind/leerling, de ruimte te geven om zelf te ervaren en tot inzicht te komen.

In deze energie kan je extra openstaan voor hulp aan zwerfdieren of andere behoeftigen. Als je je hiertoe aangetrokken voelt doe het dan van uit liefde en nooit vanuit medelijden. Handelen vanuit medelijden versterkt enkel de ander in zijn/haar zelfafwijzing.

Heb jij een liefdeloze of afwezige moeder, een bezitterige of verstikkende moeder, dan zal deze pijn uitvergroot worden. Hiermee krijg jij de kans om dat gebrek los te laten en te ontdekken dat jij perfect in staat bent om jezelf te koesteren en te steunen. Zelf ben ik een ongewenst kind en ik ben gedragen en gebaard door een BAARmoeder maar ik heb nooit het gevoel gehad een moeder te hebben. Ze was er wel altijd en kookte lekker maar emotioneel is/was, ze er nooit. Ik vertrouw haar ook voor geen meter. Maar het moment dat ik mezelf leerde koesteren had ik geen moeder meer nodig, kon ik mijn fysieke moeder ontslaan van deze taak en kan ik als een wijze liefhebbende vrouw haar nu haar pad van harte gunnen. Ze is nog steeds afstandelijk, gesloten en manipulatief, maar het raakt me nog maar weinig enkel als ik me terug open stel voor haar ben ik eraan voor de moeite.

Dit openstellen is een zeer subtiel gegeven en is belangrijk dat je dit goed begrijpt. Als je jezelf bent, dan stel je je enkel open voor jezelf open en heb je niks anders nodig. Stel je je open voor iemand anders door voorbeeld aandacht of hulp nodig te hebben, dan komt hun energie binnen. Als je echter gewoon jezelf deel door daar te zijn zonder hen nodig te hebben, zonder iets van hen te verwachten dan kan je genieten van wie ze zijn.

Het leven is zo bijzonder subtiel en de lijn tussen het subtiele en de substantie is flinterdun. Enkel een stevig bewust-zijn zorgt ervoor dat je het onderscheid kan maken.

Ceres en voeding

Moederliefde is ook voeding, zowel emotioneel als fysiek. Ceres daarmee ook naar granen, bier, kruiden, marihuana en opiaten. Het thema voeding zal weer opspelen. Kijk naar hoe jij je voedt. Zijn er verslavingen zowel aan gedachten of aan voedingsmiddelen? Onderzoek het waarom van die dingen, ontdek waarom je je slecht voelt en herstel te balans door keuzes te maken die je goed gevoel ondersteunen.

Wat typeert de wijze?

Als wijze blijf je gemakkelijk in je centrum omdat je vanuit eigenliefde leeft. Hierdoor ben je ontdaan van schaamte, schuldgevoel en medelijden vanuit de wetenschap dat je maar tot wasdom kan komen als je al die fases zelf doorgemaakt hebt. In weegschaal zal je merken dat je gemakkelijker uit je oordelen kan stappen en je dichter bij je gevoel en innerlijk weten kan komen. In weegschaal zoek je naar geluk en harmonie. Kijk waar je begin dit jaar doorgeschoten bent in het je nog willen bewijzen en bevestigen (leeuwenergie) en neem nu je kans om je balans te vinden in datzelfde stuk. Ceres/maan is een begrijpende, accepterende moederlijke energie, zonder oordeel.

Het is belangrijk om te begrijpen dat alles wat aan het nu voorafgegaan is perfect was en de juiste stap in je leven. Kom nu vanuit dat inzicht tot balans en je zal merken dat je leven veel gemakkelijker wordt als je leeft vanuit je centrum van eigenliefde in plaats van buiten je centrum in de jungle van je emoties.

Ik merk dat dit jaar echt draait om healing van de moederenergie en de moederbloedlijnen. Het is echt de rode draad van dit jaar. Met deze nieuwe maan is er bij velen, collectief hier een diepe healing op mogelijk. Ceres of de oermoeder is een dienstbare energie die ook healing brengt.

Maan inconjunct neptunus

Hier is sprake van een zeer grote gevoeligheid, een opgaan in het/de ander. Heel belangrijk is om je regelmatig alleen terug te trekken om de overload aan prikkels te ontladen en terug in je eigen energie te komen. In deze constellatie beschik je wel over een ontzettende verbeeldingskracht (visualisatie). In deze verbinding zijn grensoverschrijdende uitvinden mogelijk (internet, tv, telefoon) die ervoor zorgen dat mensen collectief kunnen verbinden met elkaar. Intunen op de vorige leven, toekomst want neptunus werkt grensvervagend. Neptunus is het kanaal van god, de cameleon. Met neptunus daag je je realiteit uit, schep je ‘illussies’ . In essentie is materie pure illussie = een hardgeworden idee, want alles bestaat in essentie uit energie.

Cheiron de wond en waar nu healing op mogelijk is

Cheiron staat in het 7de huis dus de kwetsing is een overgevoeligheid voor wat mensen over je zeggen, voor kritiek. Pijnpunten in relaties door slechte ervaringen. Werkpunt hier is vertrouwen op de relatie met jezelf. In vissen wil je ontsnappen aan druk, realiteit, plichten en is drugs, alcohol of een sekte een tool om je eigen verantwoordelijkheid en kracht naast je neer te leggen. Als je buiten je centrum leeft ben je hierbij overgevoelig voor de collectieve pijnen.

Healing tijdens deze maan ligt in het gebruik van muziek en het durven toelaten van je gevoeligheid. Je gevoeligheid inzetten voor jezelf ipv tegen jezelf. Met andere woorden invoelen of iets/iemand je een goed gevoel geeft of niet en aan de hand daarvan je keus maken.

  • Cheiron is ook inconjunct met mercurius dus je zal merken dat je uiting of uitdrukking wil geven aan je diepste ik. De wens om uniek te zijn vanuit inzicht en balans ipv uit de leeuw = het zichzelf stellen. De valkuil hier is dat je teveel informatie opzuigt waardoor je geen klaar meer ziet. Gebruik de kracht van je zelfdiscipline om in te voelen en je grenzen te trekken. Weten zonder voelen is waardeloos. Je kan maar tot wijsheid komen door weten om te zetten in ervaring en zo de schifting te maken wat wel op je lijf geschreven is en wat niet. Enkel op die manier kan jij echt gestalte geven aan je eigen unieke straal en frequentie.
  • Met cheiron sextiel aan juno, is er hier een prachtige kans om problemen op te lossen tussen 2 mensen die gescheiden leven. Ook om een ware partner aan te trekken.

Al bij al weer een duidelijke insteek voor de volgende weken, tot we op 24 oktober met de volgende volle maan, onze volgende kosmisch tip krijgen.

Neem lekker je tijd en tot de volgende.

2 REACTIES

    • hallo bastiaan ja het is fijn om geinspireerd te leven vanuit de eigen wijsheid, kan ik van harte aanbevelen 😉 groetjes isa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in