Leestijd: 5 minuten

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik voel me de laatste dagen super energiek, het opruimen is een plezier en gaat vanzelf. Alsof de lente al met frisse bezem door mijn systemen veegt. Wat bizar is want met nieuwe maan is de energie normaal meer ingetogen en naar binnen gericht.

Ik was op bepaalde momenten als een stuiterbal, niet te stuiten hihi. Gelukkig hielp moeder natuur me terug in balans te komen door me de mieren te sturen. Toen ik de mieren weer vrolijk door mijn huis zag marcheren; wist ik dat ik me ook weer als en werkmier gedroeg en riep ik mezelf “tot orde” door los te laten en te ontspannen. Deze nieuwe maan is er eentje die duidelijk grote schoonmaak wil houden.

Ik vernam ook van heel wat mensen dat ze voelen dat ze in beweging willen komen. Vanuit een zekere onrust, zonder dat ze echt de vinger erop kunnen leggen wat ze willen veranderen.

De ram is een energie die moeilijk te stuiten valt. Het is een energie die “moet” bewegen, die erin wil vliegen, die dingen wil doen. Dus zie je niet direct in welk segment van je leven verandering mag komen, gebruik dan deze actieve energie om grote schoonmaak te houden.

Eigen grenzen trekken

De energie van de 3 vorige maanden heeft je (ons collectief) het vuur aan de schenen gelegd om meer je eigen grenzen te trekken; door je in contact te brengen met je diepste onbewuste kwetsing. Door deze zichtbaar te krijgen krijg jij nu de mogelijkheid om meer te leven vanuit je eigen prioriteit. Ik ben dus wel benieuwd of je al ontdekt hebt vanuit welke prioriteit jij leeft? Want alles valt en staat met je bewustwording.

Bewustwording

Bewustwording, weten waar je mee bezig bent, want jij bent de stuwende kracht in je leven die vorm geeft aan alles, via je gedachten. Hoe bewust ben jij van wat er allemaal door je hoofd gaat? De meeste mensen zijn voor 4% bewust, al de rest is automatische piloot. Je leven wordt gestuurd door prioriteiten vanuit je aangeleerd gedrag, net alsof jij een computer of robot bent.

De vorige maan in weegschaal wou hierin meer balans brengen. Hoe zit het met de balans bij jou? Heb jij ook al gemerkt dat je smaken en wensen veranderd zijn en dat het je niet meer lukt de dingen zoals anders aan te pakken? Kan jij al voelen dat er een subtiele verschuiving plaatsgevonden heeft, die je iets assertiever maakt?

De bezetting in het 12 huis viel direct op

Toen ik de maanradix getrokken had, viel mijn oog direct op het 12 huis waar toch wel een paar kanjers staan.

Saturnus (structuur) mars (daadkracht) uranus (intuïtie/verlichting) en dat allemaal in het teken steenbok ( je eigen verantwoordelijkheid nemen). Weer een mooie vingerwijzing naar die onbewuste collectieve stuwing nu, die aangestuurd wordt vanuit de kosmos, naar vernieuwing en meer leven vanuit eigen mogelijkheden. Met andere woorden een assertief in het leven staan in plaats van defensief.

Nieuwe maan in ram in het 2de huis

Deze nieuwe maan zal je helpen om deze nieuwe innerlijke beleving naar buiten te brengen. Ram sleurt je gewoon met zich mee, in een vloeiende, niet te stuiten beweging. Het is nog niet belangrijk wat en hoe, want de ram energie brengt je ‘levensschip’ gewoon in beweging. Je lag heel lang vastgeketend aan het anker van je vooroordelen-verwachtingen en voorwaarden. Maar velen krijgen er nu echt wel zin in om die beperkende ankers NU los te gooien. Ram geeft je daartoe de nodige energie, enthousiasme en push om inderdaad een stap te zetten in de nieuwe richting.

De ram, het eerste teken van de zodiac, vol vuur en levenslust is de pionier. Dat wil zeggen lieve mensen bye bye comfortzones. Zijn kracht ligt in zijn impulsief zijn, optimisme en naïviteit. De ram is het zaad, dat maar één focus heeft: namelijk door de aarde (de materie) heen breken, zo snel mogelijk naar het licht, zodat het potentieel zich in een latere fase ten volle kan ontplooien en manifesteren. Hierdoor wordt je minder belemmert door vooroordelen. Een ram pikt snel in op wat zich nu aandient en zal achteraf wel zien waar hij uitkomt of wat hij met de situatie kan aanvangen. Ik vind dit een zeer goed uitgangspunt want de toekomst is per definitie onbekend en daarom ook onlogisch. Het is dan ook logischer om een stap te zetten en dan je gezonde verstand te gebruiken om te kijken of het iets voor jou is of niet. Het zaadje in de grond, zal zich in eerste instantie gewoon een weg banen naar boven naar het licht en dan pas zal het zichzelf ontvouwen. Mensen doen het andersom, want ze willen alles onder controle hebben/houden. Maar controle en vernieuwing zijn twee tegengestelde krachten. Het is dus of het ene of het andere. De ram zegt, leven dat is het belangrijkste.Hij baant met andere woorden de weg.

De nieuwe sprong zal zich situeren in je eigen waardebepaling, financiën en zekerheden. Ben je bereid om bewust meer overvloed in je leven toe te laten of zijn je denken en handelen nog in tegenspraak? Kies jij voor zekerheid of voor leven? Welke zijn de bronnen waarover je beschikt (geld, talenten, potentieel, ideeën, …..) Daar zal je uit je comfortzone mogen treden en je grenzen verleggen. De focus van wat je kan verliezen vervangen door een focus van wat je kan winnen. Je tweede huis is het huis waarop jij je waardebepaling (oordelen, verwachtingen, eisen) stoelt. Neem de tijd om hierop in te tunen en bewust stil te staan wat je waardepalingen zijn (maw wat belangrijk voor jou is en waarom)

Uranus staat bij de maan dus meer inzicht in je gevoelens, een plots weten. Al bij al een snelle energie want de ram is vurig en enthousiast en uranus zorgt voor een directe verbinding tussen voelen en weten. Dit is een schitterende combinatie voor mensen die al vanuit hun gevoel leven maar voor mensen die nog leven vanuit hun emoties zal het resultaat een stier in een porselein winkel zijn.

Het verschil tussen gevoel en emoties

Gevoel is alles wat met vreugde en liefde te maken heeft en is gelinkt aan je hogere zelf en lichtwezen. Emoties zijn alle ego vormen van voelen, gebaseerd op angst en drama: angst, irritaties, woede, machtsvertoont, bluf, onzekerheid, haat, ….

Zolang je handelt uit moeten en plicht, zit je in emoties. Wanneer je dingen doet die je een goed gevoel, plezier en energie geven handel je vanuit gevoel. Emoties is controle, gevoel is juist vrijheid.5 praktische tips voor ouders van hoogsensitieve kinderen met veel temperament

Uranus ruim vierkant met pluto in het 2de huis & 12d huis

Uranus is de vernieuwing, verlichting, intuïtie. Verrassend en onvoorspelbaar en hij toont een nieuw aspect van de planeet waarmee hij verbonden is. Pluto legt je zwakke plek bloot. In het 12de huis verwijst die naar je existentiële angsten, innerlijke wreedheden door zelfafwijzing en het kleineren van jezelf.

Met deze nieuwe maan krijg je de kans om te begrijpen hoe jij jezelf ondergraaft en klein houd door je focus op verlies. Uranus zegt ook dit deze beweging zich collectief zal manifesteren. Ik moest direct denken aan het sprookje van de schone slaapster die eindelijk wakker gekust wordt door haar prins (symbool natuurlijk voor de ziel).

Mercurius direct

Mercurius retrograde heeft toch voor behoorlijk wat verwarring, misverstanden en vertragingen gezorgd, dus ik ben blij dat hij op 15 april weer direct zal lopen. Met een mercurius retrograde ligt de klemtoon maar naar binnen gericht. Ik had moeite met mijn verslagen en het naar buiten communiceren en voelde me telkens weer naar binnen gezogen. Ook weinig inspiratie om te schrijven en de eerste week eigenlijk weinig zin om ook maar in beweging te komen. Dit is nu wel juist tegenovergesteld de laatste dagen, olé.

Ik wist/ voelde dat nieuwe zaadjes gepland werden en nu de ram eraan komt voel ik dat ik erin wil vliegen. De zaadjes zijn echter nog niet zichtbaar. Dus je zal merken dat het inzicht die de retrograde mercurius je gebracht heeft, maar echt tot je zal doordringen binnen een goed 10 tal dagen. Je zal plots merken dat je op een totaal andere manier bezig bent en dat je zal weten wat je doet. Nu voel je het dus al, maar weet/begrijpt het nog niet. Accepteer dit en laat los dat je al het moet kunnen vatten. Probeer niks te forceren en volg je gevoel als je je al tot iets aangetrokken voelt. Het inzicht komt later.

Het is een nieuw pad mensen dus onbekend. Met je oude kennis kan je hier niet binnen. Het is maar door stappen te zetten, te analyseren en bij te sturen dat je verder kan op je nieuwe pad.

Succes, veel plezier en we zien/horen elkaar weer met de volgende ronde op 30 april met volle maan.

26 REACTIES

 1. Heel de week al heel veel energie en wist niet waar het vandaan kwam… wat ben ik blij je artikel terug te mogen lezen, je slaat alweer de nagel op de kop. Dank je wel!

 2. Weer fijn om te lezen, zoals al je stukken over de al dan niet volle manen. Wat ik erg grappig vind van jou, is dat je ook lekker gek kan schrijven. Met hi, hi er tussen door, heel speels. De nieuwe maan in ram spreekt mij als ram wel aan. De ram is immers het 1e teken en kan gezien worden als het kind van de dierenriem. Ik ben onlangs 65 geworden, maar ik word er niet serieuzer op. We kunnen beter weer plezier hebben, net als toen we kinderen waren. Doe maar gek, dat is veel beter dan gewoon. Dat schrijf je ook, leef vanuit je gevoel. Niet vanuit de beperkingen van je ratio. Wie lacht ontspant, wie ontspannen is, lacht meer.
  Dank je wel Isabelle!

 3. Ha, wat grappig allemaal. Ben helemaal ni veel met astrologie bezig, maar wat ik hier lees, is wel heel herkenbaar. Grote schoonmaak, Ik sta erbij en ik kijk ernaar. Er doen zich dingen voor die me helemaal in paniek zouden doen raken, waar ik mn haren zou van uittrekken en die me heel onzeker hadden gemaakt. En innerlijk blijf ik daar vrij rustig bij nu. Heb meer moeite van al de goed bedoelde raad, dan alles waar ik nu door ga. Spannend en elke keer weer een ander obstakel waar ik mee om moet gaan. En het volgt heel snel op elkaar. Het lijkt of ik getest word. En soms laat ik me meeslepen. Maar ni meer voor lang, omdat ik nu mijn buikgevoel durf volgen. Voelen da je daarop mag vertrouwen, tegen alle logica in. En dan loop ik met een big smile rond omdat ik besef dat dit puur met overgave heeft te maken. Wat mn vreugdegevoel nog versterkt. Dat zijn zalige momenten

  • Jij bent duidelijk goed bezig hilde, idd het gaat allemaal heel snel nu omdat wie openstaat zeer veel oud karma gewoon mag loslaten. Ik zeg zelf dat ik al 3 levens geleefd heb in dit leven , zo voelt het toch. Dus idd buikgevoel volgen is je beste raadgever

 4. Inmiddels wordt het nu Zo creepy voor mij , er is iets dat ik jou moet vertellen – want aangezien je net “onligisch” zei over de toekomst – . Ik moet daarom in vertrouwen je echt even iets vertellen, want het is idd zo dat sinds dit jaar een flinke ontknoping aan gaande is , want sinds midden de jaren90 is de wereld twee keer zo heftig geworden eigenlijk (ongeacht eigenlijk toen bijna alle planneten zowat bijelkaar stonden) . En verder kan ik alleen hier openbaar verklappen dat dat ook deze dagen een stukje met de oosterse astrologie heeft te maken , maar meer kan en mag ik niet zeggen erover hier openbaar . Zou ik alsjeblieft evt als dat kan een mail naar je mogen sturen? , want de tijd is er nu rijp voor

  Hele vriendelijke groet Siri x

 5. Dag Isabelle

  Prachtig geschreven, met of zonder “fouten”. Eyeopener om out of the box te gaan, meer en meer. Ook die energie en “kuisdrive, orde, opruimen, tuin klaarmaken,….” ondanks fysieke ongemakken. Dit is zot om zien en voelen. Fijn. Ook die mieren”plaag” heb ik….. en nu valt mn euro… 🙂

  Doe zo voort, ik heb ERG veel aan je input, artikels en adviezen!

  Groei-tjes

  Tom

  • Hallo tom, dank, fijn dat ik je kan helpen je euro te laten vallen. Voor de mieren een beetje talkpoeder strooien en ze blijven weg en jij natuurlijk hun boodschap integreren hihi

 6. Wat een goed geschreven stuk, vooral omdat het antwoord geeft op iets wat ik afgelopen nacht had mee gemaakt. Ik had een astrale reis gemaakt en daarin zag ik een ring van goud licht op me afkomen, deze ring ging vervolgens via mijn voeten naar mijn kruin. Tijdens dit gebeuren voelde en zag ik; hoe mijn angsten naar boven werden gestuwd, ik was in een klap weer bewust dat die angsten, ook gewoon door mezelf waren gecreeerd. (Wat ik wel wist,maar nu was ik er meer bewust van). Later ben ik in slaap gevallen en droomde ik over tekorten ( o.a benzine was op) Bij het wakker worden was er een dubbel gevoel, het mooie van de ring van licht en het verwerken van de droom. Maar de ring van licht deed me denken aan een auriool/ halo en ben ik online gaan opzoeken naar de betekenis. Toen kwam ik net dit artikel tegen..en nu begrijp ik dat het weer een onderdeel was van wat schijnbaar moest gaan gebeuren, je stuk is heel herkenbaar (zelfs het poetsen van de laatste paar dagen;), bedankt voor het delen. Het gebeurt me vaak dat ik eerst iets spiritueels mee maak en daarna er weer achter kom, dat het meestal rond volle maan is..

  • Hallo liv het klopt als een bus want we zijn nu bezig de energie van gebrek aan het loslaten om meer vanuit overvloed en liefde in het leven te staan. De maan is voor veel vrouwen het middel tot groei. Jij bent duidelijk goed bezig. Ps goud is gelinkt aan je derde chakra, je zelfvertrouwen en met je potentieel de anderen verwarmen (als een gouden zon) …..;;de gouden ring is je herinnering naar je belofte/contract (je ring) op zieleniveau om je talenten (je innerlijk goud) te delen

   • Mooi dat jij dit zo zegt, terwijl jij me niet kent. Ik had namelijk eerder deze week van mijn innerlijke leiding gehoord dat het tijd werd mijn kennis te delen (ik schrijf al heel lang dagboeken vol van mijn spirituele ontwikkelingen) altijd gewoon voor mezelf. Maar nu werd mij gevraagd om het meer te gaan delen, En dat gebeurde toen er 2 energie stromen samen kwamen , 1 vanaf mijn kruin en 1 vanaf mijn stuit , ze kwamen inderdaad samen in de solar plexus, die werd vol geel licht, naar buiten toe brandend. (De ring was meer goud en subtieler qa energie). Maar ik ben er inmiddels aan begonnen (meer delen, heb nu het plan om echt een boek te schrijven 😉 . En ik zie in jou antwoord ook een fijne bevestiging..dat doet me zeker goed..thanks.

    Ps en het antwoord wat je hebt gegeven aan afzender M..dat had ik bijna zelf ook gedaan..want het gaat om de inhoud..ik heb dislexi, mijn taal om te schrijven is niet perfect, maar zolang je elkaar maar begrijpt, zit je sowieso op het zelfde level. Mvg Liv

 7. Grappig dat je dat vraagt: “benieuwd vanuit welke prioriteit je leeft”.
  Ik wil er ook invliegen, die energie is de afgelopen dagen voor mij al duidelijk voelbaar. Ideeën, creatieve oplossingen, obstakels uit de weg ruimen en ja, met mercurius retro gaat niks vanzelf. Dus frustratie en geduld leren bewaren. Een lesje nederigheid t.o.v. de heersende energie.

  Gisteren stelde ik dus heel geduldig een nieuw doelenlijstje samen. Mijn prioriteit daarin bleek ‘voldoening’ te zijn, in alles wat ik doe of ga doen. Niks overhaasten, controle los laten en leren ontvangen.

  Dank weer voor jouw prachtige weergave.

  • hallo lilian, een schitteren doel stel jij voorop idd voldoening,dus bezig zijn met dat wat in jou al reeds aanwezig is en tot realisatie wil komen……..;;doen van je vol van bent 😉 (vervult van bent)
   graag gedeeld hoor

 8. Foei! Beschrijf je zomaar even een subhoofdstuk van mijn laatste 3 maand Haha. Afgelopen vrijdag ben ik ergens onbewust ingevlogen waar ik erg veel energie van heb gekregen, maar tegelijkertijd ook erg veel van geleerd! Zo herkenbaar die energie verschuiving, en ik geniet! Het volgende hoofdstuk breekt aan, en ik ben er klaar voor 🙂

 9. Zoals steeds Isabelle, prachtig artikel en zo vol van waardevolle inzichten. Ja, ik kijk er steeds naar uit jou te zien/lezen 🙂

  • hallo M, nee dat gaat niet want als ik ze controleer zie ik geen fouten, dus wie is juist, jij die fouten ziet of ik die geen zie. Het gaat over de boodschap. Het gekke is dat ik merk dat ik met ouder worden meer en meer fouten schrijf. Naar ik van mijn gids verneem is dit om mensen buiten hun comfortzones te krijgen. Hier komt nog een artikel op. Ik heb dus leren accepteren dat mijn boodschappen zeer waardevol zijn en dat er blijkbaar schrijffouten in staan. Hopelijk kan de boodschap door je geest raken naar je hart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in