Leestijd: 6 minuten

Nieuwe maan is altijd een periode waarin inzichten makkelijker zijn, een soort van wakker worden. Deze energie werkt ondersteunend in het ‘makkelijker’ dingen onder ogen te zien en in het ondersteunen van innerlijk werk. Het ‘gemak’ van deze periode hangt natuurlijk af van de mate van weerstand die jij biedt aan wat zich in je leven manifesteert.

Weerstand is het jezelf moeilijk maken, maar elke mens heeft een vrije wil en is zelf verantwoordelijk voor de manier waarop hij met dingen omgaat. Je mag wakker worden en dingen onder ogen zien, maar je mag het jezelf ook moeilijk blijven maken en blijven ronddraaien in je idee van hoe iets of iemand moet zijn.

Nieuwe maan in Schorpioen, wil de ballast weg

Met Maan in Schorpioen word je volledig door iets of een idee opgeslokt, de rest doet er niet meer toe. Dat het zware turf zal zijn, komt doordat de Maan in val staat, wat betekent dat haar energie zwak is en moeilijk tot uiting zal kunnen komen. Ondanks de emotionele en passionele aard van de schorpioen, is hij meestal stug, koel en afstandelijk, want hij kan meestal niet overweg met de diepte van zijn emoties.

Collectief en individueel zullen emotionele beerputten opengetrokken worden. Schorpioen, die speelt met macht en onmacht onderdrukt en speelt graag de baas. Schorpioen is het teken dat de diepte ingaat en bij de ziel kan komen. Hij stelt alles in vraag en wil graag bij het ‘waarom’ van iets komen; op die manier zorgt de energie van de Schorpioen voor transformatie en scheiding en voor loslaten, loslaten en loslaten. Alle ballast die jouw vernieuwing en groei in de weg staat, wordt zonder meer aan de kaak gesteld, om de weg naar je hoger doel vrij te maken.

Nieuwetijdskind Instagram
Nieuwetijdskind Instagram

Schorpioen dwingt ruimte af voor je essentie

Deze stand heeft heel veel kracht en potentieel, want je kan nu tot op de bodem gaan. Schorpioen staat hier voor het collectief en het individu en toont hoe de mens veilig in zijn harde schulp zit. Bij elk idee van gevaar schiet hij in de aanval en prikt met zijn giftige staart. De vraag is of jij je ook zo zal gedragen en jij je giftig tegen de buitenwereld zal keren, want er komen serieuze uitdagingen aan.

De maan in val (geblokkeerd) en conjunct met de ster Agena, die deel uitmaakt van het sterrenbeeld Centaurus, geplaatst in het 3de decanaat (deel van het sterrenbeeld Schorpioen dat bij het 3e element water/Kreeft hoort met de Maan als medeheerser) geeft zichtbaarheid aan het slechtste in de mens, aan het losbandige, aan sarcasme, verbittering, ontucht en toorn, aan geweld en conflicten.

Diepe, oude wonden zullen de ruimte krijgen, zowel collectief (staat in 11de huis) als individueel. Het is zowel de energie van de moordenaars als van getalenteerde zangers die je kunnen opzwepen met hun stem.

Deze nieuwe maan heeft tot doel het collectief attent te maken op de stank en de ont-aard-ing van de wereld. Het zal de stank van de menselijke beerput aan de oppervlakte brengen en je zo helpen je neus weer te gebruiken om op je juiste zielepad te geraken. Wist je dat je neus verbonden is met je hart en intuïtie?  Deze oude wijsheid vinden we terug in de spreektaal, namelijk: ik ruik onraad, dit zaakje stinkt, lont ruiken.

Bezetting van de maanhoroscoop

In deze maanhoroscoop zie je dat alle planeten in de linker helft of hemisfeer liggen, in de vorm van een kom. Deze constellatie verwijst naar de energie van de pionier en vormgever in de mens zelf, waarbij heel veel zal worden nagedacht en je hoofdzakelijk op jezelf zal gericht zijn. Je zal het alleen willen doen, zonder hulp en inmenging van buitenaf. In dit proces zal je liever alleen zijn en weinig behoefte ervaren aan gezelschap en intimiteit. Geen samenwerking en compromissen sluiten nu, het is echt innerlijk werk waarbij jij de regie in eigen handen neemt.

Acceptatie versus weerstand

In elk geval kan deze periode een krachtige oefening zijn in acceptatie. Belangrijk om te onthouden is dat als iets je raakt of triggert, dat enkel KAN omdat een blinde vlek (= een oude pijn) IN je aanwezig is. Je eerste reactie zal zijn om het weg te duwen en om weerstand te bieden; je zal het niet willen zien/horen, omdat je toen je klein was niet wist hoe ermee om te gaan. Het enige wat je toen kon doen was het diep weg te stoppen. MAAARRRR nu ben je volwassen en heb je de macht om ermee om te gaan en de oude pijn toe te laten en los te laten.

Accepteer jouw pijn, voel gewoon, benoem en blijf diep in en uit ademen. Geef jezelf de toestemming om te voelen en vraag je emotie om hulp. Bijvoorbeeld: ‘ik voel me diep afgewezen, ik weet niet waarom, maar het is nu oké. Ik ben nu volwassen en kan er de verantwoordelijkheid voor aan. Ik vraag mijn lichaamsbewustzijn dan ook om begrip en inzicht. Ik ben blij deze pijn nu te kunnen loslaten en dank voor het inzicht.’ Je zal merken dat misschien direct of een paar dagen later het inzicht je zal dagen. Voel je verdriet en angst als je iets mag loslaten, dan komt dit omdat enkel door de manier waarop je ernaar kijkt.

Moeten transformeren in mogen

Als je denkt: “ik moet hem/haar loslaten”, of: “ik moet opnieuw beginnen”, of: “nu moet ik ander werk zoeken”, dan zal het proces je heel wat pijn en ongemak bezorgen. Maar het kan ook anders, deze keus ligt volledig in je eigen handen.
‘Ik moet hem/haar loslaten’ TRANSFORMEER JE in: ‘ik mag hem loslaten zodat er ruimte komt voor iets beters’

‘Ik moet opnieuw beginnen’ TRANSFORMEER JE in: ‘ik mag opnieuw beginnen waardoor ik ruimte voor mezelf kan maken’

‘Ik moet nu ander werk zoeken’ TRANSFORMEER JE in: ‘ik mag nu een job zoeken die me meer vreugde en plezier zal opleveren’

De afstandelijke Schorpioen

Verandering en afscheid nemen zijn twee dingen die de Schorpioen haat. De Schorpioen moet letterlijk met zijn rug tegen de muur staan voordat hij in beweging komt. Ga jij het ook zo ver laten komen?

Het is tijd om dat wat in de schaduw ligt, te omarmen en een plaats te geven. Zolang jij dingen afwijst, zit je in oordeel. Hoe meer je in oordeel bent, hoe langer het beest in je zijn vrije gang kan gaan.

Accepteer het beest en het wordt als een lam. Een beest is maar gevaarlijk zolang het pijn heeft. Er zijn momenten, zoals nu, dat het gezegde: ‘wie niet horen wil, moet voelen’ van toepassing is. Je ziel wil gehoord worden terwijl jij blijft vastlopen op wat je OOIT hoorde. Het is nu tijd om te luisteren.

Benieuwd in welk levensgebied

Kijk in je eigen horososcoop waar 26° schorpioen staat en in welk huis dat is. Het huis waarin dat bij jou staat, is het levensgebied waar jij jezelf mag bevrijden van ballast. In dat thema zal je lessen in vertrouwen krijgen; dat wil zeggen NIET meer op safe spelen, geen plan B meer, maar vertrouwen, ook al heb je geen flauw idee van wat je te wachten staat, weten en vertrouwen dat het leven MET je samenwerkt, in plaats van tegen je.

Frustratie vanwege de veranderingen

Omdat heel wat lagen zullen geraakt worden, kan je het willen afreageren op de ander. Want Schorpioen is emotioneel maar kan zelf niet overweg met de kracht van zijn emoties, dus zal dat wat al lang onderdrukt werd, zich nu als een explosie naar buiten werken. Of je ademt je erdoor óf je wijst je eigen verantwoordelijkheid af en reageert je woedend af op je omgeving.

Schorpioen heeft twee heersers, namelijk Mars en Pluto en die maken samen een vierkant en Mars in Ram maakt nog eens een inconjunct. Dit zijn twee krachten die voor uitdaging en spanning zullen zorgen. Dat wil zeggen, dat de transformatie voor heel wat spanning en weerstand kan zorgen, meer bepaald rond macht en onmacht. Dwing je macht niet af. Wie dit artikel gelezen heeft, zal begrijpen wat speelt en hopelijk kan je je overgeven aan de stroom nu en de verandering en transformatie accepteren.

Een vierkant kan de spreekwoordelijke druppel zijn die overloopt, het gevoel met je rug tegen de muur te staan. Zowel Mars in Weegschaal (evenwicht zoeken in relaties) als Pluto in Steenbok (collectieve veranderingen) zijn beide tekenen die voor verandering van binnenuit zorgen. Want in het kleine zit het grote en omgekeerd. Deze Pluto wil inzicht brengen, zodat elke mens individueel wakker wordt en een samenleving bestaande uit wakkere mensen is een collectieve switch.

Wel zal dit vierkant ervoor zorgen dat je weet wat je NIET wil, maar zolang je focust op wat je NIET wil, is dat helaas wat je WEL aantrekt in je leven.

Stuur de juiste communicatie de ether in

Het weten wat je WEL wil, is van groot belang als je verandering in je leven wil. Ik geef je een heel eenvoudig duidelijk beeld van hoe het werkt. Wie ervaring heeft met honden kent dit wel. De hond komt blij, in volle vaart op je afgestormd en je roept: “Niet springen!” en vrolijk springt de hond tegen je aan. Dan denk je van: “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die hond juist het tegenoverstelde doet van wat ik wil? Hoe kan ik hem dat afleren?” Dat is simpel, door hem het juiste beeld te sturen. Komt de hond eraan, hou het simpel, roep: “Zit!” en stuur hem tegelijkertijd het beeld van hem die zit aan je voet.

Is communicatie zo eenvoudig? JA, weten wat je WEL wil en dan dat BEELD uitsturen en de lieve ‘god’ brengt het naar je toe. Dan wordt je gedachte :”Almachtig, in godsnaam is alles mogelijk.”

Voor de lieve mensen die menen niet te kunnen visualiseren, geloof me: tot nu toe mocht ik ontdekken dat al mijn klanten WEL kunnen visualiseren. Ik wacht nog op diegene die het niet kan ;-). Dus geen excuus meer, aan de slag met het de juiste beelden de kosmos in te sturen.

12 REACTIES

 1. Dank je wel, Isabelle, voor dit verhelderend verslag en de inspiratie. Ook heel erg bedankt voor de verwijzing naar de astrologie-website. Eindelijk een betrouwbare en heldere site! Er staat zoveel nuttige informatie op, gebracht op een manier die begrijpbaar is voor een leek. Dank je wel!

 2. Mooi artikel Isabelle alleen jammer om een vertekend scorpio-beeld te zien wat deels echt niet klopt.

  De enige reden voor scorpio om zich eventueel met macht/onmacht bezig te houden is de enorme eigen kwetsbaarheid van een scorpio. Ze lijken sterk en koel, maar zijn oh zo kwetsbaar voor opmerkingen etc. Macht-nastreven ed kun je beter aan een steenbok/ ram/ leeuw overlaten. Een scorpio streeft zelden macht over anderen na, alleen maar om eigen positie veilig te stellen en om te gaan met eigen kwetsbaarheid.
  Daarnaast laat een scorpio gemakkelijk los over het algemeen en heeft geen algemene moeite met verandering omdat een gemiddelde scorpio over veel moed beschikt. Wel is het een vast teken die dromen etc niet makkelijk laat gaan, dat is iets anders als moeite met verandering hebben…

  Macht over anderen als drijfveer EN afdalen in je eigen ziel als drijfveer gaan niet samen. Een scorpio is gedreven vaak om antwoord op levensvragen te krijgen, zowel om zichzelf te begrijpen (complex teken) als ook anderen om zo MINDER KWETSBAAR te zijn. Want dat is het “ergste” aan scorpio zijn, je bizarre gevoeligheid welke een gegeven is en een instrument OM diep te kunnen gaan, maar wat vaak een blok aan je been is als scorpio zijnde. Het strookt niet met elkaar omdat het twee hele verschillende wegen zijn. Een scorpio investeert vaak niet veel in wat anderen over hem vinden, speelt er vaak geen spelletjes mee. Vaak zijn we van nature mysterieus voor velen, omdat veel mensen niet zoveel diepgang hebben en nogal oppervlakkig kunnen zijn. Je in zwijgen hullen is typisch scorpio. Soms is dat wijsheid (laat ze maar denken, boeit me niet) en soms manipulatief (door niets te zeggen blijf je buiten schot).

  Verder een heel waardevol artikel met hele goeie tip: te focussen op wat je WEL wilt…

  Ben verder heel benieuwd wat deze standen collectief gaan doen, heb alle vertrouwen in Pluto… Laat de onderste steen maar boven komen en laat alles maar op de grondvesten schudden… Ik kan niet wachten tot al die manipulatieve systemen in elkaar donderen… Het bankwezen (steenbok), rechtswezen (steenbok) etc… Laat Pluto maar eens goed huishouden… Doet ff pijn, maar dan heb je ook echt wat….

 3. Mensen, het is niet zo moeilijk. Op de gratis tekening op astro.com zie je twee ringen. Buitenste ring bevat de dierenriemtekens en de ring daarna heeft cijfers 1 t/m 12 en is de huizenring. Zoek de scorpio (is teken M met een pijltje, is blauw omdat het water is, dus NIET maagd welke groene kleur heeft) en zoek 26e graad. Ieder teken en huis heeft maar 30 grades, dus niet zo moeilijk. Zoek het huis dus waar 26e graad scorpio staat en zoek op internet vervolgens wat dit huis betekend. Klaar…

 4. Beste Isabelle, je schrijft : “Kijk in je eigen horoscoop waar 26° schorpioen staat en in welk huis dat is”. Nu, ik ging naar Astrodienst vulde alles in en zie een cirkel met allemaal symbolen.

  Hoe word ik daar wijs uit?

  Groet, Rick

 5. Geweldig artikel, woorden die de kern aanraken en stromingen die exact passen in mijn huidige levensfase. Erg verhelderend en inspirerend. Dank.

 6. Hallo Isabelle, je artikel boeit me en ik kan absoluut iets met je gegeven tips om om goed aan met triggers en oude pijn. Nu was ik net benieuwd naar mijn horoscoop en in welk huis dan de schorpioen 26’ staat. Helaas kan ik het niet lezen en ik vraag me af of er een “easy way” is, haha. Kan jij me helpen? Misschien een site waar het uitgelegd staat? Of een boek? Groet Rianne

  • Riane, op Astro.com kan je gratis een horoscoop van jezelf opvragen als je je geboortetijd+plaats weet. Dan kan je zien waar 26gr Schorpioen valt bij jou. Je kunt ook gratis dagelijks je planetentransits volgen en dan kan je de dag voor de Nieuwe Maan al zien in welk huis je maan dan staat en welke transits je eventueel ook rond die tijd hebt voor extra inzicht.
   Groetjes en succes,

   • Ik heb dit ook zojuist gedaan alleen begrijp ik de uitkomst totaal niet. Wat ik uit de grafiek kan halen. Ik kom uit op als ik t goed zie lilith
    Kun je me helpen wat dit dan betekend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in