DELEN
Nieuwe ogen na een Ayahuasca ceremonie

Ayahuasca

Ayahuasca betekent ‘‘ziel van de liaan’’. Door de inheemse bevolking van diverse stammen woonachtig in het Amazone regenwoud wordt Ayahuasca gezien als het belangrijkste medicijn en werkt het zowel lichamelijke als geestelijk reinigend.

Ayahuasca wordt ook wel plantleraar genoemd en biedt een kijkje in je ziel en laat zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het opent deuren en geeft nieuwe inzichten. Ayahuasca geeft in het moment datgene waar je klaar voor bent.

Na dit gelezen te hebben vroeg ik me af: Waar ben IK klaar voor? Op dat moment besloot ik aan een Ayahuasca ceremonie te gaan deelnemen.

Benieuwd naar mijn eerste Ayahuasca ervaring?

Kort na het drinken van de Ayahuasca verscheen een prachtige regenboog die als een rode loper vanuit de hemel naar beneden toe werd uitgerold. Op die regenboog verscheen een eenhoorn met wapperende manen en de allerliefste ogen die ik ooit had gezien, ogen die me wenkten om mee te komen. Mee te komen naar een andere wereld?

Een tijdje voelde ik me Alice in Wonderland, alles wat ik zag was kleurrijk en liefdevol. De wonderlijkste beelden en wezens in 3D kwamen aan me voorbij, het was net een sprookje.

Na een tijdje in de sprookjeswereld te hebben verbleven, bracht de eenhoorn me naar een plek die leek op een operatiekamer. Ik werd neergelegd op een tafel en er werden stellages om me heen gebouwd. Er werd druk heen en weer gelopen door buitenaardse wezens in operatiekleding. Ik vroeg wat er aan de hand was; “je wordt zo geopereerd” kreeg ik te horen. “Waaraan word ik geopereerd?” vroeg ik. “Aan je ogen kreeg ik als antwoord. Met mijn ogen is niets mis riep ik in gedachten terug. Toch krijg je nieuwe ogen werd me gezegd… de ogen van een kind. Ogen om de wereld weer opnieuw mee te aanschouwen. Zonder te oordelen en te veroordelen. Op dat moment werd ik bevangen door een gevoel van opluchting.

In de weken na de ceremonie merkte ik dat ik de gekregen inzichten begon toe te passen in mijn dagelijks leven. Ik realiseerde me dat het hebben van oordelen veel voor komt uit oude pijn en dat ik het gebruikte als verdediging. Met oordelen zat ik veel in denken en niet in voelen. Voor mij was het moment aangebroken om out of the box te gaan kijken, denken, voelen en leven.

Mijn leven is na deze ervaring 180 graden gedraaid. Ik ben in balans met mezelf en doordat ik in balans ben met mezelf is mijn omgeving ook meer in balans.Ayahuasca

Nieuwe ogen na een  Ayahuasca ceremonie?

Niet letterlijk, maar figuurlijk gezien heb ik nieuwe ogen na de Ayahuasca ceremonie. Mijn kijk op mezelf en de wereld is totaal vernieuwd. Ik geniet van alle kleine dingetjes om me heen, kleine dingetjes die heel groots zijn en ik maak plezier. Ik voel liefde voor mezelf en de wereld om mij heen. Zou het niet mooi zijn als iedereen liefde kan voelen?

Mother Theresa:

IF YOU JUDGE PEOPLE, YOU HAVE NO TIME TO LOVE THEM.

Deze eerste ceremonie was het begin van een prachtig transformatie proces en nu ben ik dankbaar anderen in dit proces te kunnen en mogen ondersteunen. Omdat ik weet hoe hard je tijdens dit soort processen een steuntje nodig kunt hebben.

Quinne
http://innerlijke-reis.nl

13 REACTIES

 1. Hallo iedereen! Sophie is niet vóór noch tégen. Ieder doet wat hij wil natuurlijk. Maar ze wil iedereen wel even laten stilstaan: "denk na voor je zomaar iets inneemt/ slikt". Sophie is HSP en wéét en voelt wat de invloed kan zijn van wat je inneemt (van voeding tot medicatie allerhande) Zoals iets te veel alcohol drinken iemand kan triggeren die manisch- depressief is, zo kunnen hallucinogenen veel andere dingen triggeren dan het exploreren van spiritualiteit. Het is mogelijk om dingen te ervaren, te weten en te zien op natuurlijke wijze. Meer nog, iedereen kan het. Maar het vraagt tijd, geduld, ontwikkeling en (spirituele) groei. Via een Ayahuasca ceremonie gaat het allemaal veel sneller… tja… moet alles echt snel gaan??

  • Hi Sophie, mijn vrouw is ook HSP, HSP ben je niet voor niets, alles 'aanvoelen' zit er dus al in. De vraag is of je dit op de juiste manier toepast. Dus ook de HSP benadering op Ayahuasca, been there done that als ik in haar woorden in de mond mag leggen.. het heeft even geduurd voordat ze zelf besloot mee te gaan, ik daarentegen wilde het liefst meteen! Ook die beslissing heeft nog even op zich laten wachten.. Maar ik weet nu dat zowel ik als zij zeer mooie inzichten hebben gekregen van de Grootmoeder Ayahuasca, en is zij veel meer in lijn met haar HSP, wat haar soms tegenhield om bepaalde beslissingen te nemen, lees: In haarzelf te geloven op sommige vlakken.

   Ayahuasca is niet een korte route naar, Ayahuasca geeft je nl. precies wat je nodig hebt. Dus sneller dan dat Zij gaat, gaat het echt niet.

 2. Ach, iedereen weet het zo goed. Voor een ieder zijn eigen weg. Zelfs door drugs verslaafd te zijn kun je een spirituele groei maken. Elke zogenaamde verkeerde afslag kan je veel inzicht geven

 3. Excuus dat het misschien wat bot overkomt, maar de reacties van Joost en N.G. zijn typicsh die van mensen die wel hun oordeel er op hebben zitten, maar het duidelijk nooit gedronken. Een ayahuasca-ervaring is echt niet te vergelijken met contemplatie, studieclubjes e.d. Het kan je inzichten geven waar je anders echt niet bij komt. Het verhaal van Quinne is daarbij wel erg zoetsappig, meestal wordt je ellende er letterlijk uitgespuugd. Ik leid al geruime tijd ayahuasca-ceremonies, en voor de meeste deelnemers is het enerzijds ontzettend mooi, en anderzijds tegelijk ook ontzettend heftig.
  Wat het woord DRUGS betreft: dat is maar een woord. Als je het hallucinogeen noemt dan kan je het zo zien, al zie ik het anders, het prikt juist door allerlei overtuigingen heen. Het is echter geenszins verslavend, en dat lijkt me toch het belangrijkste kenmerk van een drug.
  Ik heb wonderen zien gebeuren door ayahuasca. Niet 1 keer, maar meer wel dan niet…

  • Hoi Jacob, op mij kom je niet bot over, je geeft aan hoe jij ertegen aan kijkt.
   .
   Je hebt gelijk dat ik het nooit gedronken heb.
   .
   Wat mij betreft zit er geen oordeel in mijn vorige stukje. Ik stel oprecht de vraag waarom iemand iets zou nemen (los van het feit of het onder de noemer drugs valt of hoe iets genoemd wordt) om tot ervaringen of inzichten te komen.
   .
   Aangezien ik oprecht geloof dat je bij alle inzichten (mits je daarvoor kiest en het aan durft) kan komen die je maar wil zonder toevoegingen van buitenaf.
   En dat je ook op andere manieren door je overtuigingen heen kan prikken of je ellende los kan laten enz..
   En je liefde en goden en andere dimensies enz. kan ervaren.
   .
   En of je het nu drugs noemt of thee of een plantaardig middel en ook al is het niet verslavend in de traditionele zin, het blijft een extern iets wat je tot je neemt wat niet persé gezond is en daarbij ook heel negatief uit kan werken.
   .
   En als iemand de behoefte voelt om dit te gebruiken, om wat voor reden dan ook, dan vind ik dat prima.
   .
   Maar mijn vraag blijft, waarom zou je iets innemen om inzichten te verkrijgen of patronen te doorzien en te verwerken of.., die ook op een andere manier verkregen of verwerkt kunnen worden?
   .
   Groetjes N.G.

   • Ik denk dat je het goed uitdrukt N.G: Je gelooft het oprecht, dus je spreekt vanuit een overtuiging. Dat doe ik natuurlijk ook. Ik weet wel dat wat je zegt niet klopt. Ik heb afgelopen decennia heel wat mensen gezien die van alles geprobeerd hebben op gebied van therapie en meditatie, maar niet bij de eigenlijke oorzaak van hun problemen konden komen. Natuurlijk zit hun eigen mind er tussen, maar heel vaak wordt daar niet doorheen gebroken.
    Bijvoorbeeld: De verdringing kan gewoon te groot zijn. Ayahuasca kan dan heel veel betekenen. Soms zelfs in 1 sessie. En eerlijk gezegd: een enkele keer ook niet. Maar vaak is het zo dat deelnemers aan een ceremonie geconfronteerd worden met die dingen waar hun mind bij therapieën met een boog omheen gegaan is.

    Zoals bij alle sessiewerk gaat het om het resultaat: de inzichten die je krijgt integreren in je leven. En dat wat je verwerkt hebt vervangen door het aangaan van nieuwe mogelijkheden. Eigenlijk is dat wat benadrukt zou moeten worden. Het gaat helemaal niet om de ceremonie op zich, en het is jammer dat dat vaak wel zo lijkt. Ayahuasca is slechts het middel, maar dan wel een hele krachtige. Het bovenstaande artikeltje zit dan ook niet veel diepgang in.

    En zo loopt van sommige mensen het pad via ayahuasca, en bij anderen niet. Altijd goed.

    Groetjes Jacob

    • Hoi Jacob,
     .
     volgens mij zeg ik niet iets anders dan jij. Ik snap dan ook niet zo goed waarom jij zegt dat het niet klopt wat ik zeg.
     .
     ik zeg dat ik geloof (mijn overtuiging) dat je zonder toevoegingen bij alle inzichten kan komen. Ik zeg niet dat iedereen dat (uit zichzelf) lukt.
     .
     Jij zegt "Ik heb afgelopen decennia heel wat mensen gezien die van alles geprobeerd hebben op gebied van therapie en meditatie, maar niet bij de eigenlijke oorzaak van hun problemen konden komen. Natuurlijk zit hun eigen mind er tussen, maar heel vaak wordt daar niet doorheen gebroken."
     .
     Daar ben ik het mee eens. Dat zie ik ook. Alleen ik geloof (door ervaring) ook dat het wel mogelijk is.
     .
     En ik geloof ook dat een middel (zoals ayahuasca) iemand kan helpen bij de eigenlijke oorzaak van een probleem te komen.
     .
     Dan nog stel ik de vraag waarom zou je dat op die manier doen. Het is een vraag. Waar ik niet mee zeg dat het voor sommigen mensen niet een goede manier is. Daar kan ik niet over oordelen.
     .
     Het blijvend integreren in je leven zal iedereen zelf moeten doen. En ik geloof dat dat zonder toevoegingen van buitenaf kan. Maar met of zonder, je zult hoe dan ook inderdaad de trucjes van je mind moeten leren doorzien. En dat is vaak moeilijk en doodeng.
     .
     Groetjes N.G.

 4. Ben het geheel met de eerste schrijfster eens. Zoek een natuurlijke weg om tot inzichten en spirituele ervaringen te komen. Door te bidden mediteren en energie overdragen. Ga de natuur in lees spirituele of gechannelde boeken en contemplatie over wat je leest. Start een studie clubje op en geef elkaar opdrachten dat zal je leven verrijken dan ga je het goddelijke in iedereen en alles zien. Drugs kan geestelijke problemen geven als het niet goed valt en je slaat de natuurlijke weg over waardoor je te snel gaat. Geef je over aan wat Universum is mijn advies. De natuurlijke weg.

 5. Natuurlijk is iedereen vrij om te gebruiken wat hij/zij wil.
  .
  Alleen de werkzame stof in Ayahuasca valt wel gewoon onder de Opiumwet als een harddrug. En dat is niet voor niets.
  .
  En mijn vraag is: "waarom zou je drugs gebruiken (sommige mensen hebben dit soort hallucinerende trips met LSD of gebruiken Hasj voor bewustzijnsverruiming enz.) om tot mooie ervaringen, inzichten, innerlijke rust en zelfvertrouwen te komen?".
  .
  Hoe mooi is het als je uit jezelf bij je innerlijke wijsheid kan komen. En al je (ver)oordelen en andere overtuigingen van jezelf leert inzien. Als je in staat bent te leren om hier gewoon contact mee te maken. En steeds meer van daaruit leert te leven.
  Dat je door contact te maken met jezelf leert om in balans te komen, liefde te voelen en volop kan genieten. Hoe mooi is dat!
  .
  En dat kan gelukkig heel goed zonder toevoegingen van buitenaf 🙂
  .
  Groetjes N.G.

 6. Is dit een manier om het gebruik van DRUGS te promoten?? Ayahuasca is de verzamelnaam voor een groep plantenbrouwsels die MAO-remmers bevattende planten combineren met planten die andere (meestal indole) alkaloïden bevatten. De naam ayahuasca is afkomstig uit de taal van de Quichua en kan vertaald worden als "slingerplant van de ziel". In het Quechua betekent aya geest, dode, voorvader of ziel; huasca betekent touw of liaan, naar de lianensoort Banisteriopsis caapi, en hoofdbestanddeel in de meeste ayahuascabrouwsels.
  Ayahuasca wordt door sommige indianenstammen ritueel gebruikt in de Amazone-regenwouden van Zuid-Amerika. Wanneer het gebruik is aangevangen weet men niet; de traditie is zeker honderden jaren oud. Inmiddels is het traditionele gebruik in Zuid-Amerika verspreid van Ecuador in het westen en de Orinoco in het noorden tot aan Paraguay in het zuidoosten.
  De thee wordt over het algemeen gemaakt uit een plant (de Psychotria viridis, die de psychoactieve stof dimethyltryptamine (DMT) bevat) en een liaan (de Banisteriopsis caapi, die de MAO-remmer Harmine/Harmaline bevat). De combinatie van deze twee stoffen zorgt voor een zeer sterk psychoactief brouwsel met een hevige bewustzijnsveranderende werking.

  • Het is mij niet helemaal duidelijk wat Sophie nou eigenlijk aan wil geven, ze benoemt alleen wat feiten. Mar of je nou voor of tegen zou moeten zijn of zo, geen idee…

 7. Wauw wat lijkt mij dat geweldig . Een bijzondere ervaring .
  En een andere kijk op de wereld etc. lijkt wel een sprookje.
  Het blijkt weer dat het amazone regenwoud , wat ernstig
  bedreigt wordt +hun bewoners bijzonder geheimen prijs geeft.
  Prachtig quinne dat jij dit verder mag uitdragen .
  Het is fantastisch dat je mensen mag helpen in hun proces..
  Ik ga gauw kijken op jou website.

  Harte groet Jannie. ❤️

 8. Klinkt heel mooi maar vraag me wel af hoe schadelijk het kan zijn voor hooggevoeligen waar de zenuw-prikkelgeleiding toch anders werkt dan bij niet-hooggevoeligen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in