Leestijd: < 1 minuut

Al weer maanden geleden keek ik naar “de wereld draait door” , waar ze opmerkelijke, maar vooral grappige tv momenten laten zien onder de noemer “de tv draait door” . Ze lieten een jongen van een jaar of 11 zien die schertsend als “oude geitenwollensokken professor” o.i.d. werd betiteld.
Deze jongen zat op een vrije lagere school en legde uit hoe ze daar leren.

Hij vertelde dat je daar zelf mocht kiezen wat je wilde leren en daarbij werd hem gevraagd hoe dat beviel.

Nou , zei de jongen (ik weet zijn naam helaas niet meer) , dat is heel fijn, alleen misschien is dat niet zo slim voor de vijf-en zes jarigen , die kunnen misschien, en hij wreef over zijn kin, beter eerst over GE-VOELENS leren.Hij nam zijn tijd om ge-voel-ens uit te spreken.

Leren over gevoelens , op de lagere school!!!!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik kon wel schreeuwen van blijdschap dat zo’n wijze jongen ons liet zien wat echt belangrijk is, en tegelijkertijd vond ik het zo jammer dat Mathijs van Nieuwkerk en de zijnen niet door hadden hoe ontzettend gelijk dit ‘kind’ had.

Petje af, voor de deze jonge leraar.

Zou het niet mooi zijn als we i.p.v. kennis in kinderen te stoppen we ons bezig houden met de kennis die IN kinderen zit. De wijsheid die er al is stimuleren, i.p.v. deze monddood te maken door kinderen te vertellen wat ze moeten leren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in