DELEN
levensweg

Lieve zielsgenoten, jullie hebben allemaal keuzes moeten maken. En zoals jullie hebben ondervonden, is dit niet altijd even gemakkelijk. Vanochtend werd ik wakker en zag dat mijn aurakleuren paars, blauw en wit sterk aanwezig waren. Dit uit zich bij mij in de vorm van gekleurde lichtbollen. Toen ik dit zag wist ik meteen dat ik er klaar voor was, om iets van mezelf met jullie te delen. Dit was mijn keuze 😉

Mijn kleine en bescheiden boodschaplevensweg

Vaak hoor ik mensen zeggen, “ik heb geleerd van mijn fouten” of “ik heb de verkeerde keuze gemaakt”. Het is meer dan begrijpelijk dat dit gedacht en gezegd wordt, maar vanuit mijn ervaring heb ik ontdekt dat geen enkele keuze verkeerd is. Er zijn tal van keuzes die wij kunnen maken, waarvan de ene keuze gunstiger uitpakt dan de ander. Zelf denk ik niet in de termen van “goed” of “slecht”, ik leef namelijk niet graag in dualiteit. Ik leef zoals ik het zelf altijd uitdruk, “vrij neutraal” en “open-minded”. Ik wil jullie er graag op attenderen, dat alle keuzes die jullie dagelijks maken, gunstig zijn om te groeien. Het is daarom niet nodig om spijt te hebben van de wegen die jij bent ingeslagen. Ik tutoyeer nu bewust omdat wij elkaar al kennen, wij zijn geen vreemden voor elkaar. Welke weg je ook kiest, het zal je altijd leiden naar een hoger doel. Wees dankbaar voor al het lief en leed dat je meemaakt en hebt meegemaakt. Het heeft je verzadigd in jouw spirituele groei en jouw horizon verbreed. Het is daarom nergens voor nodig om continu maar de beste en de juist keuze te willen maken, want er is geen beste noch juiste keuze. Alle keuzes zijn gelijkwaardig aan elkaar, het is echter aan jou hoe jij tegen het resultaat van de keuze aan wilt kijken. Ik draag je niet op om het leven en de keuzes vanuit dit perspectief te bekijken, maar het is één van de manieren waarop jij naar het leven kan kijken. Dit is mijn wijze van kijken naar de buitenwereld en de keuzes die daarmee gepaard gaan, wellicht kan dit iets toevoegen aan jouw leven.

Ik ben erg trots op jullie. Het doet mij goed om jullie ervaringen te lezen op deze site. Jullie hebben mij geïnspireerd en tot mezelf gebracht, dit is het grootste geschenk dat ik tot nu toe heb mogen ontvangen. Bedankt en tot wederhorens!

Liefs,

Lightning

8 REACTIES

 1. :’D – Een traan en een lach als ik je schrijfsel lees.

  lieve Lightning, ga alsjeblieft door met tutoyeren want het voelt alsof ik mezelf hoor denken – maar tegelijkertijd, als ik in mezelf denk, komen daar ook gevoelens bij: trots en twijfel, standvastigheid en onzekerheid, maar uit jouw ‘virtuele mond’ voel ik meer dan alles ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE. thanks 😀 xx niek

  • @Cosmic Pilgrim, een hele late reactie van mij…sorry. Ik lees jouw comment nu pas in 2012 haha, maar super bedankt voor dit liefdevolle respons. Bedankt Niek! xxx

 2. Onwijs mooi geschreven!

  Je hebt mij zeker geinspireert. Ik ben iemand die heel veel naar perfectionisme streeft, en dus naar het beste keuze. En soms (lees:vaak!) zit dit in mijn weg. Nu ik dit lees, weet ik dat je gelijk hebt.. en ergens in mij voel ik dat ook, maar toch kan ik nog niet toegeven dat alle keuzes noch goed, noch slecht kunnen zijn. Er komt een dag dat ik dit wel toegeef hoor. Dat ik het los laat!
  Zo ver ben ik nog niet, denk ik.

  Maar je zet me wel aan t denken!

  liefs,
  L.A.

  • @L.A., Jij hebt mij ook geïnspireerd en daarom heb ik dit geschreven. Ik weet dat wij allemaal rondlopen met de vraag “heb ik wel de juiste keuze gemaakt?”, zo dacht ik vroeger ook en ik was ook heel erg perfectionistisch… ik wilde letterlijk niets fout doen omdat ik daar bang voor was. Ik ben nu 23 en heb van mijn gidsen geleerd dat al mijn keuzes, mij hebben laten groeien en dat is nu precies wat wij willen…”groeien”.

   Jij groeit elke dag en het maakt niet uit wat jij kiest, want jij weet wat goed is. Het zit in jouw universele hart. Je mag heel trots zijn op wat jij nu bereikt hebt en nog zult bereiken. Ga zo door!

   Liefs,

   Lightning

 3. Dank je voor de liefdevolle zienswijze die jij met ons deelt!
  Ik zelf ben iemand die mezelf nogal snel op de vingers tikt .. zo van dat had beter/liefdevoller enz enz gekunnen..
  Maar diep van binnen is er dat weten dat aansluit bij wat jij hier schrijft.
  Iedere keuze brengt je verder op het pad van ontwikkeling, jezelf straffen verstoort alleen maar de stroom die zoveel makkelijker te volgen is .. als je jezelf accepteert en alle keuzes die je maakt.

  Veel liefde en licht

  • @Joyce, “jezelf straffen verstoort alleen maar de stroom die zoveel makkelijker te volgen is”. Zo ervaar ik het zelf ook. Vrede hebben met de keuze die jij maakt is liefde en daar draait het om in deze tijd.

   Liefs,

   Lightning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in