kerkerIk heb lang vermoed dat ik enkele belangrijke levensthema’s had, die te maken hadden met gevangen, vervolgd, gemarteld, veroordeeld worden en lijden door onrechtvaardigheid, macht, vervolging en controle. Maar ik had er geen idee van hoe ver ze teruggaan en hoe in welke mate ik mijn leven daardoor heb laten beïnvloeden, tot mijn recente gezondheidsproblemen me dwongen diep in mezelf te gaan kijken, en te zoeken naar aanwijzingen voor deze thema’s. De laatste drie jaar heb ik deze tendens ook in sessies met cliënten gemerkt, want ik kan levensproblemen altijd traceren tot aan de trauma’s uit vorige levens en ik kan hen tonen hoe ze healing kunnen bereiken door naar deze vaak moeilijk te bereiken kern te gaan, omdat thema’s uit vorige levens meestal gelinkt zijn aan moeilijke en ontkrachtende levensproblemen.

In mijn geval, en ik ga niet veel in detail treden, gaat het in de korte versie om een leven waarin ik in een Franse kerker was, aan de muur geketend door mijn politieke overtuiging. In een ander leven, dat leek op een leven in oud Sumerië, was ik een machtige leraar, die tot slaaf gemaakt was door hen aan wie hij les moest geven, en was ik vervolgd, gevangen genomen en uiteindelijk geëxecuteerd omdat ze weigerde te zwijgen over haar overtuigingen. In beide levens was de persoon (ikzelf) geketend aan de enkels en stierf hij door verdrinking, allebei krachtige karmische thema’s voor mij vandaag.

In beide levens ben ik van woede naar wanhoop gegaan, in mijn situatie. Worstelen was tevergeefs, ontsnappen was onmogelijk, en in een recent inzicht besefte ik dat de enige manier die ik kende om te ontsnappen aan de gevangenis, was te sterven, en dat gebeurde dan ook bijna bij mijn huidig gezondheidsprobleem. Maar er moet nog een andere optie zijn, en dat is waarom ik er nog altijd ben. De kern werd onthuld, en dat was een situatie die zich herhaalde rond enkel-kwetsuren (mijn enkels zijn pijnlijk gezwollen en doen pijn), vastgekluisterd zijn of ‘gevangen’ gezet of verlamd (ik kan moeilijk stappen en ben heel moe nu ik herstel), en water (deze week lekte de riool in mijn kelder). Ik heb nu dus het scenario, dus is het tijd om een andere oplossing te creëren, om het karma te beëindigen en uit die cyclus te stappen die zichzelf zo vaak heeft herhaald.

 het Levenswiel uit het Tibetaans boeddhisme
het Levenswiel uit het Tibetaans boeddhisme waarin onder ander karma en wedergeboorte aan bod komen

Indien je met iets hiervan verbinding voelt, is er krachtige healing beschikbaar voor je, eens je in staat bent de karmische cyclus te identificeren en nieuwe opties voor je leven te creëren. Wat is het kernthema rond een karmische cyclus? Het is dat wat zich steeds weer blijft herhalen, en misschien ziet het er elke keer weer anders uit, maar het is dezelfde soort situatie. Waarom is het belangrijk? Omdat het de reden is voor je leven nu, om het te ervaren en een andere uitkomst te creëren. Hoe ga jij ermee om? Tot je je ervan bewust bent, doe je telkens weer hetzelfde, onbewust van wat er gebeurt en zonder de herhaling erin te zien. Met bewustzijn kan je het patroon erin zien, en veelvuldige oplossingen creëren, en de moed hebben om er tenminste één van toe te passen. Gewoonlijk ligt het antwoord net in wat je niet wil doen of waartegen je geworsteld hebt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar er is een reden voor dit alles (is er niet altijd een reden?), en het heeft te maken met ascensie, transformatie, overgang, en nieuw begin. Zoals Jezus zei: ‘Je kan geen nieuwe wijn in oude vaten gieten’, en ik denk niet dat hij het over alcoholische dranken had. Indien wij de ‘nieuwe wijn’ zijn, kunnen we niet in ons nieuwe paradigma stappen en nog altijd onze oude overtuigingen, gewoonten, energieën, frequenties en karmische patronen meedragen. Hoeveel karmische bagage denk je te kunnen meenemen doorheen het oog van de naald in je leven (de brug tussen 3D en de hogere dimensies)?

Wat doen we om onze bagage los te laten? We komen aan wat we denken dat de kern is, en onthullen die waarheid.

Dan graven we wat dieper om de grotere waarheid te vinden, die waarheid die ons de verbinding laat zien tussen elke situatie, relatie, persoon, overtuiging en gebeurtenis die we in ons leven hebben ervaren, onthullen we de verborgen vorige levens waaraan ze gelinkt zijn, en zien we hoe we ons leven hebben opgebouwd en aangepast om die te her-creëren.

En wanneer we er niet bereid voor zijn om te zien, dan krijgen we toch een sterke impuls in de vorm van een levensgebeurtenis die ons dwingt om echt dieper te gaan kijken en die gebieden te gaan onderzoeken, tot we bereid zijn onszelf in al onze aspecten, geschiedenis en energie te zien zodat we exact weten wat er nodig is om ons terug naar heelheid te brengen.

lichtendHet is een reis van healing naar heel zijn en wat er ook nog in onze kern zit verhindert dat we ‘heel’ zijn. Karmische cycli zijn energie-zuigers die onze energie gebruiken, ons vermogen beperken om uit te breiden naar hogere aspecten en de dichtheid los te laten, noodzakelijk om nieuwe frequenties te bereiken, en naar hogere dimensies te gaan. In ons karma ligt hoe we 3D-energie hebben ervaren, wat nu onze ziel bezwaart met pijn en angst. De ballast moet weggegooid worden, zoals de ballast van een luchtballon, die eruit wordt gegooid om de ballon te laten opstijgen.

De keuze is aan ons, ofwel op de grond blijven ofwel opstijgen, om in een karmische cyclus te blijven zitten, of een nieuw pad te leggen. Er is geen beter moment dan nu, om dit soort werk te doen, want het hele universum moedigt ons aan om dit af te werken. Het is jouw tijd en jouw keerpunt, ben je bereid om wat ballast los te laten en op te stijgen?

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

12 REACTIES

 1. Aart, allemaal waar. Ik zou ook niet willen meemaken dat er niet gespiegeld wordt, dan weet je niet waar je je bevindt ten opzichte van andere mensen, maar de projectie van agressiviteit is simpelweg a-sociaal gedrag en dan moet je soms ferm optreden.

 2. Ik ben in een periode van 2 jaar ‘verhuisd’ van 3D naar 4D en ik ben onderweg de verbijsterde getuige geweest van een angstaanjagende hoeveelheid sabotage en agressie, met name van mensen die zichzelf ‘spiritueel’ noemen en dat ook actief uitdragen. Mijn oerangst om op de brandstapel te worden gegooid kwam naar boven. Dat mag tegenwoordig niet meer, maar karaktermoord plegen kan wel en daar hebben die mensen ontzettend hun best voor gedaan. Al hun pogingen zijn mislukt, het was geraaskal en getier, en ze durfden uiteindelijk niets ‘tastbaars’ te doen. Het heeft me een bovenmenselijke krachtsinspanning gekost om deze periode recht overeind uit te komen en ik loop nog steeds op eieren. Onze maatschappij is (nog) niet ingericht voor mensen met een verruimd(er) bewustzijn en de bullshit die je over je heen krijgt is ongelooflijk.

  • Ik heb hetzelfde ongeveer meegemaakt,
   en ook ik loop heel goed op eieren…

   Liever zou ik gewoon mezelf willen kunnen zijn, maar daar zijn de mensen in mijn omgeving nog niet klaar voor. Alhoewel ik wel merk dat de omgeving wel aan het veranderen is. Hou zaken voor jezelf en doe er je eigen voordeel mee en als je een ander kan helpen, dat is altijd ok.
   Mits het jou niet leegzuigt natuurlijk.

   Je bent niet alleen , laat dat een houvast zijn …@Veronica,

   • @Kukeleku, dat heb ik nou ook altijd gedacht; mijn omgeving is er niet klaar voor.

    Bleek dat ik er zelf niet klaar voor was.

    Dat is het wonderlijke van ‘je authentieke zelf’ zijn, je omgeving neemt die zoals die is.

    Zit er nog ‘leerproces/lading’ op dat jezelf dan zal je omgeving dat spiegelen.

    Vanuit dat ‘authentieke jezelf’ (wat een vreselijk woord) ga je op in de omgeving of je ziet je in een andere omgeving stappen.

    Ik heb trek in een omeletje, ik heb enkel geen eieren.

 3. Dank je wel voor dit verhaal 🙂 xxx

  Ik vind de reacties ook leuk om te lezen, ben het met jullie allen eens, ieder heeft gelijk met de uitleg.

  kan me ook voorstellen als je er midden in zit, dat het verwarrend kan zijn hoor, dat heb ikzelf ook vaker gehad.

  Er zijn vele wegen naar Rome, de uitkomst is hetzelfde alleen de weg is anders… dat maakt ieder van ons uniek.

  Als je in beelden gaat voelen/denken/zien… zie je wat ze bedoelt, angsten zijn “belletjes” ze waarschuwen je ervoor dat er “iets” aan de hand is… hoe ga je daar dan mee om? ga je mee in die energie en raak je in paniek? of ga je het analyseren en om hulp vragen, zodat je het kunt aanpakken? omarmen= aanpakken… zie een kind dat bang is… sla een arm om dat kindje heen en vraag; wat is er aan de hand? kan ik je ergens mee van dienst zijn lief kind? ga deze situatie aan en luister je naar het antwoord en volg je het ook op…

  dan heb je het om-armt… op-gelost… los gelaten, die angst heb je los gelaten… waardoor je rustig wordt en de engelen jouw kunnen bereiken om je de antwoorden te geven…

  Vertrouw op je zelf… je bent zelf het licht… in en om je heen.. is alles wat je nodig hebt… je hoeft maar te vragen

  omarm je zelf eens en voel… alles is energie… 😉 xxx

  liefs, Henriëtte

 4. De gevangenis waar we nu in leven, ervaren wij allemaal. De enigste mogelijkheid om hieruit te komen is door samen te komen. De mensheid moet een EENHEID vormen!!! Word Wakker!!

 5. In het vorige schrijven van Jennifer schrijft ze over angsten omarmen. Deze keer schrijft ze over loslaten. Ik vind dat soms verwarrend. Wanneer en wat laat je los en wanneer omarm je het?

  • @Ka, ik denk dat je bij het omarmen ook loslaat. Je accepteert dat iets zo is en dan heeft het ook geen greep meer op je en langzaam aan verliest het zijn grip meer en meer en dat is het proces van loslaten. Dit is wat bij mij opkomt.

  • Omarmen en loslaten moet je naar mijn idee in de juiste volgorde opvatten.
   Bij het omarmen (van een probleem, bijv. angst) accepteer je het probleem, zodat je er beter en objectiever naar kunt kijken. Wanneer je het probleem eenmaal doorziet, kun je het daarna makkelijker loslaten.

 6. Zolang de mens niet ziet wat ballast (is voor iedere energietrilling weer anders maar uiteindelijk is alles balast)is bestaat er het proces van loslaten.

  Het gevoel van loslaten bestaat enkel bij gratie van datgene wat nog niet doorzien is en wat om die reden nog vasthoudt.

  Loslaten gaat geheel vanzelf als werkelijk doorzien is waarom er vastgehouden wordt.

  Jij als HEELHEID houdt niet vast, jij die denkt NIET HEEL te zijn heeft zijn/haar gebitje ergens in gezet.

  Ik ga het eens van mijn nachtkastje halen.

 7. Wat mooi dat dit bericht het nu komt. Dit is precies mijn proces en ik ben ook toegekomen aan die kern welke nu getransformeerd mag worden. Het is een hele worsteling maar ik weet dat ik hier nu ben om dit te doen. Maar wat is dit heftig zeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in