Oefening om jezelf tegen te komen in de vierde dimensie (Tik tok, tik tok)

Volgens Einstein´s relativiteitstheorie weten we dat tijd bestaat als vierde dimensie maar kunnen we hem niet beïnvloeden. Samengevat: Tijdreizen, dat kan theoretisch, maar je kunt in de 4e dimensie niet zelf bewegen. Misschien omdat onze mind 24/7 liefst in elkaar opeenvolgende momenten denkt dat wij bestaan, dat wij mensen er verder de immense waarde niet van inzien. Dit terwijl we er zoveel van kunnen leren. Van onszelf!

Je kunt er dan misschien niet in bewegen, tijd als dimensie faciliteert wél de mogelijkheid om van perspectief te veranderen. Van voor naar achter, van links naar rechts. En dat is buitengewoon handig als je je levenslessen wilt leren. Wat we Karma noemen. En tijdreizen? Ach. Dat kan je leren. Niet per se met je lichaam, maar wel met je hart. En zo kun je, het is maar één voorbeeld, je pijnlijke, in je lichaam opgeslagen emoties van “vroeger” omzetten in onvoorwaardelijke liefde in het NU.

Als ik tijdreizen zeg dan bedoel ik trouwens gewoon “verbinden”. Je verbindt toen met nu. Of nu met straks. In de energie. En als je denkt dat dit moeilijk is, wij mensen doen meestal niet anders. Denken aan toen, en peinzen over morgen. Wij zijn dus op een bepaalde manier al heel goed in ons dingen voorstellen. En als kwantumfysica ons vertelt dat je beïnvloedt wat je observeert, waarom dan niet vanuit het perspectief van onvoorwaardelijke liefde kijken? Wat zou er dan gebeuren met gisteren of morgen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je denkt dat dit te groot is voor je kan je het eerst wat kleiner maken voor jezelf. Het is niet moeilijk en niet makkelijk, zo zei de zen monnik toen hij me zag worstelen om mijn stijve benen voor het eerst 90 minuten in perfecte kleermakerszit te houden. Voor tijdreizen is dat gelukkig niet nodig. Je hoeft alleen maar aanwezig te blijven in je lijf. Hier en nu.Oefening om jezelf tegen te komen in de vierde dimensie

Oefening om jezelf tegen te komen:

Ga rustig zitten of liggen en sta eens bewust stil bij wat je ondertussen wel niet allemaal geleerd hebt in je leven. Precies dat. Ik heb x en y geleerd. Meer niet. En geef je jezelf dan ook dik verdiende schouderklopjes, die je kunt voelen in jezelf. Dus: ben je in alle rust en met al je aandacht in je lichaam aanwezig? Kun je zonder oordeel voelen wat je geleerd hebt in allerlei situaties, en ben je oprecht? Begin klein, makkelijk en licht, en bouw op naar wat je geleerd hebt van je meest pijnlijke momenten in je leven. Laat je hart je mind vertellen wat je voelt i.p.v. andersom. (einde oefening)

Hier tijd voor nemen is een wonderschone manier om jezelf te bekrachtigen. Ik durf te voorspellen dat als je dit vaker doet je gaat realiseren dat je zoveel meer hebt geleerd dan je ooit had gedacht. In je pure gevoel.

Wat je allemaal gemist hebt in je leven

Ik durf je trouwens nog één ding te voorspellen. Je gaat jezelf ook op andere manieren tegenkomen als je de tijd ervoor neemt. En vooral via je eigen lichaam.

Dat lichaam gaat je namelijk, nu je luistert, precies vertellen wat je ondertussen wel niet allemaal gemist hebt in je leven. Precies dat. Dit is trouwens soms zo traumatisch dat de meeste mensen spontaan vergeten hoe laat het is en onbewust terug in de tijd reizen om daar in hun pijn aanwezig te zijn, zonder door te hebben waar ze nu zijn. Vast in de vierde dimensie. Zonder besef van tijd.

Wie en waar is nou diegene die je via je gevoel en je hart verteld wat je allemaal geleerd hebt van die mooie en die pijnlijke ervaringen? Dat ben jijzelf!

De vierde dimensie is als een school die jou faciliteert. En jij bent daar je eigen leraar. Zodat jij hier en nu van perspectief kunt veranderen als je dat wilt.

Wil je leren over pijn, of over onvoorwaardelijke liefde?

3D of 5D e.v.?

In de vierde dimensie mag jij het zelf bepalen. Het is maar met welke leraar je je verbindt.

Dus:

Wat heb je nu wel niet allemaal geleerd in je leven?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Prachtig! Heel helder geschreven en dit is wat ik op dit moment ook ervaar. Dat kan NU. En precies wat je zegt… niet moeilijk en niet makkelijk.
    Soms lukt het heel gemakkelijk en soms ben ik weer ver weg. Maar het ervaren van de keuze kan niet meer weggaan. Binnen = binnen.
    Gordon, ik vind jouw stukken heerlijk kort, en super duidelijk, helder en krachtig. Dank voor openheid en daardoor stroming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in