DELEN
het duister in je

Door Diane Wing

het duister in jeLiefde is fantastisch. Liefde is goed. Hoe dan ook, het is niet de enige zinvolle vibratie binnen het universum. Liefde laat de frequentie van de aarde stijgen, voor vruchtbaarheid en om prachtige kunst, poëzie en literatuur te doen ontstaan. Maar de donkere zijde voorziet ons net zo, we zullen deze kant moeten omarmen om te kunnen overleven.

De donkere zijde van de mensheid hoeft niet kwaadaardig te zijn; het is net als liefde een bron van kracht. De duistere machten staan ons toe onszelf te verdedigen, om negativiteit te ontwijken, om onrecht te voorkomen en energieën op te ruimen die ons pad niet dienen. Liefde kan helderheid geven. De duistere machten kunnen persoonlijke kracht geven, wanneer deze omarmd, erkend en verscherpt wordt, laat ze ons een weg zien waarbij we staan voor waarin we geloven en om ons compleet te voelen.

De schaduwzijde van het Zelf zal moeten worden herkend en meester worden gemaakt, zodat we gebalanceerde energie in onszelf kunnen laten bloeien. Wanneer de liefde diep zit en iemand kwetst een geliefde, dan zal de duistere macht ervoor zorgen dat die geliefde beschermd wordt. Zonder het duister is er geen verdediging, is er geen golf van kracht en men is geneigd te vechten om te schaden en te winnen. De energie van Liefde heeft een beschermde factor en deze kan alleen zichtbaar worden bij gebruik van de donkere energie.

Beide zijden begrijpen

energie-van-liefde-nieuwetijdskind-comEr is geen Yin zonder Yang, geen vrouwelijk zonder mannelijk, geen licht zonder donker. Er is een tijd voor expansief plezier (Jupiter) en een tijd voor haarscherpe focus voor serieuzere doeleinden (Saturnus). Leer over de energieën die er bestaan en begrijp jouw verbinding hiermee. Wij hebben alle energieën binnenin ons, het is slechts een kwestie van begrijpen. Het is niet slechts een stukje van de Ziel, de ziel bevat licht en donker. Daar is geen afscheiding, alleen grijstinten.

Vind jouw centrum. Soms vind je dat in het helderste licht en soms is deze plaats de diepste en donkerste plek van je ziel. Om af te dalen naar dit gebied is het niet aan te raden om alleen maar het licht te gebruiken. Licht brandt bepaalde energieën weg die nodig zijn om juist in de diepste wateren te kunnen duiken om vervolgens de hemel in te kunnen rijzen.

Het universum laat een zwarte matrix zien met lichte plekken. Zelfs liefde heeft een donkere zijde, zoals jaloezie en afschuw, terwijl het donker het licht bevat voor verdediging en bescherming. Alles is een mengsel. Niets is puur. We zijn een mix van energieën. Dit geeft ons diepte en de mogelijkheid om oneindig te kunnen creëren. Maar ken je grenzen.

Beschouw de donkere energieën van lijden, woede en frustratie eens. Binnen deze donkere energieën schuilt een krachtige zelfkennis, die ons voorziet in drijfkracht voor persoonlijke ontwikkeling en vooruitgang. Het motiveert om in actie te komen om deze condities te zegevieren. Het duister in dit geval, werkt als een katalysator voor groei. Het duister is alleen schadelijk wanneer je ervoor kiest  om erin te blijven hangen en je niet strijdt voor de glimp van licht dat op je wacht aan de andere kant. Treur niet om wat weg is, focus je niet op tekort en beklijf niet in je weerstand om te veranderen. In plaats daarvan: herontdek, hervind, overwin en sta open voor nieuwe mogelijkheden. Beweeg mee met de verandering, zie het potentieel en bevrijd je van blokkades die je tegenhouden om voorwaarts te gaan.

Definieer wat liefde voor jou betekent

Voor de een betekent het bezit, controle, kwetsbaarheid en verlies, allen afkomstig van de frequentie van angst. De angst die dit soort gedrag voortbrengt in de naam der liefde bevat angst voor verandering, angst voor het onbekende, angst voor de toekomst, angst voor verlies, angst voor buitensluiting, angst voor de dood, angst om te falen, angst om de controle te verliezen en angst voor pijn. Het duister dat het licht van liefde tegenhoudt, zorgt voor belemmering, afkeer en vernietiging. Voor diegenen die liefde als iets onvoorwaardelijks zien, is er een afwezigheid van angst en een overvloed aan zelfrespect, eigenliefde en vertrouwen. Binnen deze energie bestaat de mogelijkheid om energieën die niet het hoogste doel dienen te verwijderen. Zelfs binnen de liefde is het ongezond om jezelf open te stellen en herhaaldelijk schadelijke energie te accepteren van anderen zonder uitzicht op verbetering.tree-sunlight

Definieer nu het duister

Het heeft een zwaardere energie om ons stil te laten zijn en ons te dwingen om verantwoordelijkheid te nemen voor onze daden. Door het duister te accepteren, moeten we niet van anderen verwachten dat zij al ons gedrag accepteren dat schadelijk is of hen kan onderdrukken. Het duister helpt ons om af te wijzen wat niet bevorderlijk is voor ons welzijn en dient ons om te laten zien wat we kunnen ontwikkelen. Wees je bewust van hoe je donkere krachten gebruikt en begrijp dat hoe dan ook de energie afkomstig van liefde of duisternis, ze beiden de kracht hebben om te schaden en om te helen.

Nederlandse vertaling door Marise voor https://www.nieuwetijdskind.com/©2015

 

5 REACTIES

 1. @lia

  Wij zijn niet de donkere energieën van lijden, woede en frustratie.
  Wij Zijn het waarnemen ervan.

  Als je het zo stelt dan
  dan zijn we ook niet het licht
  van liefde
  wij zijn de waarnemer ervan
  en misschien zijn wij ook niet de waarnemer
  maar de waarnemer van de waarnemer.
  Wie zijn wij dan toch?
  Tja

  • Riet,

   Volgens mij is er enkel Zijn en bewust-Zijn (=Licht en Liefde). En dit is wat wij oorspronkelijk Zijn.

   Richting afdaling aarde ontstaat er onder invloed van dualiteit een vertekend beeld: komt Licht tegenover duisternis te staan.
   Het oorspronkelijke Licht is dus altijd aanwezig, maar wordt versluierd door dualistische gedachten/waarneming.

   Je kunt ook zeggen: Het bewustzijn (het Licht dat wij Zijn) is altijd aanwezig, maar de mens is zich er niet altijd van bewust.

   Het gaat dus niet om de vraag wie wij zijn, maar om wat wij zijn: namelijk bewust-Zijn. Je kunt dit ervaren als Waarnemer of Toeschouwer, maar in werkelijkheid is het simpelweg “het Waarnemen”, zonder een ik of iemand die waarneemt.

   Dag Lia

 2. Wij zijn niet de mix van energieën.
  Wij Zijn datgene die deze energieën waarnemen.
  Wij zijn niet de donkere energieën van lijden, woede en frustratie.
  Wij Zijn het waarnemen ervan.
  Wij zien al deze energieën binnen in ons.
  Wij zien yin en yang.
  Wij Zijn (in) het middelpunt ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in