DELEN
Energy-page

Energy-pageIn deze eerste dagen van 2014 voel je waarschijnlijk een combinatie van enthousiasme en onzekerheid over wat er nog zal komen.

Inderdaad, er is meer optimisme in de lucht, dat je helpt te verbinden met inspiratie en een nieuw gevoel van vertrouwen in het leven. De rit op de roetsjbaan van vorig jaar had zelfs voor de meest gevorderde spirituele beoefenaars enkele uitdagende periodes. Je verwelkomt inderdaad met open armen de lichtere energie van het begin van 2014.

Drink ze in, adem ze diep in, en blijf in het nu. Deze maand zal je je enthousiasme en je visie over dat soort leven dat je persoonlijk en in het collectief met anderen wenst moeten behouden. Dit jaar brengt nieuwe kansen om je licht te laten schijnen, en brengt ook veel meer steun waarop je met je bewustzijn en in het juiste denkkader kan afstemmen. Indien je in 2013 zorgen had, of nog altijd te maken hebt met een aanhoudende zorg, is het belangrijk om je focus positief en hartgecenterd te houden.

 Deuren zullen zich openen. Wanneer ze zich openen, kan je geïntroduceerd worden bij nieuwe mensen, nieuwe projecten of nieuwe situaties. Wanneer je blijft vastzitten in klaag- of bezorgdheids-modus, daalt je frequentie, en zie je misschien de deur niet die open staat, of wat er daarachter is. Iedereen multitaskt natuurlijk, maar 2014 is een jaar waarin je je niet kan veroorloven om gesaboteerd te worden door je eigen mind.

Hoogstwaarschijnlijk spendeerde je bij het jaareinde wat tijd met focussen op je intenties voor 2014 en het schoonmaken van oude energie. Indien je dat niet deed, is het nog niet te laat daarvoor. De energieën van dit moment stimuleren dit soort werk, met meer resultaat zelfs. Je kan daarvoor mijn vorig artikel gebruiken. (december)

Nu is het het perfecte moment om eens opnieuw te denken aan wat je dacht dat mogelijk was. Zet je doel hoog genoeg! Gebruik de lichtere energieën die jou en het collectief beïnvloeden. Stem af op die energieën en ga niet voor minder.

Dit zijn enkele tips om efficiënt vooruit te gaan deze maand. Werk hiermee, en plaats daardoor een goede fundering voor de rest van het jaar. 

5 tips voor het omgaan met de energie van januari

 1. Hou altijd spirit en het heilige vooraan in je focus. Wanneer spirit je drijfkracht is, licht alles rondom jou op en wordt het een baken van licht in de wereld. Wanneer je alles en iedereen als heilig bekijkt, roep je de kracht van liefde op en een herinnering aan essentiële waarheid. Alles verandert in je ervaring, wanneer je dit doet.

 2. Nodig regelmatig spirit uit om je het lichtere pad te tonen, en je te helpen op je spoor te blijven van je nieuwjaars-intenties, door het vermijden van zelftwijfel en zelfsabotage. Heb je eens een slechte dag, vraag dan om het grotere plaatje te mogen zien en je eraan te doen denken waarom je net nu leeft.

 3. Wees alert op energetische verschuivingen in de algemene bevolking, in de economie en globaal. In geen enkel ander jaar zal het collectief zoveel invloed hebben als in dit. Je kan het niet maken om jezelf te isoleren en alles alleen te doen. Dit is een illusie – je scheppingsdans kan en moet niet alleen gebeuren. Inderdaad, relaties en samen zijn zijn belangrijk voor je succes in 2014. ook belangrijk is de feeling onderhouden met de maatschappij. Wanneer mensen meer optimistisch en vol vertrouwen zijn over de toekomst, kunnen deze gevoelens aanstekelijk werken voor nieuwe richtingen en benaderingen. Dat betekent dat ideeën waar vroeger niemand naar zou luisteren nu wel ernstig genomen worden.

 4. Kijk uit naar tekenen dat je leven op nieuwe manieren open komt. Overvloedige kansen kunnen in een bliksemflits aan je deur kloppen dit jaar- je moet ze nu opmerken om actie te ondernemen voor de deur zich sluit. Besteed ook aandacht aan details, want soms is er maar een deel van de kans die zich toont. Daar zou een reden kunnen voor zijn, en goddelijke timing is een sleutel tot succes.

 5. Denk eraan dat je beste middel om succes af te meten de hogere visie van spirit is. Als goddelijke veranderingsmaker ben je een multidimensionaal wezen, en creëer je je toekomst en je heden op een uitgestrekt canvas dat dimensies en tijd omvat. Je eigen energie en hoe je die toepast in de wereld is belangrijker dan je bankrekening of elke andere wereldse maatstaf. 

Nieuwetijdskind.com-sterren-boom

In goede tijden zal je vaak zien dat bepaalde informatie versluierd is, en bepaalde uitkomsten ogenschijnlijk vertraagd. Hoogstwaarschijnlijk heb je het innerlijk en uiterlijk werk gedaan om een droom te realiseren, en is het je geconditioneerde mind die een vertraging rapporteert. Als je dit beseft, kan je geduld hebben met de omstandigheden die je wil verschuiven of creëren. Vertrouw erop dat jouw hoogste goed toch aan het doorsijpelen is!

Selacia

www.Selacia.com

Vert. Fran Tielemans

9 REACTIES

 1. Ik ervaar(de) dat ook wat Gerard hierboven schrijft, dat de eerste dagen van het nieuwe jaar mij juist naar het oude leken te brengen, en ik ook van binnen geen raad daar mee weet/wist.
  Allerlei pijn-herinneringen van toen ik tussen 0 en 9 jaar was, juist mijn moeilijkste periode. Dan lees je allerlei mooie artikelen over dit mooie veranderingsjaar en de mooie energieën van nu, in het begin van het jaar, waardoor ik de balen kreeg van mijzelf, aangezien het in mijn leven alleen maar intenser/moeilijker ging over het oude.
  Door allerlei typische gebeurtenissen bleek ik echter allerlei ontdekkingen te hebben gedaan over mijzelf en hoe ik omga met mijzelf in het Hier en Nu.
  Dat wilde ik ook graag aan Gerard, die hierboven schrijft, of überhaupt iemand die dit leest, laten weten: Soms kunnen we zo opgaan in het ‘gefrustreerd’ zijn over de traagheid van bepaalde zaken, of dat bepaalde dingen niet ‘lijken’, zoals ‘beloofd’ lijkt te doen worden in vele mooie artikelen over deze tijd, dat we dan juíst mooie ontdekkingen over het hoofd kunnen zien! Aan de andere kant, het één kan natuurlijk naar het ander leiden, dus ook zaken als frustratie en dergelijke is dan maar een onderdeel, denk ik dan maar.
  De herinneringen aan mijzelf als kind en hoe er met mij is omgegaan toen, blijven/bleven maar naar boven bleven komen, en ik mij op een gegeven moment wat lichtelijk (understatement) geïrriteerd afvroeg; maar het zou toch weer beter gaan juist nu, qua energieën enzo? Terwijl beelden/herinneringen van/aan vroeger maar naar boven bleven komen, waarin ik een jong, klein, onschuldig, afhankelijk, goed kind was (en zie je wel dat ik gewoon een lief goed bedoeld kind was) (maar waarom dan de verbazing?), maar te maken had met een alcoholistische en psychotische vader die allerlei geestelijke spelletjes bedacht tot op het zieke toe, waarin ik zo m’n best moest doen of om antwoorden te vinden, want dat zou m’n broertje met rust gelaten worden, of dingen moest bedenken/weten/uitzoeken, anders zou m’n moeder vermoordt worden, in rechtzaken tegen mijn ouders moest getuigen, mijn stiefvader waar ik het meest van hield, geen respect voor mijn pijn toont, er zelfs mee spot, het gebruikt om niet naar z’n eigen pijn te hoeven kijken, zich verschuilt achter mijn pijn, en gá zo maar. Daarnaast bleef Robert (die ook op deze site reageert) meerdere malen mij attenderen/triggeren over het zoeken vanuit het hoofd, vragen als ‘wat gebeurt er met je als je de antwoorden níet weet?’, over en weer ‘gesprekken’ met allerlei mensen op deze site, Lia die vervolgens -hoe ik het ervaarde- niet zwaar bedoeld, maar spotte met mijn gevoel (de verwoording van mijn oprechte vragen en beleving), daarnaast nog een aantal ervaringen in mijn fysieke omgeving, en ik op een gegeven moment dacht; jaaa hoor, waar gáát dit over, met je nieuwe energie, en je nieuwe veranderingen?? En ik dacht; weet je, ik laat gewoon los, sloush, het zal wel, ik geef me gewoon over aan het Nu. Aan dat wat is, ook al weet ik niet wat dat wat is, is. 🙂

  En dacht ik na over Robert zijn woorden en vragen, en dacht ik; jeetje.. en ik weet heus wel dat ik wijs ben, en ik weet heus wel dat ik dat ook allemaal heus wel weet dat ik heus wel wijs ben 🙂 , en maar praten in mijn hoofd dat ik niet vanuit mijn hoofd hoef te praten. Haha, steeds maar praten dat je niet vanuit je hoofd hoeft te praten 🙂 .. dat bedacht ik mij; dat ik praat dat ik niet vanuit mijn hoofd hoef te praten. Ik praat maar dat ik niet vanuit mijn hoofd hoef te praten. Beetje gek eigenlijk, dat constante praten dat je niet vanuit je hoofd hoeft te praten. Waarom zit ik eigenlijk steeds te praten dat ik niet vanuit mijn hoofd hoef te praten? Hahaha 🙂 , waar gaat dat over 🙂 . En dat het Oke is om even iets niet te weten. Want er gaat niemand vermoord worden. En het is niet het einde van de wereld. En ik word niet gestraft. God straft niet. En nu wist ik dat heus wel. En ik wist ook heus wel dat ik dat al lang heus wel wist. Maar nu Wist ik het. Weet je wel? 🙂 . God straft niet. Dat ik ten onder ga, omdat ik het nu even niet weet. En die ziekerd, is weg. Er gaat geen pijn komen, als ik het niet weet. Het is oke om het niet te weten. Het is oke om iets niet gelijk te weten. En nu wist ik dat heus wel in mijn hoofd. 🙂 . Maar nadat ik opnieuw weer die beelden zag, alleen dit keer veel intensiever, dacht ik; jeetje, ergens zit je nog zo in die roes van die psychose-vent. En‘straf’ik mijzelf als het ware, omdat ik niet gelijk alle antwoorden weet. Word boos op mijzelf, geïrriteerd, doet me waardeloos voelen over mijzelf. Hoe zonde is dat. Het is oke als je het even niet weet. 🙂 Ik vind dat nogal wat! Haha! 🙂 En nu wist ik dat heus wel. Maar het wordt wel even wat intensiever wanneer je daar beelden van vroeger bij ziet. Want als ik het niet meer weet, wie dan wel? Vroeger, niemand. Dan stopte mijn vrijheid. Maar die stopt nu niet. Vrijheid stopt niet. God stopt niet. Hij stopt nooit. Hij stopt nooit met jou te helpen, van jou te houden, bij jou te blijven. Hij stopt daar nooit mee. Hij kan niet anders. “Ik kan toch niet bij Mijzelf weggaan, meisje 🙂 ”, hoor ik hem al zeggen 😉 . Dat is rust. Dat is vrijheid. Dat is wat ik nodig had. Kan ik een nieuw huis wensen gemanifesteerd te hebben, en waarom komt-ie maar niet, en hoe zit dat met die energieën, en als God alleen maar diegene helpen die zichzelf helpen, ja maar, wat als ik mijzelf niet weet te helpen!? En dus paniek! Maar dat is maar de Mens, het Kind, niet mijn Ziel. Als je intentie Oprecht is, gewoon oprecht, dan word je niet overgeslagen! Er is niets mis met gewoon er te zijn. Je hoeft niet de slimste, de mooiste, de wijstse te zijn. Je mag gewoon, in je ochtendjasje, met je gare bendeboel, in je gare huisje, rondlopen, en gewoon zoiets hebben; weet je, sloush, ‘k neem Robert’s mooie woorden ten harte, vind rust in Nele haar schrijven, vind troost bij Jannie haar gebrabbel, en die vent van hiernaast, geen idee, en die nieuwe energieën, geen idee, en die stiefvader, geen idee. Gewoon – geen – idee. En in dat Gewoon – geen – idee.. Zijn. En terwijl je daar in Bent, in dat gewoon – geen – idee, ik was nog niet eens 3 dagen bezig, met dat Gewoon – geen – idee, en begon het aardig rustig te worden, dat gewoon – geen – idee, en het zonnetje scheen, het leek wel lente, goh weet je nog, de lente eigenlijk, gewoon dat je zit, en de zon schijnt, met gewoon – geen – idee. En God is er nog steeds! Gek is dat hè. Hij gaat nooit weg. Hij gaat nooit weg. 🙂 . Ik vind dat lief van hem, dat hij nooit weggaat. En je Ziel gaat nooit weg. En je Pad ook niet. En je Hogere Zelf blijft‘doorgaan’ . Ook al heeft de Mens Gewoon – even – geen –idee. Nouou, ik vind dat nogal wat. En dan kan je de hele afgelopen periode in een ander‘plaatje’zien 🙂 . Maar natuurlijk. 🙂

  Vervolgens ook, door de reactie van Lia, die ik spottend vond, ‘familie’ die dat ook veel heeft gedaan. En mij realiseerde dat die‘spot’alleen pijn doet wanneer je daar zelf waarde aan hecht. Geen respect voor mijn pijn. Ik realiseerde mij dat ik eigenlijk zelf weinig respect toon voor mijn eigen pijn. Ik vond dat nogal een ontdekking. Kan lopen blèhren naar mijn stiefvader dat hij geen respect voor mijn pijn heeft, wat-ie ook niet heeft, “want stel je niet aan”, terwijl ik in feite met mijzelf zo omga! En dus nog een extra dingetje herinnerd: iets kan je alleen maar triggeren, als je ergens in je systeem, in jezelf, zelf gelooft dat iets waar is, of bang bent dat iets waar is.

  Nou goed, heel verhaal, wat ik er mee wil zeggen is dat veranderingen niet altijd komen zoals je ze wilt / verwacht / hoopt. En dat weten jullie natuurlijk allang 🙂 , maar voor mijzelf vond ik het nogal een ontdekking, terwijl je er al zoveel over leest. Dus misschien kan ik dat Gerard meegeven, of iemand anders die dit leest; probeer je niet blind te staren dat een verandering of een vernieuwing op 1 bepaalde manier moet komen. Probeer je bewust te zijn wáár je aandacht nu eigenlijk naar uitgaat. Want vaak heb je heel niet door waar nu eigenlijk je aandacht naar uitgaat.
  Mensen willen vaak van alles, maar zijn zich niet bewust van waar ze zich in de kern nu eigenlijk op richten. Verlangen bepaalde spullen, ander soort ontmoetingen, en dergelijke, terwijl je in werkelijkheid waarschijnlijk ‘krijgt’ wat je op dat moment nodig bent. En dat kan een totaal iets anders zijn dan je dus met al je goede bedoelingen vanuit je Persoonlijkheid wenst.
  Of mensen zijn vaak bang dat ze iets niet verdienen, en daarom weten ze niet zo goed wat te manifesteren, hoe te ontvangen, etcetera. Dat idee moet sowieso losgelaten worden, want iedereen verdient Alles. Aangezien we allen Godsvonk zijn. Kan natuurlijk niet zo zijn dat God geen God verdient. Of dat God zichzelf niet verdient. Want dat is eigenlijk wat heel veel mensen onbewust met zich meedragen: Alsof ze vinden dat ze zichzelf niet Verdienen. Gek is dat eigenlijk. Mensen die vinden dat ze die Overvloed niet verdienen, alsof ze dus vinden dat ze zichzelf niet verdienen. En waarom verdien je dan jezelf niet? En hoe kan je überhaupt leven, laat staan ontvangen wanneer je dus eigenlijk vindt dat je jezelf niet verdient? Gaat heel moeilijk voor het Universum worden om daar‘omheen’te werken. 🙂 . Dat lukt dus ook niet. Willen wij Positieve Energie aantrekken, dan zullen wij moeten accepteren dat wij die Positieve Energie al Zijn. Wij Zijn dat al. Van Nature, Zijn Wij dat al.

  Als ik iets gemerkt heb, de laatste tijd, is dat ondanks pijn, oud zeer, verwarring, eb en vloed, noem maar op, dat Het, wel voor jou zorgt. 🙂 . En dat Het, kan je God noemen, of Liefde, of je Hogere Zelf. Er wordt altijd voor je gezorgd, ook al komt die zorg uit een hoek waar je je niet eens bewust van was. Dat bedoel ik ook te zeggen met; wees alert, bewust, kijk waar je je aandacht nu werkelijk naar uitgaat, want soms kan je onbewust zo op iets ‘blind staren’, daar je onbewuste verwachting misschien bij hebben, waardoor iets heel anders moois zo aan je voorbij kan gaan!
  Ik las meer reacties op deze site van mensen die balen, gefrustreerd zijn, vermoeid zijn, lichte paniek, hoe nu verder, etcetera, en door mijn dingen van de afgelopen tijd realiseer ik mij even heel goed momenteel dat geïrriteerd zijn, boos zijn, wanhopig zijn, voortkomt uit een gebrek aan vertrouwen, en een gebrek aan geloof in jouw eigen Pad. Dat Pad ligt voor jou, Is Jouw Pad. Van Jou. Je creëert het ten allen tijden Zélf. Zijn wij aan het wenen, dan voelen wij ons geslachtofferiseerd door onszelf, en geven wij daarmee kracht uit handen. En wat manifesteer je met je eigen kracht uit handen geven? Tegelijkertijd geef je daarmee ook aan (aan jezelf, aan het Universum) dat je dus blijkbaar voelt dat je niet voldoende bent, dat je niet genoeg Bent, dat je blijkbaar ergens voelt alsof je het niet aankan. Onvrede over je Leven komt voort uit Onvrede over Jouw Zelf. Kan je gaan focussen op een nieuwe baan, die nieuwe bank, die nieuwe vriend, die betere wereld, daarbuiten, in den verre..

  misschien kunnen we ons eerst focussen op het bewust worden van datgene waar we nu eigenlijk onze energie onbewust op focussen.

  En dan heb ik het niet over die verlangde nieuwe Wereld naar buiten, en allerlei politieke en economische veranderen, en oh jee, hoe daar mee om te gaan.., want ook die buitenwereld is maar een illusioneel.

  De laatste dagen is het me ontzettend helder geworden dat ik zélf weinig respect eigenlijk heb voor mijn eigen pijn, mijzelf naar beneden kan halen, boos kan worden, geïrriteerd, naar anderen, want waarom doe jij zo (?), ongeduldig, hard, mezelf kan lopen afblaffen, en mij af begon te vragen; hoe ga je eigenlijk met jezélf om, en hóe ga je met jezélf om, met je leven, je dagelijkse dag, wanneer je respect voor je eigen niet weten toont, respect hebt voor je eigen onschuld, respect hebt voor je eigen pijn, respect hebt voor je eigen probeerselen… Nooít in mijn hele leven die vraag gesteld aan mijzelf. Dus dank aan mijn stiefvader, en dank aan Lia, voor den Spiegels. 🙂
  En dat ik 6 jaar mag zijn, en bij God veilig ben. Want als je 6 jaar bent, en je weet het niet, dan kan 1 of andere idioot je straffen, maar God straft niet. En in zekere zin doe ik dat nu met mijzelf, terwijl, hoe kan je nou het Leven Weten. Hahaha, als ik dat zou Weten, zou ik toch heel hier nu niet zijn. Je gooit een kind van 2 toch ook niet in een zwembad en verwacht dat het gaat zwemmen en geeft het vervolgens een trap na omdat het niet kan zwemmen. Zou een beetje raar zijn. Maar dat doen we wel met onszelf. Wanneer we vinden dat we te langzaam gaan, of iets dergelijks. Gek is dat. Het is okee, om gewoon Mens te zijn. Hoe is dat eigenlijk hè? Dat je gewoon eens Mens gaat zijn. 🙂 Dus dank Robert, voor den spiegel 🙂 .

  Dus dat hoop ik, dat meer mensen die gefrusteerd, paniekig zijn, over dat de energieën van Nu je misschien niet brengen wat je verwacht had, liever, aardiger, voor zichzelf gaan zijn. Misschien kan je eerst kijken wat je überhaupt verwachtte. En waarom je eigenlijk gefrustreerd bent. En kijken waarom je dan zo op die manier met jezelf omgaat. God die boos is op zichzelf?

  Frustratie doet vertragen. En je geeft er eigenlijk mee aan dat je jezelf niet Voldoende vindt, dat je je leven niet Voldoende vindt. En misschien is dát nou nét wat je dient te ontdekken, te leren, te weten, te herinneren, te zien. 🙂 Dat je Hogere Zelf (die het allemaal al heus wel weet, hoor 😉 ), jou nu niet die verlangde vriend, baan, poen, etcetera geeft, maar aan jou precies laat zien waar jij Vertraagd in dat verlangen.
  Het geeft je misschien niet de uitkomst van dat verlangen, maar de Oorzaak van dat verlangen. Het geeft je misschien niet de oplossing van een probleem, maar toont je de rede van het probleem. Het geeft je misschien niet die beste vriend, maar laat aan jezelf waarin je zelf nog een vriend dient te zijn voor jezelf.
  En dat bedoel ik dus met; wees alert op je eigen energie, en de focus en de uitkomst daarvan! 🙂 Want in al je verwoede gerichtheid op het één, kan je de schoonheid van het ander over het hoofd zien! Antwoorden, manifestaties kunnen uit onverwachte hoek komen. Dus kijk naar jouw wereld die van jou is, want alles om je heen Is Van Jou, Door Jou, Voor Jou! Dus kijk! Zie jezelf! En zie de schoonheid en de oprechtheid en de Liefde! Zie alle creaties om je heen, hoe moeilijk je ook denkt dat je leven momenteel is, zie alle creaties om je heen, als van jou, want het Is Van Jou, Door Jou, Voor Jou! En door te balen kunnen we God’s aangezicht in dat alles om ons heen, onbedoeld ontkennen en onbedoeld niet herkennen. Het is vanuit Liefde gecreëerd, vanuit Liefde gecreëerd. Dus wees Lief voor jezelf. Behandel je creaties met lief zijn ervoor, want het is van jou, door jou, voor jou.

  Dat wilde ik graag met de mensen delen. Zie de magie en de liefheid in de energie om je heen die van jou is, door jou is, voor jou is. Daar ligt alles in. En je zorgen maken doet je verblinden voor de grootheids van jezelf waarmee je al die tijd in het hier en nu al mee omgeven bent. Wees lief voor je fouten, wees lief voor je onwetendheid, wees lief voor je realiteit, wees lief voor energie, wees lief voor jezelf. 🙂

  Warme groet, Susanne

 2. De eerste dagen van het nieuwe jaar waren voor mij weer erg verweven met het oude. Het innerlijke weten wist daar even geen raad mee, terwijl het lezen van dit artikel mij weer laat zien waar het nieuwe te vinden is. Dank daarvoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in