omgaan met terreur

Onlangs was het weer zover: een daad van terreur in Nice. Eén enkel gestoord mens, mogelijk deel van een organisatie van gestoorde mensen, die met een vrachtwagen in één klap tientallen mensen doodt en de hele wereld schokt via de media.

Schokgolf

Wanneer er een daad van terreur wordt gepleegd, breidt de schokgolf van angst en shock zich uit als een olievlek. Familieleden, vrienden en kennissen van de slachtoffers worden meegezogen in de pijn omdat ze de betrokkenen persoonlijk kennen. Maar ook omstanders en onbekenden worden erdoor geraakt.

Media als terreur verspreider

Als het om daden van terreur gaat, springt de media er bovenop. De ellende wordt vervolgens breed uitgemeten in de vorm van ‘berichtgeving’: als er een video van de terreurdaad is wordt die nog eens afgespeeld, en nog eens, waardoor de terreur zich de te sterker verspreidt. Omstanders worden geïnterviewd waarbij hun schrik en pijn de ether in wordt geslingerd. We kijken gefascineerd toe omdat we begaan zijn met de mensen en de wereld, omdat we het erg vinden, omdat we willen weten wat er speelt. Vervolgens delen we het nog eens via social media waarbij we de terreur ongewild nog verder verspreiden. Zo spelen we de terroristen perfect in de kaart. Want wat is het doel van terrorisme? Precies, terreur en angst zaaien.

Hooggevoelige omstanders

Als je een gevoelig mens bent en je stelt jezelf bloot aan die stroom van trauma en ellende via de media, is de kans groot dat je er mede door getraumatiseerd wordt. Men noemt dit wel het ‘omstander trauma’. Je raakt ahw geïnfecteerd door het trauma van de ander. Juist omdat je je machteloos voelt, omdat terreur via de media iets is waar je niets aan kunt doen, je kunt het alleen ondergaan.

Als je een hooggevoelig of mediamiek begaafd mens bent, is de kans dat je mede getraumatiseerd wordt nog groter. Als HSPer kun je letterlijk shock-energie, pijn en angst van de betrokkenen aanvoelen en overnemen. Sommige HSP-ers nemen zelfs onbedoeld de spirits van de in shock gestorven slachtoffers over (dit kan op afstand) en zitten vervolgens met onbegrepen depressieve klachten, angstklachten en verdriet dat niet oplost.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zo had een cliënte van mij al enige tijd last van angst voor hoogtes. In de sessie kwam naar boven dat ze zich tijdens de aanslagen van 9/11 energetisch had verbonden met een vrouw die in het WTC was omgekomen. De vrouw bleek in een vorig leven haar zus te zijn geweest: vandaar de affiniteit met haar, waardoor ze haar had binnengelaten. Toen we de vrouw opvingen en bewust maakten van het feit dat het drama over was, ze overleden was en veilig naar het Licht kon, was ze zo vertrokken, en de angst van mijn cliënt ook.

Daarnaast kunnen we als HSPer ook nog de collectieve angst en emoties van andere toeschouwers aanvoelen en onbewust overnemen.

Oude pijnstukken

Ook kunnen je eigen oude pijnstukken uit dit of andere levens aangeraakt worden door de beelden en informatie en naar boven komen.

Ik heb het zelf meegemaakt toen er iemand in mijn kennissenkring vermoord werd. Ik kende haar niet persoonlijk, maar toen ik het nieuws hoorde kon ik fysiek en energetisch voelen hoe het me raakte. De schok, de ontsteltenis. En niet alleen raakte het mij als persoon op dat moment: ik kon ook voelen hoe het oude pijnstukken raakte van verlies uit vorige levens: de Victoriaanse vader die zijn vrouw en kind was verloren, de partizanenvader wiens zoon voor zijn ogen werd gedood. Gelukkig was ik me hier als therapeut en HSPer al snel van bewust, en kon de pijnstukken uit andere levens onmiddellijk gaan helen.

Hoe ga je hier als hooggevoelig mens mee om?

Realiseer je dat het allemaal energie is.

Je kunt letterlijk energie en emotie van de omstanders, slachtoffers, daders, hulpverleners binnenkrijgen via je TV of tablet. Dit is belangrijk om te weten, zodat je maatregelen kunt nemen jezelf te beschermen of de energie los te laten als het toch binnen gekomen is.

Neem dagelijks even de tijd om te checken of je energie van anderen (bijv. via de media) hebt overgenomen, reinig jezelf en vul je met de energieën van genezing, goddelijke waarheid en liefde. Je kunt hier bijv. de hulp van Aartsengel Michael voor inroepen: je hoeft er alleen maar in gedachten om te vragen.

Ook entiteiten die je mogelijk binnenlaat als je in shock toekijkt, zijn in wezen energie. Als je niet alleen hooggevoelig bent maar ook mediamiek, is het belangrijk te leren hoe je entiteiten die desondanks aan kunnen hechten, makkelijk los kunt laten en door kunt sturen naar het Licht. Zie daarvoor bijvoorbeeld de voorbeelden en tips in mijn artikel omgaan met entiteiten.

Realiseer je dat je een vrije keuze hebt.

Natuurlijk is het goed om te weten wat er in de wereld gebeurt. Zodat je positieve actie kunt ondernemen om te helpen, of verstandige beslissingen nemen over waar je wel of niet naartoe wilt reizen. Maar je hoeft niet te blijven kijken naar het uitmeten van het drama. Als je focus blijft houden op wat je NIET wilt ervaren, blijf je er meer van manifesteren in je leven! Je kunt ervoor kiezen de TV uit te zetten en je aandacht op iets positiefs te richten, of iets positiefs te doen.

terrorisme

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen pijnstukken.

Als je merkt dat je je disproportioneel geraakt voelt door berichtgeving over terreur, neem er dan de verantwoordelijkheid voor je eigen pijnstukken te helen. Daar zijn verschillende methoden en therapievormen voor. Hoe sterker en heler jij bent, des te beter kun je met jouw energie een bijdrage leveren aan een betere wereld, gewoon door er te ZIJN!

Realiseer je dat je niet machteloos bent.

Als HSPer heb je de beschikking over sterke empathie en grote gevoeligheid. Dit maakt je niet zwakker, ook al lijkt het soms zo omdat je overspoeld kan worden door de emoties en angst van anderen. Als je weet hoe je met je hooggevoeligheid om kunt gaan, zijn je empathie en gevoeligheid juist krachtige middelen om jezelf en de mensheid mee te helpen.

Zo kun je bijvoorbeeld, als je goed geaard bent en je hebt geoefend in het werken met energie en spirits, zelfs op afstand helpen de energie van een plaats op te schonen en verdwaalde entiteiten te assisteren bij hun genezing en hun weg naar het Licht.

terrorisme

We leven in een turbulente tijd waarin alle oude pijnstukken, zowel collectief en op wereldschaal, als persoonlijk, omhoog komen om te worden geheeld.

Dat kan schokkend en heftig zijn. Maar er zijn meteen ook vele hulpmiddelen beschikbaar om jezelf mee te helpen zodat je in je licht en kracht kunt gaan staan, en een baken van liefde, schoonheid, waarheid en vreugde kunt zijn in deze bijzondere en prachtige wereld.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Ik schrik van diverse reacties , wat nou drama omdraaien.
  En het drama omdraaien in liefde , nou ik vindt het treurig deze
  beredenatie.
  Ook dat overheden dit zelf creëren , kom nou we weten allang al dat er
  Altijd een vorm van geweld zal blijven op deze wereld om de macht te grijpen , zo is het altijd al geweest , is de een bestreden staat er weer een ander op , gaat vooral om macht en geld, liefde is hier niet te vinden, geloof ook niet , want een echte gelovigen is liefde , alleen maar .liefde , daar komt geen geweld aan te pas.
  Wacht maar tot je zelf zo een drama moet dragen , als een van jou
  famileden dit is overkomen en jij alleen achterblijf.
  De onmetelijke pijn die jou treft , is met geen pen te beschrijven.
  Je kan dit van velen kanten bekijken maar nee dit , nee triest.
  De vader deze week die zijn moeder vermoorden , vervolgens zijn baby het raam uitgooiden en zelf sprong.
  Moet de moeder van de baby dat soms ook in liefde dragen.
  Nee , de pijn die mij en velen met mij dat gaf is vreselijk , maar in
  Gedachte lijd ik mee met de moeder , ik voel haar pijn , alsof het de mijne is , als mens van vlees en bloed heel normaal .
  Tevens probeer ik haar licht en kracht te zenden , voor zo ver dat in mijn
  vermogen ligt.
  Maar ik voel mij absoluut niet meegezogen in drama voor de rest.
  Wat betreft al deze dingen die de wereld treft deze dagen, meegezogen vindt ik een raar woord, het raakt je , dat is heel normaal.
  Nee als mensen mens , laat ik mijn gevoel gewoon zijn gang gaan zoals het hoord , we hebben dat perslot niet voor niks gekregen.
  Ik als lichtwerker voel dat ik dit op deze manier moet uitdragen.
  Dit is mijn manier om met dingen als deze om te gaan.
  Een trauma zal ik echt niet krijgen, want ik weet mijzelf goed te helen.
  Maar medeleven met de slachtoffers , ja dat is hier echt op zijn plaats.

 2. Als hooggevoelig mens besef ik allang dat veel van deze
  "aanslagen" nep en in scene gezet zijn door eigen overheden om angst te creëren. Lees je eens in, bijv. Operation Gladio. Dit besef geeft mij rust en houdt mij uit de angst. Die overheden, die zullen zich samen met de mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken zich hier straks voor moeten verantwoorden.

 3. Goede morgen,
  Verder heb ik geen last van de aanslagen, ik verbindt me er niet mee, steek wel elke ochtend en avond een kaarsje aan voor iedereen die een lichtje kan gebruiken.
  Vr Gr J

 4. Goede morgen Wendy,
  Ik heb zo n zelfde ervaring gehad met 911. Ik vond 3 weken van te voren een amerikaans dubbeltje. Heb hem op de tv neergelegd. Met de opdruk van Liberty naar boven. Op 11 september smorgens om 3 over 9(ongeveer) draaide ik hem om (liberty weg!).Waarom wist ik niet, later wel natuurlijk! Smiddag komt mijn zoon uit school en roept dat de TV aan moest, toen zag je de herhalingen van de vliegtuigen in de gebouwen vliegen. De eerst was om 3 over 9 (ongeveer). Kan ook de tweede geweest, weet ik even niet meer. Er kwam toen 3 weken later in bericht bij ons in de plaatselijke krant, dat een vrouw met de zelfde voornaam en dezelfde initialen als ik, vanaf de 4 e verdieping van het 2e gebouw was weten te ontkomen en ongeveer 3 weken later in een airbus op Washington alsnog was neergestort en alsnog overleden. Hoe vindt je deze dan?!
  Vr Gr J

 5. Velen onder ons zijn hooggevoelig, met een doel. Het meegezogen worden in het drama verteld ons de boodschap. Waarom meegaan in het drama en de "waarheid" van de media? Onze missie is het uitstralen van liefde en licht naar ieder mens op deze mooie wereld. We zijn allemaal één en van oorsprong een zuivere ziel.
  Wat is de waarheid…het drama draaien naar positieve energie, acceptatie en vrij van angst.
  We zijn met velen op de aarde en het lichamelijke sterven is onderdeel van de reden waarom we verkozen hebben hier te "zijn".
  Wanneer we het drama draaien naar onze waarheid vanuit liefde en licht…is mijn waarheid dat een man die onderdeel was van een organisatie zijn leven wilde beteren.
  Ondanks de drukte op de boulevard probeerde hij een vrachtwagen met explosieven van plaats delict weg te rijden.
  Hij en 84 mede helden hebben hun leven gegeven om duizenden feestgangers hun leven te sparen.

  Voor nabestaanden wordt het verdriet gedragen met liefde en eer. De ziel van de bestuurder bevrijd van karma.
  Het volk in rust en acceptatie.
  Te vaak laten we ons mee trekken in een negatieve spiraal van " de waarheid"…welke waarheid?
  Onze wereld (lijders) hebben hun missie om het volk te leiden in vreugde en liefde.
  Op dit moment zijn hun acties en gedachten ook terreur…meegaan in drama.
  Hoogevoeligen we kunnen het drama draaien. Omarm het in de liefde, licht en de waarheid van het universum.

  Onze missie van lichtwerkers.