leeuwenpoort vuurkracht

Het is weer Augustus, met die belangrijke leeuwenpoort. Deze tijd zit precies tussen de zonnewende (juni) en de oogstmaand (september) in. De energie van augustus is die van het sterrenbeeld leeuw: vol vuur, energie en daadkracht. Het maakt het je makkelijker om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Die vuurkracht brengt ons ook een uitdaging: hoe gebruik je deze kracht positief? De juiste ‘dosis’ vuurkracht in elke situatie brengt je verder. Teveel vuurkracht doet schade en van te weinig doof je uit. Een hele uitdaging is het om je vuur als kracht in te zetten, aangezien elke situatie iets anders vraagt.

De eerste uitdaging die je in deze tijd van de leeuwenpoort tegenkomt is deze:
Hoe houd je je eigen vuur brandende, ongeacht wat er om je heen gebeurt of wat anderen op je afvuren. De uitdaging is om je vuur te beheren, met zorg, aandacht en gratie je vuur precies goed te houden voor jou. Niet te vurig, niet te uitgedoofd.

De tweede uitdaging is deze:

Verteer je met je eigen vuur de gedachten, gevoelens, je patronen en gedragingen die niet meer bij je horen? De uitdaging is om met leeuwenmoed die delen van jezelf in de as te leggen die je voortgang belemmeren. Vanuit de as en je transformatiekracht kan er dan iets nieuws tevoorschijn komen. In deze periode van de leeuwenpoort kun je een flinke opschoning of doorstart meemaken.

Wat is de leeuwenpoort?

leeuwenpoort vuurkrachtDe leeuwenpoort is een constellatie van planeten die in een bepaalde stand komen te staan ten opzichte van elkaar, waardoor wij mensen een nieuwe energie ervaren. Een kosmische upgrade, als het ware. Op 8 augustus staat de leeuwenpoort volledig open.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat we met deze energie doen, is aan ons. Maar merk je dat de vuurkracht van te voren al toeneemt? Het is niet zo simpel als: je krijgt een dot nieuwe energie die alleen maar meer kracht, meer power en happiness brengt. Het nieuwe pas kan komen als het oude echt is gedaan. Leeuwenkracht staat nu dus tot je beschikking, in al z’n facetten: vurig, ingetogen, met volle kracht vooruit, krachten sparend, scherpzinnig en selectief. Het is niet voluit in je vuurkracht- of ik-kracht gaan staan en gaan: het is uitdagender.

Een Leeuwenpoort in jezelf: je zonnevlechtchakra

Bij jezelf zijn, jezelf niet ondergeschikt maken aan een ander, secuur kiezen welke energie je binnenlaat en als belangrijkste: jezelf opnieuw uitvinden, als een fenix die uit de as herrijst. Daarvoor hoef je alleen maar het proces te volgen. Als het voor jou soms niet duidelijk is in welke richting het proces gaat of naar welke gevoelens je moet luisteren, richt je dan op de plek in je lichaam waar je centrum is: je zonnevlecht.

Je zonnevlecht is ook het derde chakra (vanuit het basischakra gezien onderaan je ruggengraat). Je zonnevlecht is de plek van waaruit je je aura kunt vullen met jouw energie, zodat je makkelijker je plek inneemt. Hier zit als het ware de blaasbalg van je innerlijk vuur: je kunt het doen opvlammen of meer laten doven, precies zoals het voor jou goed is.

Door alle energetische groei die we al hebben gemaakt, kunnen we ons zonnevlechtchakra sneller en makkelijker op de 5D trillingsfrequenties brengen. Daarmee verlos je jezelf als hooggevoelig persoon van alle obstakels die je beperken om volledig in je licht te staan. Als je zonnevlechtchakra nog gericht is op het scannen van je omgeving en of het veilig is, kom je er niet aan toe om jezelf echt neer te zetten. Denk aan: teveel aanvoelen, verlegen zijn, je niet veilig voelen, overspoeld worden door energie van anderen, in je hoofd zitten, je lichaam niet goed voelen, te bescheiden zijn en je teveel aanpassen, etc. Het vuur in je zonnevlecht oppoken en dit chakra ‘de opdracht geven’ om energetisch naar 5D te gaan maakt dat je wel je eigen ding kunt doen, je plek inneemt, je stem laat horen, je ruimte pakt etc, zonder dat je ander daar last mee bezorgd. Het is gewoon gáán in een wereld die er voor jou is, vol overvloed en kansen. De leeuwenpoort kondigt een hele verandering aan als je daarvoor kiest!

2 oefeningen voor je vuurkracht

Ik heb twee korte en effectieve oefeningen voor je die je zelf kunt doen om je innerlijk vuur precies goed te maken voor de leeuwenpoort:

Oefening om je vuur op te stoken :

Ga ergens staan waar je je veilig voelt en sluit je ogen. Maak contact met je Aardesterchakra (dat zich op ongeveer 20-30cm onder je voeten bevindt) en grond jezelf. Neem de energie uit dit chakra in je lichaam op en vul elke plek ermee, zoveel als je kunt. Maak daarna contact met je Zielsterchakra op 20-30 cm boven je hoofd en neem ook de energie van dit chakra op in je lichaam. Je ontvangt nu energie uit twee kanalen.
Maak dan via je wil contact met het element ‘vuur’. Stel je een vuur voor, of een brandende kaars, een fakkel, of een lavastroom. Vraag aan jezelf met je innerlijke stem welk aspect van vuur je nodig hebt: moed, energie, kracht, geestdrift, levensenergie, manifestatiekracht, vasthoudendheid, transformatiekracht, etc. Roep dan aartsengel Metatron aan en vraag hem om het aspect wat jij nodig hebt via de oranje straal aan jou te geven. Wordt je gewaar of die oranje straal via boven je hoofd, van onder je voeten of vanuit beide kanalen komt. Vul je lichaam helemaal op met de oranje straal en Metatrons gift aan jou: het aanvullen van de specifieke energie die jij nodig hebt. Als je het fijn vindt, vul je ook je aura met deze energie. Afsluiten doe je door jezelf en Metratron te bedanken en je ogen open te doen.Sterrenkinderen – de evolutie van de mens (1)

Oefening om je vuur een tikje te doven

Ga ergens staan waar je je veilig voelt en sluit je ogen. Maak contact met je Aardesterchakra (dat zich op ongeveer 20-30cm onder je voeten bevindt) en grond jezelf. Neem de energie uit dit chakra in je lichaam op en vul elke plek ermee, zoveel als je kunt. Laat tegelijkertijd alle energie die je wilt loskoppelen, in dit Aardesterchakra verdwijnen. Stel je voor dat dit chakra de energie die jij kwijt wilt, als een magneet uit je trekt. Neem hierna alle energie die nog ergens rondom je ‘in de lucht hangt’ terug in je lichaam. Voel nogmaals of je een deel ervan wilt laten afvloeien.
Als je voelt dat dit is afvloeien is gedaan, richt je je aandacht op je zonnevlecht, het gebied tussen je navel en je borstbeen. Je ervaart hoe de energie in je zonnevlecht is qua kleur en hoe wijd (groot) je chakra op dit moment is. Als je voelt dat het te wijd open staat, maak je het met je gedachten kleiner. Het helpt om je een bol van licht voor te stellen die je verkleint tot het klopt voor jou. Als je dat hebt gedaan, plaats je voor je zonnevlecht, aan de buitenkant van je lichaam, een grote, schitterende zon. Deze zon bewaakt je Zonnevlechtchakra. Je geeft deze zon de kleuren die het eerst bij je opkomen. Goud, wit licht en geel zijn de kleuren die je zonnevlecht zuiveren en ‘bewaken’. Op de gouden straal komt ook het gevoel van intense vreugde binnen. Door je zonnevlecht op deze manier kleiner te maken en er een zon – een schild- voor te zetten, komt er minder energie binnen waar je iets mee moet, waardoor het opvlammen van je vuurkracht minder nodig is. Afsluiten doe je door jezelf te bedanken en je ogen open te doen.

Hopelijk helpen deze oefeningen je om je innerlijk vuur op te porren of het binnen de perken te houden. Vuurkracht is een sterke kracht, die je verder brengt in je ontwikkeling, mits je het zoveel mogelijk onder controle hebt. Goed kiezen dus wanneer je het inzet en hoe!

Nog een nuchtere noot: mocht de hele 7-7 of 8-8 poort aan je voorbij gaan, vrees niet: de leeuwenpoort is al aan het opengaan en blijft open. Er bestaat niet zoiets als ‘het beste moment’ waarop je bewust met deze vuurenergie aan de slag gaat. Het is niet verplicht om dat op de zogenaamde poortdagen te doen. Het beste moment is jouw moment namelijk…veel vuurkracht gewenst, in de juiste dosis!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Met liefde geschreven Bettina.
  Dank je voor je warme reactie!
  En wat goed dat je weer meer verbonden bent met deze twee chakra’s. Dat maakt (energetisch) een wereld van verschil.
  Liefs, Fanny

 2. Naar aanleiding van jouw woorden heb ik weer eens aandacht besteed aan mijn AardeSter en mijn ZielSter. Dit maakte dat mijn energie meteen weer wat beter stroomde.
  In zijn geheel een echt prachtige artikel. DANKJEWEL Fanny!

 3. dank je wel voor deze her-innering.
  ik voel dat mijn lichaam en geest staan te popelen om mijn vuur in eigendom te nemen.
  Wat ik me afvraag is waarom in de tweede oefening de visualisatie van de zon alleen gericht is op de voorzijde.

  groet Cynthia

 4. Wow mooi, leerzaam en stiekem voor mij ook deels al herkenbaar. Toch gek dat als ik dit artikel lees, al onbewust intern jubel en borrel van herkenning..

  Maar vaak wil ik daar niet toe wil geven, als er aan mij “getrokken” word…

  En dan als ik dit lees, wil ik toch echt wat meer gaan luisteren naar mijn onderbuikgevoel….

  Leren, ervaren, negeren, op je smoel gaan, creperen, huilen, jezelf bijelkaar rapen, archiveren, opkrabbelen en verteren.. En opnieuw saluteren..

  Liefs,
  Ilona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in