Omgaan met zware energie

Zware energie, of negatieve energie, is iets wat we allemaal kennen. We kennen het gevoel ergens binnen te stappen en direct te weten dat er zojuist iets heeft plaatsgevonden waarvan nu de spanning nog in de lucht hangt. Of, als we iemand ontmoeten onmiddellijk voelen ‘wij gaan geen vrienden worden’.

We zijn allemaal gevoelig voor zware, of negatieve, energie. Dat is energie die niet goed bij ons past en daarom weerstand oproept. Ik heb het zelf liever over ‘zwaar’ i.p.v. ‘negatief’. Wat we als negatief ervaren kan namelijk nét dat zetje zijn wat we nodig hebben om actie te ondernemen. Niks negatiefs aan. Wel zwaar om mee om te gaan soms. De hooggevoeligen onder ons kunnen er nogal eens mee worstelen hoe je voorkomt dat je beïnvloed wordt door andermans (zware) energie.

Het gouden ei

Tips en visualisaties waarin je jezelf in een gouden ei zet of in wit licht om die nare energie buiten te houden zijn wel bekend. Maar werken ze ook?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ja en nee.

Op korte termijn is het best handig als je d.m.v. een gouden ei o.i.d. te visualiseren een bepaalde energie buiten dat van jou kan houden. Maar op de lange termijn is dit hard werken en nogal vermoeiend vind ik!

Want wat doe je als je jezelf ‘beschermt’ tegen iets of iemand? Je biedt er weerstand aan. Waar weerstand wordt geboden wordt nieuwe weerstand uitgenodigd. In het kader ‘je trekt aan wat je uitzendt’ is weerstand bieden of jezelf beschermen tegen iets een grote uitnodiging aan nóg meer ellende om je tegen te beschermen! En dan blijf je bezig. Best vermoeiend en niet heel effectief dus, die bescherming.

Afsluiten, ook zo iets. Ik ontmoet veel HSP’ers die her en der de tip hebben gekregen dat ze zich maar moeten leren afsluiten.

Jezelf en/of je energie afsluiten om geen last te hebben van sferen en andermans energie klinkt wel heel rigoureus en sluit je jezelf dan niet ook af voor de leuke dingen? Volgens mij wel.

Jouw eigen aandeel

Zware energie is echt niet alleen afkomstig van andere mensen of ruimten. Onderschat jouw eigen aandeel niet. Zware energie kunnen we zelf ook heel goed produceren. Elke keer dat we piekeren of zelfsaboterende gedachten hebben draagt dit bij aan de zwaarte van onze energie.

Elke keer dat jij denkt ‘ik kan dit niet’, ‘hier ben ik niet goed genoeg voor’ of ‘is het me wéér niet gelukt om gezond te eten vandaag’ verzwaar je jouw eigen energieveld.Omgaan met zware energie

Elke keer dat we verdrietig of boos zijn en dit niet uiten omdat we niet durven of omdat ‘het nu niet uitkomt’ verzwaren we onze energie.

We ontkomen er dus niet aan. Helemaal nu, in de tijd waar we leven is de collectieve energie heel heftig. Er gebeurt veel in korte tijd. Dit houden we niet altijd bij. Soms gaan er dagen, weken of  zelfs maanden, voorbij waarin we nauwelijks stil staan bij wat we voelen, vinden, denken of doen. Of überhaupt stil staan.

Dan ontstaat er een achterstand in het verwerken van alles wat gebeurt. Dat is niet erg maar dit gaat wel in onze energie zitten. Dit verzwaart weer ons eigen veld waardoor we nóg minder overzicht hebben en sneller vatbaar zijn voor de externe energieën die we tegenkomen én die we zelf produceren.

Wat kunnen we doen?

Ok, we willen ons dus niet volledig afsluiten zodat we de leuke dingen nog mee kunnen krijgen maar ook niet beschermen zodat we geen nieuwe weerstand uitnodigen in ons leven.

Wat kunnen we er dan aan doen?

Heel simpel. Wees. Niet. Bang. Vertrouw.

Wees niet bang voor allerlei energieën die jouw veld binnen kunnen dringen of voor de zelf saboterende gedachten die je ongemerkt hebt. Ze zijn niet eng, echt niet.

Kijk er maar naar. Zie ze voor wat ze zijn. En vertrouw erop dat je het aankunt. Adem in met de gedachte ‘ik kan dit aan’ en adem weer uit met de gedachte ‘ik laat los’.

Dat kun je. Door dit te doen geef je een signaal uit dat niks jou kan overweldigen en dat alles wat je liever niet wilt hebben, je heel makkelijk loslaat.

Als jouw gedachten, gevoelens en acties op deze manier met elkaar op één lijn liggen heb je geen bescherming nodig, geen ei, geen wit licht, niets.

Alleen je adem en je lef om het leven aan te durven!

Omgaan met zware energie

Stap in je Meesterschap

Voortaan als je iemand ontmoet van wie je letterlijk en figuurlijk de kriebels krijgt, schiet dan niet in die angst maar adem het in, weet dat je dit aan kunt en adem uit met het vertrouwen dat daarbij hoort en de overtuiging dat niets wat jou verzwaart aan je zal blijven ‘plakken’.

En mocht er tóch nog iets in je aura zijn gekropen wat je er niet wilt hebben, adem dan diep in en zeg in gedachten of hardop ‘ik laat alles los wat mij verzwaart’ terwijl je weer krachtig uitademt.

Gedachten zijn kracht, jij bent de baas over jouw leven, jij beslist wat er gebeurt. Dus bij dit soort ‘opdrachten’ aan jezelf zal precies plaatsvinden wat jij uitdraagt.

Dit is manifestatie in het jaar 2020. Dit is Meesterschap. Besef dat jij de meester bent over je eigen leven en dat jij beslist hoe dat leven eruit ziet. Dan maakt het niets meer uit door welke energie je wordt omgeven. Dan telt alleen wat jij van binnen bent; een en al kracht!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

43 REACTIES

 1. Marielle, bedankt voor wat je geschreven hebt. Ik zit met iets en ik weet echt niet aan wie, zou ik advies kunnen vragen. Al sinds 2008 werk ik als medium, paragnost op een lijn. Is niet dat ik kaarten leg door een cursus kaarten leggen – zou wel beter zijn. Ik heb tijdens mijn studie geleerd om gedachten te “lezen”. Tijdens een sessie ga ik uit mijn lichaam, maak ik contact met de persoon over wie de klant info wil hebben.Ik had, dacht ik, alles onder controle, geen last in mijn dagelijkste leven. Ik gaf natuurlijk ook veel energie aan die klanten die mij belde, daardoor konden ze beter voelen. Dus ik deed meer dan info geven, zelf hun opladen. Ik ging van die ene ziel naar een andere, omdat een klant heeft snel een andere vraag, was geen probleem voor mij,toch ik voelde een soort kleverigheid energie die aan mij plakte. Kortom in februarie ben ik geopereerd voor borstkanker. Ik weet nu niet als goed is voor mij gezondheid om verder dit werk te doen. Weet jij of misschien is wel hier iemand die wat meer weet dan ik?Ik vind het jammer om te stoppen omdat een gave is en de mensen waren blij, was een verzachting voor hun spiritueele pijn. Kan de negatieve energie van anderen echt iemand ziek maken? Ik had mijn zelf vaak gereinigd … Bedankt

 2. Mooi wat je vertelt. Ik ben nu n jaar bezig met veel actiever in mijn bewustzijn te werken. In aura energetische velden. Samen met n hele fijne therapeut. Begonnen met meditaties aura reinigen en beschermen. Gidsen en engelen vragen om hulp. Ik merk dat ik snel behoefte haf aan iets dat de hele dag bij me was. En dat ben ik. Ik vraag vaak hulp maar doe t ook alleen. En ben vaak in n meer meditatieve staat door de dag heen. Maar afschermen doe ik ook. Als ik daar behoefte aan heb. Ik hoef niet alles te voelen. En ik ga alleen naar groepsdingen als ik dat echt wil. En dat is niet vaak 😉 wat ik heel mooi vind is wat je zegt dat je niet bang hoeft te zijn en dat je alles aan kunt met in en uit ademen. Zo is t echt. Maar als ik erg vol zit door veel drukte en stress dan helpt ht heel goed om langere tijd te zitten en in meditatie mezelf te reinigen en laten reinigen. Samen met mijn therapeut elke zes weken werkt fantastisch en op n heel diep niveau. Eenvoudig is t niet altijd. Soms ook herl zwaar. En op momenten en dagen gaat t bijna als vanzelf…

 3. Zo herkenbaar allemaal! En ik vind het ook lastig dat men zegt: leer je ervan aftesluiten. Ook omdat ik het nooit heb begrepen plaatsen op dat moment .wat er met mij was , ik het altijd naar mezelf toe trok . Zal wel aan mij liggen ! Maar met twee slaapstoornissen (weinig energie) wel erg belangrijk) pas toen ik echt thuis kwam tezitten (ziek) en ook genoeg feedback van andere kreeg .,ben ik mij alles gaan opschrijven Wat ik mee maakte. Stond er vantevoren niet verder bij stil. Door er met vrienden enz.. over tepraten , viel voor mij pas alles op zijn plaats…..

 4. Dank je wel Mariëlle ,ook ik ben bezig geweest met van alles en nog wat ,heb braaf geluisterd naar wat mij verteld is over mijn HSP en hoe daar mee om te gaan,mensen die precies wisten te vertellen hoe het moest..
  Met ook voor mij het gevolg dat ik alles ging vermijden en heel veel moois al gemist heb de laatste 2jaar,ben me er alleen maar slechter,vermoeider en eenzaam van gaan voelen,van sociaal wezen nu zover dat ik niet meer met openbaar vervoer durf en mondjesmaat op goede dagen nog iemand zie.
  Durf niet eens naar de verjaardag van mijn eigen kleinzoon die 1jaar word en dat maakt heel verdrietig.
  Er is mij zoveel fouts geleerd achteraf en compleet mijn zelfvertrouwen verloren.
  Probeer nu langzaam zelf weer omhoog te klauteren en ben je dankbaar voor je verhelderende stuk en ga er mee aan de slag
  lieve groet Marion

 5. Vraagje:

  ik heb inderdaad ook de ‘witte’deken of (aura)douche aangeleerd om mijzelf te beschermen. Merk dat dit inderdaad erg tijdelijk is, ik wil het soms zelfs graag meerdere keren per dag toepassen..

  Net als ik hierboven in reacties lees, ben ik dingen gaan vermijden. Ik merk dat vooral mensen (met haast of veel emotie) mijn energie wegzuigen. Zo vermijd ik ook de kerk. Door mijn nieuwsgierigheid naar “het doel/ de verklaring” van het leven, ben ik toch afgelopen zondag in een kerk beland. Hoewel ik in eerste instantie de sfeer als prettig ervoer, veranderde dit snel tijdens het gebed. Ik kende deze vorm niet, maar er was ruimte om een persoonlijk gebed te uiten. Tijdens dit gebeuren, werd ik als het ware overvallen door emotie. Ik werd benauwd (niet warm, maar zenuwachtig) en mijn hart begon snel te kloppen. Ook had ik een heel sterke neiging om in huilen uit te barsten.

  Dit keer was de oorzaak dus erg duidelijk, maar ik heb ook veel dagen waarop ik uitgeput in bed kruip, terwijl ik niet kan herleiden wat mij precies die dag heeft uitgeput.

  Mijn vraag: hoe leer ik herkennen wat mijn energie is, wat die van een ander is en wanneer (en hoe) ik dit het beste kan loslaten? Op het laatste stukje is dit artikel wellicht een goed antwoord, maar hoe leer ik herkennen “wat” ik precies moet loslaten?

  Zijn er meer mensen die dit herkennen?

  • Alles wat dient te beschermen plaatst een scherm. Als in Engelse taal BE-scherm. Je kunt niet Be-staan achter een scherm en echt leven.
   Als je met wit licht protectie zoekt, zeg je eigenlijk dat je zelf geen Licht bent. Je zet dan een schijnlicht om je heen wat andere energieen niet echt imponeert. Ze komen je dan juist een beetje plagen om je anderzijds ook te helpen dat je een spelletje speelt.

   Alles wat zich met donker en licht vanuit goed en kwaad bezighoudt speelt een spel. Bedoel ik niet enkel naar jou hoor Sanne.

   Het rare is, dat er eigenlijk geen ‘mijn en dijn’ is. Dit is enkel een filter truukje van de Mind ofwel het denken. Daarnaast is het verwarrende dat er wel degelijk een Ik en Jij zijn als soevereine wezens met een eigen spirit. Maar die denkt dan niet in Jij en Ik maar ‘weet’ gewoon het verschil.

   groetjes

 6. Niet zo handig dat je wel wat verteld wordt, maar niet wat je kunt doen. en dat terwijl er eigenlijk helemaal niet zoveel nodig is in feite. Besef dat jij altijd sterker bent, wat het ook is wat bij je zou zijn. Dus bang hoef je niet te zijn. En angst roept trouwens alleen nog maar meer op van dat wat je niet wil. dus stop er mee, stuur het gewoon weg in liefde. ‘Wie of wat je bent, ik gun je licht en liefde’ en kalmeer desnoods je energie en reinig je huis. Groei in (zelf)liefde en licht en laat het donker er ook zijn! Lukt het je zo niet, zoek hulp om de angst te onderzoeken, zit er iets achter waardoor je psyche je dit laat zien ….
  Succes!

  • Ik snap jouw punt Simone. Het blijft altijd lastig om een proces te beschrijven of te omschrijven. De crux zit m misschien in het feit dat we al Verlicht Zijn en Gerealiseerd. En dat we nog teveel de reis ernaar toe willen maken ipv ons te focussen op ons Zijn. Het is een soort ego dingetje dat uitstel van executie wil omdat het zo graag nog wil weten, onderzoeken etc.

   En we geven daar vaak aan toe. Een soort schijnruimte. nog ff dit, nog ff dat.

   Maar gelukkig komt de Tijdsgeest steeds meer binnen en worden we zachtjes maar wel zeer gestaag ‘gekneed’ en adem of adam ingeblazen om elk weer als Eerste Mens te zijn. Degene die terugkeert naar onschuld en soeverein is. Die geen slachtoffer meer is van anderen of zichzelf en weet in Knowingness en niet in mentaal weten, DAT HET GOED IS. groetjes

 7. Heel mooi geschreven Mariëlle 🙂
  Ik ben hier de laatste tijd ook heel erg veel mee bezig. Ik ben ruim 2 jaar geleden bij een aura reader geweest die mij vertelde dat mijn hele energieveld vol zat met overledene.. Sindsdien ben ik heel bang geworden dat het weer zou gebeuren, en ben ik me continue aan het afsluiten. Ik wil daar heel graag mee stoppen, maar de angst dat het weer zou gebeuren, en ze zich weer in mijn aura vestigen wint het nog steeds.. Zijn er misschien meer mensen met deze ervaring? Of misschien iemand die mij kan uitleggen hoe dit gebeurd en hoe ik hier het beste mee om kan gaan? 🙂

 8. Prachtig Mariëlle, eindelijk eens een geluid waar ik ja op kan zeggen: zo voel ik het ook! Afsluiten gaat gewoon niet, ik werk veel met mensen en als ik me afsluit heb ik het gevoel dat ik mijn werk niet goed kan doen! Ik ga hier mee aan de gang: het snijdt hout voor me! HA!!

 9. Wauw, mooi stuk. Ik was hier zelf ook al op uitgekomen, maar was nog wat onzeker of ik misschien toch iets over het hoofd zag, omdat ik die conclusie nauwelijks tegen kwam bij anderen. Dit stuk geeft mij weer hernieuwd vertrouwen dat het echt zo is, pats boem geen gezeik. Mijn dank is groot! Heel basic, heel waardevol.

 10. Beste marielle . Dit is nou net wat ik zocht , een makkelijke manier om negatieve energie weg te krijgen , ik heb nog wel eens te maken met dit soort situaties , ook ben ik zelf wel eens de schuldige , als er wat gebeurd is wat ik niet kan verwerken , en ik kom thuis , dan hul ik mijzelf in zwijgen , mijn man zegt dan wat hangt er hier toch een zware sfeer je druk wel je stempel , ik wil hem niet lastig vallen met e v t nare dingen die ik meegemaakt heb , maar hij merkt het , hij is gauw van de kook vandaar dat ik niet alles kan vertellen , dan doe ik maar gemaakt vrolijk , maar onder tussen zit ik in de piep , ik kan het wel tegen mijn beste vriendin zeggen , die helpt mij wel om mijzelf weer goed te voelen , maar ik kan ook aan mij zelf werken . Bedankt marielle diemel . Veel liefs Jannie

 11. Hoi Mariëlle,

  Wat een verademing jouw artikel te hebben gelezen; Het is het antwoord op al mijn vragen. Ik kom dikwijls vast te zitten, er zitten een aantal negatieve personen in mijn vel, hoofd. En dan voel ik me zo ontzettend slachtoffer. Dan begin ik ze buiten te sluiten en bouw ik weerstand. Maar dat kost idd energie en ik krijg er weerstand mee terug. Dit artikel lezen en herkennen heeft het als het ware opgelost. De angst, de bedreiging die in mijn hoofd komt te zitten: ik kan dit niet meer aan.
  Ik kan het wel aan, met ademen en loslaten. Gewoon goed ademen en het langs, door mij heen laten gaan. Ik denk dat ik best je artikel elke dag opnieuw lees. Ik ben een Vlaamse, Belgische vrouw. Waarom vind ik in Vlaanderen geen aansluiting die dicht bij mijn gevoelens passen? Er is iets in mijn hoofd dat ik dichter bij Nederlanders sta, dan in dat Belgenlandje, zij staan bij deze meer gevoelige zaken veel minder stil. Dank je wel

  • @Aurore,
   Hoi Aurore,
   Dank je wel voor je reactie. Ik weet ook niet waarom je je dichter bij de NL’ers voelt dan bij de Belgen. Misschien een klein cultuurverschil? Dat NL’ers er opener over praten, over gevoeligheid e.d.?
   Ik weet alleen dat ik inderdaad relatief veel Belgische mensen mijn website bezoeken en gebruik maken van mijn online diensten.
   In ieder geval dan voor je reactie en wat mooi hoe je er mee omgaat.
   Liefs, Mariëlle

 12. Mag ik hieraan toevoegen dat het wel degelijk uitmaakt of je je s ‘ochtends in het witte licht plaatst. Je kunt door opdracht aan je gids te geven jezelf elke dag weer voordat de dag begint je beschermen voor alle inlvoeden van buitenaf door in jezelf stilletjes tegen je gids te zeggen: wil je mij in het witte licht zetten? Hierdoor sluit de trechter die tijdens het slapen opengaat omdat jij je fysieke lichaam verlaat.

   • @Marielle Diemel, je kunt pas eigen keuzes maken als je jezelf bent. De meeste mensen dragen echter nog een gigantisch schuldgevoel met zich mee dat de toegang tot het autonome zelfbewustzijn verhindert. Meer ‘info’ maakt het leven niet makkelijker, maar stelt alleen het moment van de zelfvergeving uit, waardoor het leed overeind blijft.

 13. Dankje Marielle,

  Ik vind je tip hierin geweldig.. Ik ga het toepassen 🙂 Ik weet nu al dat dit mijn leven mooier gaat maken. Soms lees, hoor of zie je iets en dan voelt het van binnen meteen goed… zo van ja, dit wist ik al maar was het even vergeten.. Ik geloof dat dat de dingen zijn die dicht bij je staan en je bestaan nog meer kracht en plezier kunnen geven. Heel erg bedankt! Ik zocht iets anders, maar vond dit… uiteraard precies wat ik zocht alleen nooit verwacht dat dit het zou zijn. 🙂

  Liefs, Andrea

  • @grietje, Lieve Grietje, ik heb even jouw website zitten bekijken en ik viel van de ene verbazing in de andere! Wat kun jij je gevoelens mooi verwoorden. Zo wijs, zo krachtig en dat terwijl je zo jong bent. Diepe buiging van mij naar jou. Liefs, Mariëlle

 14. Veel makkelijker wordt het leven, met alle ‘zware’ dingen erin, wanneer we ons nu telkens overgeven aan het feit dat wij deel uitmaken van één mensheid. Wij kunnen onze verbondenheid kiezen en steunen in plaats van haar juist als een last te beschouwen.

  Door de weerstand die het Ego hiertegen biedt met behulp van onze vrije keuze telkens opnieuw buiten spel te zetten bevrijden wij ons stapje voor stapje van zijn tirannie – een enorme opluchting voor ons en onze gehele omgeving.

 15. Wat één geweldig stuk zeg, ik heb ook de ervaring dat afsluiten niet werkt, en zo jammer dat je dan niets meer voelt behalve angst en frustratie, nadat ik me openstelde wat ik voelde er naar luisterde en aandacht gaf, alsof ik in gesprek was, wat ook zo was voelde ik me helemaal licht en vol liefde stromen ik kon eindelijk mezelf zijn ik voelde me zo verbonden prachtig, dank je voor de bevestiging

 16. Ik zit hier nu volledig middenin… Met de strubbelingen van alles maar aanvoelen en in me nemen. Al die trucjes werkten nooit, maar het werd me wel aangeraden. Gevolg het lukte niet dus ging ik mensen vermijden. Drukte vermijden, negatieve mensen vermijden… Maar valt me op dat ik zo onderhand bezig ben ‘iedereen maar te vermijden’ want iedereen kost mij energie. En t liefste alleen bent of 1 op 1 contact met mensen waar ik wel mezelf ben en durf te zijn.

  Wat er eigenlijk gebeurt is dat ik voor en na ieder contact, veel te intensief bezig ben in mijn hoofd met die persoon. Bezig met het gesprek, hoe t verliep, hoe ik kan helpen, maar vooral steeds weer de slotsom: hoe ik weer eens niet mezelf was.

  De tekst hierboven komt dus als geroepen. Heb nl net een belangrijke beslissing genomen. Ik heb voor mezelf gekozen. Een groep waar ik al vele jaren mee optrek gaat ieder jaar een paar dagen weg. ik ben zo veranderd waardoor ik nu dus geen behoefte meer heb aan dit soort uitstapjes. Het vreet energie, een weekend lang in en met een groep optrekken. Ben trots op mezelf dat ik het heb aangegeven. Anderzijds doet het me pijn en verdriet dat het me gewoon niet om dezelfde behoefte te hebben als de hele groep. Voorheen was ik nl precies hetzelfde. Maar er is zoveel gebeurt in mezelf en mijn leven dat ik een andere kant op ga.

  Nu vraag ik me dus af. Zou het me dan nu toch gaan lukken om wel aanwezig te zijn zonder dat het me energie kost? Besloten 1 dagje te gaan. Ben erg benieuwd of het me gaat lukken door op bovenstaande manier ernaar te gaan kijken. Want ik houd nog zo veel vast in mijn hoofd. Dat kost nog de meeste energie!

  Dankjewel in ieder geval voor deze fijne eyeopener!

  • @Danielle, Hoi Danielle, het kan jou zeker lukken om weer ‘gewoon’ in groepen te zijn maar wat je zegt, wat er nu nog allemaal in je hoofd gebeurt kost veel energie. Eventueel met begeleiding kunh je hier zeker anders mee om leren gaan en meer in je lijf zitten ipv in je hoofd. Dan zul je ook merken dat je alles makkelijker aankan en niet meer twijfelt. Het stuk wat er nu nog zit heeft ook met onzekerheid te maken dus werken aan je zelfvertrouwen is ook nodig (en fijn!).
   Neem maar contact op als je van mij een vorm van begeleiding wenst en kijk zelf iig naar manieren om meer te aarden en met je lichaam bezig te zijn ipv je hoofd. Liefs, Mariëlle

 17. Beste Mariëlle,
  Als hsp- er ben ik altijd bang geweest van wat ik zag en voelde. Afsluiten is mij geleerd. het gouden ei..
  Sinds een jaar een andere coach die mij leert alles wat ik zie en voel in te ademen en te accepteren.
  gewoon door de angst, gevoel heen te ademen. Ongelofelijk resultaat. Het verdwijnt in no time. Als ik nu overdag (soms ook s-nachts )gevoelens door krijg of iets “engs” verwelkom ik het en het is weg.

  Monique

 18. Super. Dit is precies wat ik zocht!
  Ik werk namelijk in een psychiatrische instelling en ik zocht een manier om al die energieën die daar hangen weer los te kunnen laten ipv mezelf ervoor af te schermen (dat toch niet werkt).
  Ik merk trouwens ook dat cliënten anders (liefdevoller, rustiger) op mij reageren als ik mij lichter voel. Aangezien zij zelf ook erg gevoelig zijn…

 19. Super! Het gewoon aangaan en weer loslaten.
  Mooie tip Mariëlle.

  Even naar buiten gaan en frisse lucht in- en weer uitademen werk ook heel goed en ruimtes waar je verblijft goed ventileren!

  En als er dan toch een en ander is blijven ‘plakken’ helpt een douche of bad met dode zeezout mij ook altijd heel goed.

 20. Wat een prachtige ‘niet goed genoeg’ foto! Het maakt mij weer zo duidelijk dat het niet klopt om zo over jezelf te denken. Zo’n prachtige persoon en dan zo’n pijnlijke woorden, dat mogen we onszelf niet aan (laten) doen!

 21. Marielle, dank je voor wat je net hebt opgeschreven, ik ben het roerend met je eens! Hoe meer van dit soort berichten en realisatie, hoe beter! De meeste van mijn clienten zijn ook hoogsensitief, en sommigen komen dan idd binnen met dat ze niet alleen dat zijn, maar het ook nog es helemaal verkeerd doen met afsluiten ed. Ze hebben wel zware energie bij zich meestal, maar in 1 sessie leren ze dan dat zelf los te laten, en maken ze dat ook schoon en komen ze dan in hun kracht juist. Overigens zie ik de meeste zware energie als resonantie, dus, je pakt net als water (of zelfs met je water) de frequentie van omliggende energie of inderdaad juist ook van je eigen zware gedachten op. overvliegende energieen komt aan de ene kant veel minder vaak voor dan mensen denken (ze denken al gauw dat iemand ze iets geeft aan ellende, of juist wegzuigt) en aan de andere kant zijn er wel vaak nog stukjes van overledenen aanwezig. Dat is niet eng, gewoon even dat ook helpen verbinden met liefde, licht. zonder gevecht.
  Fijne dag! Anita Groenendijk. Ik zal je opzoeken op het smoelenboek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in