DELEN

door Lorna Byrne

www.lornabyrne.com

 

Ik heb er een hekel aan wanneer mensen het hebben over het vinden van hun ‘levensdoel’. Ik ontmoet zoveel mensen die hun leven aan zich laten voorbijgaan op zoek naar hun moeilijk te bereiken ‘bestemming’. Zoveel mensen denken dat ze niet bereikt hebben waarvoor ze hier gekomen zijn, tenzij hun leven iets speciaals is. We zoeken zo vaak het ‘speciale’ en slagen er niet in het wonder te zien in de alledaagse dingen rondom ons.

Veel mensen geloven dat engelen alleen op aarde verschijnen op speciale momenten, in enorm belangrijke periodes. Dat is echter niet mijn ervaring. Ik zie elke dag engelen; ik zie ze even fysiek als ik iemand voor mij zie staan. Ik zie ze bij mensen die het vuilnis buitenzetten, wanneer ze de auto wassen, wanneer ze naar school gaan. Ik zie niet alleen maar engelen wanneer er grote gebeurtenissen plaatsvinden in de wereld, ik zie ze bij ons als we ons dagelijkse, wereldse leven leiden.

Voor mij is het zien van engelen niets speciaals, het is een gewoon dagelijks ding. Ik heb er geen idee van waarom ik ze kan zien en anderen dat niet kunnen. Ik ben een gewone vrouw, die een gewoon leven leidt.

De engelen tonen me zo vaak mensen die er niet in slagen de vreugde en het belang te zien in en van hun dagelijkse leven, omdat ze steeds maar aan het wachten zijn op dat ene moment dat ze ‘de reden’ ontdekken waarom ze hier zijn of ‘waarom ze bestaan’.

De waarheid is dat we allemaal een gemeenschappelijk levensdoel delen. We zijn hier om elk en ieder moment van ons leven ten volle be’leven’. Het leven is zo fragiel, zo kort en elke seconde ervan telt.

Veel mensen hebben een brandend verlangen om speciaal te zijn en om als dusdanig erkend te worden. De waarheid is dat we allemaal speciaal zijn. Er is niet zoiets als een onbetekenend leven en elk leven is uniek.

Stop met wachten! Stop met zoeken! Laat je leven niet aan je voorbijgaan. Leef vandaag ten volle. Geniet van al wat het je biedt, en ja, de vaat is een deel van je levensdoel, net zoals luisteren naar hoe het met je kind gaat op school, dat verslag schrijven of glimlachen naar een vreemde.

De engelen hebben me getoond dat mensen geloven dat wanneer ze hun ‘levensdoel’ bereiken, alles in hun leven perfect zal zijn. Ze zullen geen stress meer hebben, geen emotionele of financiële problemen, geen ziekte of verlies.

Dat is gewoonweg niet waar. Die dingen maken deel uit van het leven, en niemand – niemand – ontsnapt daaraan. Het leven kan heel hard zijn, maar wanneer je het volledig leeft zal je altijd hoop hebben en zal je momenten van vreugde vinden, zelfs in moeilijkste omstandigheden. Je zal minder bezorgd zijn en veel ontvankelijker voor de vele verschillende paden en kansen die zich vlak voor jou zullen ontvouwen.

Wanneer je stopt met zoeken, en begint te leven, dan zal je ontdekken hoeveel meer er te leven valt.

Lorna Byrne

Vert. Fran Tielemans

 

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne1 Aartsengel Michael beschermt ons allen Lorna Byrne
Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was.  Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland

 

 

5 REACTIES

 1. Wat mooi als je de engelen mag zien. Ik voel ze, maar sta er niet altijd bij stil.
  Ook ik zocht steeds naar mijn “doel”. Ik heb het gevonden: het is anders. Het “doel” was voor mij ook mijn praktijk en te kunnen healen. Het is allemaal weg. Ik wordt geleid naar de essentie: nl. mezelf. Leren met mezelf te leven. Dit geeft vreugde, opent mijn hart voor liefde en leer de schoonheid in de kleinste dingen te zien. Ja, dát is het doel en de rest komt dan vanzelf. Daar geloof ik in.
  Lieve groetjes

 2. Geweldige boodschap! Ik moest vooral grinniken om het stukje:

  “Veel mensen hebben een brandend verlangen om speciaal te zijn en om als dusdanig erkend te worden. De waarheid is dat we allemaal speciaal zijn. Er is niet zoiets als een onbetekenend leven en elk leven is uniek.”

  En zo is het! Geniet van elk moment van jouw eigenheid en jouw speciale leven en be-leef het ten volle!

 3. Ijzersterk! Wat een heerlijke opkikker. Eindelijk een to-the-point geschreven stuk. Ik proef de loutering….de enige weg om hier werkelijk te komen tot: JEZELF. Daar waar alle levenswaarde is. Dank je wel met mijn diepste respect en liefde.

 4. Lieve Lorna,

  Heel mooi en zo waar!
  Er is geen doel/missie. Je hoeft niks te zoeken want je bent er al, altijd al geweest!

  Jantje Smit heeft een nummer geschreven waarvan het refrein me raakt: Leef nu het kan, praat met Jan en alleman, pluk de dag, wees paraat laat zien dat je bestaat. Hou van het leven het leven houd van jou, ga eruit zet het voort zodat iedereen het hoort!

  liefs sabine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in