stress en pijn bij Lichtwerkers

Het leven op aarde zoals we dit nu kennen is voor veel Lichte zielen uitermate verwarrend. Als kind begrijp je misschien zelfs niets van de wereld waarin je geboren bent. En deze verwarring zorgt bij veel Lichtwerkers voor een enorme onbegrepen pijn en stress.

Omdat de mensen met wie we opgroeien de wereld wél lijken te begrijpen, gaan we namelijk aan onszelf twijfelen. Terwijl het eigenlijk heel logisch is dat jij als kind (en misschien nog steeds) met grote ogen naar de wereld om je heen kijkt. Voor een Lichte ziel is een wereld zoals de onze eerlijk gezegd eenvoudigweg ‘mind-blowing’.

We zijn gewend aan een oppervlakkig leven

Voor mij persoonlijk was één van de meest ingewikkelde dingen om mee te leren leven, de halve waarheden die ik op mijn vragen kreeg. Het totale ontbreken van transparantie en helderheid. Want de meeste mensen geven (in deze moderne tijd) antwoorden waarbij ze zich veilig voelen. Terwijl ik zag (of zie) dat er nog minimaal één diepere laag onder een antwoord ligt.

Pas na een heel aantal levensjaren had ik door dat het oppervlakkige antwoord vaak geen onwil is. Maar de diepere laag onder een eerste ervaring is voor veel mensen gewoon niet direct voelbaar. Niet eens alleen omdat ze het niet willen voelen – ze kunnen er gewoon niet meer bij. Ze zijn er de afgelopen eeuwen zo aan gewend geraakt dat alleen de schone schijn telt en aan het licht mag komen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Leren overleven

De afgelopen tienduizenden jaren hebben we dan ook als mensheid moeten leren om te overleven in een wereld die onveilig is. En dat is gelukt! We zijn er ongelooflijk goed in geworden. Collectief hebben we geleerd dat het vooral om fysieke veiligheid gaat. Waarbij de machthebbers van een bepaalde tijd mochten bepalen wat wel én wat niet is toegestaan.

Zo mochten bijvoorbeeld een hele lange tijd vrouwen niet stemmen, niet studeren en al helemaal niet spreken in het openbaar. Nu lijkt de standaard van dit vrouwonderdrukkende tijdperk voor de Westerse mens nogal ouderwets. Terwijl het gewoontes zijn die op sommige plaatsen op aarde nog steeds gelden. En het eigenlijk ook in het Westen nog helemaal niet zo lang geleden is dat dit de norm was.

Moeten we ons niet gewoon aanpassen?

Wat hebben nu de gewoontes van een tijdperk te maken met onze verwarring en stress als Lichtwerker? En zouden we als mens niet gewoon moeten kunnen omgaan met de bestaande normen? Als dit de tijd is waarin we zijn geboren – moeten we niet leren om ons hierin te bewegen? En ons aanpassen aan datgene wat blijkbaar klopt voor het collectief?

Het antwoord op de vraag

Het antwoord op die vraag is niet heel simpel (eerlijk gezegd is voor mij het antwoord op een vraag nooit simpel – juist omdat ik zoveel lagen zie).

Wel is het een antwoord dat je intuïtief zult herkennen. En dat je veel rust en ook richting kan geven, als je het helemaal toelaat. Want het is een antwoord dat je ziel herkent, ook als je menselijke kant nog niet precies weet hoe ze dit in haar leven moet integreren.

pijn en stress bij Lichtwerkers

Ja en Nee

Ten eerste: Ja. Als mens moeten we zeker leren omgaan met de tijd waarin we worden geboren. Als het goed is helpen onze ouders en onze gemeenschap ons daarbij. We leren als jong kind wat de gewoontes zijn van een bepaald tijdperk, zodat we onze weg hierin kunnen vinden.

Ten tweede: Nee. Jij en ik zijn als Lichtwerker geboren voor een Nieuwe toekomst. Wij komen verandering brengen. En wij niet alleen, er zijn op de afgelopen jaren opnieuw veel Lichte zielen op aarde geboren.

Wij komen verandering brengen

Wij komen verandering brengen. En in feite is dit niets nieuws. Kahlil Gibran zei het al in zijn prachtige bundel “De Profeet”:

“Je kinderen zijn je kinderen niet. Ze zijn de zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf.

Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht hen niet aan je gelijk te maken. Want het leven gaat niet terug, noch blijft het dralen bij gisteren.”

Wel is de verandering die we komen brengen op een zekere manier uitzonderlijk. Omdat het een verandering van tijdsgeest is.

De verandering van tijdsgeest

De tijd waarin we nu leven is een tijdperk waarin ons als kind wordt afgeleerd om vanuit ons Licht te leven. Zelfs met bewuste ouders is er de druk (vanuit het totale collectieve veld) om bovenal in te passen binnen de huidige economie. Een druk die ervoor heeft gezorgd dat er wel verandering was, maar al tienduizenden jaren lang nauwelijks verlichting.

Voor een Lichte ziel is de druk om niet-Licht te zijn vrijwel ondraaglijk. Het heeft waarschijnlijk aan het begin van je leven direct al een enorme stress opgeleverd, omdat het tegen je natuur ingaat. Jouw spirituele natuur, die juist opbloeit als je weer vanuit je Licht kunt leven.

Vanuit onze ziel bekeken zijn we perfect

Het kan daarbij ook heel goed zijn dat het collectief waarin je geboren bent, je liet voelen dat er iets ‘mis’ is met jouw natuur. Je was (of bent) misschien te lief, te zacht, te direct, te eerlijk, te enthousiast, te egoïstisch, te eigenwijs, te meelevend, te …

En wanneer we vanuit het huidige tijdperk naar onszelf kijken, dan is alles wat ze van jou en mij vinden ook absoluut waar. Vergeleken met de huidige tijdsgeest ben jij veel te … (vul jouw ‘te’ maar in)

Maar. Als je vanuit jouw ziel en je zielsmissie kijkt, is wie je bent compleet en helemaal perfect!

pijn en stress bij Lichtwerkers

Jij en ik zijn Changemakers

Want het mooie is: we zijn nu ook niet geboren om helemaal in het huidige systeem te passen. Jij en ik zijn ‘Changemakers’. Veranderaars die hier de boel een beetje op komen schudden.

En eerlijk? Elke keer wanneer ik naar de huidige wereld kijk, valt mijn mond nog steeds open. En begrijp ik er weer niets van. Net als toen ik jong was.

Maar nu doet het geen pijn meer. En roept het geen stress op. Tenminste, niet meer continu hartverscheurend. Natuurlijk doet het pijn wanneer ik zie hoe wij als mensheid omgaan met onszelf en met elkaar. Hoe we dieren gebruiken alsof ze niets zijn. En kinderen op school leren dat hun belangrijkste waarde de economische waarde is (“Wat wil je later worden?”).

Hoe kun je jezelf bevrijden van diepe pijn en stress?

Realiseer je als eerste dat jouw (zielen)pijn en stress niet raar zijn. Er is niets mis met je. Want als jij je herinnert dat je een Lichte ziel bent, die verandering komt brengen, dan is het heel logisch dat het zien van de huidige maatschappij je hart soms breekt.

Alleen mag dat breken van je hart tijdelijk zijn, zonder overmatige stress. En je inspireren om te blijven (of worden) wie je werkelijk bent. Om jouw Licht te verspreiden, zoals alleen jij dit kan. Jij bent een prachtige ziel, vol van Licht. En jij komt ver-Lichting brengen.

Daarbij kan een extra vorm van heling nodig zijn. Want de pijn die Lichtwerkers collectief hebben geleden kan tot diep in je cellen geprint zijn. Een heling die begint bij het erkennen dat jij een prachtige Lichte ziel bent. En een Liefdevol mens die alle Licht en Liefde waardig is!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. WIJ ZIJN GEEN MENSEN! En hoe meer voeding je dat onwetende idee blijft geven, hoe meer wij als onwetende “mensheid” in de herhaling blijven vallen. Je bent ook geen lichtwerker, want daarmee onderscheiden velen zich nu weer van “de rest”. Jij bent hier niet om anderen te veranderen, jij bent hier niet om de wereld te veranderen, jij bent hier en “komt” hier nu om te genieten en niks anders dan dat. Als je niet kan genieten van het contrast wat wij allen hier nu vanuit het ‘ZELF’ hebben gecreëerd dan begrijp je dus niet WAT & HOE je werkelijk hier nu ‘BENT’.

  Het idee van “een mens” is leuke oppervlakkige poppenkast en daarmee hou je wereldwijd en 24/7 een complete “mensheid” mee in bedwang en onder controle zoals dat ook in de wet staat aangegeven: “In strijd met (aangeleerde/gekopieerde) goede zeden… (art.3:40 lid 1BW)” of anders gezegd: “Bij de (aangeleerde/gekopieerde) goede zeden staat de (aangeleerde/gekopieerde) moraliteit centraal (WAT BEHOORT), bij de openbare orde met name de (aangeleerde/gekopieerde) wijze waarop de Maatschappij is ingericht.”…

  Als je niet begrijpt wat hier boven staat, dan kan je jezelf ook geen lichtwerker noemen. Wij, als vrijdenkende energiewezens, kunnen NOOIT in een vastgestelde wereld van anderen leven/creëren, doen wij dat wel door de aangeleerde/gekopieerde onwetendheid (ook wel bekend als ANGST) dan kan het inderdaad misschien wel eeuwen duren voordat het eindelijk doordringt.

  Ik heb de afgelopen 2 jaar niet 1 keer met een mondsnoerkapje opgelopen, heb wederom niet meegedaan met de poppenkast, zoals ik dat ook nooit heb gedaan binnen de poppenkast. Het is simpelweg een keuze om dus NIET mee te doen. Ik heb nog nooit alcohol gedronken in dit leven, nooit gerookt, nooit de foute/nietzofijne drugs gedaan, nooit facebook, twitter, etc. en al die tijdverslindende social media gezeten en waarom niet? Wel, inmiddels WEET ons ‘ZELF’ heel goed wat geen vernieuwing is voor ons ‘ZELF’, maar velen en zelf vele “lichtwerkers” blijven maar gewoon meedoen. Heel apart!

  Nu ook weer zo’n onwetend artikel schrijven met allerlei voeding voor dat wat niemand wil, maar waar velen dus onwetend verslaafd aan zijn.

  Laat het met rust, als je helder water wil dan moet stoppen met bakstenen gooien.

  De fastfood/Netflix-wezens (met alle respect voor hun ‘ZIJN’) zijn een uitstervende soort. De hoeveelheid plastic in hun systeem (sinds 1950) zorgt er voor dat inmiddels velen van hen onvruchtbaar zijn en dus niet meer voortplanten. De “art.3:40 lid 1BW”-wezens verdwijnen, bijna direct, zodra het energiewezen in de ware kracht blijft en dat gaat voeden, maar dat zal niet gebeuren vanuit het maatschappelijk verantwoorde denken wat dus al eeuwen aanwezig is als het collectief aangenomen denken. Wij zijn zeer sexuele, orgasmische, vrijdenkende, super creatieve wezens en daar hebben we voeding voor nodig.

  • Wel een goeie hoor. Jarenlang dacht ik zelf ook: Ik ben hier om als Ziel, mijn menszijn te ervaren. en daar werd ik behoorlijk ‘klein’ van. Alsof ik telkens wachtte op een ‘teken’ van groen licht. Ff wachtuh…Pizza!

   Nu is het weer hip om de TransHuman in kaart te brengen. De combi van mens en Ziel. Maar ik voelde afgelopen weken opeens een ‘verheffing’. En toen voelde ik mij opeens een Ziel die eigenlijk niet meer wist dat ie mens was. Het WAS gewoon. Het lijf deed het ook opeens allemaal een stuk leuker en makkelijker.

   Dus ja. Humanisme of Human IS ME, is een identificatie die de kudde schapen aan de bak houdt. Kleine hekjes, hokjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in