Je bewustzijn is ongrijpbaar en zo grenzeloos, dat je de ‘uiteinden’ nooit zal bereiken

Je denkt dat je 100% bewust bent, maar dat kan je als mens helemaal niet verdragen. Wanneer werkelijk alle prikkels zoals geluiden, geuren, gebeurtenissen, frequenties en energieën die er zijn, volledig bewust meemaakt, kan je simpelweg niet functioneren. Dat is namelijk veel te veel…

Zintuigen

We hebben toegang tot een bepaalde frequentie vanuit onze zintuigen. Met ons zicht, onze gedachten, ons gehoor, gevoel en reuk komen we niet verder dan de frequentie van deze zintuigen. Daarom lijkt het alsof we alles zien, horen enz. Maar dat is niet zo.

Neem maar als voorbeeld geluid. Bepaalde tonen horen we niet, maar zijn er wel. Geuren ruiken we echt niet allemaal maar zijn er wel. Kijk maar eens naar onze dieren. Zij kunnen wel bepaalde geuren ruiken en geluidfrequenties horen.

Zo ook met communicatie

We hebben van nature en ook vanuit levensgebeurtenissen beschermingslagen om ons heen opgebouwd. Dat maakt dat we maar ongeveer 20% (vaak zelfs minder) bewust zijn van wat er in én om ons heen gebeurt. Dat betekent dat dus 80% langs ons heen gaat…

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

80% van wat er wel is, zien, horen, voelen, ruiken en ervaren wij niet. Tussen de mensen zit wel een frequentieverschil, maar de 20-80 regel blijft. Om het nog een stapje ingewikkelder te maken: het universum is oneindig en is nog altijd aan het uitdijen. De oerknal is nog steeds gaande. Uitdijen doet ons bewustzijn daarom ook. Want wij zijn het universum. Net zoals een steentje in het water steeds grotere kringen maakt.

Of, zie het als een ijsberg die in het water ligt. Als de ijsberg groter wordt, blijft de verhouding van boven en onder water gelijk.

We zijn ons maximaal maar 20% bewust van ons eigen gedrag, onze gevoelens, reacties, lichaamstaal, enz enz. Besef je dat?

‘De ander’ heeft dat dus ook….

Lastig communiceren

Daarom is het vaak zo lastig om te communiceren en daarom zijn er zo vaak communicatiestoornissen…

Merk jij regelmatig dat iemand op een manier reageert waarvan jij denkt: ‘Waar is dat nu voor nodig?’ of: ‘Hoe kan dat nou, dat ze zo ‘raar’ of heftig reageren, ‘ik bedoel het toch aardig?’ Dan kan het heel goed zijn dat de ‘oorzaak’ toch echt bij jezelf ligt. Datgene waardoor je op dat moment geraakt wordt vanuit hun reactie, dat is je oude pijn.

Lastig om te achterhalen, maar zeker wel mogelijk. Door bewustwording. Het maakt het zo lastig, omdat de oude pijn een ander verhaal is dan het verhaal van nu waarin je je geraakt voelt. Daarom is bewustwording zo bevrijdend en verhelderend.

Bijvoorbeeld:

Jij werd vroeger gepest. Daarvan heb jij een pijn uit je verleden. Dat noem ik ‘oude pijn’. Dat kan zijn: eenzaamheid, niet gezien worden, je onbegrepen, dom of een buitenbeentje voelen… wat dan ook. Iedereen geeft dat anders voor zichzelf weer. Hoe jij het voor jezelf (onbewust) weergeeft is je alarmknop. Daar zit de trigger.

Wanneer jij kinderen krijgt en je kind komt in een situatie waarbij jouw oude pijn wordt getriggerd (dus als jij bijvoorbeeld je kind eenzaam ziet zijn in een groep), kan het zijn (is het meestal zo) dat je naar de ouders van de andere kinderen reageert vanuit jouw oude pijn. Je kind heeft hier niets mee te maken, de juf niet, de andere kinderen ook niet, en de ouders van de andere kinderen al helemaal niet…

De alarmknop

Het enige wat er gebeurt, is dat zij door de gebeurtenis een oude pijn bij je wakker schudden (ofwel op de alarmknop drukken) zodat je het weer volledig voelt. Zo lijkt het erop dat iemand jou of je kind onrecht aandoet en reageer je vanuit die energie.

Het zou zomaar kunnen zijn dat het op dat moment een heel klein of zelfs geen issue is, maar waardoor er een hele grote bom barst. Dat kan natuurlijk ook andersom. Ook jij kan onbedoeld en onbewust op de alarmknop van iemand drukken waardoor er een tsunami aan emoties losbarst.

Ken-u-zelve

Bij de ander zien we dat redelijk gemakkelijk, bij onszelf zien we dat niet zo goed. Hoe kan dat?

Nou, dat zijn onze verdedigingsmechanismen. Een soort ingebouwde, zelf-ontwikkelde schokdempers die echt super goed en altijd werken. We kunnen onszelf alleen leren kennen via de ander. Omdat wij allen één zijn.

“Ken u zelve” is de mooiste en meest zuivere waarheid die er bestaat. Kijk in de spiegel, via de ander!

Hoe jij reageert is jouw verantwoordelijkheid, jouw frequentie van bewustzijn. Hoe de ander reageert is de verantwoordelijkheid van de ander en dus zijn frequentie van bewustzijn. Niemand is beter of slechter, alleen hebben we allemaal een andere frequentie. En ook nog in verschillende levensgebieden. De ene is meer ontwikkeld in het ene, de ander in het andere. We zijn dus allemaal leerling op deze mooie aarde.

Vandaar dat het altijd belangrijk is om te beseffen dat reacties ontstaan in de 80% van ons onbewust-zijn. Daar waar de alarmknoppen en alarmbellen van onze oude pijn verstopt zitten.

Voel altijd eerst eens goed bij jezelf wat je nu werkelijk voelt voordat je reageert. En ook: neem reacties van de anderen niet te persoonlijk. Daarmee maak je ruimte vrij voor wat er nu werkelijk is, en kan de communicatie helder worden. Niet altijd even gemakkelijk, wel leerzaam!

Je kan dit dagelijks meerdere keren ervaren en oefenen…in alle situaties die zich aandienen!

Ik wens je veel succes en wijsheid.

1 REACTIE

  1. hallo Esther Buijs,

    ik ben het met je eens dat we hier op aarde volkomen bewustzijn lastig is om dit worden, door al die HAARP systemen, stralingen, propaganda. mindcontrol, enz. maar ik denk waar een wil is, is een weg. ik ben wel benieuwd naar wat jij zegt dat wij maar 20% bewust zijn van onszelf en 80% bij ons langs gaat. waar komen deze uitslagen vandaan is dit wetenschappelijk onderbouwd of zo? met de wetenschap heb ik heel weinig, wetenschap is weten op de schap ik ben heel benieuwd hoe je aan deze gegevens komt? geen mens is gelijk de één is bewuster dan de ander met elkaar vormen wij als mensen een collectief als wij met elkaar in verbinding gaan en dan is er een heel groot bewustzijn en dat is iets waar de regeringen/elite bang voor zijn, dat is een ander verhaal.

    harte groet, Ruurd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in