Onderzoek toont aan dat geluid, frequenties & vibratie ons kunnen helen

Samengevat: uit meerdere onderzoeken en voorbeelden blijkt hoe geluid, frequentie en vibratie letterlijk onze fysieke materie kan veranderen. Uit onderzoek blijkt ook dat we dit kunnen gebruiken als een effectieve helingsmethode voor allerlei aandoeningen.

Cymatics is een erg interessant onderwerp. Het laat zien hoe geluidsfrequenties reizen door een bepaald medium, zoals water, lucht of zand, en de fysieke materie rechtstreeks aantasten. Je kunt meerdere afbeeldingen en ook YouTube-filmpjes vinden die demonstreren hoe materie (deeltjes) zich aanpassen aan verschillende geluiden en frequenties van geluiden.

Wat betreft eeuwenoude kennis, zijn geluid, frequentie en vibratie altijd al gezien als sterke krachten die het leven kunnen beïnvloeden en aanpassen, tot op de cel aan toe. Helingmethodes met geluid worden vaak gebruikt door Sjamanen, die met drums en zang een staat van trance bereiken. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat drummen en zingen helpt dodelijke hersenziektes af te remmen. Ook kan het een gevoel van openheid met het universum creëren. Geluidstherapie wordt steeds populairder en heeft meerdere medische toepassingen, met name binnen de gebieden van de psychologische en mentale gezondheid.

Geluid, frequentie en vibratie worden volop gebruikt door het hele dierenrijk, dus er zijn talloze voorbeelden. Neem bijvoorbeeld de wesp, die met haar antenne drumt om de soort of fenotype van haar larven te beïnvloeden. De conventionele benadering heeft lang gedacht dat alleen het verschil in voeding verklaart waarom de ene larve een niet-reproductieve werker wordt en de ander in een reproductief vrouwtje. Maar volgens een onderzoek uit 2011 is dit niet het geval:

“Maar het voedingsgehalte alleen kan niet verklaren hoe de eerste paar vrouwtjes in een kolonie zich snel ontwikkelen, maar kleinere lichamen hebben dan werkerswespen. Wij geven hier bewijs dat een mechanisch signaal de cocon stuurt naar een werkerswesp. In de Polistes fuscatus komt dit signaal van gedrum met de antenne (AD), waarbij een vrouwtje haar antennes tegelijkertijd laat trillen op de randen van nestcellen terwijl ze vloeibare voeding aan de larven geeft. De frequentie van AD ligt hoog aan het begin van de koloniecyclus, wanneer de larven die voorbestemd zijn als werkers worden gekweekt. Later in de cyclus gebeurt dit weinig, wanneer de gynes (vrouwtjes) worden gekweekt. Als gyne-larven werden gestimuleerd met AD-frequenties, dan ontpopten ze als volwassenen met verlaagde vetopslag, karakteristiek voor de werkers. Dit suggereert dat AD het ontwikkelingstraject van larven beïnvloedt door een fysiologisch element te remmen dat nodig is om de diapauze te activeren, die karakteristiek is voor gynes.”

Deze ontdekking geeft aan dat de akoestische signalen die ontstaan door het drummen bij bepaalde soorten biologisch belangrijke informatie overdraagt (informatie betekent dan ook letterlijk: ‘vorm creëren in’), die epigenetisch werkt (d.w.z. iets dat buiten of boven het genoom de uitdrukking van genen beïnvloedt).

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onderzoek toont aan dat geluid, frequenties & vibratie ons kunnen helen

 

Dat is best fascinerend, toch? Net als zoveel andere eeuwenoude denkbeelden, wordt ook deze ondersteund door modern wetenschappelijk onderzoek.

Kanker

Een ander voorbeeld komt uit kankeronderzoek. In zijn Tedx-talk “Kanker kapot schokken met resonerende frequenties’, vertelt Hoogleraar en Directeur van Muziek Anthony Holland zijn publiek dat hij een droom heeft. Die droom is een toekomst waarin kinderen niet langer hoeven te lijden onder de effecten van giftige kankermedicatie of stralingsbehandelingen. En nu denken hij en zijn team dat ze het antwoord gevonden hebben: geluid. Holland en zijn team vroegen zich af of ze een cel konden aantasten door een specifiek elektrisch signaal te sturen, ongeveer zoals we nu ook doen in LCD-technologie. Nadat ze het patentendossier doorzochten voor een apparaat dat hiertoe in staat is, vonden ze een therapeutisch apparaat ontworpen door een arts uit New Mexico. Het apparaat gebruikt een plasma-antenne die aan en uit pulseert. Holland legt uit dat dit belangrijk is, omdat een constante puls aan elektriciteit te veel hitte genereert en daarmee de cel zou vernietigen. De volgende 15 maanden zochten Holland en zijn team naar de exacte frequentie om rechtstreeks een levend micro-organisme kapot te kunnen schokken. Het magische nummer bleek uiteindelijk een vorm van twee pulsaties: een hoge en een lage frequentie. De hoge frequentie moet precies elf keer hoger zijn dan de lage, wat in de muziekwereld bekend staat als de 11e harmonische. Op de 11e harmonische beginnen micro-organismen uiteen te spatten als kristalglas.

Na dit consistent te oefenen tot ze de procedure efficiënt konden uitvoeren, begon Holland met een team aan kankerwetenschappers te werken aan een poging om specifieke kankercellen te vernietigen. Eerst keken ze naar alvleesklierkankercellen en ontdekten ze uiteindelijk dat deze cellen specifiek kwetsbaar waren voor frequenties tussen 100.000 – 300.000 Hz.

Daarna gingen ze over op leukemiecellen en lukte het ze om de cellen te laten barsten voordat ze zich konden opsplitsen. Maar, zoals Holland uitlegt in zijn presentatie, had hij meer statistieken nodig voordat hij de behandeling een realistische optie kon maken voor kankerpatiënten.

In herhaalde en gecontroleerde experimenten, waren de frequenties, ook wel oscillerend pulserend elektrisch veld (OPEF)-technologie genoemd, in staat om gemiddeld 25% tot 40% van leukemiecellen te vernietigen, en in sommige gevallen zelfs tot 60%. Daarnaast vertraagde deze interventie de groei van kankercellen tot wel 65%.

Onderzoek toont aan dat geluid, frequenties & vibratie ons kunnen helen

Een ander voorbeeld komt uit 1981, toen biologe Helene Grimal samenwerkte met componist Fabien Maman om de relatie tussen geluidsgolven en levende cellen te onderzoeken. 18 maanden lang onderzocht het tweetal de effecten van geluiden van 30-40 decibel op mensencellen. Met een camera op een microscoop keken de onderzoekers naar baarmoederkankercellen die werden blootgesteld aan verschillende akoestische instrumenten (gitaar, gong, xylofoon) en de menselijke stem in sessies van 20 minuten.

Ze ontdekten dat de kankercellen na blootstelling aan het geluid structurele integriteit verloren, tot ze na 14 minuten ontploften. Het effect van de menselijke stem was nog heftiger: de cellen werden al na 9 minuten vernietigd.

Hierna besloten ze onderzoek te doen bij twee vrouwen met borstkanker. Een maand lang moesten beide vrouwen drie en een half uur per dag doen aan ‘toning’, oftewel een toonladder zingen. Blijkbaar was de tumor van één deelneemster niet meer detecteerbaar en onderging de andere een operatie. Haar chirurg meldde dat de tumor drastisch was gekrompen en was ‘opgedroogd’. Hij verwijderde het en de vrouw herstelde compleet en ging in remissie.

Dat zijn slechts een paar van de talloze voorbeelden die in de wereld te vinden zijn.

En laten we niet vergeten dat Royal Rife als eerste het menselijke kankervirus identificeerde met ’s werelds krachtigste microscoop. Nadat hij het virus had geïdentificeerd en geïsoleerd, besloot hij het te kweken op gezouten varkensvlees. Dat was toentertijd een zeer effectieve methode om een virus te kweken. Daarna nam hij zijn virus en injecteerde het in 400 ratten, die, niet verrassend, allemaal erg snel tumoren kregen. De volgende stap voor Rife is waar het pas echt interessant wordt. Hij vond later dat een frequentie van elektromagnetische energie het kankervirus volledig doet afnemen als het in een dergelijk energieveld wordt geplaatst.

Meer onderzoek

Een onderzoek dat in 2014 werd gepubliceerd in het Journal of Huntington’s Disease constateerde dat twee maanden aan druminterventie bij Huntington-patiënten (wat wordt gezien als een onomkeerbaar, dodelijk neurodegeneratieve ziekte) leidde tot ‘verbeteringen in uitvoerend vermogen en veranderingen in de microstructuur van witte materie, met name in genu van de corpus callosum, die de prefrontale cortex met beide hemisferen verbindt’. De auteurs van het onderzoek concluderen dat deze pilotstudie nieuw voorlopig bewijs biedt dat drummen (of vergelijkbare gerichte gedragsstimulatie) kan leiden tot ‘cognitieve verhoging en verbeteringen in de microstructuur van witte materie in de corpus callosum’.

Een Finse studie uit 2011 constateerde dat patiënten van een beroerte verbeterd herstel ondervonden als ze muziek werd aangeboden als cognitieve therapie. Ander onderzoek heeft uitgewezen dat patiënten die lijden aan verlies van spraakvermogen door hersenletsel of een beroerte dit sneller kunnen herstellen door te leren zingen voordat ze proberen te spreken. Het fenomeen dat muziek het helen in de hersenen ondersteunt na een beroerte heet ook wel het “Kenny Rogers Effect”.

Een onderzoek uit 2012 uit Evolutionary Psychology ontdekte dat het actief opvoeren van muziek (zingen, dansen en drummen) zorgde voor endorfine (gemeten door verhoogde pijntolerantie na de activiteiten), terwijl alleen luisteren naar muziek dit niet veroorzaakte. De onderzoekers stelden dat dit kan bijdragen aan de bindingen tussen groepen bij activiteiten waarbij men danst en muziek maakt.

Volgens een onderzoek van de National Institute of Health ‘verlaagt muziek angstgevoelens effectief voor medische en chirurgiepatiënten en verlaagt het vaak chirurgische en chronische pijn. Het bieden van muziek aan verzorgers kan ook een strategie zijn om empathie, compassie en zorg te verbeteren.’ Met andere woorden, muziek is niet alleen goed voor patiënten, maar ook voor de mensen die voor ze zorgen.

Als afsluiter vind je hieronder nog een interessant interview met geluidstherapeut Dr. Bruce Lipton.

De les

De informatie die je in dit artikel vindt is nog niet eens het topje van de ijsberg als het gaat om de medische toepassingen van geluid, frequentie en vibratie, die natuurlijk alle drie samenhangen. Maar één ding wordt wel duidelijk: er bestaan nog veel meer methodes in de wereld, zoals die zijn besproken in dit artikel, die we serieuzer moeten nemen en meer aandacht moeten krijgen van de medische wereld. Het lijkt alsof alle mainstream medicatie alleen gericht is op geld verdienen en het ontwikkelen van medicatie die niet gebruik maakt van onze volledige potentie om te helen. ‘Alternatieve’ therapieën moeten niet voor alternatief worden gehouden, maar deel gaan uitmaken van de norm.

Anderen lazen ook: 5 manieren om te ontprikkelen met behulp van geluid

 

Bewaar voor later op Pinterest:

Onderzoek toont aan dat geluid, frequenties & vibratie ons kunnen helen

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. het mooie is dat er nu ook al apparaten zijn op dat gebied, en ik gebruik ze dagelijks

 2. Las laatst een boek dat heel vroeger de mensen in grotten (Spanje en Frankrijk)al tonen hadden getekend op een hoog energetische plek in de grot. Men zong daar en het bewees dat de frequentie daar hoger was, zo hoog dat muziek en liederen genezing gaven.

 3. Een paar jaar geleden zag ik op tv een filmpje waarin twee studenten van een universiteit (?) laten zien dat je met geluid een fikse brand kan blussen. Het schijnt niet toegepast te worden werd toen gezegd omdat men niet weet wat het effect van die specifieke geluidsgolf op de omgeving doet.

  Wat het verhaal over kanker betreft zou je ook eens kunnen kijken op de site van leefbewust.com
  German New Medicine. Het betreft een onderzoek van arts dr. Ryke Geerd Hamer. Deze arts heeft onderzoek gedaan naar wat kanker nu eigenlijk is en hoe het onstaat.
  Deze site ontdekte ik de dag nadat mijn rechter borst geamputeerd was vanwege borstkanker. De diagnose die was gesteld was DCIS (Ductaal Carcionoom In Situ)Het is een voorstadium van borstkanker. Het was een ingekapseld carcionoom tussen het 2e en 3e stadium. Na het 3e stadium zou het delen van de cellen veelvuldig zijn en dat zou kunnen leiden tot borstkanker.
  Het onderzoek van dr. Hamer German New Medicine, sprak me zo aan omdat ik me helemaal kon herkennen in de situatie die dr. Hamer beschrijft waarin hij vertelt hoe borstkanker van met name de rechter borst ontstaat. Het was een 1 op 1 herkenning.
  Dit zette me aan het denken. Had ik mijn borst laten amputeren als ik dit onderzoek een dag vòòr de operatie had gelezen?
  Toen ik voor controle terug moest naar het Antonie van Leeuwenhoek en ik eens om mij heen keek terwijl ik daar rond liep en moest wachten kon ik de gedachte niet onderdrukken dat kanker een miljoenen business is. Wat moet daar een geld in omgaan en klopt dat eigenlijk wel. Het is bijna lopende bandwerk alleen al op de mammapoli. Helaas heb ik me daar ook zo behandeld gevoeld maar dat is een ander verhaal.
  Mijn ervaring is dat je eigenlijk niet voldoende informatie krijgt om zelf een goede beslissing te nemen. Je wordt bang gemaakt en dan ga je al snel over tot de behandelingen die de artsen voorstellen.

 4. Dat zal ons helaas allemaal gaan roosteren.
  Op de site nibiru(.)co vind je een artikel genaamd: Publiek bij glastonbury festival geroosterd door 5G (video).

 5. En wat gaat de frequentie van 5G met de wespen, bijen, de hele natuur en ons de mensen doen?
  Ik ben bang, dat dit rampzalige gevolgen zal hebben.