paard uitdrukking herkennen

In een recent onderzoek hebben onderzoekers van de universiteiten van Sussex en Portsmouth ontdekt dat paarden menselijke uitdrukkingen kunnen herkennen en onthouden.

Hoe meer ik met mezelf op één lijn probeer te komen, hoe meer ik wil verkennen hoe verbonden we allemaal zijn – niet alleen met elkaar, maar met alles. Net als veel andere diepere concepten omtrent het leven zoekt ik hierin een antwoord op de altijd aanwezige vraag: bestaan er nog andere emotioneel intelligente wezens?

Je kan beweren dat je hond of een ander galactisch wezen (indien deze bestaat) emotioneel intelligent zou kunnen zijn, maar als we kijken naar al het onderzoek, dan is het duidelijk dat de meeste levende organismen zeer duidelijk een vorm van intelligentie vertonen. Van kreeft tot plant, ze hebben allemaal wel een vorm van intelligentie vertoont. En dat is precies wat weer onthuld werd door een recent onderzoek naar paarden en hun interactie met mensen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Laten we even snel een stapje terug doen. Als je ooit een paard hebt gehad of voor langere tijd op een specifiek paard hebt gereden, dan is er een goede kans dat je een soort speciale band met ze hebt gevoeld – en je hebt afgevraagd of paarden mensen überhaupt leuk vinden. Misschien voelde het alsof ze wel bevriend met je waren, of zelfs onderdeel van je familie uitmaakten, en wilde je weten of dat gevoel wederzijds was. Onderzoek bevestigt nu dat die verbinding niet alleen maar in je hoofd zit – en iedereen die ooit een huisdier heeft gehad, paard of niet, zal weinig verbaasd zijn door deze nieuwe bevindingen.

Onderzoek wijst uit dat paarden op diep niveau onze emoties begrijpen

In een recent onderzoek van de universiteiten van Sussex en Portsmouth lieten onderzoekers foto’s zien aan gedomesticeerde paarden van mensen met ofwel een blije of een boze uitdrukking op hun gezichten. Later werden de paarden voorgesteld aan dezelfde mensen die ze in de foto’s zagen, maar die nu een neutrale uitdrukking hadden. Uit het onderzoek bleek dat paarden daadwerkelijk menselijke emoties kunnen begrijpen en onthouden. Paarden zijn nu dus nog magischer dan ze hiervoor al leken.

“Onderzoekers keken naar de oogbewegingen van paarden toen ze de mensen op de foto’s in het echt ontmoetten. De paarden zagen de mensen met een boze uitdrukking op de foto als dreigender.” – UPI

Het UPI bericht dat eerder onderzoek aantoonde dat paarden zich richten op negatieve of dreigende objecten en gebeurtenissen met hun linkeroog, omdat de rechterhersenhelft van hun brein verantwoordelijk is voor het evalueren van risico. In dit nieuwe experiment constateerden onderzoekers dat paarden met hun linkeroog staarden naar mensen die met een boze uitdrukking waren gefotografeerd.

“Wat we hier hebben ontdekt is dat paarden niet alleen menselijke gezichtsuitdrukking kunnen aflezen, maar dat ze een eerdere emotionele staat van een persoon kunnen herinneren als ze die later op de dag ontmoeten. En, nog belangrijker, dat ze hun gedrag hier ook aan aanpassen,” vertelt Karen McComb, professor aan de universiteit van Sussex, in een nieuwsbericht. “In feite hebben paarden een geheugen voor emotie”.

Wetenschappers hebben al eerder aangetoond dat paarden uitdrukkingen kunnen herkennen, maar dit onderzoek, dat deze week in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology werd gepubliceerd, is de eerste dat aantoont dat deze zoogdieren een uitdrukking kunnen herinneren aan de hand van het gezicht van een persoon.

oog van paard

“We weten dat paarden sociaal intelligente dieren zijn, maar voor het eerst laat nu een zoogdier zien dat ze deze specifieke vaardigheid hebben,” zei Portsmouth-onderzoeker Leanna Proops. “Wat hier zo bijzonder aan is, is dat dit al gebeurde nadat we maar kort een foto lieten zien van een persoon met een bepaalde gezichtsuitdrukking – ze hadden geen sterke positieve of negatieve ervaring met deze persoon”.

Zoals Leanna zegt, is dit op zichzelf al een prachtige ontdekking: naast onszelf hebben we nog nooit eerder andere zoogdieren gezien die hiertoe in staat zijn.

Verbonden

Nu steeds meer van ons naar binnen kijken voor groei, is het prachtig om te zien dat meer en meer onderzoek naar voren komt waarin we ontdekken dat onze vrienden in het dierenrijk net zo verbonden en afgestemd zijn op ons als op hun omgeving. Als al het andere complete chaos lijkt, denk er dan aan om stil te zijn. De echte magie zit van binnen en onze verbinding met alles is de kern van eenheidsbewustzijn. Je bent niet alleen in deze wereld, en al helemaal niet in het universum. Het is in ons bewustzijn waar we banden die als minderwaardig worden gezien kunnen laten bloeien – het is in de herinnering van ons Zelf dat we ons herinneren dat we Eén zijn met het Al.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Ik las een artikel. Krijsende Van Empel lijkt er met ‘paardenbeet’ vanaf te komen: ‘Dijbeenspier geplet tussen paal en haar bot’ Zit in de lies. Is een soort herinnering van een niet genoeg zuurstof krijgende spier in de lies. maar bij ‘van empel’ was dit letterlijk zo.
  Een paard die ‘bijt’ in de lies, is een ‘herinnering’ aan ademen in stuitchakra en basis chakra wat dan meer naar tweede chakra kan gaan. Paarden zijn prachtige wezens. Vertegenwoordigt in Paar-de-Bloemen en het blad. Anders blijft de paardenbeet, ons herinneren aan het feit dat het mannelijke en vrouwelijke niet paren of niet geheel samengaan. Through the Breath of Life. Niet voor niets wordt een menselijk hart gedottert via de lies, om de hartaderen schoon te krijgen. Alwaar ‘masculine and feminine’ samengaan.

  Verruiming van adem en ‘luchtigheid’. Paardebloempluisjes. Juist in de lies die anders gaat over ‘ver-lies’.
  Paarden zijn ook kanjers voor kinderen/volwassenen omdat paarden zo met hun heupen wiegen, als zij lopen. Wiegend lopen of dansen is ook een paardenloopje.

 2. Ik vraag mij af: is het de emoties die paarden herkennen/herinneren of is het het aanvoelen en herinneren van de energie van iemand?

  • Paarden lezen al sinds mensenheugenis de energie die een mens uitzendt, net zoals een ontwikkeld hooggevoelig mens dat ook bewust kan.
   En ja, op een foto zijn getoonde energieën ook waar te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in