drei eenheid
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

drei eenheidDe Kracht van Drie is een enorme kracht. De Kracht van Drie maal Drie is dan dus nog krachtiger. Mensen die zich bewust zijn van de kracht van het Gesproken Woord weten dat. The Power of Three. The Power Of Three Times Three. Binnen de wereldreligies kom je vaak de godheden en andere belangrijke religieuze geschiedkundige personen in drievoud tegen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan; God als Drie-eenheid mannelijk/vrouwelijk/etherisch, vader/moeder/heilige geest, vader/moeder/zoon (waarom geen dochter?), Brahma/Shiva/Vishnu, Jozef/Maria/Jezus, Osiris/Isis/Horus en ook niet te vergeten ‘The Three Wisemen’ (De Drie Koningen) Balthazar/Melchior/Caspar respectievelijk dezelfde energieën als Koothoomi/El Morya/Djwhal Khul, drie van de Mahatmas van de Himalaya Broederschap, die tot op heden nog steeds in de lichtdimensies samenwerken. Zo zijn er nogal wat drie-eenheden en dit is er maar een heel summier voorbeeld van.

Beperkt tot het ‘menselijke’ komen we lichaam/geest/ziel tegen maar ook Menselijk Bewustzijn/Hoger bewustzijn/Goddelijk Bewustzijn. Als men dat zo beschouwd mogen we aannemen dat er toch wel iets aan de hand is met de DRIE. Wel dan een stap verder.

Probeer de ziel eens te zien als een bestaansvorm in drievoud. Er van uitgaande dat een deel bestaat in het verleden een tweede deel in het NU en een derde deel in de toekomst. Dan is men op zich sowieso al een drie-eenheid. Zo gezien mag je dan dus de zogeheten flashbacks uit het verleden (vorige levens) evengoed contactmomenten noemen met dat deel van je ziel dat in het verleden bestaat. Toekomstvisioenen worden zo dus contactmomenten met dat deel van je ziel dat bestaat in de toekomst. Zeg dan maar eens dat tijdreizen niet bestaat, en zeg het dan nog maar eens.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Contactmomenten zijn er in vele vormen, vaak zijn daar ook ander zielen mee begaan. Wat men vaak ziet is bijvoorbeeld; een energetische wisselwerking/stroming tussen twee zielen die behoorlijk sterk is, maar dat op het moment er een derde ziel mee gaat stromen het wel lijkt alsof er enorme sterke energiepulsen plaatsvinden. Men zou kunnen aannemen dat er dan een extra energie sterkte bijkomt. Dan zie je dus dat De Kracht van Drie wel duizendvoudig keer sterker lijkt dan de kracht van twee. En dat is ware magie.

Echter zijn deze zielen onafhankelijk van elkaar ook nog eens delen van een andere drievoudige stroming. Zo ziet men dus dat de mens op zich drie in elkaar gestrengelde drie-eenheden is maar de ziel op zich ook. Dan ben je nog eens aaneengeschakeld met drie andere energievormen die bestaan, waarna het zo oneindig wordt dan ons beperkte bewustzijn bevatten kan. Eén grote aaneenschakeling van een oneindig aantal drie-eenheden.

drie eenheden

Elke ineengestrengelde drie-eenheid resoneert op dezelfde frequentie. Niet alles resoneert gelijk. Zo kom je binnen het fenomeen trillingsfrequenties ook weer een drievoud tegen – AUM – AUM (OHM) is de oertrilling van het universum, de kosmos.

De tekens van de dierenriem vanuit de westerse benadering zijn er 12, maar gedeeld in vier keer drie. Het is onderverdeeld in drie tekens over steeds één element. De elementen zijn aarde, water lucht en vuur. Ram, Leeuw en Boogschutter zijn de vuurtekens. Stier, Maagd en Steenbok zijn de aardetekens. Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn de luchttekens en tenslotte zijn Kreeft, Schorpioen en de Vissen watertekens. Dus steeds drie tekens die resoneren op één element.

Het principe van de driehoeken is ook terug te vinden in andere wereldlijke benaderingen van de astrologie. De Chinese benadering van de astrologie is bijvoorbeeld deze; De Driehoek van De Doeners Rat/Draak/Aap, De Driehoek van de Denkers Os/Slang/Haan, De Driehoek van De Beschermers Tijger/Paard/Hond en De Driehoek van De Katalysators Konijn/Schaap/Zwijn. Als men dit soort dingen onderzoekt ziet men dat dit alles toch steeds gebaseerd is op hetzelfde principe het principe van Drie.

Zo is er voor alles wat bestaat een contradeel. Waar zwart is moet wit zijn, waar licht is staat donker tegenover, zo is er blijdschap ten opzichte van verdriet en daar volgt een oneindige rij delen en contradelen op. Waarmee wordt gesuggereerd dat twee tegengestelden evenredig aan elkaar zijn in kracht. Misschien mogen we dit terugvinden in de dualiteit die binnen het menselijke bevattingsvermogen nog heerst.

Mogelijk is er een ruimer bevattingsvermogen daar waar zichtbaar wordt dat twee contradelen geen balans maken maar drie gelijk resonerende delen een stroming zijn. Met het inzicht dat balans een wankel gegeven is waar stroming een altijd voortdurende uitwisseling van gelijke energieën is, die steeds bestaan met de kracht van drie en steeds worden versterkt met een extra kracht van drie en drie en drie en drie …

Zodenkende is dan twee als een even gegeven in balans of drie als een oneven gegeven? Inderdaad daar waar er twee zijn is er even een balans, terwijl daar waar er drie oneven samekomen er voor altijd een oneindige stroming is.

Auteur: Lia Kluijtmans

Bron Afbeelding(en): Lia Kluijtmans
Bron(nen): http://www.argusoog.org/2008/02/oneindige-drie-eenheden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in