De kracht van meditaties

De beste techniek om jouw droomleven te creëren, is om een meditatie te combineren met een visualisatie. Door je verbeeldingskracht maak je maximaal gebruik van jouw creativiteit. Door je verbeeldingskracht aan te spreken, kan je dingen ervaren die er nog niet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een online programma dat je wilt opzetten om de wereld mooier te maken. Door je nieuwsgierigheid ga je bedenken hoe je daar gaat komen. In dit artikel neem ik je mee aan de hand van voorbeelden vanuit mijn persoonlijke ervaringen en resultaten. Hoe kan jij zelf door de kracht van meditatie en visualisatie jouw mooiste leven creëren?

Verbeelding is belangrijker dan kennis. Want kennis is beperkt, terwijl verbeelding de hele wereld omvat.

Albert Einstein

Een uitspraak van Albert Einstein die we kennen vanwege zijn briljante geest en zijn ontdekkingen vanuit de natuurkunde. Einstein kende de kracht van het onbewuste brein. Hij wist dat op veel vragen geen antwoord zou komen door er alleen over na te denken of alleen logica in te zetten. Logica brengt je van A naar B, maar je verbeeldingskracht brengt je overal! Einstein was nieuwsgierig geworden naar het potentieel van het onbewuste brein. Hij wist dat wetenschappelijke doorbraken weinig te maken hebben met intellect. Er is altijd een bewustzijnssprong die je intuïtie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe.

Stay hungry, stay foolish!

Steve Jobs

Deze uitspraak is van Steve Jobs. Je kunt los van de vraag hoeveel je weet en wat je allemaal kunt, je hierop instellen: er is nog veel te leren en nog veel wat ik nog niet weet. Door nieuwsgierig te blijven naar je verbeeldingskracht, gaat er een wereld voor je open. Steve Jobs snapte het ook. Ik neem je mee in een persoonlijk verhaal.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In 2016 wist ik niet naar welke woonplaats ik zou verhuizen. Ik ging tijdelijk bij mijn ouders wonen. Maanden daarvoor had ik een uitspraak gedaan waar ik graag zou willen wonen in een gesprek met een vriend en dit had ik direct losgelaten. Toen ik bij mijn ouders woonde, kreeg ik een aanbod van een woning waar ik graag wilde wonen. Ik wist direct dat dit de woning was die ik maanden geleden had genoemd.  Achteraf bleek dat mijn beste vrienden rondom deze woonplaats woonden. Het was voorbestemd. Mijn hart maakt een sprongetje en het voelde aan alsof alles klopte. Het enige wat ik toen wist, was dat ik mijn intuïtie had gevolgd en mijn verbeeldingskracht op gevoelslevel onbewust had toegepast.

De kracht van meditaties

Mijn zoektocht naar mijn intuïtie

Vanaf het moment dat ik in mijn appartement woonde, ging ik op zoek naar mijn ware zelf. Ik herinner me dat mijn toenmalige coach zei: “Luister meer naar je gevoel en intuïtie, je zit te veel in je hoofd.” Ik wist dat het klopte, ook al had ik nog geen idee hoe ik meer naar mijn gevoel kon gaan. Nu, 8 jaar later waarin ik dagelijks innerlijk werk doe, is mijn intuïtie zo sterk ontwikkeld, dat door heldervoelendheid en helderwetendheid direct wordt ingezoomd wordt op de kernproblemen waardoor mensen in een korte tijd transformeren. Dat allemaal doordat ik de keuze had gemaakt om naar mijn gevoel te luisteren.

Wat zijn de voordelen van een meditatie en visualisatie?

Als mens doe je 5% bewust en 95% onbewust. Tijdens een meditatie en visualisatie kom je in een diepe ontspanning. Hierdoor kunnen zaken die in je onderbewustzijn spelen naar boven komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emotionele afscherming. Stel dat je als kind te maken had met dominante mensen om je heen. De energie van deze mensen kwam toen bij je binnen. Hierdoor heb je zonder dat jij je bewust bent, je emotioneel afgeschermd. Elke keer als je op energie level een persoon met dominante energie op je pad komt of iemand jou herinnert aan je emotioneel onveilig voelen, dan zet je automatisch energetisch je afscherm mechanisme in. Hierdoor houd je de persoon energetisch op afstand, maar maak jij jezelf ook kleiner.

Door een meditatie of visualisatie te combineren komen onbewuste beelden van het bovenstaande voorbeeld mogelijk naar boven. Je wordt getriggerd door een persoon of een situatie die je voor je ziet. Dit roept iets in je op. Bij een trigger kan dit een minder prettige stemming zijn. Je stemming heeft invloed op je gedrag en je gedrag leidt weer tot een bepaald resultaat. Dit kan impact hebben op wat je wilt bereiken of de kwaliteit van je resultaten. Al deze resultaten bij elkaar hebben invloed op hoe je leven er op dit moment uit ziet. Je kunt je resultaten positief beïnvloeden of versnellen door regelmatig meditaties en visualisaties toe te passen. Ik zet de voordelen van een meditatie en visualisatie nog even voor je op een rij:

  • Je leert meer te luisteren naar je intuïtie.
  • Je bent uit je hoofd en je ervaart rust.
  • Je kunt makkelijker keuzes maken.
  • Je kunt in het dagelijkse leven meer ontspannen.
  • Je gebruikt de kracht van verbeelding, waardoor je creativiteit naar boven komt.
  • Je ontdekt de kracht dat je obstakels kunt overwinnen.
  • Door het overwinnen van je obstakels kan jij je doelen realiseren.
  • Door je gevoel aan de verbeelding te koppelen, kan jij op elk thema van je leven je mooiste leven creëren.

De kracht van meditaties

Ervaringen tijdens een meditatie met visualisatie

Tijdens mijn spirituele reis, heb ik heel wat obstakels overwonnen. Je kunt echt vanuit onmogelijke situaties herrijzen en je mooiste leven creëren. De kracht van meditatie en visualisaties zijn hierin een cadeau. Door het inzetten van je intuïtie weet je dat alle antwoorden in jezelf zitten. Stap voor stap groei je hierin. Er zijn oneindig veel levels waarin jij kunt groeien als mens. Echte verandering zit in jouzelf. Geniet van de reis.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in