Ontdek hier het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

In 2003 hoorde ik voor het eerst van de wet van aantrekkingskracht en ik was direct gefascineerd. Inmiddels ben ik expert in deze magische wet. Met de wet van aantrekkingskracht maak jij mogelijk wat jij wilt, leef je in overvloed en maak jij je dromen waar. Meestal blijft de kennis beperkt tot het uitspreken van affirmaties, positief denken, visualiseren wat je wilt en het maken van moodboards. Je hebt het vast allemaal al een keer geprobeerd. En werkt het bij jou? Leef je al in overvloed? Heb jij al je dromen gerealiseerd? Nee? Lees dan even verder.

Als jouw dromen nog niet zijn uitgekomen,
dan komt dit omdat je belangrijke informatie mist

De wet van aantrekkingskracht bestaat uit veel meer dan alleen positief denken. Je ontdekt in dit artikel het héle geheim van de wet van aantrekkingskracht.

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

Alles in het universum bestaat uit trilling. De wet van aantrekkingskracht is de universele wet dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Wanneer je drie basgitaren in een ruimte zet, en je raakt van één basgitaar een snaar aan, dan gaan de snaren van de andere basgitaren mee resoneren. Als iemand een hele hoge C zingt, kan deze trilling ervoor zorgen dat een glas breekt.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Trillingen worden ook wel frequenties genoemd. Zo werkt een radiostation, zo werken een telefoon en een televisie. Door de radio op een bepaalde zender te zetten, zendt deze een frequentie uit. Het radiostation zendt eveneens op deze frequentie uit en zo ontmoeten de frequenties elkaar en kun jij naar de muziek luisteren waar je voor kiest. De spreekwoorden ‘soort zoekt soort’ en ‘wie zaait, zal oogsten’ vloeien ook voort uit deze wet.

Gedachten en gevoelens bestaan ook uit trillingen. Alles wat jij uitzendt, resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. En dat trek je dan naar je toe. Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Want dat heb je naar je toe getrokken, bewust, maar meestal onbewust.

Met de wet van aantrekkingskracht maak jij jouw dromen waar

Jij bent medeschepper van jouw leven. Je hebt veel meer invloed op je leven dan je denkt. Het is absoluut mogelijk om in overvloed te leven en jouw dromen waar te maken. Dat is wat de wet van aantrekkingskracht jou leert. Echter, de meeste boeken hierover leren jou moodboards te maken, je dromen te visualiseren en affirmaties uit te spreken. Dit werkt absoluut, maar het is vaak niet genoeg. Als jij al veel wensen het universum hebt ingestuurd en veel affirmaties hebt gedaan en ze komen niet uit, dan komt dit doordat je belangrijke informatie mist.

Het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht

De hele wet van aantrekkingskracht bestaat uit vier onderdelen. Ze zijn alle vier nodig. Als je er één weglaat, dan krijg je niet wat je wilt.

1. Gedachtenkracht
2. Emotiekracht
3. Doen
4. Ontvangen en toelaten

1. Gedachtenkracht

Positieve gedachten trekken positieve gedachten en situaties aan. Negatieve gedachten trekken negatieve gedachten en situaties aan. Zo werkt de wet van aantrekkingskracht. Uit onderzoek blijkt dat 72% van onze gedachten negatief is. Ga eens na wat dit betekent voor de wet van aantrekkingskracht. Want als maar 1/4 van je gedachten positief is en 3/4 negatief, dan slaat de balans door naar je negatieve gedachten en is dat ook wat je aantrekt.

Hoe zit dit bij jou? Let eens op wat je allemaal denkt. Alle oordelen die je hebt over anderen en jezelf zijn meestal negatief. Hoe vaak oordeel jij? Hoe vaak denk je écht positief over jezelf en de ander? Heb je de neiging jezelf of de ander te bekritiseren? Geloof jij dat je de moeite waard bent? Dat je goed genoeg bent? Ben je altijd vol zelfvertrouwen en zit je vol goede moed? Of twijfel je wel eens aan jezelf? Durf je altijd je hart te volgen? Zo niet, wat houdt je dan tegen? Vaak zijn dit je belemmerende overtuigingen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Als jij wilt dat de wet van aantrekkingskracht jou brengt wat je wilt, is het belangrijk om positief te denken, dat je je bekrachtigende overtuigingen aandacht geeft. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Overwin en transformeer je negatieve gedachten. Positief denken, affirmeren, visualiseren en het maken van moodboards werkt heel goed, omdat je daarmee je aandacht richt op wat je wilt. Maar zoals ik aan het begin van dit artikel zei, is dit meestal niet voldoende. Het is niet compleet, omdat de wet van aantrekkingskracht nog drie belangrijke elementen bevat.

2. Emotiekracht

Emoties zenden net als je gedachten trillingen uit. Dit is de tweede reden waarom de wet van de aantrekkingskracht niet lijkt te werken. De wet van aantrekkingskracht bestaat namelijk niet alleen uit gedachtenkracht, het bestaat ook uit emotiekracht. Wanneer je alleen maar iets positiefs denkt, zegt, of visualiseert maar je gelooft het niet echt, dan werkt het niet. Als je bijvoorbeeld affirmeert dat je succesvol bent, dat je meer geld wilt of dat je gelukkiger wilt zijn, maar diep in je hart twijfel je aan jezelf, vind je jezelf niet goed genoeg, ben je bang om jezelf te laten zien, of je durft niet succesvol te zijn, dan werkt geen enkel moodboard, geen enkele affirmatie en geen enkele visualisatie.

Je hart is 6000 keer sterker dan je brein

Uit onderzoek van Gregg Braden en het Heartmath Institute, blijkt dat je hart de sterkste generator is van elektromagnetische velden in je lichaam. Je hart is 6000 keer sterker dan je brein! Als je wenst vanuit je hart, vanuit je verlangen, vanuit positieve gevoelens, dan heeft dit een superpositief effect op de wet van aantrekkingskracht. Affirmeer niet alleen dat je meer geld wilt hebben. Richt je op de dingen die jij met al dat geld gaat doen, wat daardoor voor jou mogelijk wordt. Welke wensen worden vervuld? En hoe voelt dat? Als je je aandacht richt op jouw verlangen en de vreugde die je voelt als jouw verlangen gerealiseerd wordt, verhoog je je trillingsfrequentie en ga je aantrekken wat je wilt. Als je je richt op je angst, verlaag je je trillingsfrequentie en kom je in een neerwaartse spiraal terecht en trek je alleen maar meer zorgen en angst aan.

3. Doen

Het derde element van de wet van aantrekkingskracht is doen. Want als je alleen maar positief denkt en voelt en je afstemt op je ziel en je missie, dan gebeurt er nog steeds niets. Je hebt naast positieve gevoelens en gedachten ook geïnspireerde actie nodig. Het is belangrijk om elke dag, elke week, elke maand, jouw grootst mogelijke kleine stap te zetten op weg naar jouw droom, op weg naar jouw doel.

Zet elke dag je grootst mogelijke kleine stap
op weg naar jouw verlangen

Jij bent co-creator van het universum. Bij jou ligt het initiatief. Het universum antwoordt, faciliteert jou, staat onvoorwaardelijk achter je. Maar jij bent degene die de beweging in gang zet. Het is belangrijk dat je steeds jouw grootst mogelijke kleine stap zet op weg naar jouw verlangen. Dit is essentieel. Het is niet zo, dat je je wens het universum instuurt en dan kan afwachten en niets hoeft te doen. Zo werkt het niet. Het is heel belangrijk om te doen. Alleen dan zet je de beweging in gang en alleen dan kan het universum responderen. Dan ga je wonderen creëren en maak jij jouw dromen waar.

4. Ontvangen en toelaten

En dan is er nog één laatste stap die nodig is om het effect compleet te maken, om jouw dromen te realiseren en jouw levenspad te lopen: ontvangen en toelaten.

We zijn geneigd om veel te geven en we vinden het moeilijk om écht te ontvangen. Vaak dienen zich prachtige mogelijkheden aan of komen er mooie kansen voorbij, maar je durft ze niet op te pakken. Je laat ze voorbij gaan. Je durft ze niet aan te nemen. Als jij persoonlijk en spiritueel wilt groeien, jouw volle potentieel wilt leven, dan is het belangrijk om de geschenken van het universum te ontvangen. Het universum staat altijd achter je. Als je daarop vertrouwt, komen altijd de juiste dingen, de juiste mensen op het juiste moment op je pad. Het is belangrijk om open te staan voor dat wat je ontvangt. Want het komt misschien in een andere vorm dan jij had verwacht.

Hou van jezelf

De allerbelangrijkste sleutel om echt te kunnen ontvangen en toe te laten wat de wereld en het universum jou geven is van jezelf houden. Het is zo belangrijk dat je jezelf de moeite waard vindt. Dat je succesvol durft te zijn en in je grootsheid stapt. Van jezelf houden is de basis van alles. Als je van jezelf houdt, is je trillingsfrequentie automatisch hoog. De eerste stap om van jezelf te houden is compassie hebben met jezelf. Dat je jezelf helemaal accepteert zoals je bent met al je plussen en je minnen. Dat je stopt met oordelen. Niet-oordelen maakt je vrij en geeft jou alle ruimte om jezelf te zijn en jouw volle potentieel te leven. Als jij van jezelf houdt, blij met jezelf bent en jezelf de moeite waard vindt, dan is dat wat jij in je leven aantrekt en kun je dit ook ten volle ontvangen.

Kennis alleen is niet genoeg…

Met deze 4 elementen beschik jij over het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht. Het is belangrijk om te beseffen dat kennis alleen niet genoeg is. Om te leven in vreugde, liefde en overvloed en het leven te leven dat jij wilt, is het belangrijk dat je elke dag bewust alle vier de elementen van de wet van aantrekkingskracht in je leven integreert. Dat je steeds bewust kiest voor positieve gedachten en gevoelens. Dat je bewust aandacht geeft aan dat wat je wilt. Dat je je angsten onder ogen durft te zien en de moed ontwikkelt om je angsten te overwinnen. Dat je bewust elke dag je grootst mogelijke kleine stap zet op weg naar jouw verlangen en dat je alle blokkades die jou tegenhouden om te ontvangen en van jezelf te houden transformeert. Het is een weg van vallen en weer opstaan. Maar het is wel een weg die absoluut de moeite waard is. Het is een weg die onvermijdelijk leidt tot vreugde, liefde en overvloed.

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Vorig artikelLoop jij je eigen hooggevoelige pad?
Volgend artikelHet leven door het oogpunt van een jongere. Hoe overleef ik…?
Ik werk al meer dan 15 jaar als spiritueel lifecoach en trainer. Ik help mensen om de volgende stap in hun leven te zetten. Ik ben auteur van het boek anders Denken, anders Voelen, anders Doen. Je kunt op mijn website het eerste hoofdstuk gratis downloaden. Dit hoofdstuk gaat over het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht. Als je het lijkt alsof de wet van aantrekkingskracht niet werkt, dan mis je belangrijke informatie. In mijn boek beschrijf ik de 5 KIBA Steppingstones, die je helpen om uit je comfortzone te treden en je hart te volgen. De 5 KIBA Steppingstones zijn: K van Kracht, I van intuïtie, B van Bewustzijn, A van Angsten overwinnen en de A van Actie. Als jij je angsten en onzekerheden overwint ben je vrij om te zijn wie je bent, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Ik heb een hele mooie KIBA Community op facebook. Hierin zitten allemaal deelnemers die persoonlijk, zakelijk én spiritueel willen groeien en het niet alleen willen doen. Het is actieve groep. Ik plaats regelmatig inspirerende berichten en ik geef elke maand een gratis KIBA Live waarin ik meer vertel over een hoofdstuk uit mijn boek en we doen altijd een mooie oefening of meditatie.

8 REACTIES

  1. Als dit je visie is van de wet op de aantrekkinskracht, ben je verre van een expert. Er zijn maar weinig mensen die het werkelijk begrijpen.

    Dit is een wet die te maken heeft met karma en (dus) de lessen die we te leren hebben.

    Je kunt wel je gedachten sturen maar dat maakt geen verschil in wat je aantrekt. Het heeft te maken met wat je te leren hebt en of je je uitdagingen aangaat.

    Het verhaal dat velen vertellen met die visionboards is de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt en dat is exact waarom het voor velen niet werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in