detox
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

detox

Voordat we begrijpen wat ontgifting precies inhoudt, is het nodig dat we weten wat toxische stoffen zijn, waar we ons van dienen te ontdoen.

Elke dag voeden we ons lichaam met potentiële toxische stoffen, ademen we ze in naar ons hart en slepen we ze ons huis en leven binnen zonder werkelijk te weten waar ze uiteindelijk terecht zullen komen of in welke mate zij schade toebrengen. In feite is het zelfs zo dat je, als je een kijkje kon nemen binnenin je lichaam, brandvertragende chemicaliën, zware metalen, pesticiden, plastic deeltjes en een groot aantal andere stoffen, die het hedendaagse moderne leven voortbrengen, kunt vinden.

Ontgifting is het verwijderen van toxische (of giftige) stoffen uit ons menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft behoefte aan een ontgifting om alle spirituele energieën toe te kunnen laten en te laten stromen, die ons begeleiden in de bevrijding van vastzittende en geblokkeerde energie, emoties, overtuigingen en gedachten. Ontgifting (ook wel ‘detox’ genoemd, dat een afkorting is van het engelse woord ‘detoxification’) opent deuren voor reiniging op alle niveaus – lichaam, ziel en geest. Ontgifting toont positieve resultaten samen met je spirituele ontwikkeling. En het is belangrijk om je lichaam met enige regelmaat te ontgiften om de balans met de natuur en onszelf te behouden.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

nieuwetijdskind.com-Ontgiften-opent-deur-naar-spirituele-energieenEen erg interessant feit over ontgifting is dat detox programma’s een onlosmakelijk onderdeel zijn in allerlei soorten behandelingen in de verslavingszorg. Wanneer je in verslavingsklinieken op consult zou komen, dan zullen de therapeuten je waarschijnlijk iets gaan vertellen over ontgifting.

De recente Detox Rage heeft inmiddels fenomenale hoogten bereikt, met waanzinnige marketing produkten van fabrikanten die reiniging en zuivering in een oogwenk beloven, in een poging om te kunnen voldoen – en er duidelijk van te kunnen profiteren – aan de overweldigende marktvraag. Er zijn veel commerciële produkten die claimen dat ze vrijwel direct het lichaam kunnen ontgiften. Er is een ware zoektocht gaande naar het perfecte ontgiftingsmiddel of programma, dat gepaard gaat met een verbijsterend aanbod in produkten waaruit je kunt kiezen: Ontgiftings supplementen, hulpmiddelen om de dikke darm te reinigen, detox voetenbaden en patches. De lijst is eindeloos! En een werkelijke verspilling van tijd en geld!

Terwijl we naarstig op zoek zijn naar DE ultieme manier om te ontgiften, zien we het ideale detox middel over het hoofd. Een natuurlijk hulpmiddel, makkelijk verkrijgbaar en het is tevens het ELIXER van het leven: Water.

Als je aan mij vraagt wat de beste, meest goedkope en effectieve wijze van ontgiften is, dan zal ik je een ontgifting met behulp van WATER voorstellen. Ons lichaam heeft een lever en nieren die toxische en andere afvalstoffen verwijderen. Het enige dat het nodig heeft, is hulp in de vorm van water.

Er zijn een aantal manieren van natuurlijk ontgiften die de reinigings- en verwijderingscapaciteit van het lichaam ondersteunen, zoals:

Het drinken van veel water: Door meer water te drinken worden toxische stoffen uit het lichaam verwijderd in de vorm van zweet en urine. Het drinken van heet water helpt tevens bij het reinigen van de neusholten.nieuwetijdskind.com-Water-helpt-ontgiften

Stoom of zweetbad: Er is een gegronde reden waarom mensen al sinds het Stenen tijdperk zweetbaden voor hygiënische en gezondheids doeleinden gebruiken. Dat is omdat zweten zijn effectiviteit heeft bewezen in het afvoeren van giftige stoffen en ziektes en in het behouden van een optimale fysieke als ook mentale gezondheid. De huid is ons grootste orgaan die via perspiratie afvalstoffen verwijdert. Hitte zorgt ervoor dat toxische stoffen uit de cellen worden vrij gemaakt die terechtkomen in de lymfatische vloeistof. Aangezien zweet wordt gemaakt van lymfatische vloeistof, zullen de toxische stoffen uit de lymfe worden afgegeven zodra het lichaam gaat zweten. Zweten gebeurt op een natuurlijke manier tijdens inspannende activiteiten zoals lichaamsbeweging, maar ook door blootstelling aan de zon, of het aanwezig zijn in een warme ruimte. In sauna’s (droge hitte) of stoombaden (vochtige hitte) wordt met opzet de zweetproduktie geactiveerd ten behoeve van therapeutische doeleinden. Deze ‘zweet (hypothermische) therapie’ maakt niet alleen toxische stoffen vrij maar ontspant tevens de spieren en verlicht ongemakken en pijntjes. Door het verwijderen van giftige stoffen via de huid door te zweten worden de lever en de nieren voor een deel ontlast, dus voor diegenen met een verminderde werking van de lever of nierfuncties kan dit een veilige wijze van ontgifting zijn.turks-stoombad-groot

Detox bad: Het werkingsprincipe van een detox bad is om het gebied rond de liesstreek en de genitaliën te verkwikken gedurende 10 minuten per dag of langer, afhankelijk van je aanvankelijke conditie en de resultaten die je wilt bereiken. Dit proces creëert een trilling in het bindweefsel die een tegengesteld effect in gang zet, waardoor onverteerde vetten en achtergebleven giftige stoffen terug worden getransporteerd naar de ingewanden waar ze later alsnog worden verwijderd.

Zout water spoeling: Het is interessant om te weten dat een zout water spoeling beter (en goedkoper) ‘werk’ verricht in het ontgiften van je darmen dan een darmspoeling (?). Los 2 afgestreken theelepels zout op in (ruim) 1 liter warm water. Drink dit ‘s ochtends op een nuchtere maag. Nadat je de hele liter water hebt opgedronken, dien je de buik een tijdje te masseren en wordt er geadviseerd om in de buurt te zijn van een toilet. Je kunt een zout water spoeling zien als een bad voor het binnenste van je lichaam, die toxische stoffen uit je gehele spijsverteringsstelsel trekt. Wanneer je je een voorstelling kunt maken dat alle afvalstoffen vastzitten in jouw spijsverteringsstelsel – zoals het slib en andere afzettingen dat zich ophopen binnen in een tuinslang of afvoerpijpen – dan is het logisch dat jouw buik baat heeft bij een goede spoeling.

Nieuwetijdskind.com-Vasten-is loslatenVasten: In de strikte zin van het woord betekent vasten een complete onthouding van eten en drinken behalve zuiver water in een omgeving van totale rust. Een sap vastenkuur, een populaire variant, is onthouding van voedsel en drank behalve water en verse groente- en vruchtensappen. Een aangepaste vastenkuur bevat kleine hoeveelheden vast voedsel, gewoonlijk vruchten als ook rauwe of gestoomde groenten. Voordeel van een vastenkuur is dat deze het helingsproces stimuleert.

 

No one saves us but ourselves. No one can and no one may. We ourselves must walk the path…. Buddha.

Bron

©Nederlandse Vertaling www.nieuwetijdskind.com ,  door Nathalie

 

11 REACTIES

 1. Ik heb een vraagje over de zoutwaterspoeling.
  Kun je na inname van de liter met zout gemengd warm water en inmasseren, direct gaan eten??

  Twee: ik neem aan dat binatriumcarbonaat (zuiveringszout) ook geschikt is als zout?

  • @alex, zelf doe ik deze zoutopname altijd tijdens een sapkuur, dus ik weet niet hoe het zit als je ‘t gewoon in je dagelijkse eetpatroon doet. Ik weet wel dat de darmen iets kwetsbaarder zijn als ze helemaal leeg zijn en ontslakt door het zout. Ik zou dan in ieder geval geen zwaar eten erin gaan stoppen.

 2. @Jannie, thuis is het ook zeker goed te doen. Wat ik wel als tip geef om dan echt bewust te kiezen voor rust, geen tv, radio, werk, was, enz. Lekker naar binnen keren. Het is niet alleen fysieke reiniging, maar op alle nivo’s gebeurt er wat. Als ik overigens wat krapper met geld zit, boek ik een weekend sapkuren ipv een week. En vaak kun je rekeningen van de mensen die je begeleiden insturen bij je zorgvezekeraar, meestal krijg ik eenderde terug 😉

  • @Lenny,

   Je heb gelijk Lenny , dat was ik vergeten bij te zetten
   Dat het zonder tv en radio en dergelijke moest.
   Wij hebben een vrij beknopte verzekering.
   Dus bij ons zit dat er niet in.
   Maar ik schik mij erin het gaat goed zo.
   Ik ben toch al allergisch voor zo veel dingen
   Dat ik toch alleen maar vrij gezonden moet eten.
   Geen drank op sigaretten. Nooit.
   En dan hoop je maar dat je een beetje sterk blijf.

 3. Heel goed dat ontgiften. Detoxen.
  Ik doe het met het drinken van paardebloemthee.
  Ook detox thee is prima met oa grote klis en divererse kruiden.
  Liver detox thee daar zit duizendguldenkruid in kweekwortel
  En vele goede kruiden. Erg goed om je lever te ontgiften
  Na een operatie.de narcose kan nog langen nawerking hebben.
  Kijk we hebben niet allemaal geld om maar ergens te gaan sapvasten.
  Voor de meeste mensen dus makkelijk thuis te doen.
  Dan maar je man of vriend lief aankijken voor een massage.
  En lenny ik val je er niet op aan hoor. Ik vindt het fijn voor je dat jij dat kan doen.

 4. Heerlijk om je lichaam te ontgiften! Ik ga al zo’n 8 jaar jaarlijks in het voorjaar een sapvastenkuur intern doen. Met daarbij massages, sauna en begeleiding om ook aandacht te geven aan wat er emotioneel beweegt. Ik heb er steeds weer zin in, als ik een jaar oversla merk ik dat mijn lichaam erom vraagt. Aanrader om dit intern te dorn ergens, want dan heb je ook een soort time out zonder alle dagelijkse bezigheden..even helemaal eruit 🙂

 5. Mooi artikel, mijn vraag is wat voor soort water kan je dan het beste drinken. Er valt wat te zeggen ocer kraanwater en hoe zit het met water in plastic flessen en pakken van diverse merken? Zit in regenwater weer geen troep vanuit de luchtvervuiling en verontreiniging van de vliegtuigen. ( camtrails)?

 6. mooi geschreven…. allemaal… hihi 🙂

  Geen aanvullingen.. alleen maar Het klopt! 😉

  Het is ook wel logisch..
  Heel veel plezier met het reinigen van alles!

  Je voelt je weer als her-boren…elke dag opnieuw! 😉

  liefs, Henriëtte xxx

 7. Mooi vehaal waarop ik uit liefde wat op- en aanvulling geef voordat het water naar de zee dragen is.
  Water, de bron van leven! Water brengt je in balans, water is heilig…holistisch benaderd voor lichaam, ziel en geest; een eeuwenoude remedie terug te vinden in diverse culturen vespreid over de aarde. Ook in de scriptures, de gospel of peace o.a.

  Onnatuurlijke ingredienten laten ingewanden op tilt slaan, puur water, pure gedachten en pure voeding zonder onnatuurlijke toevoegingen zorgen voor balans van binnen naar buiten.

  Geen heet en ook geen koud water drinken, water op kamertemperatuur.

  Genitalieen douche werkt effectiever en is tevens schoner, hygienen telt voor twee. Koel water gebruiken 15-20 minuten, je kunt er rustig bij gaan zitten.

  Je darmen schoon spoelen via enema, wat erin gaat komt er ook weer uit inclusief de aangekoekte rotzooi, mucus e.d.

  Drinken van water met zout, hymalaya rockzout of keltisch zeezout of afwisselen. Absoluut geen keukenzout het is vergif, goed ook om je keukenkastjes eens naar de inhoud te onderzoeken.

  Je vult een fles, glazen fles goedgereinigd met puur water. Je lost een halve theelepel water hierin op, vervolgens goed schudden
  Indien het zout volledig opgelost voeg je klein beetje toe tot je een paar zoutkorrels op de bodem van de fles ziet na het schudden, dan is het voldoende. De fles wegzetten, niet in koelkast en elke morgen een slokje nemen, meer niet dat is voldoende.

  Bij opstaan, liefst voor zonsopgang glas water al dan niet met citroensap.

  Reinigen van het lichaam met veel schoon koel of lauwwarm water. Was gezicht en handen met zeep zonder zeep, of maak je eigen zeeploze produkt. Research internet of bibliotheek. Reinigen van alle lichaamsgaten met koel, lauwwarm water of regenwater. Er zijn neuswatersprays, leeg je vult ze zelf, verkrijgbaar. Linkerneusvleugel dicht houden met je vinger, in rechter water en inhalen komt er uit door verschillende gaten als je het de eerste paar keren oefent hihi
  Gebruiksaanwijzing hoe exact te doen vind je ook door research, we willen immers graag alles zelf onderzoeken dus ga ik het zeker niet allemaal voorkauwen hehe! Kauwen van voedsel tot het vloeibaar is.

  Nog niet zo lang geleden las ik een artikel dat Nederlanders het minste douchen/baden in Europa…..hollandse zuinigheid of onwetendheid?

  Sauna is goed zolang het geen volksvermaak is…..de zweethut ceremonie geeft antwoord op vragen, de quest.

  De rituelen en ceremonies worden doorgegeven aan hen die ervoor uitgekozen zijn. In jullie land worden nu ook mooie, liefdevolle ceremonies gegeven. Locaties en informatie via het wereldwijde web.

  Drink dagelijks drie liter puur water. Je lichaam accepteert koffie en thee niet voor drank voor je lichaam is het voeding…onnatuurlijk
  Water is de godendrank eventueel aangevuld met schepje pure honing voor de nodige energie.

  Drink half uur voor en na iedere liefst pure maaltijd een glas water niet tijdens de maaltijd.
  Ben je ziek google eens naar the glass of wonder.

  Er was eens…….toen het mij te ore kwam dat jullie een koning kregen was mijn eerste reactie; mooi, die heeft meer verstand van water dan van olie. Met een bekrachtigde, liefdevolle koningin naast hem kan dat de oplossing worden voor het volk, en zullen er meer en meer in opstand komen tegen de tegenwoordige onbalans om samen vanuit liefde het beloofde land te zijn voor al wat leeft en zorgt met een zee aan mogelijkheden, reine rivieren en schone meren en schoon drinkwater wat uiteindelijk leid tot een schoon volk dit geldt ook voor belgie en de belgen gezien het woordgebruik en de lezers.

  Water…het is de bron, de oplossing voor een leven vol liefde en licht in vrede echter alleen bij gebruik en verbruik op de juiste manier.
  Wassen van binnen en van buiten net als je met je auto doet die komt alleen door de apk keuring bij juist gebruik….jij ook!

  Regenwater is 24 uur houdbaar als drinkwater, mits gefilterd. Ellenlang voor andere doeleinden.

  De mooiste, wonderlijke ervaring heb ik als ik na het ontwaken mijn gezicht was met de dauw op de bladeren van de rozenstruik……

  De goeroe is een zee van edelstenen en parels

  Zonnige dag, veel liefs

 8. Bedankt! Normaal gesproken ben ik helemaal niet bezig met ontgiften en vind het vaak onzin.maar dit artikel spreekt mij echt aan en vooral door de eenvoud. And it just makes sense!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in