DELEN
De oogstmaan van 28 september is tegelijk ook een Bloed en Super Maan

Dat belooft geen gewone simpele oogst te worden. Er zit duidelijk heel wat meer achter. Oogsten we als kosmische, krachtige wezens of oogsten we als zwakke menselijke wezens?

Bloedmanen schudden ons wakker

Als de aarde tussen de zon en de maan komt, kleurt de maan rood. Een mooi beeld om aan te tonen dat als we enkel ons denken volgen en ons gevoel negeren we letterlijk en figuurlijk bloeden. Dat is ook zo, enkel denken zorgt voor een ontwricht leven. De zon en maan hebben en perfect huwelijk, de aarde is spelbreker. Tenzij we snappen dat de aarde bij de maanenergie hoort. De aarde is daardoor een voedend, vruchtbaar iets. Dat wil zeggen dat als we op aarde geest en gevoel weer met elkaar laten samenwerken we vreugde en harmonie zullen beleven. Wanneer we echter de duale aarde tussen beide laten komen, wordt de maan of ons gevoel als een onbevruchte, bloedende eicel. Het potentieel zal niet tot vervulling kunnen komen.

Vandaar dat we bij de bloedmaan een extra impuls krijgen om ons bewust te worden, dat we bloeden als we vast blijven zitten in ons aardse ego spelletjes. Ideaal is als het denken ten dienste staat van het gevoel, in plaats van nu te bedenken hoe we kunnen overleven. Laat je zon maar bedenken, hoe ze je maan potentieel het beste warmte en licht kan geven voor een krachtig groeien.

De bloedmaan nodigt je graag uit om deze periode te gebruiken om heel bewust stil te staan bij wat je echt wil oogsten. Wil je verder ego-spelletjes oogsten of wil je de wondere wereld van je eigen ziel ontdekken.

Vol en toch verduisterd

De volle maan van 28 september zal ook helemaal verduisterd zijn omdat de zon direct zal schijnen op de maan. De zon en de maan staan dan in tegenoverliggende tekens. Die constellatie zorgt ervoor dat iets heel essentieels in ons leven zichtbaar zal worden, we zullen de mogelijkheid krijgen om iets belangrijks nu te voltooien inzake zelfgroei en zelfverwezenlijking. Meer een terug in contact komen met ons kosmisch, oneindig potentieel

De mega oogst maan van 28 september

Dus wat hebben we nu:

 1. de aarde die tussen zon en maan komt : bloedmaan
 2. de zon die de maan rechtstreeks belicht : verduistering
 3. de maan die heel dicht bij de aarde staat: supermaan

We zullen wakker geschudt worden uit de verkrachting en onderdrukking van het vrouwelijke. Het vrouwelijke zal extra bekrachtigd worden zodat haar ware plaats energetisch terug zal worden ingenomen in het collectief.

In deze constellatie rekent de kosmos of met de aardse onderdrukking van het vrouwelijke concept en helpt ze je ziel te bevrijden van het aardse ego-juk.

Deze intense kosmische tussenkomst is al goed voelbaar van 2-3 weken op voorhand. Je zal merken dat gevoel en emoties tekeer kunnen gaan als ze niet de nodige ruimte krijgen. De greep van je angsten, die je weghouden van je ware potentieel, wordt nu losgeweekt.maansverduistering

Voor die mensen die nog heel angstig zijn en in de greep van de illusies van hun ego zal deze periode erg onrustig kunnen verlopen. Keel, neus, long en bronchiën problemen kunnen zich voordoen alsook breuken aan ellebogen of aandoeningen aan de linkerzijde van je lichaam. Dit alles heeft te maken met het ruimte maken voor jezelf en het zuurstof geven aan jezelf door verdriet los te laten. Er wordt nu heel veel op diep niveau verwerkt. Probeer om zachtjes en op natuurlijke wijze jezelf te behandelen. Verbindt je gevoel terug met je denken, net zoals de zon nu de maan belicht.

Het thema van deze super maan houdt verband met de tekens Weegschaal en Ram

De zon zal in weegschaal staan en de maan in Ram. Aangezien de maan een waterteken is , die met emoties en gevoelsleven te maken heeft, voelt ze zich oncomfortabel in het vuurteken ram. De ram energie kan krachtig en ongeduldig zijn en echt doordrammen. Dat wil zeggen dat je gevoel nu heel krachtig zal zijn zeg doen. Onderdrukken van gevoelens en emoties zal zijn als een vulkaan die je wil tegenhouden om uit te barsten. Dus alles wat je wil doen voor de lieve vrede of tegen je zielepad in zal je heel moeilijk gemaakt worden. Knopen zullen doorgehakt worden, eerlijke communicatie en zelfexpressie zullen versterkt worden. Zwijg je al lang tegen je baas of je partner reken er dan maar op dat de vurige ram je het vuur aan de schenen zal leggen. Verschiet niet als je je baas eens goed zijn gedacht zegt. Je zal je geduld verliezen als je je angst niet overwint om jezelf te uiten, de bom zal barsten. De energie van zelfbekrachtiging en zelfexpressie is te krachtig nu.

De maan en gedaanteverwisseling

De maan krachten veranderen de mens. Je hebt de verhalen van het veranderen tijdens volle maan van mens in weerwolf en je hebt de verhalen van het totemdier. Sommigen zeggen dat je dierlijke kant of je duistere zijde naar boven komt bij volle maan. In het sjamanisme echter versmelten zij als het ware met hun totemdier om zich zo zijn macht eigen te maken.

Beslis op voorhand welke zijde je zal kiezen dan weet je tenminst waar je mee bezig bent. De keuze is tussen de positieve aspecten in jezelf naar boven te halen en te versterken of slachtoffer te blijven van je aangeleerde overlevingsstrategie.

Tijdens de constellatie van 28 september lijkt het me heel boeiend om je totemdier contact te maken. Ga in stilte, verbind je met je innerlijke bron. Stap dan in deze bron en vraag of er een beeld of woord ivm met je totemdier tot jou mag komen. Als je nog niet de keus kan maken om jezelf te vertrouwen en in jezelf te geloven is het beter om niks op te roepen. Onderschat het werken met energie niet. Elk spoortje angst trekt negatieve energieën aan met alle gevolgen van dien.

De maan en de kiemkracht

Omdat de maan voor het vrouwelijke staat heeft ze veel invloed op het water. Ze is actief in de sapstromen van planten, stemt de voortplanting van honderden zeedieren op elkaar af, bemoeit zich met de kieming van zaden en laat het vruchtwater breken.

De drie fasen van de maan worden vaak vergeleken met de drie aspecten van de Godin:

De wassende maan staat symbool voor de maagd.

De volle maan staat symbool voor de vruchtbare vrouw, de moeder.

En de afnemende maan staat symbool voor de oude, wijze vrouw.

De maagd is dat wat nog onontgonnen is in jezelf. De moeder is zij die keuzes maakt, de wijze vrouw is zij die begeleidt. Bij volle maan worden altijd belangrijke keuzes gemaakt en ook gemakkelijker keuzes gemaakt.

Het wordt weer een boeiende rit met deze bijzondere maan.

Isabelle Lambrecht        www.isahealing.eu

13 REACTIES

 1. Ay ay, en dan ik als Weegschaal met Ram als tegenpool….
  Dat gaat wat geven!
  Maar de hevigheid ervan die je naar jezelf moet brengen ervaar ik al maanden.
  Alles wat ik niet met 'hart' en 'ziel' doe werkt tegen mij…
  Boodschap in deze moeilijk hevige tijd:
  Sta stil bij jezelf, je hart, je Ziel. In 'hier' en 'nu'.
  En accepteer ook je imperfectie. Accepteer jezelf volledig zoals je bent.
  Heb jezelf lief… Onvoorwaardelijk.
  <3

 2. lieve jannie, jij hebt het idee dat je de sterkste MOET zijn maar dat klopt niet. Elk moet aan de slag gaan met zijn persoonlijk gegeven. Jij kan niet sterk zijn voor een ander. Je mag dit loslaten en de ander zijn groeipad gunnen, dat is het mooiste geschenk dat je de ander en jezelf kan geven. Dat werkt bevrijdend in beide richtingen en jij zal veeeeeeeeeeel meer energie hebben. Nu heb je het idee van een bodemloos vat. Belangrijk is om je grenzen goed te bepalen, wat is van mij wat is van de ander. Ik heb ook meer dan 25 jaar op mijn tandvlees gelopen en sterk geweest voor de "wereld" met als gevolg cvs, fibro en nog heel wat andere leuke fysieke kwaaltjes. Gelukkig vielen de schellen van mijn ogen en zette ik mezelf op de eerste plaats waardoor ik nu echt waardevol ben. Beter krachtig en sterk zijn vanuit jezelf dan zwak en energieloos proberen te overleven en te sturen (ook al doe je het vanuit een groot hart). Maak eerst jezelf krachtig en heel dan pas kan je hetzelfde met de buitenwereld. Nu is wat je geeft "besmet" met zwakte, net wat jij niet wil. Het is echt een bevrijding als je dat principe snapt. Dikke knuffel en veel succes in deze krachtige periode

  • Dank je Isabelle voor je mooie reactie .

   Ik weet beslist wat jij bedoelt.
   Maar het is te gecompileerd om even uit te leggen.
   Als moeder zijnde van een erge zieke dochter . valt dat
   niet mee , om jezelf op de eerste plaats te zetten.
   Daarbij zijn er dingen gepasseerd waar ik niet anders kon dan
   de sterkste zijn. want er was op dat moment geen vangnet voor
   die persoon. allemaal familie .
   Ik denk inderdaad dat mijn fysieke toestand er veel mee te maken heeft. heb veel pijn in mijn lichaam , al jaren.
   Maar zolang er hulp nodig is , en er is geen andere oplossing
   kan het niet anders.
   Het gaat denk al enige generaties zo .
   Mijn moeder heeft deze dingen ook mee moeten maken.
   Evenals mijn schoonmoeder . een hard leven .
   Ik Weet wat jij bedoelt . ik begrijp je principe echt .
   En ik wil ook niet dezelfde weg blijven gaan als moeder en
   schoonmoeder .
   Maar mijn man en ik zeggen weleens tegen elkaar . het houd
   niet op , het blijft maar doorgaan . al die narigheid. (gaat niet om geld hoor )
   Zal het niet zo moeten zijn dat wij dat gewoon moeten door maken.
   Eens zal het toch beter moeten gaan lijkt mij.
   Ik probeer er echt hard aan te werken . maar tot dan moet ik het
   er mee doen .
   Loslaten is en van de moeilijkste dingen in het leven.

   Warme groeten ❤️ Liefs Jannie .

 3. Dank je wel voor je artikel, Isabelle. Ik geniet altijd van je krachtige eenvoudige taalgebruik. Je weet de dingen heel helder neer te schrijven, vooral je vertalingen van de kosmische krachten op ons mensen.
  Er klopt echter iets astronomisch niet in je artikel. Onder het kopje 'Vol en toch verduisterd' staat een fout en die herhaal je onder het volgende kopje nog een keer; je schreef daar:

  de zon die de maan rechtstreeks belicht : verduistering

  Astronomisch zit het als volgt:
  – de zon die de maan rechtstreeks belicht, dus dan staan de zon en de maan in oppositie (lijnrecht tegenover elkaar, in tegenovergestelde tekens) geeft een VOLLE maan.
  – de aarde die tussen die zon en die maan staat op het moment van de volle maan geeft een (GEDEELTELIJKE) VERDUISTERING.
  – de aarde die EXACT tussen die zon en die maan staat op het moment van de volle maan geeft een COMPLETE VERDUISTERING. dan heb je pas een BLOEDMAAN omdat de schaduw van de aarde het zonlicht dat op de maan schijnt, rood doet kleuren. dan wordt één van de maansknopen gepasseerd.

  http://www.ezinenieuwemaan.nl/observeren_39.html#occultatie 'Het observeren van maansverduisteringen'

  https://www.youtube.com/watch?v=ABfz9YwmjaY vanaf 2:00

 4. meestal doe ik geen oog dicht met volle maan.
  Het voelt anders .wat er nu weer gaat gebeuren
  is afwachten . ik denk positieve dingen.
  Ben al weken bezig met dingen op een rijtje te zetten.
  Voel al weken een sterke conectie met de maan.
  Deze maand zijn er veel emotionele dingen gebeurd.
  Dat moest blijkbaar .
  Soms ben ik dat weleens zat . ik moet altijd maar de sterkste
  zijn in onze fam.
  Het lijkt er sterk op dat ik altijd de sterkste moet blijven.
  Dat dat mijn taak is .
  Er gaat veel door mij heen. ben soms moe en bedroeft tegelijk..
  Er staat , meer ruimte maken voor jezelf .
  Ik denk zelf dat dat de hoogste tijd gaat worden.
  Zeker dat vertrouwen houden. en ook die oude wijze vrouw
  in mijzelf zien.dat verdien ik . heb er hard voor gewerkt .
  Lichamelijk ben ik niet sterk . maar fysiek wel .
  Ik heb gelukkig mijn keuze gemaakt.
  Ik geniet van deze maan. met alles d " r op en d"r aan .

  Dank je Isabelle voor je mooie artikel. ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in