groei Heb jij ook vaak het gevoel dat je niet snel genoeg vooruit gaat
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe vaak denken we niet:

– het is alsof ik geen stap vooruit ga, wat ik ook doe
– ik zit vast, ik zie even geen uitweg meer
– doe ik een stap vooruit, is het net alsof ik achteruit ga
– wat voor zin heeft alles als ik toch steeds terugval

Dit zijn ideeën of een denkbeelden die niet kloppen met de werkelijkheid.

Wanneer iets nieuw is, voelt het onwennig en kan je het afdoen als een mislukking. Wees je er dan van bewust dat dat helemaal niet klopt. Je krijgt dit idee omdat het ego zich moet aanpassen aan de vernieuwing. Het ego maakt een overstap van zijn vaste, vertrouwde patroon naar het nieuwe, onbekende patroon. Wanneer jij een vernieuwende keus maakt, dan heeft je ego dus tijd nodig om alles opnieuw te ordenen.

Je kan het een beetje vergelijken met een nieuwe schoen. Hoe mooi en leuk je die ook vindt, in het begint knelt hij en doet hij pijn. Je trekt hem uit (de zogenaamde achteruitgang) en je trekt hem spontaan weer aan als je voeten wat tot rust gekomen zijn, want je vind ze tenslotte mooi. En op een gegeven moment is het alsof de schoen voor je gemaakt is. Je hebt duidelijk een stap vooruit gemaakt maar je BESEFT het niet meer.

Wat is hier het grote probleem?

Je stelt verwachtingen. Iets moet zus of zo verlopen en owee als het niet verloopt zoals jij gepland hebt. Als de foute verwachting van het ego niet ingelost wordt, schept dit angst en twijfel. Het ego is meestal fout, omdat het heel beperkt is, dit tot zijn eigen vroegere ervaringen. Het gaat zijn petje te boven dat er een groter geheel bestaat en dat elke actie een reactie in de buitenwereld teweeg brengt. Het kan dus geen juiste verwachting stellen, omdat het geen zicht heeft op alle mogelijk interacties en mogelijkheden.

In mijn healing werk is dat heel duidelijk te merken. Ik werk met 3 basis sessies, omdat blokkades een zekere opbouw in tijd hebben. De invloed van de blokkade kan komen uit vorige levens, de conceptie, baby of kindertijd. Op dit zaadje, borduurt ons ego denken verder. Het is dan ook utopie om te denken dat je alles in 1 vingerknip kan of mag verwijderen. Je gaat eerst aan de slag met het topje van de ijsberg. Dan merk ik dat het fysieke lichaam tijd nodig heeft om zich aan deze vernieuwing aan te passen. Want ons lichaam vormt zich naar onze denkpatronen. Verander je je denkpatroon dan verander je je energiestructuur en hinkelt je fysieke lichaam een paar dagen achterop omdat de materie trager reageert.

Dat is het proces van groei en vooruitgang. Je zet stappen vooruit, dan voel je waar je steun vind in je structuuropbouw en laat je los wat op dit moment nog geen steunpunt vind. Zo bouw je aan een stevig en veilig fundament om jezelf vorm te geven.

Wanneer je verwachtingen stelt straf en rem je, jezelf. Alles is actie & reactie. Als jij een stap zet, wacht je op de reactie van de kosmos, want jouw actie zet heel wat in beweging in de buitenwereld. Dit is logisch daar we allemaal onderling verbonden zijn met elkaar. Jouw verwachtingen kunnen onmogelijk rekening houden met alle kosmische mogelijkheden, vandaar dat je vaak bedrogen kan uitkomen. Het loslaten van verwachtingen is dus een belangrijke stap in je groeiproces.

Hoe prik je door de illusie van te trage groei?

Ik vergelijk groei of healing graag met een arm die in het gips zit. Zolang je arm onbruikbaar is, sakker je over het ongemak. Eenmaal het gips verwijderd, sta je er niet meer bij stil. Dit komt omdat je het normaal vind dat je je arm kan gebruiken zoals hij bedoelt is gebruikt te worden. Zo is het ook met groei. Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe krachtiger je zal worden. Op het moment zelf besef je het niet omdat je simpelweg aan de slag gaat met de potentie in jezelf waarvoor het bedoelt was.

Geheugensteuntjes:
– verwachtingen stellen zorgt voor ontevredenheid en remt je groei
– het belangrijkste is de reis, niet het doel
– wees bewust in je handelingen, dat zorgt voor vervulling en vreugde
– onthoud het verhaal van het glas: half vol of half leeg, je kijk op de dingen is belangrijk
– je hebt je hele leven en vele andere levens om te groeien, dat is de reden dat we hier zijn
– als bepaalde segmenten in je leven soepel verlopen, wil dat zeggen dat je grote vooruitgang geboekt hebt

Isabelle Lambrecht

Isabelle is een transformator en ervaringsdeskundige. Dit doet ze via coaching en specialiteit healing op afstand. Met haar groot invoelend vermogen stemt zij feilloos af op je ziel die haar leidt in het loslaten van jouw emotionele en fysieke blokkades. Zij neemt die over in haar eigen lichaam en bevrijdt je zo. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar site www.isahealing.eu.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in