Op zoek naar de complete jij
Op zoek naar de complete jij

Wanneer je een gerecht gaat maken, heb je verschillende ingrediënten nodig om het complete recept te vervullen. Wanneer er één ingrediënt mist, kan het zo zijn dat je volledige gerecht mislukt of op zijn minst minder lekker smaakt. Vaak kan je een ingrediënt welke op de lijst staat vervangen door een alternatief. Wat het gerecht zelfs lekkerder of gezonder kan maken.

Wat heeft dat nou te maken met ‘een complete jij?’

Je karakter is gevormd vanuit verschillende ingrediënten. De emotionele erfenis van je ouders, levenslessen, gebeurtenissen, ervaringen, zowel positief als negatief hebben je gemaakt zoals je nu bent. Door al deze gebeurtenissen heb jij een bepaalde kijk op de wereld gekregen. Een bepaalde kijk op je eigen leven en van daaruit een bepaalde houding gevormd. Vanuit die houding ontvouwt zich je leven. Door het leven wat zich via deze weg aan je aandient ontwikkel je overtuigingen. Zowel positieve als negatieve. Positieve overtuigingen maken dat je energie hebt om dingen aan te gaan, bijvoorbeeld een bedrijf starten, een goed doel oprichten, je inzetten op je werk wat je met hart en ziel doet… het kan van alles zijn.

Negatieve overtuigingen maken dat je houding je tegenwerkt; bijvoorbeeld wel een bedrijfsplan hebben maar niet beginnen. Of, Wel een andere, beter passende baan willen, maar geen actie ondernemen om te zoeken. Of, weten dat je je levensstijl aan moet gaan passen voor een betere gezondheid of conditie, maar de omslag niet kunnen maken.

De stap zetten

Waarom doen we het niet? Wat is dat toch wat ons steeds tegenhoudt de stap te zetten naar een beter leven? Een leven wat je leeft vanuit je hart ipv vanuit je verstand… Omdat de rekeningen betaald moeten worden? Omdat je denkt dat het lastig is? Omdat het energie kost om de stap te nemen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De basisemotie (faal)Angst regeert hier. En ja, ik weet het! het is een lastige;-) Ik heb er zelf natuurlijk ook mee te maken. Er doorheen breken is iets wat je steeds opnieuw doet. Er zijn namelijk in je leven zo veel lagen van angst opgebouwd. Steeds komt het wel weer op een andere manier, in een andere vermomming opduikelen. Zoals bijvoorbeeld ‘het (succes) jezelf niet waard vinden’, ‘niet goed genoeg zijn’ … Dat soort overtuigingen.

Wanneer je dat onbewust toelaat, ‘verzin’ je steeds excuses om de stap die je eigenlijk het beste kan doen voor je eigen bestwil, uit te stellen. Je creëert op deze manier een leven wat je eigenlijk niet wil. De angst komt vanuit je gedachten. Je gedachten komen vanuit je overtuigingen. Je overtuigingen komen vanuit je levensverhaal. Je levensverhaal komt in de eerste instantie vanuit je opvoeding, vervolgens vanuit de overtuigingen welke je met deze opvoeding hebt aangeleerd.

Je levensplan

Tot je 7e levensjaar ‘overkomt’ het leven je. Je zou kunnen zeggen dat je ziel heeft gekozen voor dit leven toen je geboren ging worden. Om levenslessen te leren en als ziel te groeien. Wanneer je dat lastig vindt om te overzien houd het er dan op dat wat je de eerste 7 jaar van je leven hebt gezien, gevoelt en ervaren, de rest van je leven daarmee is gekleurd.

Daar liggen de lessen voor de rest van je leven.

De eerste 21 jaar van je leven ben je in ontwikkeling. Je hersenen, je lichaam, stap voor stap groeit alles en leer je een vaardigheid erbij en wordt je volwassen. Bij een baby zie je die ontwikkeling heel snel gebeuren, bij een 18-jarige zie je het niet meer zo. Maar het is er nog wel.

In dat gehele proces van ontwikkeling gaan er wat dingetjes ‘mis’. Of met andere woorden; in je energie dingen nog niet compleet vervult. Daar is niks fout aan, dat heeft iedereen. Het is de basis van wat je allemaal kan gaan leren, helen en ontwikkelen op latere leeftijd. Zodra je eraan toe bent.

Het dient zich vanzelf aan…

Zo kom ik weer terug op de ingrediënten van een gerecht; Datgene wat je nog mist, of vervangen kan worden om lekkerder en/of gezonder te maken daar ga je vanzelf naar op zoek zodra je merkt dat je het mist. Zodra je het gaat proeven dus! Met andere woorden; In het leven dient zich vanzelf aan waar heling, verbetering, verandering, groei of wat dan ook te behalen is. Juist door te leven!

Het is vervolgens aan jezelf of je dat wilt, gaat doen en in durft te zien.

Er bestaan veel zelfhulp-boeken, cursussen en workshops waarin je ontdekt hoe je vanuit je huidige (beperkende) overtuigingen zelf-ontwikkeling of vervanging kan toepassen, om je een completer mens te voelen. Hoe je het kan helen. Met andere woorden; hoe je het recept aan kan passen en verbeteren!

Ga eens op onderzoek uit waar, welke cursus, of bij wie, voor coaching, jij je veilig genoeg voelt om je eigen recept met nieuwe of aanvullende ingrediënten kan voorzien. Het zal je veel brengen!

Veel succes!

Liefs, Esther Buijs
Ontvang jij al 1x per 2 weken mijn gratis KrachtMail? Hierbij de link om je in te schrijven;http://www.estherbuijs.nl/inschrijven

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. weer een prachtig artikel van jou….. zo duidelijk en herkenbaar vanuit je hart en ervaringen geschreven….dit zou iedereen moeten lezen, ik ga het delen op FB. Dank je wel, je ondersteunt zo vele mensen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in