DELEN
in de flow

Inspiratie en ‘in the flow zijn’

Wat geeft mij inspiratie om te schrijven?
Ik krijg een ingeving, een inzicht, een gevoel of een gedachte over een onderwerp.
Meestal komt dit op momenten dat ik met iets anders bezig ben en in een ontspannen status ben, of soms wanneer ik mijn hoofd leeg heb gemaakt.
Een wandeling in de natuur, of misschien wel inspiratie uit het dagelijks leven, een verhelderend gesprek met iemand of een liedje op de radio wat exact verwoord waar ik mee bezig ben. Maar het kan ook zijn dat ik de behoefte heb om letterlijk van mij af te schrijven, om mijn hoofd leeg te maken en al mijn drukke gedachten ergens kan plaatsen. Soms is het een kwestie van het van je afschrijven en soms zorgt het schrijven weer voor een nieuw inzicht en duidelijkheid voor mijzelf. Het kan een combinatie van beiden zijn.
Als ik inspiratie heb en ik ga zitten om te schrijven, dan vliegen de woorden eruit op papier, maar vaak zat is het zo dat als ik aan het schrijven ben het stuk een totaal andere kant op gaat. Het is en blijft een creatief proces. Je vergeet de tijd, je bent in ‘’the zone’’ in een flow en het gaat bijna vanzelf. Je kun uitdrukken wie je bent.

Wat is flow?

Het is een staat dat je zo in je activiteit op gaat, dat je alles om je heen vergeet, je kunt jezelf er volledig in kwijt.
Welke activiteiten geven jou een gevoel van flow in je leven? Misschien is het iets wat je als kind vroeger deed of in je jeugd. Als kind denk je niet zoveel na, je bent vooral in een doe-modus, je ontdekt, bent nieuwsgierig en ziet de wereld als een magische plek, je doet wat je leuk vindt en probeert je op jouw manieren te uiten.

Vergeet niet te spelen

Als wij volwassen worden dan wordt er ons geleerd dat we bepaalde dingen niet meer kunnen doen, je bent volwassen dus gedraag je volwassen, je moet je verantwoordelijkheid nemen, serieuzer worden en je hebt verplichtingen die je na moet komen. Maar is dat de definitie van volwassen worden?
Dat is slechts wat ons wordt geleerd en er zit een bepaalde disbalans in.
Wat heel mooi is, is als mensen kinderen krijgen of voor kinderen zorgen.
Je kind zorgt voor zoveel pure energie, enthousiasme en houdt enorm van spelen en plezier maken het steekt aan, je speelt als ouder mee en op zulke momenten kom je weer in contact te staan met je eigen innerlijke kind en dit voelt heerlijk! En het mag, want je speelt met je kind, er is niemand die het raar vindt. Wel wordt het raar als je dit gedrag vertoont bij een groep volwassenen of zonder kinderen in de omgeving.flow
Het is belangrijk voor ieder mens om te spelen met of zonder kinderen en hoe kan je hier weer mee in contact komen te staan als volwassenen? Reconnect met je innerlijke kind en pak de dingen op die je zo graag deed als kind of een hobby waar je zo blij van wordt en geef ruimte aan je creativiteit. Zet de tv en computer uit en voer een activiteit uit waar je vrolijk van wordt.
Er liggen vast 100 taakjes op je te wachten en er zijn 100 redenen om het niet te doen en het vergt wat discipline, maar tijdens en na de activiteit voel je je opgeladen. En het innerlijke kind glimlacht naar je, is blij dat het wordt gehoord en weer een keer na zo’n lange tijd mag gaan spelen.
Stel niet uit en begin aan een activiteit of hobby waar je gelukkig van wordt en have fun in de flow. Make yourself smile again.

Jessica Vrolijk

balancerenkunjeleren.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in