DELEN

Wij als mensen zijn op zoek naar iets, dit verschilt per persoon de ene is op zoek naar het perfecte gezinsleventje, de ander zoekt de beste manier om het beste gevoel te krijgen , de ander is op zoek naar de baan die het beste bij hem of haar past, maar we zijn allemaal op zoek naar onszelf en hoe wij dit het beste kunnen uiten. Vaak wordt het zoeken naar jezelf, afgeleid door het zoeken naar geluk.   Het is belangrijk dat je het zoeken naar geluk opgeeft. Geluk is niet iets wat we zoeken, geluk komt tot je op bepaalde momenten. Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘’ ik wil alleen maar gelukkig zijn’’. Geluk is net als alle andere emoties, het is er en je kan er niet voor kiezen. Je kan niet kiezen voor alleen maar verdriet, alleen maar haat of alleen maar geluk, je hebt van alles een beetje. Je hebt alles nodig om te leven, want zonder de ene emotie heb je de andere ook niet.

Kompas

Zonder zacht weet je niet wat hard is, zonder warm weet je niet wat koud is.

Zonder pijn weet je niet wat geluk is.

Wat wij willen of wat wij verwachten pakt in het echte leven vaak heel anders uit.

Stel dat iedereen altijd gelukkig was, zou er dan nog diepte zitten in het leven? Voel je dan nog wel de betekenis van vrolijkheid?

Het beste wat we kunnen doen is zoeken naar balans en het vinden van acceptatie. Er is altijd een punt van balans in emoties.  Een voorbeeld hiervan is: ik wil mijn hele leven al een hond en na 15 jaar heb ik dan eindelijk mijn eerste hond. De eerste tijd dat ik hem heb ben ik er heel gelukkig mee, maar vervolgens kom je weer in een balans en is het al weer snel gewoon. De waarde van het dier wordt niet minder in mijn ogen, maar zelfs meer want je bouwt een band op. Maar het geluksgevoel van het eerste moment kan je niet continu meer ervaren.

Accepteren

Het gaat erom dat je al je kanten accepteert. Er word je verteld dat pijn slecht is, angst is slecht en verdriet is geen fijne emotie.  Maar heb je zelf wel eens echt naar deze verschillende punten gekeken en geaccepteerd dat ze er zijn? Heb je deze gevoelens wel is bedankt, zo dat zij kunnen laten zien dat er ook tegenovergestelde gevoelens van zijn? Ik heb in al deze emoties een enorme kracht gezien en een enorme diepte. Door te huilen kan ik mezelf soms beter uiten dan te lachen. Soms voel ik mij na het huilen leeg en opgeschoond, na een lach bui voel ik mij soms juist een stuk voller. Een angst met slechte gedachte die door je hoofd schieten, de pijn die je voelt, laat ook zien hoe krachtig emoties kunnen zijn. Probeer te gaan staan in het gevoel van het moment, accepteer dat dit gevoel er is. Als je ze volledig accepteert komt er een rust in je, je hoeft niet bang te zijn voor je eigen emoties en gaat dan zien hoe mooi zij zijn.

Loslaten van verwachtingen

Als je een verwachting hebt dan kan je nooit zien hoe het werkelijk is. Met een verwachting kan je het moment waarin je leeft niet volledig omarmen, omdat je een patroon zoekt die bij je verwachting past. Daarbij wacht je vaak op momenten die bij jouw verwachting passen.

Bijvoorbeeld bij een presentatie hoor ik vaak genoeg mensen zeggen: ‘’ ik kan het niet, ik weet niet of dit mij lukt’’. Als je niet in jezelf gelooft, voel jij dit van binnen en straal je dit ook uit naar buiten. Als je de presentatie gewoon doet, dan creëer je geen verwachting voor jezelf. Je gaat daar staan en doet het. Niet de gedachtes; ik kan het niet, misschien gaat dit fout, waar moet ik heen kijken?’’ Vaak gebeurd er op het moment zelf alsnog heel iets anders dan dat je verwacht had, waardoor je daar ook niet volledig op kan reageren. Het gaat erom dat je er staat, op dat moment en je het doet, dat is genoeg, want je bent dan volledig in het moment. Het geeft niet als er iets fout gaat, je hebt dan namelijk een stap voorwaarts gemaakt. Probeer jezelf aan te leren om te leven zonder verwachtingen.

Vraag jezelf af of dingen van je verwacht worden of dat jij ze echt zelf wilt doen. Word hier bewust van voordat je iets doet. Langetermijndoelen zijn natuurlijk prima, maar verlies het moment waar je nu in leeft niet! Blijf in dit moment, leef in het nu en kies voor jezelf!

Jezelf ontdekken van buiten af

Jezelf ontdekken is ook iets wat je van buitenaf kan doen. Stel je gaat door een ontzettend moeilijke tijd in je leven, een vriendin van je zij dat ze er voor je zou zijn, je belde haar op en op dat moment nam zij niet op. Dit deed je ontzettend veel pijn! De eerste reactie hierop zou kunnen zijn; boos (teleurgesteld, verdrietig), in je hoofd geef je haar de schuld hiervan. Er komen vragen naar boven als: waarom kan zij niet zien hoe zwaar het voor mij is? Waarom is er niemand voor mij? Waarom ziet niemand hoe sterk ik werkelijk ben? De kunst is om deze vragen om te draaien. In plaats van boos op haar te zijn reflecteer je de vragen terug op jezelf. Zie ik wel hoe zwaar het voor mezelf is? Ben ik er wel écht voor mezelf? Zie ik zelf wel hoe sterk ik werkelijk ben?

Realiseer dat wat jij van binnen voelt ook vanuit jouw binnenste komt.

Zelfliefde

Als je van jezelf houdt boven alles en echt voor jezelf gaat, dan kan je, je eigen krachten pas echt zien. Je bent je ‘’eigen IK’’ waard. Ga met jezelf op date, leer jezelf kennen. Als je verliefd bent op iemand heb je veel voor deze persoon over, dus wordt ook verliefd op jezelf.

In al de vragen die je zoekt zit het antwoord al verscholen, je bent namelijk zelf de sleutel tot jouw antwoorden. De mooiste reis begint bij jezelf, dus kies voor jezelf en bewandel je binnenste paden.

Woorden

Als je realiseert hoe je tegen jezelf praat kom je erachter dat veel woorden niets toevoegen aan je leven en zorgen dat je afgeleid raakt van de waarheid.

eigen krachtWoorden die je beter kunt vermijden in de zoektocht naar je eigen kracht:

Altijd : Altijd is een toevoeging die je zelden hoeft te gebruiken, vraag jezelf af of het echt ‘’altijd’’ is dat iets gebeurd wat je zegt.

Nooit : Is ‘’nooit’’ echt nooit of is het gewoon iets dat niet vaak gebeurd? Bijv. Ik krijg ‘’nooit’’ een kans.

Probeer : die bestaat niet. Je doet het, of je doet het niet. ‘’Probeer’’ is niets, ‘’probeer’’ is een uitweg, maar ik heb het toch geprobeerd? Nee je hebt het gedaan! Is het niet goed gegaan? Goed zo, je hebt weer wat geleerd.  Je hebt het woord ‘’probeer’’ niet nodig om jezelf te beschermen.

We hechten veel waarde aan woorden, vergeet niet dat woorden een bepaalde frequentie hebben en dat ons lichaam daarop reageert.

Zoek in ieder moment naar jouw eigen waarheid.  Je krijgt in je leven wat je bent, niet wat je wilt.  Wees de held van je eigen verhaal. Houd van jezelf, heb jezelf lief en geniet !

 

Veel liefde,

Evarien Theuwis

11 REACTIES

 1. Ja, je vindt wat je zoekt als je ophoudt met zoeken.
  Alles wat je zoekt:
  liefde, geluk, vrede, vreugde, vertrouwen, zekerheid, kracht is immers al aanwezig.
  Het zit allemaal in je zelf.
  Je Bent het zelf.

 2. Het komt van zo diep en daarom raakt het zo diep.

  En toch is het zo simpel!
  Door jou levenservaring en ziel die veel heeft moeten doorstaan, kan jij dit geweldige stukje overbrengen op anderen.

  I love you <3!!

 3. Dit hele verhaal is zo waar, een eyeopener.
  En precies op het moment dat ik het nodig heb.

  Heel hartelijk dank
  Groet,
  Margreet

 4. Ik sta altijd in mijn eigen kracht.

  Ik ben nooit van iets afhankelijk.

  Ik ben perfect.

  Het leven is perfect zoals het is.

 5. Deze zin doet waf met mij.
  ((Zonder pijn weet je niet wat geluk is.))
  Er zijn 10 langen jaren van pijn vooraf gegaan
  Voordat ik door had waar het voor dienden.
  Het was een tragedie , maar toch treft het velen mensen.
  Deze tragedie’s brengt wel wat te weeg. Familie’s worden closer
  Zeker de onze .
  we proberen stilletjes te genieten van het grote geluk wat uit het niks
  Lijkt te zijn gekomen. Maar met geloof , hoop en liefde gerust goed
  Gaat komen.
  liefde , pijn , en geluk het lijken maar woorden maar toch , wat een impact.

  Dank je evarien. ❤

 6. Heel blij met dit verhaal. Het leest voor mij alsof er een spiegel wordt voorgehoudenen en toch lees ik het ver(op)frissend. Bedankt!

 7. lieve evarien,
  Het bericht van jou,komt net op het juiste moment.
  Heb het gelezen met interesse,en voel dat dit het juiste pad is.
  Zo krijg ik een aanmoedeging om door te gaan,en in mij zelf te geloven,heb namelijk een hele zware tijd achter de rug.
  Dank je voor dit bericht,zal het bewaren,zodat als het minder gaat,ik het weer kan door lezen annie

 8. Wauw! Echt een heel mooi stukje! Dit past precies bij mijn dag van vandaag. Enorm bedankt! Dit ga ik zeker nog vaker terug lezen. <3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in