Home Spiritualiteit Open jouw schatkist met de magie van kristallen

Open jouw schatkist met de magie van kristallen

Open jouw schatkist met de magie van kristallen

Van licht gemaakt

Kristallen zijn gestold licht, volgens de wetmatigheden van de heilige geometrie gevormd en de frequenties die erbij horen, liggen stuk voor stuk ook in jouw eigen veld besloten. Jij bent een lichtwezen. Alles wat we kennen is volgens deze wetmatigheden in de vorm gekomen. Elk kristal, of kristalgroep, heeft zo ook haar eigen structuur. Zelfs wanneer je ‘niks met kristallen hebt’, weet ik zeker dat je het ene of het andere kristal toch meer weet te waarderen, of dat het ene meer je aandacht trekt dan het andere. Ons wezen herkent al deze kristalvormen op een diep, diep niveau en dat is ook exact hoe kristallen ons kunnen begeleiden op ons pad naar volkomenheid.

Je hoeft helemaal geen uitgebreide feitelijke kennis van (de magie van) kristallen te hebben om er goed mee te kunnen werken. Sterker nog, regelmatig zit alle (opgeschreven) kennis zelfs in de weg om de juiste keuze voor een kristal te maken.

Wanneer je voelt met je wezen en kijkt met je hart, weet je altijd welk kristal op dat moment met je wil werken. Een kristal werkt namelijk altijd samen met de drager. Op zichzelf staand straalt het de eigen frequentie continu uit, maar de werkelijke magie ontstaat pas op het moment dat jij zelf met het kristal in interactie gaat! Vertrouw op je innerlijke kompas om het juiste kristal te kiezen.

Kristal is deel van onze natuur

Er is een enorme schat aan kristallen aanwezig in en op aarde, refererend aan onze eigen kristallijne en goddelijke natuur. De trillingen komen in hun bereik overeen met de frequenties van het menselijke organisme waardoor deze frequenties ons lichaam, en daarmee ook de ziel- en geestverbinding, kunnen versterken en harmoniseren. Een deel van de kwaliteit van de kristallen komt voort uit de kleur die ze dragen.

In het artikel over spelen met kleur in december heb je al kunnen lezen over de verschillende kleurfrequenties en hun kwaliteiten door deze te koppelen aan getallen. Elke keer kan ik mij weer verwonderen over de onderlinge verbindingen en onderliggende wetmatigheden die ongezien alles met elkaar verbinden.

In je bewustwording en groeiproces kun je met behulp van kristallen bepaalde aspecten van jezelf stimuleren of juist kalmeren, met als doel zo optimaal mogelijk in balans te komen en te blijven. Gedurende je evolutie en ontwikkeling op je pad van licht kun je dan ook diverse kristallen inzetten. Op het moment dat je merkt dat je ze vergeet bij je te dragen, het kristal kwijtraakt of wanneer het bijvoorbeeld barst, dan is dat een teken dat het voor nu even klaar is met dit kristal en kun je bij jezelf te rade gaan wat de volgende stap mag zijn.

Een nieuwe balans vinden

In de huidige nieuwe tijd met alle veranderingen is het best wel een uitdaging om gebalanceerd en geaard te blijven. De energetische verankering met de aarde biedt juist het vermogen verder geopend te worden en te stromen, waardoor je alle energy-downloads goed kunt ontvangen én de hoge frequenties kunt gronden, waarmee je jouw eigen evolutie én die van de mensheid dient.

Alle vermeende zekerheden en veiligheden zijn niet meer wat ze leken en bieden niet meer wat de ziel verlangt. Het is dus zaak je schatkist, die je hart in wezen is, volledig te openen voor de nieuwe tijd en dat vraagt veel vertrouwen en overgave aan de hogere leiding van je eigen multidimensionaliteit. Dit is beslist niet altijd eenvoudig en het is dan ook fijn om kristallen als natuurlijke tools ter ondersteuning daarvoor aan te spreken.

Wanneer je een hele fijne, pastellige, ijle (elfjes) energie hebt, kun je je voorstellen dat je een andere frequentie nodig hebt om te gronden dan iemand met een meer aardse natuur. Maar hoe je energie ook is, het is vaak lastig gedurende de dag continu gegrond te blijven, zeker wanneer je in verbinding bent met anderen. Naast alle mentale of meditatieve oefeningen die je daarvoor kunt doen, helpt de minerale wereld je graag en onvermoeibaar.

Aardingskristallen suggesties

Herkimer diamant is bijvoorbeeld zo’n ascensiekristal dat je supergoed helpt aarden en je daarbij heel fijn ondersteunt jouw licht volledig uit te dragen. Het is echter wel goed erbij te zeggen dat een bepaalde mate van ontwaakt bewustzijn hiervoor nodig is omdat bij gebrek hieraan, de Herkimer diamant pijnlijk en confronterend kan zijn.

Jaspis of Carneool daarentegen geven een zachte aardelanding, waarbij de Carneool ook het gevoel van veiligheid en geborgenheid weet te vergroten, hetgeen belangrijk is om je Hart-schatkist wagenwijd te kunnen openen.

Agaat energie is altijd vriendelijk en zacht en wanneer dit met je resoneert is het ook fijn om in elke hoek van je woon- of werkkamer een agaatschijf te plaatsen. Zeker wanneer je veel achter de computer werkt. Let er wel op dat je een natuurlijke agaat hebt en geen geverfde, dat komt de werking namelijk niet ten goede. Heb je een rustige stille krachtpatser nodig en is eventueel de extra steun van je voorouders wenselijk, dan werkt versteend hout ook heel fijn.

Kristalkeuze bepalen

Wanneer je over kristallen leest, denk je soms dat je ze echt allemaal kunt gebruiken. Laat echter je ziel voor je door jouw lichaam spreken wanneer je een kristal kiest. Dat wat in de boeken opgetekend staat is altijd gebaseerd op de ervaring of kennis van anderen, maar het gaat om JOU. Zelf voelend ervaren wat een specifiek kristal voor jouw energie doet, is de beste wegwijzer.

Heb je belangstelling voor een kristal, maar dit (nog) niet in huis, zoek dan een foto of beeld ervan en breng in gedachten de energie daarvan in je veld terwijl je rustig waarneemt wat er in je energie verandert. Je hebt dan voorafgaand aan de eventuele aanschaf een mooie indruk van de kristalsoort. Ben je in de gelegenheid de stenen vast te houden, voel dan meer fysiek welke beweging of verandering er in je energie optreedt. Is dit ondersteunend, expandeert het, brengt het helderheid of raak je verward en uit balans…? Jouw eigen kompas is briljant. Elk specifiek kristal, al is het van dezelfde soort, heeft zijn eigen karaktertje. Hoe makkelijker je je leert afstemmen, des te beter voel je de verschillen onderling.

Kristallen van het hart: roze en groen

Je hart is de schatkist, de kosmische energieën vormen de sleutel. Je lichaam is een verdichting van energie. Om de hoge frequenties in moeder aarde te kunnen gronden, word je gevraagd je hartjuweel te openen en vanuit je hart de kosmische frequenties via je lichtlichaam te gronden in het diepst van de aarde. Jij bent schakel tussen hemel en aarde. Om je hart in deze niet geringe taak te ondersteunen, kun je gebruik maken van alle kristallen die groen of roze van kleur zijn: deze werken specifiek op het hartgebied. Heb je troost, heling, comfort, en zachtheid  of juist een zetje nodig alvorens een volgende stap te maken, omring je dan met kristallen in deze kleuren.

Zelf een kristalgrid maken

Om je een idee te geven hoe je dat op een leuke en effectieve manier kunt doen, heb ik hier als voorbeeld een grid gemaakt dat je zelf ook eenvoudig kunt leggen. Teken een spiraalvorm van binnen naar buiten. Deze vorm kun je gebruiken om elke vorm van persoonlijke groei te ondersteunen, je meer geaard te voelen, meer focus te ontwikkelen en je kennis en bewustzijn te vergroten. De spiraal loopt van binnen naar buiten, in mijn voorbeeld onder de grote roze kwarts.

hartkristalgrid voorbeeld
Kristallen: Een rijkdom aan lichtschatten in de aarde voor het hoogste goed.

Begin: Hoofdkristal of Thema

De roze kwarts is hier het Hoofdkristal: symbool voor universele liefde en zelfliefde, en om jezelf en de ander liefde te kunnen geven ligt er beweging in besloten. Volgens de numerologie is de naamfrequentie van roze kwarts een 3, hetgeen staat voor scheppend en creativiteit, de in- en uitgaande beweging, leven en expressie. Het hoofdkristal leidt de universele energie naar de kern van het patroon om van daaruit voor jou te expanderen.

Weg: Katalysator

In de omwentelingen van de spiraal zie je op de afbeelding ook roze kwarts met daartussen kleine Angel Aura kristallen. Deze hebben de plek van de katalysator die je leidt naar je gewenste resultaat. Om deze te kiezen vraag je je af welke kwaliteit je op dit moment nodig hebt om je te ondersteunen op je pad. Daar kies je je steen bij. Ik heb gekozen voor Angel Aura kwarts. De Angel Aura staat hier voor afstemming en vertrouwen op je hogere leiding, je gidsen, lichtmeesters, je hogere zelf. De naamfrequentie van Angel Aura kwarts is een 10 =1+0, hetgeen gaat over 0: goddelijke inspiratie, bronkracht  en 1: leiding, inspiratie, nieuwe ideeën.

Einde: gewenste uitkomst

Balans, harmonie, geruststelling, vertrouwen. Dit wordt gesymboliseerd door de groene Aventurijn kristallen op de spiraal. De naamfrequentie van Aventurijn is een 8, hetgeen staat voor balans, heelheid en heldere organisatie.

Door dit grid in je leefruimte een plek te geven, er regelmatig op af te stemmen, stimuleer je je hartenergie extra om in beweging te komen en verder je hart te kunnen openen, terwijl je gebalanceerd blijft gedurende alle ‘warpspeed‘ ontwikkelingen van deze tijd. Het fijne is dat je met dit basispatroon alle kristallen in een grid kunt brengen, waarvan jij voelt dat dit juist is. Open de oneindige schoonheid van je schatkist en sta de magie van kristallen toe.

Open jouw schatkist: Escentie-proefabonnement

Speciaal voor de lezers van Nieuwetijdskind Magazine is er eenmalig een escentie-proefabonnement van 3 maanden voor 99 euro. Hiervoor krijg je een op jouw persoonlijke energie afgestemde escentie blend van 50 ml, en gedurende 3 maanden 3 x 30 minuten coaching. Je kunt je hiervoor aanmelden op http://www.escentie.nu Ik neem dan persoonlijk contact met je op.

Veel liefs, Carien

1 REACTIE

 1. Dank voor de uitleg van de kristallen!! Ik vind het zo fijn ze te dragen en om me heen te hebben…
  Vooral met combi van de heerlijke geuren van Carien.
  Dankbaar dat Carien op mijn pad is gekomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten