leeuwenpoort-astrologie
Leestijd: 7 minuten

Ook dit jaar is de leeuwenpoort weer een zeer belangrijke energetische gebeurtenis. Het leeuwenportaal is een dimensie of spiraal die met tijd te maken heeft. Deze zal de collectieve frequenties weer verhogen zodat we een hoger niveau van bewustzijn en creatie ter beschikking krijgen.

Dit is zeer belangrijk want de huidige duisternis zijn de restanten van het feit dat mensen onbewust of vanuit automatische piloot leven. Lukt iets niet dan is het de schuld van anderen, neem je een pilletje of verdoof je jezelf met sex en drank. En als dat niet genoeg is, schop en sla je naar de ander om je eigen pijn minder te voelen. Enkel wie onbewust leeft en vanuit het denken kan zich zo ‘beestachtig” gedragen en zijn persoonlijke drama’s blijven voeden.

Creatie / schepping is het “heilige” huwelijk tussen voelen en denken, tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Lange tijd is deze balans verbroken geweest omdat het denken koning was. Maar wat is een koning zonder de bekrachtiging van zijn koningin? Een koning zonder nazaat of erfgenaam is maar een kort “leven” beschoren.

Licht is pure informatie

Een nieuwe golf van licht bereikt op 8/8 de aarde. De meeste onder jullie weten nu hopelijk al dat licht een informatie drager en bron is. De kwantumfysica bevestigde reeds, dat licht kan worden ervaren als een deeltje en als een golf. Dat wil zeggen dat het deeltje, als een op zich zelf staande “gebeurtenis” kan worden ervaren en toch ook onderdeel is van een golf zijnde een Tijd/Ruimte dimensie. Het hangt af van je mate van bewust-zijn om beide te kunnen ervaren.

Na de val van Atlantisch en de ondergang van de het oude weten van Egypte, was er onvoldoende vrouwelijk draagkracht op aarde om deze hogere kennis nog te kunnen ontvangen en te dragen. De bewaarders van het licht, die zich aan de leeuwenpoort bevinden, zijn er klaar voor om het collectief te begeleiden naar nieuwe hoogtes en het licht opnieuw te laten schitteren in elk van ons. Dit op hogere niveaus van be-wust-zijn en creatie. De lichtgolf van 8-8 zal de meest krachtige golf zijn die wij sedert de val van Atlantisch terug kunnen en mogen ontvangen.

De sfinx, bewaarder van het licht

De sfinxToen ik mij instelde op de leewenpoort kreeg ik direct het woord sfinx door en werd ik naar de site van Johan Oldenkamp geleid. Hij stelt het volgende: De piramide is een schaalmodel van de aarde. + Precies éénzesde grootjaar na de positie van de Sfinx breekt de grootjaarlijkse lente of ochtend aan. Vanaf dat moment is er (weer) meer licht dan duisternis in de tijddimensie van het grootjaar. Dat begin met het Aeon (of Tijdperk) van Aquarius (of Waterman). Nu kunnen we ook begrijpen wat de Sfinx voorstelt. Dat is namelijk gewoon een leeuw met het hoofd van de waterman (of eigenlijk waterdrager). Hoe hebben we dat duizenden jaren niet kunnen zien? Eénzesde grootjaar (4320 jaar) na 2309 voor het jaar 1 is het jaar 2012.

Dus na 12960 jaar is er weer meer licht dan duisternis, ook al merk je daar nog niet zoveel van toch is het zo. Tijdens het nalezen van het document van Johan, werd ik innerlijk geattendeerd op mijn “visioen” van 21 12 2012 en het feit dat ik me tijdens mijn healing werk altijd en spontaan naar het oosten richt. Het visioen kreeg ik toen ik net begonnen was met mijn praktijk. Om de één of andere reden heb ik dat visioen toen in een document opgetekend, waar ik nu heel blij om ben. Ik kopieer het hier.

Visioen dd 21-12-12

Ik zit op de Teide* ( Tenerife, El Teide is de naam van de vulkaan daar) bovenaan aan de kraterrand en geniet van de vrijheid en het zijn.

Als ik daar genietend zit is het alsof ik naar beneden glij de krater in, maar ik voel een opwaartse stroom uit de krater. Dan zie ik een gigantische lichtzuil uit de krater omhoog gaan en zweef ik samen met  7 anderen de handen gereikt, in een cirkelformatie in die lichtzuil.

Dan wordt alles plots donker, alsof een deksel op de krater gelegd wordt. Dan zie ik ons 7 weer bovenop de bergtop en glijden we elk langs een zijde naar beneden. Terwijl we naar beneden glijden trekken we de zwarte schil van de zijwant mee naar beneden en komt er een prachtig kristal bloot te liggen. De volledige vulkaan is nu helemaal in kristal ipv donker zwart.

Eénmaal beneden aan de voet van de berg, weet ik exact waar ik moet staan want er staat een soort van merksteen en heb ik plots een staf in mijn hand en hoor ik de woorden: “jij bent de bewaarder van het kristallen licht.

In 2007 kreeg ik van een ziele-astrologe ook al te horen dat ik werkte met de leeuwenenergie, en dat het belangrijk ging zijn om mijn weten naar buiten te brengen. Ik snapte er toen geen fluit van want toen was ik nog een luid brullende gewonde leeuw en ze liet me weten dat het tijd was om een invoelende leeuw te worden. Het had nog wat voeten in de aarde nodig en nu pas kan ik één en ander linken. Misschien is het voor mij tijd om eens reis naar egypte te organiseren.

8-8, het teken van oneindigheid en eeuwigheid, dat aangeeft dat alles altijd terugkeert naar en door de bron. In het teken leeuw wordt de hogere mens tot leven gewekt door uitdrukking te geven aan de innerlijke zon. Zon = innerlijk licht maw aan het potentieel dat in jezelf opgeslagen ligt want je weet , licht is informatie (data). Je eigen potentieel laten schitteren.

Het hoofd van de farao op het lichaam van de leeuw verwijst naar het moment waarop de mens heerschappij verwerft over zijn bestialiteit en eigen duisternis. Het moment waarop je tot wijsheid komt en alle facetten van jezelf terug onder 1 noemer brengt, nl dat van je hogere zelf, de farao of gezant van god. Je bent op dat moment je angsten de baas en hier gebeurt de omslag naar het licht vanuit en in het licht, nl leren liefde te zijn. Leven vanuit je innerlijk licht is leven vanuit levensvreugde. Het tegendeel van overleven !

Het oosten

Het heeft me al vaak gefrappeerd dat ik mij spontaan en feilloos op het oosten richt als ik healing doe en deze verricht ts 6u en 8.30u s”morgens. Dat is 2x een verwijzing naar het oosten, de ochtend, nieuw licht, verlichting. Kijken we naar de sfinx dan leren we dat hij kijkt naar het sterrenbeeld Leeuw (oost) toen het aan de horizon stond, ruim 16000 jaar terug. In het christendom komt het oosten ook naar voren vb bij de geboorte van jezus waren er de 3 wijzen uit het oosten, bidden richting mekka ( Z-O).

Het oosten staat voor het element lucht, ook de prana die alles doordringt. Daarom is het oosten verbonden met groei, expansie intelligentie, zachte kracht en verandering. Het is het begin van de dagcyclus en verwijst symbolisch naar het feit dat de gedachte aan de basis ligt van de creatie of schepping. Je bouwt de rest van je dag op de ochtend, op dat waarmee je wakker gekomen bent. Mijn eerste gedachte als ik wakker wordt is altijd healing en dat is dan ook steevast de rode draad van elke dag. Lucht is ook een drager want hij zorgt voor bevruchting. Kijk maar eens hoe de zaadjes met de wind uitgestrooid worden.

OEFENING Noteer eens gedurende een aantal dagen je eerste gedachten na het ontwaken en kijk eens hoe ze de rode draad van je dag vormen. Waarmee bevrucht jij je leven en de wereld? Neem s”morgens een minuutje tijd om je naar het oosten te richten terwijl je diep in en uit ademt en je je lekker uitstrekt.

Kijk je naar de herkomst van het woord creatie, dan vind je in het latijn creātiō = ‘keuze, verkiezing’, een afleiding van het werkwoord creare : scheppen, voortbrengen. Dit werkwoord ligt ook ten grondslag aan → creool en behoort bij de wortel van crēscere ‘groeien’ . Inderdaad leven is keuzes maken.

De tijdsspiralen van creatie

Collectief zijn we de donkere nacht voorbij, uitgeput en moe van de worsteling van het overleven. Lange tijd leefden we in de duisternis omdat we ondergedompeld waren in kennis en de wijsheid als onzin en gevaarlijk afgedaan werd. Zo verdween ook de wijsheid inzake het creëren via de tijdsspiralen en vielen we terug in de tijdslijnen van illusie en angst.

Een tijdslijn is een eindig gebeuren en zegt dat als je a doet je b zal krijgen. Dat is totale onzin en de manier om mensen vast te pinnen in angst. Licht is altijd een golf, nooit een lijn. Het lineaire denken is bijgevolg aangeleerde valse kennis. In 2001 ontdekte men dat ons DNA bestaat uit een dubbele spiraal en alles wat vorm krijgt in ons leven ligt besloten in deze spiraalvormige informatie bron.

Wat ik al ontdekt hebt over de spiraal van creatie is dat je een idee hebt, je experimenteert er eerst mee op kleine schaal en dan stuw je de energie omhoog door je grenzen te verleggen vergroot je je cirkel door je steeds meer te verbinden met de essentie van jezelf en daarmee ook met alles wat leeft. Elke spiraal maakte een deeltje zichtbaar van de golf (de bron). Dat wil zeggen dat je nooit tevreden mag zijn met een halfvol glas, anders kan je nooit genoeg energie opwekken om naar je volgende spiraalronde te gaan. Leer groots te dromen en stel je dan open om nog veel meer dan je grootste gedachte te ontvangen. Het is tijd om te leren leven vanuit overvloed en liefde. Grenzen bestaan enkel in je denken, zorg dat je genoeg ruimte voor je grootse zelf laat.

De leeuwenergie en het drama

Heb je al eens stilgestaan bij waarom er zoveel leed is op aarde mogelijk is? Je zal dat beter begrijpen als je het woord leed vervangt door drama. De zon of leeuwenergie in ons wil schijnen of schitteren. Onbalans bestaat uit een teveel of teweinig en dat heeft geboorte aan het drama. Het drama bestaat uit een verhaallijn, waarin de TE de lijm is. Het moment waarop je uit het verhaal stapt (de begrensde wonde) kom je in het potentieel terecht dat oneindig is. En zo kan je de spiraal van creatie bestijgen.

Lieve mensen het is tijd om uit het drama te stappen en te genieten van het luchtige potentieel dat voor elk van ons beschikbaar is.

10 REACTIES

 1. Woww, mooi weer en het voelt ook echt diep van binnen heerlijk. Dankbaar voor het leven nu en dit soort teksten maken me euforisch. Wat een cadeau om hier medecreateur van te zijn. Dank dank dank.

  liefde en licht,
  Bastiaan

  • Idd bastiaan hoe meer ik uit mijn overlevingspatronen stap en hoe meer ik proef van het leven, hoe meer ik verstelt sta van het fantastische wonder dat het leven eigenlijk is. Dat brengt vanzelf dat euforisch of verruimend vreugdevol gevoel moet zich mee. Super dat jij er ook al mag van proeven. Met hoe meer we ervan proeven hoe beter. Dus volle gas zou ik zeggen in het genietend scheppen

 2. Interessant! De pyramides hebben ook connectie met Orion’s belt, heb je je daar al eens in verdiept?
  1 taaldingetje: “Atlantis” schrijf je, ipv Atlantisch (dan bedoel je iets wat er vandaan komt de Atlantische oceaan, of deze steen is Atlantisch).

  • Hallo liz, ik weet dat er een connectie is met orion maar ik volg de insteken die ik krijg van mijn gids. Ik kreeg nog geen info door over Orion. Ook johan oldenkamp (waarnaar ik verwijs in het artikel) maakt de verwijzing naar orion.

   Ivm het taaldingetje maakt de context duidelijk dat ik een schrijffout gemaakt heb.

  • Hallo ingrid, dan ben ik blij dat mijn wens vervuld is want je raakt daar de essentie van mijn waarom ik de teksten van harte deel.
   Laat je hart maar uit volle borst zingen dan zingen we samen het lied van helderheid en inspiratie en zullen anderen spontaan invallen. Een koor van liefde zijn we aan het bouwen, yeahhhhh

 3. Wauw Isabelle… Bedankt! Wederom wauw.. zoals altijd. Ik kan niet beschrijven wat ik je allemaal wil zeggen.. voel wat ik bedoel 🙂 Veel liefs & hartegroet ♡ ira

  • super fred, grijp er alles uit van je kan opnemen en speel en experimenteer ermee. Ik probeer zoveel mogelijk van de facetten des levens te belichten zodat je de vele tools, die het leven rijk is, mag ontdekken…..have fun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in