Veel mensen vragen zich af wanneer “de nieuwe tijd” begint… en wat nieuwetijdskinderen zijn

 

Je kunt niet over deze kinderen vertellen zonder over “” te praten, de naam zegt het immers al. Het verwarrende aan deze term is dat het  een afscheiding aan lijkt te geven, die tussen oud en nieuw; terwijl wij nu eerder in een overgangsfase zitten, een transformatie.

De mensheid is aan het transformeren, van ego-gericht (het denken) naar hart-gericht (het voelen) , van het materiële naar het spirituele.  We leven als maatschappij uit ons hoofd, vanuit de ratio. We staren ons blind op materiële zaken, en lijken vergeten wat het woord ‘samenleving’ inhoudt; en dat is voelbaar in de maatschappij. Er is veel verdeeldheid, veel wij en zij. Grote sloten op de deur en op de fiets. Veel afgescheidenheid. Die afgescheidenheid maakt dat veel mensen zich eenzaam en bang voelen. Mensen durven tegenwoordig soms niet eens meer een praatje te maken met een ander. Bejaarden komen nauwelijks meer buiten. Er zijn voorbeelden zat.

Er is de afgelopen jaren vaak geschreven over de kalender van de Maya’s die 2012 als datum zagen waarop de cyclus waarin we nu leven zou eindigen.

Uit die voorspelling is ook het “doomsday scenario” voortgekomen dat de wereld zou vergaan in 2012, het einde der tijden. De apocalyps. Dat is een misvatting. De cyclus begint gewoon weer opnieuw .  De wereld zal niet ophouden.Hij zal getransformeerd worden.

KindWaar het om gaat in termen van bewustzijn is dat we ons in een overgang bevinden van een leven waarin we zijn afgesneden van ons gevoel, ons hart, onze Ziel, naar een leven waarin we vanuit ons gevoel en in eenheid met elkaar leven. In vrede en harmonie naast elkaar leven. Een tijd waarin we met open harten leven. Een tijd waarin we respectvol omgaan met de natuur en alle levende wezens. Waarin we eerlijk zijn naar onszelf en anderen.

En er is al een grote groep mensen die zo leeft, je ziet het veel bij de kinderen van tegenwoordig. In 1997 werd deze groep kinderen Nieuwetijdskinderen “gedoopt”, niet om deze op te hemelen, maar om de kwaliteiten en het bewustzijn waar deze kinderen over beschikten te benoemen. De kinderen van vandaag hebben trouwens meestal helemaal niks met labels.


In mijn hoofd, in mijn hand
In mijn stad en in mijn land
Broeit een opstand van het hart
En het verstand
In mijn hoofd, in mijn hand
In de kern en aan de rand
Broeit een opstand van het hart en het verstand

Luister met me naar de wind
Wees wakker als het straks begint
In mijn hoofd, in mijn hand
In mijn stad en in mijn land
Broeit een opstand van het hart
En het verstand
In mijn hoofd, in mijn hand
In de kern en aan de rand
Broeit een opstand van het hart en het verstand

Blof-Opstand

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in