Nieuwetijdskind.com-Is-opvoeden-in-deze-tijd-anders

Bewust opvoeden is in deze tijd belangrijk maar ook bewustwording in de opvoeding. Opvoeden is niet alleen maar leren aan kinderen, maar ook leren van kinderen. Natuurlijk hebben de meeste mensen dit wel door. Van kinderen kun je veel leren. De waarde van het gezin verandert. In deze tijd omdat we terug moeten naar de basis. Veel kinderen die ook wel nieuwetijdskinderen worden genoemd leren hun ouders inzien wat de waarde van het gezin is. Juist door soms dwars tegen de regels in te gaan.

Hoe komt dit?

Deze tijd draait helemaal om “terug gaan naar de basis”. Deze basis wordt in de kindertijd gelegd. Zodra we van onze ouders een opvoeding krijgen wordt onze basis als volwassene gevormd. En deze basis draagt ook hindernissen uit onze jeugd. Hindernissen die onze basis kan vervormen, zodat we iemand zijn die we in werkelijkheid niet zijn. Dit kan angst geven over twijfel over onszelf. Het kind van nu voelt dit goed aan. Kinderen zijn gevoelig. En hoe opstandig kinderen soms kunnen zijn, hun liefde is duidelijk. Ze willen dat wij de waardering voor onszelf weer gaan voelen. Dit gebeurt doordat de komst van een kind in het gezin ouders gevoelig maakt. Maar ook bewust. Ineens heb je daar een lief klein kindje in je armen en je wilt het beschermen. Dit gaat natuurlijk niet altijd even soepel. Als ouder kom je met allemaal uitdagingen in contact. Op deze manier kom je weer in contact met je eigen jeugd. Soms verwerken we deze jeugd opnieuw zodra we luisteren naar het kind. Negeren we het kind dan negeren we het kind in onszelf. Dit gebeurt soms wel eens omdat jouw eigen jeugd te pijnlijk was of dat je je gevoel zo goed hebt onderdrukt dat toegang bijna niet meer mogelijk is.

Familie karma

Elke ouder is als kind deel geweest van een ander gezin. Daar leren we de waarde van het gezin kennen. Of misschien niet. Alles wat je in dat gezin hebt meegemaakt heeft invloed op de persoon die je nu bent. Dit is de basis die je voor de rest van je leven meeneemt. Als volwassene handel je vanuit deze basis. Als je als kind iets mee hebt gemaakt wat je angst gaf zul je dit waarschijnlijk als volwassene nog steeds vermijden. Of je hebt geleerd hier mee om te gaan en het wordt een onderdeel van je kracht. Familie is heel belangrijk. Dit is de meerwaarde aan een gezonde volwassene. Denk maar eens aan je eigen jeugd? Was het gezellig bij jou thuis? Waren jouw ouders er altijd voor jou? Welke meerwaarde heeft jouw opvoeding voor jou gehad? Of wat vond je niet prettig? Iedereen heeft zo wel zijn of haar eigen verhaal. Juist in onze jonge jaren tot de leeftijd van ongeveer 21 jaar, is dit belangrijk. Je werkt mee aan een hele belangrijke basis voor je kind.

Je kunt je voorstellen wat er allemaal mis kan gaan in deze basis. Alles wat je je kind meegeeft is hoe jouw kind in het leven staat. Denk maar eens aan je eigen jeugd terug. Wat heb jij meegemaakt wat niet leuk was? Hoe heeft dat jou gevormd? Wij nemen patronen van onze ouders over. Zij zijn het voorbeeld van een goede basis voor het gezin. Als deze tenminste goed is verlopen. Soms lijkt dit niet het geval. Het kan zijn dat je dingen anders wilt doen dan je ouders. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd zullen werken. Sommige ouders vallen toch weer terug in het patroon waar ze zo graag wilde voorkomen. Je zou kunnen zeggen dat dit heel menselijk is. Bij Kernkind zijn we van mening dat teruggaan naar je eigen jeugd ervoor zorgt dat je jouw eigen basis kunt herstellen. Wat is gebeurt, kun je niet opnieuw doen. Maar je kunt wel jouw rode draad of oude patronen leren herkennen. En sommige opgehoopte emoties dienen te stromen om te voorkomen dat we patronen van onze ouders overnemen en zo karma op te lossen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Familie karma oplossen

Wil jij familie karma doorbreken? Dan is het belangrijk te leren wat er in jouw basis afspeelt. Als je kinderen hebt zijn kinderen goede spiegels van jouw basis. Maar als je zelf blinde vlekken hebt, wat vaak gebeurt zul je dit karma op je kinderen overbrengen. Soms zie ik gedrag van ouders terug in meerdere generaties. Wat ik ook zie is dat sommige ouders hun ouders verwijten voor de “fouten” die ze hebben gemaakt terwijl ze dit patroon zelf herhalen. Het is heel menselijk, karma te herhalen omdat wij zo zijn opgevoed en dit een deel uitmaakt van onze basis. Wil je deze veranderen dan betekent dat je basis veranderd. Het is misschien geen leuke basis maar het geeft wel zekerheid over wie je bent. Deze verandering kan daarom veel angst geven en een reden zijn om het niet te doen. Angst is een slechte raadgever en kan ervoor zorgen dat we toch de stap niet wagen.

Waarom is het belangrijk familie karma op te lossen?

Familiekarma vormt onze basis. In deze tijd waar we bewust worden en waar de tijd zo snel gaat, gaan we terug naar de basis. Deze ligt in het gezin. Gaat het in het gezin goed? Dan gaat het met de kinderen of met de volwassene ook goed en andersom. Kinderen zijn spiegels van onze eigen jeugd waardoor we terug kunnen kijken naar deze tijd. Wat we daar vinden is afhankelijk van de opvoeding die je hebt gekregen. Maar zeker de moeite waar om in te zien om zo verlichting in het gezin te brengen.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

 1. Mooi artikel en heel herkenbaar! Ik kan iedere ouder aanraden in de “spiegels” van zijn/haar kinderen te kijken, te leren en te transformeren. Het heeft mij, maar ook zeker mijn kinderen heel veel gebracht door dit bewust te doen. En kijk ook eens in de “spiegels” van je directe omgeving, ouders, voorouders etc. ook heel leerzaam. Ik besef mij nu heel goed dat ik van een generatie ben die (familie) karma mag en kan transformeren. Zeker nu ik zelf al veel oude emotionele rommel heb opgeruimd. Niet altijd even leuk…Ook zie ik op dit moment zoveel ouders dealen met dezelfde thema’s lijkt het, kan haast geen toeval zijn..;-) Bewustwording…. Op naar een mooi heden en toekomst voor ons allemaal!

 2. Ben het helemaal met de schrijver eens, dus bedankt hiervoor… en voor het plaatsen hier.. 🙂

  Ikzelf herken dit, had veel strubbelingen met mijn eigen moeder…. zelfs toen ikzelf besloot mijn kind anders groot te brengen…wilde zij nog dat ik het zo deed als haar…
  heel vervelend allemaal…maar heb door gezet… en ben mijn eigen weg gegaan… en nog… intussen heeft mijn kind ook weer een kind… en zij zal het zo doen als haar goed dunkt…

  primá toch? zo door breek je cirkels..heb er vele doorbroken… en ben blij dat ik heb door gezet…mijn kind plukt daar de vruchten van…en zal het met haar kleine vast en zeker nog beter doen, dan ik heb gedaan… op haar manier

  met open staan en goede communicatie en vragen…kom je een heel end… samen doen… niet bevelen… das mijn motto.. ;)xxx

  liefs, Henriëtte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in