Sinds de publicatie van mijn boek, De Kristal Kinderen, heb ik met steeds meer mensen over KristalKinderen gesproken. Twee duidelijke patronen zijn de laatste tijd merkbaar: Er zijn oudere Kristalkinderen en ook Indigo-KristalKinderen**.

De meeste Kristalkinderen werden geboren na 1994. Maar voorafgaand  aan dit moment, kwamen een paar kristallen naar de aarde om deze te ‘verkennen’. Hun opdracht was om de huidige energie patronen van de planeet en haar bevolking te onderzoeken, en ervoor te zorgen dat de aarde was klaar om bewoond te worden door KristalKinderen. Sommige van deze oudere KristalKinderen zijn nu in de twintig .
De oudere Kristalkinderen hebben dezelfde kenmerken als de jongere Kristallen: grote ogen, ze stralen veel licht uit,zijn zachte liefdevolle persoonlijkheden, en uiterst gevoelig. Net als oudere Indigo Kinderen (mensen met duidelijke Indigo kenmerken, die zijn geboren in de jaren 1950 en 1960), hebben oudere KristalKinderen vaak het gevoel dat ze hier niet thuishoren. Hun gelijken zijn 10 tot 15 jaar jonger dan zij zijn.

Oudere Kristalkinderen halen het meeste uit relaties met andere zachte zielen, en ook vinden ze troost in gezelschap met dieren en de natuur. Het is van essentieel belang voor ouderen KristalKinderen om te leven in een zachte omgeving die rustig is, weg van strijdlustige mensen, en in de buurtvan bomen, bloemen en dieren. Als KristalKinderen naar zwaardere/hardere omgevingen gaan,kan het luisteren naar muziek via een koptelefoon helpen als een energetisch schild, net zoals het dragen van een kristallen hanger over het hart.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Anderen lazen ook: Regenboogkinderen- de 3e generatie kinderen is hier!

Zich verbinden met de engelen kan oudere KristalKinderen helpen relaties, werk, wonen en situaties die geschikt zijn voor hun zachte aard te manifesteren. Het is belangrijk voor oudere KristalKinderen om situaties van misbruik niet passief te aanvaarden. Sommige Oudere KristalKinderen zijn zeer bang (fobisch) voor conflicten, en vermijden ruzie tegen elke prijs. In deze gevallen moet het KristalKind gebruik maken van hun metafysische mentale kracht van affirmatie, visualisatie, gebed en meditatie om misbruik situaties te verlichten. Niemand, maakt niet uit hoe zacht en liefdevol ze zijn,zou een onrechtmatige situatie moeten aanvaarden.

De oudere kristalkinderen die ik heb ontmoet hebben me veel hoop voor de toekomst van onze jonge KristalKinderen gegeven. De ouderen zijn erin geslaagd hun engelachtige zachtheid te behouden, en zijn niet ondergedoken in sarcasme of cynisme. Ik geloof dat dit is omdat ze vertrouwen op intuïtie en goddelijke leiding om hun leven te managen, in plaats van het bouwen van verdedigingsmuren tegen pijn.

Dit herinnert me aan een paranormaal spel dat mijn vader regelmatig met me speelde toen ik een kind was. Dit spel hielp me echt om mijn intuïtieve en paranormale capaciteiten op te bouwen en te handhaven als volwassene. Papa zou objecten rondom het huis verbergen en me dan aanmoedigen om via het gebruiken van mijn fysieke en emotionele gevoelens het object te vinden. Papa liep samen met mij en zei: “Je wordt warmer, ‘of:’ Je wordt steeds kouder,” om me te gidsen. Dit werden mijn eerste paranormale ontwikkeling lessen, en ik prijs ze vandaag de dag nog steeds. Je kan hetzelfde doen met uw Kristal -en Indigo Kinderen.

Hoe zit het met Indigo-Kristalkinderen?

Indigo-Kristalkinderen zijn degenen die zowel kenmerken van de Indigo als de Kristallijnen Kinderen hebben. Ze zijn vergelijkbaar met een persoon die geboren is rond de eenentwintigste dag van de maand, waardoor ze kenmerken van beide astrologische Zontekens aan beide zijden hebben.

Indigo-Kristalkinderen zijn (nu, in ca.2008, red) meestal negen tot twaalf jaar oud, en zij vertegenwoordigen de verandering in de energie van de Indigo Generatie (die kwam in enorme golven van 1975 tot 1995) naar de Kristal Generatie (die begon met een grote instroom in 1995). Indigo-Kristalkinderen zijn erg gevoelig, liefdevol,en gefascineerd door dieren en de natuur. Ze zijn magische kinderen,die aspecten van de woedende krijger aard van Indigo Kinderen in zich mee dragen. Ze kunnen soms buiten zinnen lijken , vooral als hun voeding additieven bevat of als ze stressvolle energie om zich heen hebben. Deze kinderen zijn ware hybriden die een uitdagende taak kunnen zijn voor wanhopige ouders.

Als we bedenken dat gevoelige kinderen ons aanwijzingen en feedback geven over stress in onze omgeving, kunnen we hun voorbeeld navolgen  en een meer vreedzame omgeving creeren in  huis, werk, en in ons sociale leven. Als het kind wordt beïnvloed  door harde, zware energieen en diengevolge ageert (acting-out gedrag), betekent dat op een bepaald niveau, dat dezelfde harde energie ook een negatief effect heeft op alle andere betrokkenen. Het is gewoon dat het  Indigo-KristalKind zich meer bewust van de harde energie is,en meer uitgesproken over zijn afkeer daarover. Waarom, in plaats van boos zijn op het kind, concentreer je je niet op het genezen van de bron van de agressieve energie?

Onze Kristal en Indigo Kinderen  zijn in alle opzichten een geschenk voor ons ouders. . . en een geschenk aan de wereld. Hun super-gevoeligheid zal ons helpen deze planeet te zuiveren van oneerlijkheid en hebzucht, en vervangen door samenwerking, vrijgevigheid, en de kracht van manifestatie. Onze heilige taak is om ervoor te zorgen dat de geestelijke gaven van de kinderen bloeien en gedijen. Terwijl we  dit voornemen behouden, zijn we allemaal verzekerd van spirituele groei.

CUSP:
De cusp is de scheidslijn tussen twee tekens of huizen in de horoscoop. Van planeten, de ascendant of de Midhemel
wordt gezegd dat ze zich op de cusp bevinden in een horoscoop als ze heel dicht bij het einde van het ene teken of huis en het begin van het volgende reken of huis vallen Bijvoorbeeld een planeet die tussen 29 graden Tweelingen en 0 graden Kreeft staat bevindt zich op de  ‘cusp’.

© Doreen Virtue
Nederlandse vertaling © 2010 Gordon, Nieuwetijdskind.com.

**(Doreen Virtue noemt de Indigo-Kristalkinderen CUSP-Kristalkinderen, ik heb dit vrij vertaald naar Indigo-Kristal. De betekenis van het Amerikaanse (en ook Nederlandse) woord CUSP is: De cusp is de scheidslijn tussen twee tekens of huizen in de  horoscoop. Cusp wordt hier gebruikt om aan te geven dat er hier zowel Indigo als Kristal karakteristieken aanwezing zijn, door sommige indigo’s worden de CUSP’s ook wel “shifters”genoemd, zij zijn verschoven of kunnen verschuiven van Indigo naar Kristal energie-red)

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Hi,
  Ik ben geboren op 15 juni 1994, ben nu 25. Ik ben 5 weken te vroeg geboren, en was dus eigenlijk uitgerekend voor 22 juli.. Geen idee of dat nog iets uitmaakt, m.b.t. de genoemde 21e van de maand.

  Enfin, ik voel dat mijn roeping is gekomen, en ik wil dolgraag informatie vergaren over dit onderwerp om mijn gaven op de juiste manier in te kunnen zetten. Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen… Want ben ik nou een oud kristalkind, of een jong indigo kind…

  Heb natuurlijk al meerdere kenmerken lijsten doorgespit, zoekend naar herkenning en bevestiging, en dit zijn een paar redenen waarom ik nog stééds twijfel:

  Ik ben eerder extravert, dan introvert. Ook gediagnosticeerd met ADHD toen ik ongeveer 10 jaar was. Daarvoor was ik altijd volgens juffen en meesters een ‘speciaal kind’ dat het moeilijk vind om aansluiting te vinden met andere kinderen. Ik was absoluut niet vervelend of opstandig, maar kinderen op de peuterspeelzaal zagen mij als raar en vreemd. Op de basisschool, werd ik veel gepest . Maar ik was het vaak de volgende dag alweer vergeten, en behandelde ik ze als lieve, goede mensen alsof ze me nooit hebben gekwetst. Tot op de dag van vandaag, ben ik erg aanwezig in mijn gedrag, en kan dat moeilijk afremmen in grotere groepen. Alsof ik op hol sla van de hoeveelheid verschillende energieën. Hoe goed ik mijzelf ook probeer voor te nemen bij kennismakingen in nieuwe groepen, om een beetje in de achtergrond te treden en te observeren. Zodra dit weer eens niet lukt, komt de introvert in mij naar boven en neig ik mijzelf uit verslagenheid weer af te zonderen. Natuurlijk iets heel onbegrijpelijks voor mijn medemens. Maar belangrijk is vooral, dat ik van mijzelf ik erg spontaan ben, ook dus assertief en vooral liefdevol. Wel zou mijn aanwezige gedrag erop wijzen dat ik géén kristal kind kan zijn, want de rust in mij is echt altijd al ver te zoeken, en dan hebben we het nog geeneens over mijn propvolle hoofd…

  Wel heb ik een erg witte, grote (pure) aura volgens meerdere begaafden. Een beetje violet erbij ook. Maar dus wel een typisch engelen/kristallen aura. Ook valt het vele begaafden op dat ik een ontzettend oude ziel zou hebben, en ik op aarde ben gekomen voor het verspreiden van warmte en liefde, de planeet een fijnere plek maken. Zelfs dat ik ‘machtig’ zou zijn, heel erg powerful.

  Ik heb respect voor gezag, ik kom zelfs óp voor het nut van gezag. Ik wil vrede bewaren, een fijne atmosfeer voor ieder individu creëeren. Ik ben van nature erg rechtvaardig en totaal geen herrieschopper. Dus niet bepaald een indigo kind? Maar ja, van de andere kant is het niet zo dat ik niet zie waarom oorlogen bestaan, iets wat kristalkinderen niet zouden snappen volgens meerdere lijsten met kenmerken.

  Ik ben dol op vlees en vis, en kan daar veel energie uit halen. Ben dus absoluut geen geboren vegetariër… Betreft mijn band met dieren: honden en katten komen mij graag opzoeken, worden erg rustig bij mij, ook honden en katten die volgens de baasjes normaal erg schichtig zouden gedragen bij nieuwe mensen. Enkel die natuurband heb ik niet bepaald… Ik breng best veel tijd buiten door, maar voor mij is het echt niet essentieel. Ik blijf soms zelfs liever binnen, omdat ik mij altijd heel onrustig en vreemd voel als ik niet thuis ben. Ook al voel ik mij nooit echt thuis, dat is weer die onrust….

  Nou zag ik aardig wat boeken van Doreen Virtue voorbij komen, maar ik wil niet direct te specifiek beginnen zolang ik niet doorheb uit welke stroming nieuwetijds-kinderen ik kom… Want ben ik nou een jong indigo kind? Of een ouder kristalkind?

  Heeft iemand tips bij welk boek bijvoorbeeld het beste is om mee te beginnen?

  Ik hoop echt dat dit bericht ergens opduikt bij iemand, want dit dilemma houdt me erg bezig en ik hunker naar meer informatie en duidelijkheid. Het feit dat er begin dit jaar nog een reactie is geplaatst, geeft me hoop..

  Liefs,
  Suus

 2. Ik ben 25 nu en kom uit 1994, ik ben op de 11e geboren.
  Maar ik weet nu zeker dat ik een kristal-indigo volwassene ben.
  Ik herken me echt in beide maar neig wel meer naar kristal. Over het algemeen rustig, introvert. Vroeger erg verlegen. Nu niet meer maar wel onzeker nog en heb last van sociale angst. Ik verlang heel erg naar vrede, liefde en harmonie. Ik hou heel erg van dieren en de natuur. Het gevoel van hier niet thuis horen, frustratie en verwarring over hoe oneerlijk de wereld is. En toch flikkert er ergens een strijdlustig vlammetje in mij, die niet tegen onrecht kan en hier ook wat van zegt. Ik kan bij de juiste mensen erg extravert en enthousiast zijn, 5 kwartier in een uur praten en druk en aanwezig zijn, maar alleen wanneer ik me veilig voel om mezelf te zijn. Heb de diagnose ADD met af en toe van die ADHD momentjes die langer dan 30 minuten duren zoals ik het zelf zie.
  Maar mijn vraag is: Is het mogelijk dat ik 2 zielsmissie’s heb ipv 1? Of is het überhaupt mogelijk dat mensen meerdere zielsmissie’s hebben? Omdat ik ook best sterk voel dat ik er 2 moet voltooien in mijn leven de ene meer gelinkt aan kristal en de andere meer gelinkt aan indigo.

 3. Toevallig of niet kwam ik vandaag op dit artikel.
  Héél herkenbaar. Ik krijg kippenvel alom, teken dat mijn ziel reageert.
  Zoals de mensen die ook onder het artikel hebben gereageerd.
  Geboren in 1986, ondertussen 29.
  Een Oud kristalkind dus. Ga ik me verder in verdiepen.

 4. Zo een verduidelijking. Ik kreeg er ook kippenvel van. Ik wist niet niet er zelf een benaming voor bestond. Ik ben 22 en geboren op 21 januari en alle kenmerken kloppen bij mij. Ik ben blij, het stelt met gerust nu ik weet waarom ik me altijd zo anders heb gevoeld.

 5. Wat een herkenning hier…
  Ben uit 1991, dus nu 21. In mijn tienertijd ontdekt dat ik diverse paranormale gaves bezat, maar door druk van en onbegrip vanuit mijn omgeving, heb ik dat weggedrukt. Had toen ook heel sterk het gevoel dat ik dingen moest voorbereiden voor de komst van het nieuwe tijdperk.
  Nu dit is ingegaan, ben ik er opnieuw terug door geraakt en besef ik na het lezen van diverse artikelen hier dat ik toch echt een NTK ben. Herken mezelf in zowel de indigo- als de kristal-omschrijving. Ik moet denk ik eerst terug naar mijn gevoel en vooral naar mezelf om te kunnen ontdekken wat en wie ik werkelijk ben.
  HSP en Hoogbegaafdheid (niet zo’n beetje ook) zijn wel gediagnostiseerd en ben ik ondertussen bekend mee. Ben al jaren in behandeling bij de GGZ, maar ze komen er niet uit en ik raak er alleen gefrustreerd van. Ik denk dat het tijd is voor mijn eigenlijk tocht hier.

 6. Ik had ergens anders al geschreven dat ik dacht een kristalkind te zijn. Maar in dat stuk werd geschreven dat kristalkinderen alleen na 1995 geboren werden, dus twijfelde ik of het wel echt zou kunnen. Omdat ik in 1985 geboren ben. Nu weet ik het zeker. Ik ben een kristalkind. Ik herken me zo in die beschrijving!!!!!

 7. Ja, kippenvel inderdaad….
  Ik ben een Kristalvolwassene (26). Dit weet ik wel al een hele tijd.
  Tenminste, ik word al vaak geduid als Hoogsensitief, mediamiek, heldervoelden,wetend…etc. Een tijd dacht met dat ik een Indigo was, maar dit is niet het geval.
  Het gevoel hier niet thuis te horen, ken ik helemaal….
  Geweldig om het zo helder te lezen allemaal!!

 8. Kreeg gewoon kippevel toen ik dit las. Ben zelf 23 nu in 1987 geboren en op de 22ste van de maand. Ik heb alle kenmerken van een indigo. Ben hoogsensitief en hoogbegaafd. Ik ben er niet zo lang achter en moest gewoon huilen toen ik het herkende. Tis heel lastig om je niet een beetje superieur te voelen, alle zielen komen van dezelfde oorsprong niet waar. Dank je voor deze info

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in