Leestijd: 4 minuten

Sinds de publicatie van mijn boek, De KristalKinderen, heb ik met steeds meer mensen over KristalKinderen gesproken. Twee duidelijke patronen zijn de laatste tijd merkbaar: Er zijn oudere Kristalkinderen en ook Indigo-KristalKinderen**.

De meeste Kristalkinderen werden geboren na 1994. Maar voorafgaand  aan dit moment, kwamen een paar kristallen naar de aarde om deze te verkennen (scouts/verkenners-redactie). Hun opdracht was om de huidige energie patronen van de planeet en haar bevolking te onderzoeken, en ervoor te zorgen dat de aarde was klaar om bewoond te worden door KristalKinderen. Sommige van deze oudere KristalKinderen zijn nu in de twintig .
De oudere Kristalkinderen hebben dezelfde kenmerken als de jongere Kristallen: grote ogen, ze stralen veel licht uit,zijn zachte liefdevolle persoonlijkheden, en uiterst gevoelig. Net als oudere Indigo Kinderen (mensen met duidelijke Indigo kenmerken, die zijn geboren in de jaren 1950 en 1960), hebben oudere KristalKinderen vaak het gevoel dat ze hier niet thuishoren. Hun gelijken zijn 10 tot 15 jaar jonger dan zij zijn.

Oudere Kristalkinderen halen het meeste uit relaties met andere zachte zielen, en ook vinden ze troost in gezelschap met dieren en de natuur. Het is van essentieel belang voor ouderen KristalKinderen om te leven in een zachte omgeving die rustig is, weg van strijdlustige mensen, en in de buurtvan bomen, bloemen en dieren. Als KristalKinderen naar zwaardere/hardere omgevingen gaan,kan het luisteren naar muziek via een koptelefoon helpen als een energetisch schild, net zoals het dragen van een kristallen hanger over het hart.

Zich verbinden met de engelen kan oudere KristalKinderen helpen relaties, werk, wonen en situaties die geschikt zijn voor hun zachte aard te manifesteren. Het is belangrijk voor oudere KristalKinderen om situaties van misbruik niet passief te aanvaarden. Sommige Oudere KristalKinderen zijn zeer bang (fobisch) voor conflicten, en vermijden ruzie tegen elke prijs. In deze gevallen moet het KristalKind gebruik maken van hun metafysische mentale kracht van affirmatie, visualisatie, gebed en meditatie om misbruik situaties te verlichten. Niemand, maakt niet uit hoe zacht en liefdevol ze zijn,zou een onrechtmatige situatie moeten aanvaarden.

De oudere kristalkinderen die ik heb ontmoet hebben me veel hoop voor de toekomst van onze jonge KristalKinderen gegeven. De ouderen zijn erin geslaagd hun engelachtige zachtheid te behouden, en zijn niet ondergedoken in sarcasme of cynisme. Ik geloof dat dit is omdat ze vertrouwen op intuïtie en goddelijke leiding om hun leven te managen, in plaats van het bouwen van verdedigingsmuren tegen pijn.

Dit herinnert me aan een paranormaal spel dat mijn vader regelmatig met me speelde toen ik een kind was. Dit spel hielp me echt om mijn intuïtieve en paranormale capaciteiten op te bouwen en te handhaven als volwassene. Papa zou objecten rondom het huis verbergen en me dan aanmoedigen om via het gebruiken van mijn fysieke en emotionele gevoelens het object te vinden. Papa liep samen met mij en zei: “Je wordt warmer, ‘of:’ Je wordt steeds kouder,” om me te gidsen. Dit werden mijn eerste paranormale ontwikkeling lessen, en ik prijs ze vandaag de dag nog steeds. Je kan hetzelfde doen met uw Kristal -en Indigo Kinderen.

Hoe zit het met Indigo-Kristalkinderen?

Indigo-Kristalkinderen zijn degenen die zowel kenmerken van de Indigo als de Kristallijnen Kinderen hebben. Ze zijn vergelijkbaar met een persoon die geboren is rond de eenentwintigste dag van de maand, waardoor ze kenmerken van beide astrologische Zontekens aan beide zijden hebben.

Indigo-Kristalkinderen zijn (nu, in ca.2008, red) meestal negen tot twaalf jaar oud, en zij vertegenwoordigen de verandering in de energie van de Indigo Generatie (die kwam in enorme golven van 1975 tot 1995) naar de Kristal Generatie (die begon met een grote instroom in 1995). Indigo-Kristalkinderen zijn erg gevoelig, liefdevol,en gefascineerd door dieren en de natuur. Ze zijn magische kinderen,die aspecten van de woedende krijger aard van Indigo Kinderen in zich mee dragen. Ze kunnen soms buiten zinnen lijken , vooral als hun voeding additieven bevat of als ze stressvolle energie om zich heen hebben. Deze kinderen zijn ware hybriden die een uitdagende taak kunnen zijn voor wanhopige ouders.

Als we bedenken dat gevoelige kinderen ons aanwijzingen en feedback geven over stress in onze omgeving, kunnen we hun voorbeeld navolgen  en een meer vreedzame omgeving creeren in  huis, werk, en in ons sociale leven. Als het kind wordt beïnvloed  door harde, zware energieen en diengevolge ageert (acting-out gedrag), betekent dat op een bepaald niveau, dat dezelfde harde energie ook een negatief effect heeft op alle andere betrokkenen. Het is gewoon dat het  Indigo-KristalKind zich meer bewust van de harde energie is,en meer uitgesproken over zijn afkeer daarover. Waarom, in plaats van boos zijn op het kind, concentreer je je niet op het genezen van de bron van de agressieve energie?

Onze Kristal en Indigo Kinderen  zijn in alle opzichten een geschenk voor ons ouders. . . en een geschenk aan de wereld. Hun super-gevoeligheid zal ons helpen deze planeet te zuiveren van oneerlijkheid en hebzucht, en vervangen door samenwerking, vrijgevigheid, en de kracht van manifestatie. Onze heilige taak is om ervoor te zorgen dat de geestelijke gaven van de kinderen bloeien en gedijen. Terwijl we  dit voornemen behouden, zijn we allemaal verzekerd van spirituele groei.

CUSP:
De cusp is de scheidslijn tussen twee tekens of huizen in de horoscoop. Van planeten, de ascendant of de Midhemel
wordt gezegd dat ze zich op de cusp bevinden in een horoscoop als ze heel dicht bij het einde van het ene teken of huis en het begin van het volgende reken of huis vallen Bijvoorbeeld een planeet die tussen 29 graden Tweelingen en 0 graden Kreeft staat bevindt zich op de  ‘cusp’.

© Doreen Virtue
Nederlandse vertaling © 2010 Gordon, Nieuwetijdskind.com.

**(Doreen Virtue noemt de Indigo-Kristalkinderen CUSP-Kristalkinderen, ik heb dit vrij vertaald naar Indigo-Kristal. De betekenis van het Amerikaanse (en ook Nederlandse) woord CUSP is: De cusp is de scheidslijn tussen twee tekens of huizen in de  horoscoop. Cusp wordt hier gebruikt om aan te geven dat er hier zowel Indigo als Kristal karakteristieken aanwezing zijn, door sommige indigo’s worden de CUSP’s ook wel “shifters”genoemd, zij zijn verschoven of kunnen verschuiven van Indigo naar Kristal energie-red)

9 REACTIES

 1. Ik ben 25 nu en kom uit 1994, ik ben op de 11e geboren.
  Maar ik weet nu zeker dat ik een kristal-indigo volwassene ben.
  Ik herken me echt in beide maar neig wel meer naar kristal. Over het algemeen rustig, introvert. Vroeger erg verlegen. Nu niet meer maar wel onzeker nog en heb last van sociale angst. Ik verlang heel erg naar vrede, liefde en harmonie. Ik hou heel erg van dieren en de natuur. Het gevoel van hier niet thuis horen, frustratie en verwarring over hoe oneerlijk de wereld is. En toch flikkert er ergens een strijdlustig vlammetje in mij, die niet tegen onrecht kan en hier ook wat van zegt. Ik kan bij de juiste mensen erg extravert en enthousiast zijn, 5 kwartier in een uur praten en druk en aanwezig zijn, maar alleen wanneer ik me veilig voel om mezelf te zijn. Heb de diagnose ADD met af en toe van die ADHD momentjes die langer dan 30 minuten duren zoals ik het zelf zie.
  Maar mijn vraag is: Is het mogelijk dat ik 2 zielsmissie’s heb ipv 1? Of is het überhaupt mogelijk dat mensen meerdere zielsmissie’s hebben? Omdat ik ook best sterk voel dat ik er 2 moet voltooien in mijn leven de ene meer gelinkt aan kristal en de andere meer gelinkt aan indigo.

 2. Toevallig of niet kwam ik vandaag op dit artikel.
  Héél herkenbaar. Ik krijg kippenvel alom, teken dat mijn ziel reageert.
  Zoals de mensen die ook onder het artikel hebben gereageerd.
  Geboren in 1986, ondertussen 29.
  Een Oud kristalkind dus. Ga ik me verder in verdiepen.

 3. Zo een verduidelijking. Ik kreeg er ook kippenvel van. Ik wist niet niet er zelf een benaming voor bestond. Ik ben 22 en geboren op 21 januari en alle kenmerken kloppen bij mij. Ik ben blij, het stelt met gerust nu ik weet waarom ik me altijd zo anders heb gevoeld.

 4. Wat een herkenning hier…
  Ben uit 1991, dus nu 21. In mijn tienertijd ontdekt dat ik diverse paranormale gaves bezat, maar door druk van en onbegrip vanuit mijn omgeving, heb ik dat weggedrukt. Had toen ook heel sterk het gevoel dat ik dingen moest voorbereiden voor de komst van het nieuwe tijdperk.
  Nu dit is ingegaan, ben ik er opnieuw terug door geraakt en besef ik na het lezen van diverse artikelen hier dat ik toch echt een NTK ben. Herken mezelf in zowel de indigo- als de kristal-omschrijving. Ik moet denk ik eerst terug naar mijn gevoel en vooral naar mezelf om te kunnen ontdekken wat en wie ik werkelijk ben.
  HSP en Hoogbegaafdheid (niet zo’n beetje ook) zijn wel gediagnostiseerd en ben ik ondertussen bekend mee. Ben al jaren in behandeling bij de GGZ, maar ze komen er niet uit en ik raak er alleen gefrustreerd van. Ik denk dat het tijd is voor mijn eigenlijk tocht hier.

 5. Ik had ergens anders al geschreven dat ik dacht een kristalkind te zijn. Maar in dat stuk werd geschreven dat kristalkinderen alleen na 1995 geboren werden, dus twijfelde ik of het wel echt zou kunnen. Omdat ik in 1985 geboren ben. Nu weet ik het zeker. Ik ben een kristalkind. Ik herken me zo in die beschrijving!!!!!

 6. Ja, kippenvel inderdaad….
  Ik ben een Kristalvolwassene (26). Dit weet ik wel al een hele tijd.
  Tenminste, ik word al vaak geduid als Hoogsensitief, mediamiek, heldervoelden,wetend…etc. Een tijd dacht met dat ik een Indigo was, maar dit is niet het geval.
  Het gevoel hier niet thuis te horen, ken ik helemaal….
  Geweldig om het zo helder te lezen allemaal!!

 7. Kreeg gewoon kippevel toen ik dit las. Ben zelf 23 nu in 1987 geboren en op de 22ste van de maand. Ik heb alle kenmerken van een indigo. Ben hoogsensitief en hoogbegaafd. Ik ben er niet zo lang achter en moest gewoon huilen toen ik het herkende. Tis heel lastig om je niet een beetje superieur te voelen, alle zielen komen van dezelfde oorsprong niet waar. Dank je voor deze info

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in