Zielsconnecties tussen adoptieouders en adoptiekind

Door Sharyl Jackson

Er zijn veel verschillende meningen over de verschillende soorten nieuwe kinderen die hier de afgelopen 50 jaar zijn aangekomen, en die zullen blijven komen naar de 21ste eeuw. Velen zijn het er over eens dat de nieuwe kinderen toebehoren aan een nieuw ras, het 7de wortel ras van de mensheid, meer in het bijzonder de Blauwe Straal, waarvan wordt gezegd dat die van de Wens is. Ik ben nooit iemand geweest die veel tijd besteedde aan het proberen van de wortelrassen, stralen en andere vormen van begrijpende groepen te begrijpen, dus zullen jullie je eigen onderzoek moeten doen als dit jullie interesseert. Wat ik doe is wat ideeën aanreiken over het opvoeden van deze nieuwe kinderen, gebaseerd op gezond verstand. Tevens ga ik proberen een gemeenschappelijke basis voor allen te vinden.

kinderen
Kinderen van nu

Waar zijn we het over eens? De meesten zijn het erover eens dat er veel voorlopers zijn geweest in de afgelopen decennia, voorlopers die de weg vrij hebben gemaakt voor de komst van de nieuwe kinderen. De meesten zijn het er over eens dat de kinderen nieuwe paradigma’s nodig hebben en zullen helpen om die te maken in opvoeding, onderwijs, zaken, spiritualiteit, technologie, noem maar op. Het blijkt dat er veel verschillende aandachtsgebieden zijn voor deze kinderen, van pure technologie tot aan het zijn van vredestichters. Het enige waar vrijwel iedereen het erover eens is, is dat deze kinderen de volgende evolutionaire stap van de mensheid omvatten, dat zij op vele manieren de brug zijn en dat ze erg gevoelig zijn voor hun omgeving, niet alleen fysiek, maar ook psychisch en emotioneel. Als zodanig is het zeer gemakkelijk voor hen om uit balans raken in een wereld als de onze. Hoe helpen we onze kinderen het evenwicht behouden c.q.  herwinnen als het eenmaal verloren is gegaan? De nieuwe kinderen zijn niet zoals kinderen in het verleden waren. Ze kunnen gemakkelijk worden overweldigd in een toxische (giftige) omgeving – en toxisch kan lawaai, chemische stoffen, energievelden, zelfs mensen betekenen. Het is belangrijk om al vroeg in het leven van onze kinderen aandacht te schenken aan wat werkt voor hen, wat hen overweldigt en hen niet te dwingen in situaties die ze niet aankunnen.

Hier volgen enkele  ideeën die van nut kunnen zijn voor alle kinderen:

Alle kinderen zijn bijzonder en hebben het recht om geliefd te zijn, om gehoord te worden, in acht te worden genomen en begeleid te worden, met de vervulling van alle basisbehoeften.

Alle kinderen behoeven, verwelkomen en varen wel bij leeftijdgerelateerde grenzen en limietbepaling. Veel van de nieuwe kinderen zijn nog nooit eerder op aarde geweest en hebben als zodanig veel begeleiding en uitleg nodig over hoe de dingen hier werken. Alle kinderen, met inbegrip van kleine baby’s, hebben baat bij tijd doorbrengen in de natuur, elke dag, uit de buurt van hoogspanningslijnen, EMV, uitlaatgassen en drukte. Het plantenrijk zuivert en balanceerden energievelden op een prachtige manier. Wanneer het niet mogelijk is om tijd te besteden in de natuur, probeer dan een heerlijk badmoment te creëren. Water zal ook hun energievelden zuiveren waardoor ze na een hectische dag in staat zijn terug te keren naar evenwicht en harmonie. Alle mensen hebben behoefte aan overvloedige hoeveelheden zuiver drinkwater. Ik maak er een gewoonte van te allen tijde glazen kan met gezegend water op de tafel te hebben. Ik plaats mijn handen rond de waterkan, een gebed verbaliserend om een bewustzijn in het water te creëren dat perfect is voor degenen die het drinken. Ik houd ook te allen tijde een schaal met aantrekkelijk, vers fruit op de tafel. Omdat het eerste wat de kinderen zien vers water en fruit in een aantrekkelijke presentatie is, is het dat wat ze het vaakst kiezen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ieder kind heeft andere voedingsbehoeften. Sommige zijn van nature vegetariër, sommige niet. Zorg altijd voor een verscheidenheid van beschikbaar gezond voedsel; voedingsmiddelen die zo vrij mogelijk zijn van hormonen, chemicaliën, enz. Nogmaals, onthoud dat deze kinderen gevoelig zijn en gemakkelijk uit balans kunnen raken van dingen die anderen niet storen. Er zijn veel goede boeken beschikbaar om ouders te helpen een dieet samen te stellen dat werkt in harmonie met de behoeften van elk kind.

Het lijkt erop dat in veel gevallen het dieet een belangrijke bijdrage levert aan onbalans.

Leer om eenvoudig energiewerk te doen, zoals Reiki of Peggy Dubro´s EMF Balancing Technique mini sessie. Peggy heeft een goedkope MP3 en CD genaamd The Phoenix Factor, die u kunt vinden op haar website www.emfbalancingtechnique.com, welke van groot nut kan zijn.

Uiteraard hebben alle kinderen veel speeltijd nodig. Sommige van de meer agressieve kinderen kunnen behoefte hebben aan een vechtsport om te leren hun energie op een goede manier te kanaliseren, evenals om hen te helpen met hun innerlijke balans.

Stimuleer creatieve expressie op allerlei gebieden. Hoe meer mogelijkheden een kind heeft om zichzelf te uiten, des te evenwichtiger het zal worden, of het nu op het gebied van kunst, dans, schrijven, bouwen enz. is. Ik zeg niet dat kinderen iedere dag van de ene les naar de andere sportieve activiteit moeten rennen. Integendeel, ik denk dat veel hoogopgeleide, middenklasse ouders hun kinderen te veel activiteiten opleggen, wat alleen verder bijdraagt aan het overweldigd worden. Zorg echter wel voor de aanwezigheid in huis van hulpmiddelen en benodigdheden voor verschillende soorten van creatieve expressie. Toen mijn kinderen jong waren, bedekte ik de eetkamertafel met krantenpapier, plakte het papier onder de tafel vast en had altijd viltstiften en andere kunstbenodigdheden bij de hand. Wanneer het papier volgetekend was, gooide ik het weg en legde een nieuw stuk klaar. Ik maakte daarbij heel duidelijk dat dit de enige plek was voor dit soort creativiteit… met andere woorden, niet de muren, enz.,

Ik denk dat er niet genoeg kan worden gezegd over het stimuleren van passie, het vinden van unieke talenten en gaven, het maken van keuzes, het nemen van risico’s en het maken van fouten. Ieder van ons is een uniek stukje van God, en er is geen groter geschenk voor u om uw kind te geven dan het te helpen zijn eigen uniciteit te vinden.

Betrek kinderen veel mogelijk bij de te nemen beslissingen binnen het gezin. Zoek voortdurend naar manieren om keuzes te creëren als een keuze werkelijk beschikbaar is. In eerste instantie kan het een beetje tijdrovend zijn, maar al snel wordt gewoon de manier waarop u dingen doet op regelmatige basis.

Doe een beroep op uw eigen leiding evenals dat van uw kind om u te helpen bij het vinden van antwoorden of oplossingen voor moeilijke problemen. En daarbij, stel ik voor uw kinderen aan te moedigen tot het hebben een dagelijks moment van rust door dit zelf te doen of in gezinsverband. Het is ook niet nodig om kinderen te overweldigen met speelgoed. Ik vind persoonlijk dat de meeste van onze kinderen veel te veel speelgoed hebben, waardoor eigenlijk de creativiteit verstikt wordt. Alle kinderen moeten toegang tot ballen, blokken, water en zand evenals tot kunstbenodigdheden en één of andere bron van muziek hebben.  Houd het simpel, procesgericht en creatief.

Tot dusver heb ik besproken wat volgens mij nogal simpele, gezond verstand suggesties zijn voor het makkelijker maken van het leven voor zowel ouders als kinderen. Niets heel wereldschokkends, maar ik geloof ook dat voor het grootste deel de dingen niet zo ingewikkeld te hoeven worden gemaakt. Wat we hier beogen is evenwicht en harmonie. In het volgende nummer zal ik onder andere bespreken hoe ouders binnen in zichzelf moeten op zoek moeten naar antwoorden op wat er gebeurt met hun kinderen. Bewaakt u uw innerlijke kind? Uit u uw gevoelens? Nogmaals, veel hiervan is echt heel eenvoudig, maar niet altijd even gemakkelijk.

Liefs,

Sharyl

Sharyl Jackson
Sharyl Jackson

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap