Ik had deze titel nog niet uitgetypt of ik rook een scherpe brandgeur. Met spoed moesten we het appartement verlaten; de keuken op de tweede verdieping stond in brand. Brandweer, ambulance, politie kwamen met gillende sirenes aan gescheurd. “Vreselijk! Wat erg…” zeiden de omstanders. Ik besefte dat ik in één sprong in 3D was aanbeland.

Alles ervaren zonder weerstand

In de vijfde dimensie ervaren we een gebeurtenis niet meer als ‘vreselijk’. Een brand is niet goed of slecht. Het ís gewoon. Het is een ervaring die zich voltrekt en er is een ‘ik’ die deze gebeurtenis ondergaat. Mijn ego hoeft zich er niet mee te bemoeien. Het bemoeit zich er in die zin alleen mee, dat het ervoor zorgt dat ik met haastige spoed mijn huis verlaat. Ik ervaar de gebeurtenis met een open hart: ik voel angst en schrik, ook die van mijn buren. Ook voel ik opwinding, die altijd zo dicht naast angst ligt. Ik ervaar afkeer van de indringende geur van rook en verbrande spullen. Dit alles adem ik als het ware in en laat ik door me heengaan. Deze gebeurtenis mag in mijn leven zijn. Ik hoef er niets van te vinden. Het had niet anders gemoeten. Het leven voltrekt in al z’n perfectie door mij heen.

Divine Timing

“Perfect? Hoezo perfect?!”, hoor ik de onderbuurvrouw van wie de keuken volledig uitgebrand is, al boos uitroepen. Hoewel het er vanuit aards perspectief verre van perfect uitziet, is het vanuit een andere laag van de werkelijkheid wél perfect. En op het juiste moment. Voor mij was de timing perfect, omdat ik aan het begin van dit artikel stond. Hierdoor besefte ik dat de overgang van de derde naar de vijfde dimensie in een oogwenk kan geschieden. Vanuit menselijk perspectief staat de keuken, staat de wereld, nu in brand. Vanuit een andere laag is echter zichtbaar dat dit dienend is. En dat alles geleid wordt volgens perfecte ‘divine timing’.

Ervaren als een kind

Wanneer je je in de vijfde dimensie bevindt, ervaar je diep vertrouwen in het leven. Je stelt je er helemaal voor open omdat je van binnenuit voelt dat je alleen maar lijdt wanneer je je verzet tegen dat wat er zich afspeelt op jouw levenstoneel. Sterker nog, je voelt een opgewonden nieuwsgierigheid naar waar het leven je nu weer mee naartoe neemt. Je bent zoals een kind dat met grote ogen vol verwondering, voor het eerst in een dierentuin loopt: geboeid, nieuwsgierig, volledig open en met rode wangen van opwinding. Vol vertrouwen loop je aan de hand van je vader en moeder en kijk je rond.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

van de derde naar de vijfde dimensie

Het antwoord op alles is vertrouwen

Het antwoord op alles is vertrouwen. Juist ook nu in deze intense tijd. Erop vertrouwen dat ook in jouw leven alles zich ontvouwt op een manier die dienend is voor jou. Die jouw persoonlijke ontwikkeling voedt. En mocht je de logica van de gebeurtenissen niet begrijpen of er geen zingeving in kunnen ontdekken, weet dan dat je dit niet kunt omdat je kijkt met menselijke ogen (lees ook mijn artikel Wat is een lichtwerker?). In de vijfde dimensie neem je voornamelijk waar wat er in je leven gebeurt. Je valt niet meer volledig met de gebeurtenissen samen. Je kijkt vanuit de waarnemer met een neutrale blik. Dit is geen koude of afstandelijke blik, maar een blik waarin geen oordeel of verlangen meer ligt. Je hebt niets meer nodig vanuit de buitenwereld. Als je je in de vijfde dimensie bevindt, voel je van binnenuit dat alles zich allang in jou bevindt.

Diepe ontspanning

In de vijfde dimensie leef je een ontspannen leven. Dit omdat je van binnenuit voelt dat jij niets méér hoeft te doen dan met een open hart ervaren wat zich aandient in jouw leven. Er is niets mis met jou, je doet niets fout als er allerlei dingen ‘verkeerd’ lijken te gaan. Je hoeft deze gebeurtenissen alleen maar te doorleven. Want dat is waarvoor we hier (onder meer) zijn. Diep vertrouwen in het leven zorgt voor een diepe ontspanning op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De menselijke mind vraagt zich nu af: hoe doe ik dat, diep vertrouwen? Glimlach om die vraag, adem diep in en uit en voel het vertrouwen dat allang in je zit.

Je kunt het niet fout doen!

Als je in de vijfde dimensie bent, zie je dat er niets mis is met de derde dimensie. Het enige wat jij doet is eruit stappen door steeds weer de neutrale positie van de waarnemer te kiezen. En op dagen dat je wel volledig kopje ondergaat in de derde dimensie, is dat ook oké. Ook dan doe je niets fout of had het niet anders gemoeten. Word je ervan bewust dat je in dualiteit vastzat en verkies de neutrale waarnemerspositie. Met andere woorden: je kunt het niet fout doen! Voel je die diepe ontspanning die deze woorden teweegbrengen? Dus ook als jouw wereld in brand staat, ontspan. Het is oké. Werkelijk oké. Welkom in de vijfde dimensie.

7 REACTIES

 1. Mooi artikel!
  Ik begrijp (denk ik) wat je bedoelt. Alleen theorie is heel wat anders dan praktijk.
  Als mijn huis in de fik zou staan, iemand van wie ik heel veel hou is net dood, een ander zwaar ziek, etc. etc. zou ik toch wel instorten.
  En wat anders, hoe kunnen er reacties van juni 2020 staan onder een artikel van oktober 2021???
  Maar nogmaals ik begrijp het (theorie) maar voelen (praktijk) is moeilijk…

 2. Volgens mij kan niemand weten hoe de vijfde dimensie de nieuwe tijd of hoe je het er ook noemt precies er uit ziet . Ik zeg niet dat het zo kan zijn als hier vertelden ik geloof ook wel in het fenomeen het is goed zoals het is maar we weten niet of de buurvrouw in de vijfde dimensie heel relaxt gaat zeggen het is wat het is . Dat is maar de vraag

 3. Dank je wel.
  Wat had ik je woorden even nodig. Precies op het juiste moment.
  Het is goed zoals het is.
  Lieve groet Nieves

 4. Wat mooi omschreven irene…dit had ik even nodig soms ben je toch ongemerkt teveel aanwezig in de 3d samenleving waardoor ik dan weer mezelf teveel verlies in hoe ik werkelijk ben en weet dat ik op mezelf mag vertrouwen en in mezelf mag geloven!

  Liefs Patrick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in