overvloed
door Alice Popkorn:https://www.flickr.com/photos/alicepopkorn/

“Overvloed, rijkdom, is jouw geboorterecht. Kijk om je heen, je ziet niets dan overvloed overal. Bomen groeien, mensen hebben plezier, er worden zaken gedaan- dit is rijkdom, dit is voorspoed, dit is overvloed” (Joe Vitale in: The Meta Secret )

Zou het niet heerlijk zijn als alle prachtige dingen in ons leven in overvloed aanwezig zouden zijn? Liefde, geluk, gezondheid, rijkdom: stromend uit een onuitputtelijke bron. Die overvloed is er, voor iedereen. Geen overvloed in jouw leven? Dat is niet zo gek! Velen van ons hebben geleerd te leven naar schaarste. Ons te richten op wat er nu is, maar vooral ook op wat er niet is. En juist doordat we alleen maar kijken naar hoe onze situatie nu is en wat er vooral allemaal mist, creëren we meer van ditzelfde: tekort, schaarste.

Zelf heb ik altijd weerstand gevoeld bij overvloed. “Hoezo moet ik meer hebben, ik kan toch tevreden zijn met wat ik heb?” Zo dacht ik erover. En ja, gelukkig zijn met wat je hebt is ook zeker belangrijk! Maar ik besefte ook dat ik mezelf er onnodig klein mee hield en mezelf zo dingen ontzegde. Ik heb geleerd meer te mogen wensen, verwachten en ontvangen.

Hieronder geef ik je 6 tips die je zullen helpen om bewust overvloed in je leven te creëren. Met bewust creëren bedoel ik: gebruik maken van de wet van aantrekking. Deze wet gaat uit van het idee dat alles wat je in je hoofd kan visualiseren, je uiteindelijk ook fysiek kan creëren. “If you see it in your mind, you can hold it in your hand” (Steve Harvey) Daarnaast leert het ons dat wat je uitzendt, je ook ontvangt. Schaarste trekt schaarste aan, overvloed trekt overvloed aan.

1: Visualiseer, verwacht en ontvang

Om overvloed te creëren is het belangrijk te weten wat dit voor jou betekent. Wat zie jij voor je als je aan overvloed denkt, waar heb je behoefte aan? Maak hiervan een beeld in je hoofd, dat is één. Stap twee, en dit is minstens zo belangrijk, vraagt van je dat je ook verwacht dat je dit kan creëren. Zorg dat je gelooft in je eigen creatie. Als je bijvoorbeeld niet gelooft dat er morgen 5 miljoen op je rekening staat, wat zou dan wel reel zijn? Wat zou er kunnen zijn? En stap drie, sta open om datgene dat je “besteld hebt”, jouw creatie, te ontvangen.Mystieke ervaringen

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2: Dagelijks 15 min. ‘creatieve ruimte’

Visualiseren wat je wilt aantrekken kun je het beste doen door het inbouwen van ‘de creatieve ruimte’ (Uit: De wet van Aantrekking, Hicks). Dit zijn 15 a 20 minuten per dag die je besteedt om alles te visualiseren dat je in je leven zou willen hebben. Zorg dat je niet gestoord wordt en neem de tijd om de film af te spelen. Zie het voor je en voel hoe dit voelt. Het hebben van gevoelens bij jouw visualisatie is van groot belang. Je visualiseert dat je datgene wat je wilt al hebt en je voelt de positieve emoties die daarbij horen.

3: Focus op ‘wat kan zijn’, i.p.v. op ‘wat is’

Als je dieper ingaat op stap twee van de eerste tip, ‘verwacht’, dan zijn we snel geneigd om te redeneren vanuit wat er nu is. Om maar weer even een meetbaar voorbeeld als geld te nemen: Als je nu 2000 euro per maand verdient dan is dat waarschijnlijk waar je je op instelt. De wet van aantrekking gaat uit van het idee dat je aantrekt wat je verwacht. Niet gek dus, dat jouw salaris hetzelfde blijft als je focust op hoe het nu is. Stel jezelf dan ook de vraag: Hoeveel zou het kunnen zijn als ik mijn wensen de vrije loop laat, wat wil ik dat het is? Blijf je vooral, ondanks eventuele twijfels over de uitkomst ervan, richten op ‘wat kan zijn’ en je zult zien dat het naar je toe komt. Je vertrouwen wordt groter en je kan nog meer creëren.overvloed

4: Onderzoek beperkende overtuigingen

Misschien heb jij wel het idee dat datgene dat jij wilt niet voor jou is weggelegd. Of misschien voel jij, net als ik vroeger, ook wel weerstand bij het woord overvloed. Dan is het de uitdaging om te onderzoeken waar die zogenaamde beperkende overtuigingen vandaan komen. Misschien vind je wel dat je het niet verdient om overvloedig te leven of heb je vroeger geleerd dat het slecht was om naar meer te verlangen. Wat het ook is, als je erachter bent wat het is, kun je deze overtuigingen vervolgens veranderen in overtuigingen die jou dienen.

5: Vermijd focussen op wat er nog niet is

Grote valkuil bij het creatieproces is je aandacht teveel te richten op wat er nog niet is. “Zie je wel, ik wil graag meer liefde in mijn leven en het is er nog steeds niet.” Hiermee creëer je meer van hetzelfde: Gebrek aan datgene wat je wilt. Voor dat je het weet, zit je zo in een neerwaartse spiraal. Stop deze gedachte als je het opmerkt en richt je weer op wat je wilt.

6: Wees dankbaar!

Dankbaarheid is een geweldige voorwaartse kracht in het creatieproces. Op het moment dat je oprecht dankbaar kunt zijn (en dit wellicht ook kan uiten) voor wat je hebt, lijken dingen in sneltreinvaart alleen maar beter te worden. Het is werkelijk een magisch gevoel! Alsof allerlei deuren zich openen en de meest geweldige kansen zich voordoen, waardoor je nog dankbaarder en enthousiaster wordt over jouw creatieproces en er nog mooiere dingen voorbij komen.

Ik wens je veel plezier met overvloed creëren!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Ik kan je volgen Rob. Op de grotere wereld rondom ons hebben we weinig of geen impact. Dan zouden we God zijn. Maar door je manier van denken,voelen en handelen is de impact op je eigen innercirkel toch sterk bepalend welke ervaringen je aantrekt en tegenkomt. Dat is alleszins mijn ervaring. Warme groet. Johan

 2. Beste Milou,

  Ik heb doorgenomen en zag via de informatie dat het zinnig is als men aandachtig in verdiept. Het zij zo. Het is voor sommigen heel moeilijk om te concentreren wat men wilt bereiken. Maar waar er een wil is, is er een weg. Ik affirmeer iedere dag na het douchen.

  Alleen zijn er bepaalde momenten heel moeilijk omdat het dubbel is. Er zijn heel wat mensen die jaloers zijn op ons leven. Wij bidden voor die mensen om gelukkig te zijn, en hun zijn bezig met duistere machten. Het schiet niet op.

  Hoe moet ik mij hierdoor beschermen. Wij gebruiken wierook, edelstenen enz. is dit de goede oplossing.

  Alvast bedankt,
  Vrgr,
  Ladyvonne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in