DELEN
Perfectionistisch

Gewoon beginnen met schrijven! Zeg ik hardop tegen mijzelf. Hup, gewoon doen. Ja, maar wat zal ik dan gaan schrijven? Over wat zal ik het dan hebben? Wordt het dan wel gelezen? Is mijn grammatica goed?

Ohw, wat ben ik toch weer te perfectionistisch bezig! En het blijft niet bij een perfecteblog. Het gaat verder. Alles wil ik perfect hebben. Ik streef ernaar om perfect te zijn. Tenminste, wat voor mij perfect voelt! Mijn kamer moet perfect zijn. Alles kaarsrecht naast elkaar, nergens een kreukje of iets dat schuin staat. Als dat niet zo is, schiet ik in de stress. En dan wil ik zeker niet dat iemand zomaar komt binnen vallen en er een zooitje van maakt. En daar was mijn lieve moeder toch zo goed in! Ze bedoelde het goed hoor! Toen ik nog klein was, wilde ze ondanks dat ze heel weinig tijd had, altijd wel helpen mijn kamer op te ruimen. En dan zet ze de dingen precies waar ik het niet wil hebben! “Mamaaaaa… wat doe je nouuuuu???”

Perfectionistisch
Perfectionistisch?? Ik?? Nee hoor!!!! Dat denk je alleen maar!!!
Als ik nu aan denk, moet ik er zelf om lachen. Want eigenlijk is het tot de dag van vandaag nog hetzelfde. Nou.. niet dat ze mij helpt met mijn kamer opruimen (daar waren moeders toch ook voor???), maar dat ze vanalles zet waar ik het niet mee eens ben. Maar dat doet ze niet express. Want eigenlijk weet ze niet dat ik zo perfectionistisch ben. Ik verberg het voor de mensen om mij heen. Waarom? Omdat ze dan willen “helpen” om het te verminderen. “Perfectionist? waarom? Niks is perfect! Kom, dan zal ik je ff onperfect maken, beginnend met je kamer!” Nee.. dat hoef ik dus niet!! Hoe lief ze ook willen zijn voor mij. Dus als het een keer opgemerkt wordt: “Perfectionistisch?? Ik?? Nee hoor!!!! Dat denk je alleen maar!!!”

Schoolopdrachen? Nou, dat lever ik echt op de uiterste inleverdatum in. Want telkens als ik het over nieuw lees, valt er wel iets te verbeteren. Maar nee, dat is echt zo hoor! En probeer je op het laatste moment nog iets te verbeteren, krijg je nog puntenaftrek ook!

Niet handig!!!

Samenwerken in groepen is mijn grootste “not-done”. Ik verwacht enkel perfecte werk die meestal niet door anderen kan worden opgeleverd, waardoor ik altijd weer teleurgesteld ben in mijn mede studiegenoten.

Kom op.. kon het echt niet beter? Perfectionist zijn heeft ook zn voordelen hoor. Als je dit leest, zal je bijna denken dat het alleen maar negatief is. Het kan ook zijn dat je door de perfectionisme meer oog hebt voor de details en je dan je werk beter kunt doen. De druk zit dan zo hoog dat de adrenaline in je giert en je in sneltreintempo je doelen bereikt. Dat is natuurlijk heel mooi! Maar je hebt natuurlijk ook de andere kant.. Helaas!

Mensen in mijn omgeving vinden het alleen maar raar. En telkens wordt de vraag “wat is perfect” naar mijn hoofd gegooid. Tja, dat is denk ik voor iedereen verschillend. Voor de een is alles recht perfect, maar juist voor de ander is alles schuin perfect. Perfectionistisch hoeft niet altijd met materiaal te maken hebben. Het kan ook een gevoel zijn. Een gevoel dat iets heel goed is, perfect is.

Biografie: Gastblogger L.A.


Nou, ik ben L.A., meisje van 19 jaar. OK, in mijn eigen woorden!!

Ik ben een best wel rustige meid. Ik neig om in een fantasiewereld te leven, waar alles perfect en mooi is. Maar ik kan ook behoorlijk druk zijn!!! En soms ook behoorlijk impulsief!! Wat weer in strijd is met mijn perfectionisme… Er word gezegt dat ik een “ik-schijn-boos-te-kijken-gezicht” heb. Maar hey don’t judge the book by it’s cover!!

Verder ben ik verslaafd aan muziek. En tja.. soms ben ik ook wat eigenwijs.. maar dat is toch goed voor een mens?!! Liegen kun je bij mij NIET! Ik kom er toch op een of ander manier erachter!! Ben zeer gevoelig. En ook net achter gekomen dat ik een kristalkind ben..dus ik ben van alles aan het ontdekken en herkennen/erkennen. En verder zullen jullie mij leren kennen via mijn blogs!!

Vorig artikelDe onwaarschijnlijke beloften van het Zero Point Field
Volgend artikelWelke energie past bij jou.Indigo of Kristal?
Nou, ik ben L.A., meisje van 19 jaar. OK, in mijn eigen woorden!! Ik ben een best wel rustige meid. Ik neig om in een fantasiewereld te leven, waar alles perfect en mooi is. Maar ik kan ook behoorlijk druk zijn!!! En soms ook behoorlijk impulsief!! Wat weer in strijd is met mijn perfectionisme... Er word gezegt dat ik een “ik-schijn-boos-te-kijken-gezicht” heb. Maar hey don’t judge the book by it’s cover!! Verder ben ik verslaafd aan muziek. En tja.. soms ben ik ook wat eigenwijs.. maar dat is toch goed voor een mens?!! Liegen kun je bij mij NIET! Ik kom er toch op een of ander manier erachter!! Ben zeer gevoelig. En ook net achter gekomen dat ik een kristalkind ben..dus ik ben van alles aan het ontdekken en herkennen/erkennen. En verder zullen jullie mij leren kennen via mijn blogs!!

7 REACTIES

 1. Nou, L.A, aan energie heb je i.i.g. geen gebrek. Dat spat zo ongeveer van mijn scherm af.

  Zoals ik het graag zie is “perfectie” in de ogen van elke aanschouwende anders.
  Zo moet een perfectie een ‘foutje’ hebben waarmee het zich onderscheidt van de massa. En daarmee dus tevens uniek is. Een visie welke komt uit het kunstenaars gilde.

  En met alle respect, je naam komt wat erg kort over zo hoor.
  Ik noem je ‘EllA’. Klinkt hetzelfde en de Griek verstaat het als ‘luisteren!’ of ‘opletten!’.
  Wel toepasselijk 🙂

  En ik heet je welkom, natuurlijk. Ik moet je andere blog nog lezen, maar je stijl en energie bevallen me prima 🙂

  • @Dennis Holland,

   EllA.. vind ik prima!!
   Reden waarom ik het afkort? Nouja.. zo wordt ik eigenlijk vaak genoemd. Zelfs op mijn tentamenblaadjes staat L.A.!

   Maar dan wordt het uitgesproken als de Amerikaanse stad Los Angeles: El-Ay.
   Maar EllA klopt wel bij mij! Leuk!!

   Zoals ik zelf ook zei. perfectie is voor iedereeen anders. En dat kan ook niet anders!

   En natuurlijk, bedankt voor de warme welkom!!!
   Er komen der nog meer blogs!!!

   liefs,
   EllA!

 2. Dat is herkenbaar!

  Goed, beter, best. Gelukkig heb ik in de loop van de jaren leren schipperen (aangezien ik regelmatig werk heb gehad waarin ik 'moest' samenwerken). Het durven loslaten dat wat in mijn eigen ogen goed was, voor een ander 'perfect' werd genoemd.

  Een oud patroon (conditionering) waarin ik had geleerd dat mijn best doen nog niet voldoende was. Het kon altijd beter.

  Wat een opluchting en rust om nu te ervaren dat ik van mezelf zie dat ik mijn best doe, en dat ik het ook los kan laten als een ander daar anders over denkt.

  Focussen op de overeenkomsten in plaats van de verschillen.

  Vanaf ik vanuit mijn hart leef en werk, geef ik met hart en ziel het beste van mezelf. Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor het werk wat ik neerzet. Durven loslaten dat een ander dezelfde 'standaarden' kan bereiken dan ikzelf.

  Verademing! Geen verwachtingen naar anderen of jezelf, je bent die je bent!je bent al perfect. Die ander is al perfect. Verwachtingen, vooroordelen, het zorgt voor de gedachte:'die ander' en 'ik'. Het is 'wij'.

  Ik vind dat je op een erg grappige manier toch een leuk onderwerp ter sprake hebt gebracht! Nice!

  Goed weekend!!

  • @Chandra,

   Hoi Chandra!

   Dankje voor je reactie!!!

   Ja, ik zit nog in het “gevecht” om dit los te laten. Vandaar dat ik het hier ook post. Omdat ik weet dat er veel mensen zijn die het zullen herkennen!!

   Heerlijk! Want op een gegeven moment dacht ik dat ik de enige op de wereld was.. hihi…

   Fijn weekend!!!

   liefs,
   L.A.

   • @Lou-Ann,

    het feit dat je het van jezelf begint te (h)erkennen is al een onderdeel van het loslaten. Het is een proces waar je zo lang over mag doen als je zelf wil (en soms wordt dat stuk ook nog eens bepaald door andere factoren).

    Ik merkte aan mezelf: ik had veel tijd nodig om na te denken over hoe goed iets moest zijn: het perfecte plaatje, waardoor ik tijd te kort kwam om het ook nog te gaan doen!

    Ik merk: als ik doe, doe ik het goed!dat is al perfect, waarom zou ik dan ook nog extra gaan nadenken?

    Liefs en succes met je volgende blogs:)

    • om af te sluiten met een oneliner: Het gaat er niet om wat je doet, het gaat erom wie je bent,als je het vanuit je ware essentie doet, doe je het goed!:)

     • @chandra,

      Over het tekort komen aan tijd omdat je gaat bedenken hoe goed iets moet zijn, herken ik ook!!
      Echt in alles doe ik dat.. zelfs als ik de bus moet halen ofzo.. waardoor ik ALTIJD moet rennen voor de bus! Eigenlijk best gezond.. dat rennen dan.. haha..

      En de oneliner… gelijk heb je!!

      liefs,

      L.A.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in