Nieuwetijdskind-com-derde-oog

Het is ongeveer zo groot als een erwt en bevindt zich in het midden van onze hersenen.

Al honderden jaren wordt de pijnappelklier door bijvoorbeeld de occulte wetenschap en spirituele meesters de ‘zetel van de ziel’ genoemd, een term die populair is gemaakt door Descartes.

Descartes wilde leren begrijpen wie we zijn. Hij merkte op dat onze zintuigen kunnen worden gemanipuleerd, dat het meeste wat we kennen eigenlijk illusie is en daarnaast worstelde hij met de mogelijkheid dat onze identiteit als individu niet klopt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als het mogelijk is om te twijfelen aan ons bestaan, moet er ‘iets’ zijn om deze twijfel te kunnen ervaren. Ons ware zelf observeert en bestaat uit puur bewustzijn.

Het bewustzijn en het denkproces zijn twee verbonden fenomenen. De vraag is hoe het verband ontstaat tussen het verstand en bewustzijn. Als we kunnen begrijpen hoe bewustzijn ons denken interpreteert kunnen we het proces omdraaien en waarnemen vanuit ons bewustzijn, ons ware zelf.

De pijnappelklier is niet alleen een ongelooflijk kleine klier, maar wordt ook geassocieerd met paranormale vermogens. Daarnaast is er een duidelijk verband tussen de kwetsbaarheid van de pijnappelklier, ons materialisme en onze pandemische depressie.

De pijnappelklier in de geschiedenis

De Griekse natuurkundige Herophilus van Chalcedon merkte dat de pijnappelklier de verbinding is tussen de ziel van een mens en de aansturing van het lichaam. Zo’n 300 jaar voor Christus ontleedde hij lichamen en schreef hij op wat hij zag.

Herophilus zag dat de structuur van de kleine pijnappelklier enkelvoudig is, in tegenstelling tot andere delen van de hersenen die zich in spiegelbeeld in zowel de linker- als rechterhersenhelft bevinden. Het is de eerste klier die zich vormt in de foetus en kan na drie weken al worden gezien.

De pijnappelklier wordt ook zeer zorgvuldig gevoed en voorzien van het beste bloed, de beste zuurstof en een mix van voedingsstoffen die voorradig zijn in de menselijke anatomie. Herophilus concludeerde dat de klier een zeer belangrijke rol moest spelen bij het bewustzijn en de poort is naar ons ware zelf.

Het derde oog

Nieuwetijdskind-com-derde-oogIn 1958 ontdekte Aaron Lerner melatonine, een molecuul dat in de pijnappelklier wordt geproduceerd vanuit een andere neurotransmitter, namelijk serotonine. Hij merkte op dat de productie van melatonine varieert. Het laat ons kalmte voelen en zorgt ervoor dat we kunnen slapen.

Men kon moeilijk begrijpen hoe een kleine klier in het binnenste van de hersenen het verschil kon merken tussen dag en nacht tot men ontdekte dat de pijnappelklier is verbonden met het netvlies, dat ook melatonine bevat. Vandaar werd de pijnappelklier het derde oog genoemd. Aldous Huxley sprak van de deur naar perceptie.

Dan is er nog de stof dimethyltryptamine (DMT) die wordt geassocieerd met bijvoorbeeld bijna-doodervaringen. Van nature komt DMT niet alleen voor in het menselijk lichaam, maar ook in sommige tropische gebieden.

Medisch onderzoeker J.C. Callaway (1988) suggereerde dat DMT mogelijk een relatie heeft met dromen, waarbij het DMT-gehalte in de hersenen periodiek wordt verhoogd om afbeeldingen te genereren. Mogelijk is er ook een verband met andere paranormale staten van bewustzijn.

Aanvallen op de pijnappelklier

De twee grootste tegenstanders van de pijnappelklier zijn elektromagnetische straling en fluoride. Het is bewezen dat blootstelling aan een veld van 50 Hz resulteert in een afnemende productie van melatonine gedurende de nachtcyclus. Aangezien we constant worden omgeven door velden van 50 Hz in ons huis, op het werk en buiten, ligt onze pijnappelklier constant onder vuur, tenzij we in onherbergzame gebieden gaan wonen.

Tot de jaren negentig was er nog geen onderzoek gedaan naar de invloed van fluoride op de pijnappelklier. Fluoride wordt in sommige landen (verplicht) toegevoegd aan drinkwater en tandpasta.

Dr. Jennifer Luke van de Universiteit van Surrey in Groot-Brittannië heeft aangetoond dat fluoride zich gemakkelijk ophoopt in de pijnappelklier. Hoe meer fluoride zich ophoopt in de pijnappelklier, hoe minder melatonine wordt aangemaakt.

Andere realiteiten

Nieuwetijdskind.com-Dimethyltryptamine-DromenDe pijnappelklier bevindt zich bovenop de derde ventrikel van de hersenen, achter de basis van de neus, en drijft in hersenvocht. De klier wordt continu bevoorraad met vers bloed.

Door ritmisch te ademen of door te zingen wordt zuurstofrijk bloed naar de pijnappelklier gevoerd. De hartslag wordt iets opgevoerd en de bloeddruk daalt.

DMT laat onze gedachten richten op het innerlijke. De exacte chemische reactie moet nog worden onderzocht, maar DMT zorgt voor een bepaald pad tussen bepaalde synapsen waardoor nieuwe gedachten en gevoelens ontstaan. Vervolgens wordt toegang verkregen tot realiteiten die niet rationeel kunnen worden verklaard.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

16 REACTIES

 1. Hey ulrike. Leuk bedacht ik mag de meeste dingen niet tomaten ( nachtschade) ook piepers etc bloemkool wat een lucht krijg je daar van je vlieg bijna van zelf weg en boerelkool . Bijna geeen fruit alleen bosbessen en frambozen , een allergie dus zeker geen bonen en erwten , ik moet mijn eigen weg vinden alles wat boon heet niks daarvan . Geen tarwe , nu spelt dus god zij dank , ja ja , allemaal goed bedoeld maar ik heb het nakijken , alles waar ik niet tegen kon gooiden mijn lijf er toch uit b v melk dat is voor het kalf bedoeld in Azië leven goed zonder melk . Je hoeft het echt niet , ik ben al flink op leeftijd en zonder dit alles beter af , het is via het vu aan het licht gekomen , dus eten gewoon eten is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ben bijna mijn leven lang ziek geweest benauwt hoofd pijn na dat onderzoek gaat het veel beter , ooh ja pinda ‘s zijn een echte killer voor mij . Have à Nice day ulrike

 2. Volgens mij zijn bladgroentes zoals bv palmkool,boerenkool,andijvie goed voor je spieren en zenuwstelsels als je naar de vormen en vertakking in het blad kijkt.
  Bloemkool weer voor de hersenen.
  Tomaat volgens mij voor je hart,milt.
  Bieten voor je bloed,lever,en nog meer
  Erwten bv voor je bloedcellen

  Zo is hete een leuk avontuur/spel ook voor jezelf en de
  kinderen om er achter te komen wat waar extra goed voor is en waar het voor dient.
  Zoek de vergelijkingen,is echt leuk om te doen.

 3. Schiet me nog iets te binnen
  Zoals ik al eerder in een ander sub blog van dit onderwerp vertelde is dat de pineal in het engels pineappelklier.
  De annanas goed is er voor en ook de artishok,
  De pine cone(denne apple) zou dus ook goed er voor moeten zijn.

  gek dat al die woorden en fruit/groente op elkaar lijken vooral in het engels.
  De vorm er van ook net zoals de walnoot die er uit ziet als de hersenen ook goed is voor je hersenen.
  Net zoals bronwater(levend water)ook goed is voor je bloed)bloedsomloop)
  Zo hoef je maar naar de natuur te kijken en die vertelt je wat goed is voor welk deel of orgaan van je lichaam.
  Soms moet je een vrucht/groente ook door midden snijden om te zien waar die speciaal voor dient of goed voor is.

 4. Zitten we nu op de zetel van de pijnappelklier of in de stoel bij de schoonheidsspecialiste?
  Wat kan het toch raar lopen in het leven!
  🙂

 5. Hier een aanvulling op het gebruim van shanpoo en deodorant. Ik gebruik sinds een half jaar geen shapoo, was mijn haren met natuurlijke shampoo bars en spoel het uit met appelazijn. Mijn haar glanst, zit veel beter en wordt bijna niet meer vet (ik was het 1x per week) ik heb lang blond haar en het zit geweldig! Deodorant gebruik ik ook al een half jaar niet meer. Hiervoor in de plaats gebruik ik natuurlijke deo (chagrin valley) op basis van kokosolie. Ik zweet helemaal niet meer en voel me er stukken beter bij!

 6. Hoi Marla,

  Bakpoeder??? Hahaha,.. oo..? Bakpoeder. Hmm.. Bakpoeder.. Nóóit aan gedacht. Überhaupt niet gewoon. Bakpoeder in je haar.. Goh.. 🙂 Maar hoezo bakpoeder dan? Is daar, neem ik aan, een speciale rede voor?

  Ik had ook ooit eens ergens gehoord dat bijvoorbeeld Melk, ook goed voor je haar zou zijn. Als je een soort crèmetje gebruikt, die je overigens ook van natuurlijke producten kan maken, en je daar wat melk toevoegt, het in je haar smeert, als een soort maskertje, het laat inweken, daarna uitspoelen, dat je haar dan erg gaat glanzen!
  Maar ja, vervolgens las ik ergens dat dat er allerlei pesticiden, of wat dat dan ook moge zijn, in melk zitten, dus ja, melk drinken durf ik al niet meer, wat ik overigens vet jammer vind, dus ja, om dat vervolgens nou in je haar te gaan smeren..

  Ben benieuwd naar je bakpoeder-verhaal, Marla :)!

  Veel liefs, Susanne

  • @Susanne,

   Jaaa het klinkt raar, ik weet het hahaha.
   Je hebt echt een theelepeltje bakpoeder op een heel flesje water. Dat doe j gewoon in je haar, en t haalt t vet weg. Je haar goed uitspoelen en dan is je haar gewassen. T is ff ter overgang van shampoo naar alleen water. 🙂

   hier is een artikel erover:

 7. Zeer interessant!

  Er staat: “Fluoride wordt in sommige landen (verplicht) toegevoegd aan drinkwater en tandpasta.”

  Waarom is dat dan? Als bewezen is dat fluoride troep is, waarom wordt dat dan in water en tandpasta gedaan??

  Vroeger moest je uit zo’n rose potje fluore-tabletjes slikken. Nah, lekker wel. Blijkt dus helemaal niet goed te zijn.
  Kan je door het stoppen van dus het gebruik te maken van tandpasta die fluoride bezit, dan weer een relaxtere pijnappelklier krijgen? Of is de schade dan al gedaan..

  En het is ook wel een apart idee dat de pijnappelklier ontwikkelt wordt in de eerste 3 weken van een zwangerschap. Juist díe periode waarin vrouwen meestal nog geen idee hebben dat ze zwanger zijn. Vraag me af hoe tijdens een zwangerschap je dus de pijnappelklier van je toekomstige kindje dus (onbewust) doet beïnvloeden.. Als je niet weet dat je zwanger bent, en daar dus ook niet echt naar leeft, que voeding en/of levensstijl en dergelijke, beschadig je dan (ongewild natuurlijk) zijn of haar pijnappelklier? Nou, lekker is dat. En dat is dan nog wel ‘de zetel van de ziel’. Dat je zwanger bent, het niet doorhebt, en onbewust de zetel van de ziel van je kindje zit te beïnvloeden. Vind ik persoonlijk niet echt een prettige gedachte, ofzo.

  Liefs, Susanne

  • @Susanne,

   Waarom het erin werd gestopt.. is omdat (dit is een theorie en mijn waarheid :)) men onze trilling laag wilde houden. Als men zich zou ontwikkelen en vooral onze pijnappelklier zouden wij te veel leugens gaan zien die ons voorgeschoteld worden. Nu is dit niet slecht, omdat het zo moest zijn zodat wij ondergedompeld konden zijn in de 3D. Nu we bezig zijn met de ascentie komen deze dingen allemaal aan het licht zodat we steeds gezonder kunnen eten. Hierdoor verhogen wij sneller onze trilling (dat ze eigenlijk wilden tegenhouden).
   De ‘ze’ over wie ik het heb zijn buitenaardse wezens die controle hebben over het gehele menselijke ras. Zij zorgen ervoor dat de rijken rijk blijven en de armen arm door middel van illusies. Wij hebben de illusie vrij te zijn, maar hoe vrij zijn we echt?
   Dit gaat echter allemaal veranderen. Je hoeft ook niet bang te zijn voor deze wezens want ze kunnen je niks doen.

   Wat betreft over de feutus. Voordat je geboren word heb je een levensplan gemaakt en het universum , je hogere zelf e.d. zullen er voor zorgen dat die dingen die moeten gebeuren zullen gebeuren. Als dat inhoud dat een kind een slechtwerkende pijnappelklier heeft bij geboorte, zal dat in het levenscontract staan. Als dat niet zo was, zou het kind daar nooit mee geboren worden.
   Alles is van te voren al bepaald… er zal ons nooit iets gebeuren dat niet in ons levenspad staat. Daarom ben ik ook nooit angstig voor geweld, verkrachting e.d. Ik weet dat ik deze lessen al heb afgerond en dat het niet in mijn levenspad staat. Helaas zijn er veel mensen die dit niet weten en daardoor angstig zijn voor dingen, deze dan juist creëren met hun gedachten enz enz. Maar mischien was dat dan ook weer de bedoeling. 😉

   Liefs Marla

   • @Marla,

    Hee Marla,

    Jeetje, wat een goeie uitleg heb jij zeg :). Lekker helder :).

    Je schrijft: “Waarom het erin werd gestopt.. is omdat (dit is een theorie en mijn waarheid :)) men onze trilling laag wilde houden.”

    Dat dacht ik al! Ik dacht al; ‘hmmm… zal daar waarschijnlijk mee te maken hebben’, toen ik me dus in dat artikel afvroeg waarom we dan van die fluoride-tabletjes moesten slikken vroeger. Gek zeg. Krijgen we niet nog steeds fluoride-behandelingen bij tandartsen?, zit ik me nu af te vragen..

    En ja, inderdaad wat je schrijft over zwangerschap en het Levensplan van je kindje en dergelijke, dat is dan weer een gerustellende gedachte. Dat dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Dat geeft iets van een opgelucht, relaxed gevoel.

    Fijn te horen/lezen dat jij door dat soort moeilijke onderwerpen hebt heen gewerkt. Het lukt mij soms beter om wat dingen los te laten, wetende (gelovende) dat alles dus inderdaad met een reden gebeurt, ik geloof daar zelf ook erg in, en je dus in principe niet bang hoeft te zijn, want alles wat gebeurt is met goedkeuring van jouw eigen ziel.
    Toch kan ik met bepaalde onderwerpen toch nog soms wat angst voelen, alhoewel dat natuurlijk dan ook een teken kan zijn inderdaad dat ik het dan nog niet helemaal heb uitgewerkt, zeg maar ;). Komt ook doordat ik vele reïncarnatie-sessies, of energetische sessies heb gedaan, en dan in zogenaamde ‘vorige’ levens terecht kwam, andere Tijdslijnen, om het even, en het vaak de ene herhaling na de ander bleek te zijn. Meerdere levens dus, met steeds dezelfde soort ervaringen. Waardoor ik in het hier en nu soms wat angstig, onzeker kan zijn, zo van; ‘jahaa, maar wie zegt dat dat dit keer niet meer zal gebeuren..?’ Maar goed, dat heeft natuurlijk ook weer te maken met Vertrouwen, en In je Eigen Kracht durven te staan, wat ook weer een zeer groot thema is in mijn persoonlijke leven.

    Dank je wel voor je woorden, Marla!

    🙂

    Liefs, Susanne

    • @Susanne,

     Bedankt Susanne! 🙂

     Ik weet eigenlijk niet of er nog steeds behandeld wordt met fluoride. Vroeger heb ik het ook gebruikt en het is nog maar sinds kort dat ik gestopt ben met fluoride tandpasta. Mijn gidsen gidsen mij telkens op een ander puntje om kritisch naar te kijken. Vaak lees ik dan ‘toevallig’ een artikel over iets dat ik gebruik. Maar ben al met zoveel dingen gestopt (shampoo, zeep, dagcreme, bodylotion e.d.) en merk helemaal geen verschil. Het is volgens mij zelfs beter omdat je veel minder rotzooi op je lichaam smeert en in je lichaam krijgt. Sinds kort ben ik met foundation gestopt en gebruik af en toe nog mascara. Verder gebruik ik nog wel deodorant haha, ik ben nog niet zo ver om daar mee te stoppen!
     Al deze beauty producten zitten iig vol met troep en we hebben het eigenlijk niet eens nodig. Bijvoorbeeld shampoo haalt het natuurlijke laagje vet weg waardoor je haar droog wordt en vervolgens gebruik je conditioner om je haar weer vet te maken. Das toch niet logisch? Na een transitie van enkele weken is mijn natuurlijke vetlaag hersteld en na enkel met water wassen is mijn haar vetvrij. (de meeste mensen valt het niet eens op!!!!)

     Mooi dat je naar je oude levens kon kijken op die manier. Ik heb af en toe eens een flashback naar een ander leven als ik bezig ben met een blokkade. Vooral blokkades die te maken hebben met mijzelf uiten (keelchakra) en grenzen stellen (solar plexus) die blokkades zijn nogal eens diep geworteld in vorige levens. En die angst van dat dingen zich zullen herhalen DIE ken ik wel. Maar inderdaad dat betekent wel dat je er voor jezelf naar kan kijken. 🙂

     Het heeft voor mij ook lang geduurd voordat ik echt in mijn eigen kracht stond. En soms dan val ik even terug, in een dipje, maar daarna sta ik er nog krachtiger. Volgens mij is dit een les die bijna iedereen wel heeft momenteel.

     Liefs Marla

     • @Marla,

      Hoi Marla!

      Mooi verhaal van je :).

      Ik ben ook gestopt met bodylotion. Het leek of mijn huid juist pukkeltjes kreeg, telkens nadát ik dus bodylotion gebruikt had. Vervolgens ben ik eens gaan kijken hoe het is wanneer ik dat niet meer gebruik, en inderdaad, qua droogte, want dat was de rede waarom ik die lotion in the first place gebruikte, die viel hartstikke mee! En de pukkeltjes verdwenen voor 80%. Nah, bizar! Ook met labello bijv. Ik heb altijd droge lippen, op een gegeven moment was de labello op, en ik besloot om er een tijdje mee te stoppen, want het leek wel, hoe meer labello ik gebruikte hoe meer ik nodig leek te hebben. Ik stopte er dus mee, in het begin voelde mijn lippen nog droger aan, en daarna herstelde het, en voelde het zacht! Nah, ook weer zoiets! 🙂
      Dagcrème, las ik, ben jij dus inmiddels ook mee gestopt. Zat ik ook over na te denken onlangs! 🙂 Maar durf dat nog niet helemaal aan 🙂 Maar ja, als het met de droogte op mijn lijf mee valt, misschien ook wel op mijn gezicht?
      En inderdaad, al die kosten, dat scheelt inderdaad!
      Haha, en deo, durf ik ook niet op te geven, haha!
      Ik ben er de laatste tijd ook veel mee bezig, met verzorgingsproducten nu wel of niet gebruiken. Ik vind het spannend om dat ergens ook te ontdekken. Een soort her-ontdekking van je eigen lichaam, lijkt het wel, en misschien ook wel het her-ontdekken, gaan ontdekken, van het geloof in de kracht van je eigen lichaam. Vind ik eigenlijk zo mooi thema :).
      Ook met tanden bijv. Als we toch het vermogen ontdekt hadden hoe onze eigen tanden te genezen, oohh, zal een unicum zijn! Het moeilijkste vind ik de tandarts. Nah ja, niet de tandarts zelf, maar de verdoving. En niet de prik, maar de verdoving zelf. Kan erg gevoelig reageren op die verdoving, word licht in m’n hoofd dan. Na 10 minuten gaat het dan weer beter, maar het creëert natuurlijk op zo’n manier een weerstand om überhaupt naar de tandarts te gaan. Plus daarbij komende die belachelijke hoge kosten! Als ik toch eens op het frequentie-niveau, want volgens mij is dat ‘t, kan komen wat betreft het genezen van je eigen gebit, echt, een eureka-moment zal dat zijn, zeg :)!

      Je schrijft: “Bijvoorbeeld shampoo haalt het natuurlijke laagje vet weg waardoor je haar droog wordt en vervolgens gebruik je conditioner om je haar weer vet te maken. Das toch niet logisch?”

      Haha, dat is inderdaad niet echt een logisch verhaal! Ik ga het ook eens proberen, m’n haar wassen zonder al die producten. Ruikt je haar dan wel schoon?

      En wat je schrijft, ik heb inderdaad ook ‘flashbacks’ van andere Tijden. Ook veel meer de laatste jaren. Wordt makkelijker met de jaren om er mee te werken, zeg maar.

      Bedankt voor je schrijven, en voor de tips! 🙂

      Liefs, Susanne

      • @Susanne,

       Hoi Susanne,

       even snel; Ik heb in het begin mijn haar gewassen met een flesje water met een heel klein beetje bakpoeder erin. Je haar voelt de eerste weken wel vetter aan. Maar na een tijd gaat dat ook veel beter. Ik ging dan in het begin om de dag wassen, na een week om de 2 dagen en zo steeds verder afbouwen. Dat helpt met de transitie van shampoo naar helemaal niks.
       Mijn haar stinkt niet volgens mijn vriend, alleen zit er geen bloemengeurtje aan oid.

       Mijn gezicht is echt niet droog. Alleen mijn lippen momenteel, maar ik ga ook geen labello meer gebruiken.

      • Hoi Susanne,

       (–Als we toch het vermogen ontdekt hadden hoe onze eigen tanden te genezen, oohh, zal een unicum zijn!–)

       Wat zou je zeggen van geen snoep, geen harde zuurtjes, geen lollies, en geen plakkerige toffies?
       En verder geen jam, hagelslag en van die vieze gekleurde hagelmuisjes op brood?
       Natuurlijk geen liters frisdrank en cola.
       En tot slot 3 x daags effe met de boender er langs na de maaltijd.
       Maar goed, dat begrijpt ieder mens toch wel?
       Sjonge, jonge, wat zou dat schelen zeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in