Zo ontkalk en ontgift je de pijnappelklier
Leestijd: 2 minuten

De pijnappelklier is een endocriene klier in de hersenen. De pijnappelklier bevindt zich tegen het dak van de tussenhersenen en is een kleine klier (ter grootte van een doperwt) die hormonen produceert en betrokken is bij het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus. De klier wordt ook wel ‘het derde oog’ genoemd. Wil jij je spirituele potentieel optimaal kunnen benutten? Dan is het van belang dat je de klier versterkt door deze te ontkalken en te ontgiften door middel van de juiste voeding. Maar welke voeding is hiervoor geschikt en waarom is het nodig de pijnappelklier eerst te ontkalken en te ontgiften?

Ongezonde eetgewoonten

Doordat we er vaak ongezien ongezonde eetgewoonten op nahouden en veel voedingsmiddelen tegenwoordig boordevol ongezonde en kunstmatige voedingsstoffen zitten, is het niet zo gek dat je pijnappelklier volledig verkalkt is. Doordat we worden blootgesteld aan zoveel schadelijke stoffen, worden er calciumschalen om de pijnappelklier gevormd om deze te beschermen. Als we de functie van onze pijnappelklier willen aanspreken door middel van yoga, meditatie of andere spirituele zaken, werkt een verkalkte pijnappelklier echter moeilijk mee.

Een gezond en onbewerkt voedingspatroon is natuurlijk altijd belangrijk, dus zeker ook als je je pijnappelklier wilt activeren. Het is belangrijk om alcohol en zuivel te vermijden voor een optimale werking. Ook doe je er goed aan om koolhydraatarm te eten en dus geen snelle koolhydraten, geraffineerde suikers en zoetstoffen binnen te krijgen. Daarnaast zijn er een aantal extra voedingsmiddelen en supplementen die je aan je voedingspatroon kunt toevoegen om je pijnappelklier te ontkalken en te ontgiften:

#1 Rauwe cacao

Let erop dat je in dit geval gaat voor echte rauwe, biologische cacao in zijn meest zuivere vorm. Cacao kan de pijnappelklier helpen te ontgiften, omdat het boordevol antioxidanten zit. Cacao helpt ook het zogenaamde derde oog te stimuleren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

#2 Appelciderazijn

Een natuurlijk ontgiftingsmiddel is appelciderazijn. Appelciderazijn helpt de pijnappelklier te ontkalken door middel van de appelzuureigenschappen. Malinezuur is een organische verbinding waardoor vruchten hun zure smaak krijgen. Appelciderazijn kent veel gezondheidsvoordelen. Zorg ervoor dat het merk dat je koopt biologisch, onbewerkt en het liefst in een glazen fles verpakt is.

#3 Melatonine

De pijnappelklier produceert het hormoon melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Melatonine speelt een belangrijke rol bij jouw slaap-waakritme. Ook wordt dit hormoon geassocieerd met ontspanning en helpt het je lichaam bij ziekte herstellen en weer opbouwen.

Wanneer mensen met slaapproblemen kampen of last hebben van een jetlag na een lange reis, worden vaak melatoninesupplementen gebruikt. Voor een optimale werking van de pijnappelklier kun je ervoor kiezen om tijdelijk een melatonine supplement te gebruiken. Wanneer je supplementen gebruikt, kun je het beste gaan voor supplementen met een plantaardige basis die niet op dieren zijn getest. Het is verstandig om altijd met de laagst mogelijke dosering te beginnen en de supplementen niet langer dan drie maanden achter elkaar te gebruiken.

#4 Oregano-olie en neem-extract

Oregano-olie wordt gebruikt als zeer sterk middel tegen onder meer schimmelinfecties. Neem-extract komt van een Indiase boom en heeft een ontgiftende en zuiverende werking. Zowel oregano-olie als neem-extract kunnen helpen bij de ontkalking en ontgifting van de pijnappelklier. Zo wordt Neem in India al duizenden jaren op deze manier gebruikt. In de westerse wereld wordt oregano-olie gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Op langere termijn zullen beide supplementen fungeren als een natuurlijk antibioticum tegen nieuwe -door nano-bacteriën gecreëerde- calciumschalen om de pijnappelklier. Hierdoor kan de pijnappelklier veel beter zijn natuurlijke werk doen!

14 REACTIES

 1. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen wijsheid en mening,zo ook ik.
  Wat mij betreft is dit artikel onvolledig en overwegend gebaseerd op voeding.
  Ik lees bijv.niets over kwik,wat zeer schadelijk is voor de pijnappelklier.
  Toxinen over de gehele linie zijn slecht voor het lichaam en in dit geval ook voor de pijnappelklier.
  Een goede manier om fysiek te ontgiften,kan het gebruik van chlorella zijn.
  Wat mij betreft is ook een gebalanceerde levensstijl en daarbij behorend gevarieerde,gezonde(biologische)voeding een belangrijk onderdeel.
  Ik mis hier vooral een beschrijving mb.t.andere aspekten die eveneens uitermate belangrijk zijn voor de ontkalking/vergiftiging.
  Zo spelen angst en stress ook een negatieve rol hierbij en het werken aan liefde/hart kwaliteiten een positieve rol.
  Yoga en meditatie kunnen o.a.hier behulpzaam bij zijn.
  Bijvoorbeeld:Brahmari Pranayama is een goede,,schoonmaak”voor de pijnappelklier,maar ook hier geldt weer wat past bij jou.
  Er wordt momenteel zoveel door voedings en andere,,goeroes”verteld en aanbevolen,dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.
  Kijk vooral naar wat bij jou past en wat niet en vergeet niet te genieten van waar je voor kiest!
  Heb vertrouwen in je eigen intuïtie wat goed voor je is en wat niet en handel daar naar.
  Geniet van het leven,de voeding op fysiek/mentaal/spiritueel niveau en het pad dat je bewandelt.
  Harte Groet

 2. Ik lees niks over fluoride. Fluoride in tandpasta en fluoride behandelingen bij de tandarts.
  Fluoride is zeer schadelijk voor de pijnappelklier en helemaal voor kinderen!
  Google maar eens over fluoride en de pijnappelklier!

  • Dat klopt wat je zegt over fluoride. Wil je graag vrijblijvend hele goeie info over de tandpasta zonder fluor, dan kan ik je hele goeie info doormailen.
   Stuur mij een pb

   • Helemaal mee eens. Wat een onzin om te willen PB-en… wat is er zo geheim aan???????
    Bij de natuurwinkel zijn verschillende tandpasta’s zonder fluoride. Die van Neobio is de goedkoopste. Ook bij kruitvat: ultradent, elmex parodontax.
    Voldoende fluoridevrij te krijgen.

  • Lijkt me toch dat er een nuance is… volgens mij is niet elke fluoride zodanig schadelijk. Zelf in groene & zwarte thee zit er fluoride. Dit is wel een natuurlijke vorm: calciumfloride. Ikzelf gebruik tandpasta met calciumfloride en zou niet toxisch zijn. Misschien in grote hoeveelheden? Ik ben nu ook geen tandarts of wetenschapper. Wou dit toch eens melden. Voor de geintereseerden en voor de vegi’s & vegans ook ideaal: http://himalayaproducten.nl/healthcare/dental-cream.htm dit als voorbeeld ze hebben meerdere varianten ook zonder fluoride. Anyway voor elk wat wils.

 3. Kan orega-olie en neem-extract tegelijk worden gebruikt? Ik vond hierin niets op internet, wel dat het niet onbeperkt ingenomen mag worden omdat oregano-olie ook de goede bacteriën in de darmen doodt. Dus ik begrijp dat het een kuurtje moet zijn. Maar tegelijk (voor effect op pijnappelklier) of kiezen tussen deze twee.

 4. Hallo Sandra, wat zijn de heftige bijwerkingen van melatonine? Ik gebruik het al best lang omdat ik anders erg weinig slaaprust krijg……
  En ik ben hooggevoelig, waarom is juist daarbij de melatonine niet onschuldig?

  groetje van Ingrid

  • Hoi Ingrid.
   Melatonine is een hormoon. Alle hormonen in je lichaam werken samen en moeten in balans zijn. Het is dus zo dat melatonine andere hormonen kan beïnvloeden(lees: uit balans kan brengen) en dit kan voor iedereen weer anders uitpakken. De een kan er dikker van worden(buikvet) ,de ander krijgt meer borstgroei(heel vervelend als dit bij kinderen gebeurd, niet alleen meisjes maar ook bij jongens),angstaanvallen, nachtmerries ,agressie, hartkloppingen ,moeilijk wakker kunnen worden,een nog erger verstoord slaapritme,duizeligheid,hoofdpijn,misselijkheid,vergeetachtigheid. Dit zijn er pas een paar . Bijwerkingen waar je naar verloop van tijd aan gaat wennen en waarvan het lijkt alsof ze er niet meer zijn(omdat je lichaam zich aanpast) maar ondertussen brengen ze ergens anders in je lichaam een onbalans die je dan vaak niet meer linkt aan de melatonine .Ook voor dit nieuwe probleem ga je dan weer een oplossing zoeken en zo val je van het een in het ander.Het werkt dus op je neurotransmitters maar ook op je sexhormonen, bijnier, schildklier enz . Alles hangt met elkaar samen en dat is iets wat nog wel eens vergeten wordt .Als je aan het ene hormoon gaat sleutelen doe je dit dus ook aan de andere terwijl dit vaak niet gewenst is. Wat je voor jezelf moet uitmaken is wat voor jou zwaarder weegt ,het weinig kunnen slapen of de eventuele bijwerkingen .En kijk ook of je je slaapproblemen op een andere manier kunt oplossen. Rustig de dag afbouwen,kamille thee,wat later naar bed gaan. En heel belangrijk voor een HSP:voorkom overprikkeling!Zeker bij kinderen. Pas je levensstijl aan als je lichaam aangeeft dat het niet gaat(want dat is wat er gebeurd als jij de slaap niet kunt vatten)Je moet niet over je grenzen gaan als je lichaam aangeeft dat het genoeg is en dit dan op willen lossen met van alles wat er te koop is aan pillen en poeders,of het nu natuurlijk is of niet.Heel lastig,vooral bij kinderen die gediagnosticeerd zijn met adhd of add,die na een compleet overprikkelde dag de slaap niet kunnen vatten op het tijdstip dat ouders hun in bed willen hebben.Aan hun wordt vaak melatonine voorgeschreven omdat het zo “onschuldig” is omdat het toch een lichaamseigen hormoon is.Het lichaam geeft aan dat het overprikkelt is door niet vanzelf in de slaapstand te gaan,ga dit dan niet afdwingen met een pilletje maar breng rust in de dag al lijkt dit onmogelijk in deze wereld van moeten en presteren.Gezondheid gaat voor alles. Als je hooggevoelig bent reageer je vaak heftiger op supplementen , medicatie en voeding.Zelfs een kruimel kan dan al zijn werk doen(geldt dus ook voor de bijwerkingen).Wat er dan vaak gebeurd is dat je opnieuw advies vraagt en dat ze zeggen dat je de dosis moet verhogen waardoor je nog verder van huis bent.Vaak werken supplementen en medicatie averechts op je probleem omdat het lichaam een grote fabriek is waarin alles met elkaar samenwerkt.

  • Melatonine kan je lichaam zelf aanmaken, als je je lichaam voorziet van de juiste bouwstoffen. Allereerst goede voeding en daarnaast bepaalde voedingssupplementen. Melatonine wordt aangemaakt uit tryptofaan, samen met tal van andere stoffen, via een paar stappen. Gebruik zelf 5htp. Verder kan electrosmog ontregelend werken. Heb daar zelf een paar dooozz-schijfjes voor maar er zijn ook andere producten.

   • Ook 5htp kan dezelfde klachten geven als melatonine .Nogmaals, als je aan het ene hormoon gaat sleutelen doet de rest mee en je weet nooit van te voren hoe dit uit gaat pakken. Er zijn maar heel weinig mensen die echt een tekort aan melatonine of serotonine hebben. Tegenwoordig smijten ze(werkelijk iedereen met een mening en een website) met diagnoses en pillen(ook voedingssupplementen)het lijkt wel een hype.Niet kunnen slapen of niet lekker in je vel zitten zijn signalen van je lichaam dat het anders moet. Niet dat je dit moet bestrijden met een pil.
    Als je last hebt van depressieve klachten of slaapproblemen kijk dan eerst naar je levensstijl en je denkpatroon. Pak onverwerkte emoties aan, doe een stapje terug en stap uit die rollercoaster die tegenwoordig leven heet. Dit is vaak niet makkelijk maar levert je uiteindelijk meer op namelijk een oplossing i.p.v. symptoombestrijding. Loop jezelf niet voorbij en doe niet alles omdat je denkt dat het zo hoort. En stop zeker niet zomaar van alles in je mond zonder eerst heel goed onderzocht te hebben wat het met je kan doen.

 5. Ik snap niet dat hier zomaar een melatoninesupplement wordt aanbevolen.Het toevoegen van melatonine aan de hersenen kan heftige bijwerkingen geven en je biologische klok ontregelen.Ga niet “zomaar sleutelen”aan jezelf maar zoek eerst uitgebreid informatie .Melatonine is niet zo onschuldig als men denkt(iets wat mensen vaak denken bij voedingssupplementen die vrij verkrijgbaar zijn) en zéker niet bij mensen die hooggevoelig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in