pijnappelklier

Wat is de Pijnappelklier?

De pijnappelklier is een endocriene klier in de hersenen. De pijnappelklier bevindt zich tegen het dak van de tussenhersenen en is een kleine klier (ter grootte van een doperwt) die hormonen produceert en betrokken is bij het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus. De klier wordt ook wel ‘het derde oog’ genoemd. Wil jij je spirituele potentieel optimaal kunnen benutten? Dan is het van belang dat je de klier versterkt door deze te ontkalken en te ontgiften door middel van de juiste voeding. Maar welke voeding is hiervoor geschikt en waarom is het nodig de pijnappelklier eerst te ontkalken en te ontgiften?

Ongezonde eetgewoonten verkalken je pijnappelklier

Doordat we er vaak ongezien ongezonde eetgewoonten op nahouden en veel voedingsmiddelen tegenwoordig boordevol ongezonde en kunstmatige voedingsstoffen zitten, is het niet zo gek dat je pijnappelklier volledig verkalkt is. Doordat we worden blootgesteld aan zoveel schadelijke stoffen, worden er calciumschalen om de pijnappelklier gevormd om deze te beschermen. Als we de functie van onze pijnappelklier willen aanspreken door middel van yoga, meditatie of andere spirituele zaken, werkt een verkalkte pijnappelklier echter moeilijk mee.

Een gezond en onbewerkt voedingspatroon is natuurlijk altijd belangrijk, dus zeker ook als je je pijnappelklier wilt activeren. Het is belangrijk om alcohol en zuivel te vermijden voor een optimale werking. Ook doe je er goed aan om koolhydraatarm te eten en dus geen snelle koolhydraten, geraffineerde suikers en zoetstoffen binnen te krijgen.

Extra voedingsmiddelen en supplementen die je aan je voedingspatroon kunt toevoegen om je pijnappelklier te ontkalken en te ontgiften

#1 Rauwe cacao

Rauwe cacaoLet erop dat je in dit geval gaat voor echte rauwe, biologische cacao in zijn meest zuivere vorm. Cacao kan de pijnappelklier helpen te ontgiften, omdat het boordevol antioxidanten zit. Cacao helpt ook het zogenaamde derde oog te stimuleren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

#2 Appelciderazijn

Een natuurlijk ontgiftingsmiddel is appelciderazijn. Appelciderazijn helpt de pijnappelklier te ontkalken door middel van de appelzuureigenschappen. Malinezuur is een organische verbinding waardoor vruchten hun zure smaak krijgen. Appelciderazijn kent veel gezondheidsvoordelen. Zorg ervoor dat het merk dat je koopt biologisch, onbewerkt en het liefst in een glazen fles verpakt is.

#3 Melatonine

De pijnappelklier produceert het hormoon melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Melatonine speelt een belangrijke rol bij jouw slaap-waakritme. Ook wordt dit hormoon geassocieerd met ontspanning en helpt het je lichaam bij ziekte herstellen en weer opbouwen.

Wanneer mensen met slaapproblemen kampen of last hebben van een jetlag na een lange reis, worden vaak melatoninesupplementen gebruikt. Voor een optimale werking van de pijnappelklier kun je ervoor kiezen om tijdelijk een melatonine supplement te gebruiken. Wanneer je supplementen gebruikt, kun je het beste gaan voor supplementen met een plantaardige basis die niet op dieren zijn getest. Het is verstandig om altijd met de laagst mogelijke dosering te beginnen en de supplementen niet langer dan drie maanden achter elkaar te gebruiken.En, lees je in over Melatonine, zodat je goed kunt voelen of het wel of niet goed voor je is.

#4 Oregano-olie en neem-extract

Oregano-olie

Oregano-olie wordt gebruikt als zeer sterk middel tegen onder meer schimmelinfecties. Neem-extract komt van een Indiase boom en heeft een ontgiftende en zuiverende werking. Zowel oregano-olie als neem-extract kunnen helpen bij de ontkalking en ontgifting van de pijnappelklier. Zo wordt Neem in India al duizenden jaren op deze manier gebruikt. In de westerse wereld wordt oregano-olie gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Op langere termijn zullen beide supplementen fungeren als een natuurlijk antibioticum tegen nieuwe -door nano-bacteriën gecreëerde- calciumschalen om de pijnappelklier. Hierdoor kan de pijnappelklier veel beter zijn natuurlijke werk doen!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Een van de andere grote gevaren voor de pijnappelklier is, bv op vliegvelden dat mensen en kinderen! Op hun temperatuur wordt gescand met een laser!! Deze wordt in opdracht op je voorhoofd gericht, vooral voor kinderen gevaarlijk omdat hun schedel nog dun is.Dit wordt geloof het of niet expres gedaan om de pijnappelklier aan te vallen.
  Dus willen ze je temperaturen, laat dit nooit toe op het voorhoofd, het werkt net zo goed op je pols.

 2. Stop ook met het poetsen van je tanden met tandpasta waar fluor in zit. Zeer schadelijk voor je pijnappelklier.

  • als mens kan je zoveel ouder worden dan je denkt. wat er bijvoorbeeld wordt bedoeld bij de anti-christ, anti-christ is niks anders dan dierlijk gedrag door voortplanting. door voortplanting worden we echt niet ouder maar sterven we al jonger. mensen weten dit niet, dit is al eeuwen oude kennis wat voor de mensen verborgen is gehouden.

   alles zit m in de woorden de taal opzich, de bijbel staat vol informatie over hoe het lichaam werkt, alleen is het allemaal geromanticeerd door het vaticaan. als mensen eens wisten in welke fake vuilnis ze leven pfffff….

 3. je kunt ook zoemen, zzzzzz met je tong tegen je voor tanden ( dat is net iets anders als gewoon zzzzzoemen ) dat haalt ook je kalk weg

 4. Beste Anita, Hartelijk dank voor je mooie schrijfsel. Graag wil ik het volgende weten en vraag mij af of je mij (en mogelijke andere lezers) kunt helpen. Ik ben zelf geen man van de pure wetenschap doch wanneer er wetenschappelijke bewijzen iets onderbouwen is dat fijn om te lezen. In dit artikel lees ik een aantal zaken die op vele andere plekken zijn terug te vinden op het internet. Zelf ben ik al regelmatig op zoek gegaan naar tastbare bewijzen ivm de bewezen RELATIe tussen pijnappelklier en de bevorderlijke genoemde items. Helaas na een paar uur zoeken helaas geen enkel ‘bewijs’ gevonden. Heb jij deze wel en/op waarop baseer jij dit weten dat het zeker klopt wat je schrijft. Dank je voor je tijd en inzet. Warme groet aan iedereen. Namasté, Michiel

 5. Dag Anita, waar koop ik biologisch Neem extract? Of Neem thee? Ik zoek hier al zo lang naar bij allerlei alternatieve drogisten, gezondheidswinkels etc. Tot nu toe had niemand het. Groetjes Nynke

 6. @Roos: Als ik behoefte heb aan cacao, dan ga ik naar Het Chocoladehuys in Volendam, waar je 80% chocoladedruppels kunt kopen. Chocoladepilletjes dus. Waar je blij van wordt. Je wordt sowieso blij in die winkel! Voor wat betreft de dosering: Wat zegt je gevoel?

  @Rob: Nee, het is geen new age verhaal. De pijnappel komt nogal vaak voor in religieuze kunst vergezeld van historische uitleg van ver voor de New Age. De pijnappel wordt dus als belangrijk beschouwd, alleen vertelde men dat 3e oog er natuurlijk niet bij hè? Stel je voor!
  De uitleg van Anita voelt voor mij correct. Mijn persoonlijke ervaring is, dat wanneer je zuiver leeft, in eenheid met het Universum/Natuur, je met een brandschone pijnappelklier beter in staat bent om energetische informatie te ontvangen dan met een door massahypnose (media) vervuilde pijnappelklier.

  Als je hem wilt zuiveren kun je dat inderdaad met bovengenoemde therapieën doen, maar het is zeker zinvol jezelf tevens te bevrijden van TV, kranten, radio, commerciële magazines (behalve de Donald Duck dan), digitale massamedia-apps op je smartphone en jezelf af te stemmen op de 4e Dimensie, waar spiritualiteit gewoon heel normaal is. Geniet er maar van!

  • Mijn vorige bericht is verwijderd helaas. Iets ter discussie stellen wordt niet op prijs gesteld blijkbaar. Ik vind het namelijk misleidend en gevaarlijk om zomaar dingen aan te nemen, zoals verkalking van de pijnappelklier. Straks ben je druk bezig met het opvolgen van de adviezen terwijl het misschien wel nutteloos is. Tuurlijk iedereen staat vrij iets wel aan te nemen of niet. Maar enige onderbouwing of bewijs lijkt me redelijk. Of anders je persoonlijke ervaring. Dit voelt voor mij als overgenomen informatie.

 7. Jammer dat er niets verteld wordt over bijv. de oliën en de cacao qua gebruik, hoeveelheden etc. Daardoor doet het verhaal voor mij niet zoveel. En inderdaad, hoe komen we aan het verhaal van het verkalken en dat het ontkalken en ontgiften ook op deze manier kan en je de daardoor je spiritualiteit kan verhogen? Ik ben benieuwd naar meer achtergrond van dit alles.

 8. Wel eens eerder wat over gehoord. Maar klopt het wel? Verkalking van de pijnappelklier. Of is het gewoon een overgenomen new age verhaal?

  • Vroeger wist men zulke dingen intuïtief. Tegenwoordig moet het eerst aangetoond worden met apparatuur. Hoe onnatuurlijker we leven, hoe meer je lichaam ontregeld raakt. Denk vooral kwestie van logica.

   • Inderdaad. Daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk intuïtieve informatie ‘van vroeger’ NU op het World Wide Web te publiceren, toegankelijk voor iedereen die zoekt en vindt, want de massa weet niet beter dan dat jezelf overleveren aan de meningen en inzichten van anderen ‘zo hoort’. Er werd vroeger niet openlijk gesproken over natuurlijke kwesties, want dat werd geassocieerd met hekserij, occultisme en meer van die ketterse etiketten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in