Pionieren: De waarheid ben je zelf
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

“Waarheid” buiten onszelf

Heb jij als kind geleerd te vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid, gevoel en intuïtie?
Heeft iemand jou vanuit liefde voorgedaan hoe je dat kan doen?
Heel waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk werden jou juist dingen van buitenaf opgelegd.

Meestal is ons geleerd te vertrouwen op wat autoriteiten buiten onszelf verkondigen als waarheid. Er werd ons verteld te luisteren naar bijvoorbeeld ouders, leraren, boeken, media, wetenschappers, artsen of spirituele goeroes. We moesten hun visie en kennis klakkeloos overnemen en hierbij onze eigen intuïtie en innerlijk weten negeren.
Had jij ideeën die niet aansloten bij je omgeving en werd dat niet gewaardeerd? Dan kan dat je onzeker en in de war hebben gemaakt.

Pioniers, brengers van vernieuwing

Als jij dit leest en als jij andere ideeën hebt dan de meeste mensen om je heen, dan ben je waarschijnlijk een pionier. Het is gebruikelijk dat mensen met vernieuwende ideeën niet zomaar worden gesteund door hun omgeving. Toch is het jouw taak om moedig te zijn, door te zetten en jouw eigen weg te bewandelen. Pioniers zijn nodig, zij brengen vernieuwing.
Denk maar aan mensen als Vincent van Gogh en Albert Einstein. Zij moesten heel vasthoudend zijn aan hun visie, tegen de gevestigde orde in. Pas later werden zij serieus genomen en waren andere mensen in staat om hun waarde in te zien.
Zij hebben een moeilijke en eenzame, maar heel belangrijke weg bewandeld. Zij waren zulke brengers van verandering en kunnen inspiratie en vertrouwen geven aan de pioniers van nu.

“De intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.”
– Albert Einstein –

Loslaten van het oude

In de huidige tijd is de rol van pionieren niet slechts weggelegd voor een enkeling. Er zijn veel mensen op allerlei verschillende terreinen bezig met het zich losmaken uit oude patronen en brengen van licht en vernieuwing.
Het is de bedoeling om oude “waarheden” opnieuw te gaan bekijken en betwijfelen. Oude waarheden zijn gebaseerd op ratio, argumenten, controle en angst en zijn daarmee beperkt en beperkend.

“Life is a school where you can learn
how to remember
what your soul already knows.”
– Auteur onbekend – 

Licht, liefde, vertrouwen, vrijheid

In deze nieuwe tijd gaat het om vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid, op je intuïtie, op je eigen waarheid en op wie jij bent.
Het is tijd om alles wat je hebt geleerd en nog steeds krijgt voorgespiegeld als waarheid, door wie jij dan ook tot autoriteit hebt gemaakt, onder de loep te nemen en te gaan betwijfelen.
Herinner je dat echte waarheden alleen in jezelf te vinden zijn.
Want alleen jij kan voelen of iets voor jou goed voelt, en daarmee waar is, of niet.
Er hoeft geen wetenschappelijk bewijs te zijn, je hoeft het niet logisch te kunnen beredeneren en niemand hoeft het met je eens te zijn. Het gaat om jouw innerlijke gevoel en weten.

Als je angst voelt, hardheid, onvrijheid of beperktheid, dan is het niet de (volledige) waarheid.

Als jij voelt dat iets je dichter brengt bij liefde, licht, vertrouwen, openheid, verbondenheid, vrijheid en bij jezelf, dan pas is het waar.

Realiseer je dat ook alles wat je op Nieuwetijdskind Magazine leest niet per se waarheden zijn. Ook dit artikel hoeft voor jou niet waar te zijn. Dit is mijn waarheid en die wil ik graag met je delen. Ik nodig je uit om ervan te proeven en in jezelf te voelen of er iets resoneert in jou of niet….

Wees moedig,
Liefs Lea

 

7 REACTIES

 1. Een keuze behoef ik nimmer te berouwen, want zij ontsproot uit mijner hart. De wijze reiziger doolt fier vast voort, veraderlijk als wind. Kloppend kompas verlicht de weg, doch zij blijft immer in mist gehuld. Door diepe dalen en verre landen, mijn vuur huist in het diepe rood.

 2. Mooi geschreven Lea! Let's celebrate ' het pionieren'. Just bevause it feels like the only way to go. Right from the heart. En het vraagt inderdaad. Heel veel LEF!
  Liefs met LEF

 3. "De wereld is een gevaarlijke plek om te leven. Niet door de mensen die het kwade manifesteren, maar door de mensen die er niets aan doen".
  – Albert Einstein –

  "Ik denk 99 keer en vind niets. Ik stop met denken, zwem in de stilte en de waarheid komt naar mij toe".
  – Albert Einstein –

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in