Home Spiritualiteit Pittige les van het kind in me! Ga staan voor je waarheid!

Pittige les van het kind in me! Ga staan voor je waarheid!

staan voor je waarheid

Duurzame verandering, echt jezelf zijn? We verlangen er allemaal naar. Maar toch… Durf je je waarheid en verlangen echt te volgen? Deze week kreeg ik een pittige les van het kind in me. Van haar waarheid moest ik even slikken. Omdat ik voel dat velen met mij hierin zitten, deel ik graag mijn les met je.

Ik doe mee met een training om mijn onlinecursus in elkaar te zetten. Het doel van mijn training is om in iedere situatie keuzes te durven maken vanuit zelfliefde. Het geeft je je leven terug. Van de week voelde ik me zo onrustig. Wat is mijn doelgroep? Ik kreeg het niet helder! En iedere keer als ik in mijzelf probeerde te voelen kreeg ik een boos kind in me. Ik probeerde met haar te praten maar ze bleef woest. Het voelde alsof ze beperkt werd. Dit is niet voor een groep!!! Dit is voor de mensheid.

Durven staan

Haar antwoord beknelde me, ik voelde angst om te gaan staan… het voelt als een geloof. Mag ik dit naar buiten brengen terwijl dit in het verleden mij volledig onderuit heeft gehaald? Deze corona-periode heeft me duidelijk laten zien wat mijn kwetsbare stuk in mijn ziel is. Ingegraveerd tijdens de Atlantis tijd. Mag ik mijn waarheid nu wel openlijk uitspreken zonder gevolgen? Het kind in mij is overtuigd. En de hele dag zit ze me te duwen. En dit gevoel ken ik! Vroeger, toen ik manager was bij een groot levensmiddelenbedrijf had ik zo vaak dit recalcitrante gevoel. Ze wil dat ik ga staan voor wat ik voel! Spreek je eigen waarheid! Oh, wat heb ik in mijn leven tegen haar gevochten. Haar genegeerd en buitengesloten… Nu vandaag neem ik een besluit: ik laat haar hier op mijn papier schrijven.staan voor je waarheid

Mijn kind spreekt

Mensen wordt wakker. Iedereen is gelijk. Iedereen is één. Er is niet zoiets als een doelgroep als je het hebt over je liefde voor jezelf weer voelen. De keuze te maken om de angst te verlaten is de toegang tot je echte leven. Is de weg om jezelf weer te gaan voelen. Stop om jezelf te beperken en te verkleinen. We hebben zulke prachtige krachten in ons en die mogen geleefd worden. Het is de tijd. Vandaag en niet een dag later. We zitten op de afgrond. We hebben onszelf, de mensheid en ons bestaan bijna uitgewoond. Zie dat je een keuze hebt om juist vandaag de dag om te draaien, de keuze te maken om het nu anders te gaan doen. Niet meer conformeren maar jezelf toestaan om te zijn wie je bent. 

Je lichaam is de toegang om het echte aards leven te kunnen ervaren. Een bestaan waar je jezelf toestaat om je verlangen te voelen en te mogen leven. De passie die je in je hebt in openheid te mogen spreiden en te mogen uiten. Wij zijn dierlijk. We hebben een enorme levensdrang in ons. Deze kracht is ons bestaansrecht,de levensenergie die wij van Moeder Aarde mogen ontvangen in ons. Het is haar gift, haar ongelofelijke schat die ze met ons deelt. Uit haar liefde bron, uit haar prachtige zachtheid en levenskracht. Ontvang het en sluit jezelf niet af.

Je lichaam is je huis hier op aarde. Zij heeft voeding nodig, zij heeft de levenskracht nodig die Moeder Aarde in overvloed heeft. Durf het te ontvangen in volle openheid. Het laat je stralen, helen en laat je leven veranderen. Veranderen? Nee, eindelijk zal je voelen wat je leven mag zijn. Laat die aardse bron jouw verhaal vertellen, wat jij op aarde komt brengen in eenheid met je ziel. Het samenspel tussen jouw ziel en die voedende kracht van moeder aarde kan ziektes wegnemen, kan het leven in ons laten bruisen en de daadkracht in ons openbreken waar wij nu geen weet van hebben. Wij zijn mens! We zijn zoveel meer krachtiger dan we nu beleven. Nog geen 5% van ons potentieel is zichtbaar. 

Wij zijn zelf de toegang naar een andere wereld. Wij zijn zelf de poort naar een duurzaam bestaan hier op aarde. Alleen als je durft te kiezen in volle pracht jezelf te zijn. Te leven wie je bent. Ik kan niet wachten tot jij (ik) eindelijk durft te staan en de wereld vertelt waar je schat is. Hoe je die hier mag openen en wat je allemaal mag loslaten. Kom en heb het lef om geen doelgroep te kiezen maar de mens in zijn algemeenheid te vertellen wat een nieuw leven op aarde betekent. Of wat echt jezelf leven de wereld, de samenleving en de mensheid brengt. De samenvloeiing van ons allen is dichtbij. Zorg dat je gereed bent. 

De wereld heeft ons nodig

Nu ben ik weer rustig… en het kind in me kan weer lachen. Ik deel het met jullie omdat ik mijzelf niet meer wil inhouden. Ik wil nu leven wie ik ben! En me niet meer door die oude angsten tegenhouden. Besluit jij ook weer te gaan leven en voelen wie je bent?

10 REACTIES

 1. Hoi Mirjam, je innerlijk kind ( en jij natuurlijk!) Weet het precies te verwoorden! Mag ik je inspirerende woorden delen om de mensen om mij heen te steunen- wakker te schudden – het van de daken te roepen…… Zodat ik misschien ook nog een kleine rimpeling in deze grote zee kan beroeren en “wakker” mag maken.?

 2. Ha Mirjam, ik ben er ook klaar mee om me klein en onzichtbaar te maken. Angst weerhoudt me, maar langzaamaan wordt het verlangen groter om wel zichtbaar te zijn. Kom veel weerstand tegen in mezelf en sputter nog. Voor mij geldt om nu zacht en liefdevol naar mezelf te zijn. Niet meer vanuit strengheid, hardheid en moeten. Dat helpt mij niet verder, in tegendeel, dat zet me muurvast en voel ik op mijn keel. Niet mijn waarheid mogen spreken, niet kwetsbaar durven zijn, mezelf niet de moeite waard vinden. Allemaal oude overtuigingen die me niets maar dan ook niets meer geven en niets brengen. Ik ben het helemaal zat en het voelt zo niet goed meer om daar nog aan vast te houden. Ik wil het anders en dat is wat ik heb te doen. Zijn wie ik ben en vertrouwen dat ik daarbij geholpen word. Het voelt nog wiebelig, maar het is wel waar ik naar verlang.

 3. Hallo Ineke,

  Dank voor je reactie.
  Het voelt voor mij alsof je weer terug mag komen in jezelf. Binnen in je is je stem, je innerlijke wijsheid en je kompas.
  Het tegenkomen van je please gedrag mag je zien als een roep om weer doe ommekeer te maken naar binnen!
  Succes!

 4. Hoi Anouck
  Dank voor je reactie!
  Mooi dat het jou op je eigen manier aanspreekt.
  Het betekent dat jezelf mag gaan staan in je zijn, zichtbaar en stralend. Daarmee mogen we inspireren!

 5. Hi Anouck,

  Fijn dat het je op jouw manier ook aanspreekt. Ja we mogen zelf schijnen in wie we zijn en daarmee inspireren. Echt zichtbaar!
  Dank voor je reactie en succes!

 6. “Vroeger”, toen ik nog werkte, was ik hoofd Personeel & Organisatie. In het begin keek ik op tegen de collega’s, di
  Reactie
  e alles leken te weten en daarbij “het grote geld” verdienden. Mijn carrière verliep steeds beter en men keek tegen míj op. Totdat ik mijn 4e reorganisatie voor mijn kiezen kreeg. Alles in mij kwam in opstand! De 1e keer zorgde ik er voor dat vooral de hoge heren heel tevreden waren, maar er knaagde iets. De 2e keer, had ik ook meer aandacht voor het lagere management. Nam ze vooral mee in het begrijpen van de noodzakelijke veranderingen. Gek genoeg, knaagde het nog meer! De 3e keer begreep ik, dat ik beter moest zorgen voor ál het personeel. Dat lukte en ik was heel tevreden en tegelijk trots op mezelf. Toen kwam de volgende… Eindelijk hoorde ik mijn innerlijke stem duidelijk “. Je bent géén Breker! Bóuwen is je doel! Toen heb ik ontslag genomen, afscheid genomen van een steeds dikker salaris en heb ik me aangesloten bij een organisatiebureau. Minder zekerheid, maar ik had de vrijheid om alleen de opdrachten aan te nemen, waar een organisatie, weer moest worden opgebouwd! Altijd in de Non-Profit sector. Oplossen van samenwerkingsproblemen en conflictoplossing, waren de dingen die mijn speciale aandacht hadden. Ik had naar mijn innerlijke stem geluisterd en ik was jaren heel gelukkig in mijn werk.
  ==> Nu ben ik gepensioneerd, ik vond veel voldoening in vrijwilligerswerk. Tot mijn eigen verbazing werd ik echter veel meer een “pleaser”. Zelfs in mijn relatie! Ik lijk er niet uit te kunnen stappen. Mijn innerlijke stem roept keihard dat ik dit niet ben! Maar keer op keer loop ik er tegenaan, dat ik het niet zo wilde, dat ik anders wilde reageren. Ik ben nu steeds gefocust op “wat ik denk, dat een ander zou willen dat ik doe, of zeg”. Ik ben me er van bewust, maar keer op keer doe ik het weer. Zélfs als ik een keer de moed heb, om een situatie achteraf te bespreken en blijkt, dat ook de ander vindt dat het niet nodig is geweest. ik verlang er naar, dat ik mijn eigen stem weer vind.

 7. Het is ook al een paar dagen dat ik enorm worstel met mezelf en wat ik in de wereld wil zetten. Ik weet wat mijn roeping is en het gaat me goed af: samengevat verbinding genereren tussen mensen in en om henzelf waarbij ik hen ondersteun als coach. Enkel het zichtbaar worden, het laten zien, klanten bereiken;dat vind ik niet eenvoudig. Alleszins helpt jou boodschap en zie ik het als een uitnodiging om een stap verder te gaan, ook al weet ik niet waar of wat het brengt. Bedankt om die rol even te vervullen.

 8. Hoi Camilla,
  Dank voor je reactie. Ja dat opstandige gevoel is echt een kreet van het kind om te luisteren! We zijn op weg en de tijd is nu dat we echt verandering mogen brengen. Succes!
  Mirjam

 9. Hoi Mirjam, Wow, die komt binnen. Dat verzet, dat opstandige herken ik. Voor mij is nu vooral het erkennen van dat verzet van belang.

Mobiele versie afsluiten