Planetaire Oorsprong – Van welke planeet kom jij

Alhoewel we op aarde leven, zijn velen van ons ontstaan op andere planeten, in andere delen van het Universum. Dit is waarom sommige mensen zich hier niet ‘thuis’ voelen of voelen dat ze ergens ander thuis horen. Ze kijken ’s nachts naar de sterren en verlangen naar ‘huis’ zonder te weten waar dat ‘thuis’ dan is. Velen hebben problemen met het accepteren van – of te geloven in de aardse normen, wetend dat er meer is in het leven, maar niet weten wat.
Er waren twaalf oorspronkelijke Planeetgroepen of sterrenstelsels voor zielen om lichamelijke ervaring op te doen. Deze twaalf Planeetgroepen waren gemaakt door Zielengroepen of de Schepper Gods, onder leiding van de Goddelijke Kracht of Voornaamste Schepper. Deze Zielen waren Scheppers van gelijke energie en gelijke golflengte.

geschreven door Jo Amidon

Wat is je Planetaire Oorsprong?

Alhoewel je levens op vele Planeten en in veel verschillende werkelijkheden kan hebben gehad – de eerste Planeet waarop je lichamelijk aanwezig was laat een blijvende indruk achter op je Ziel – en is je Planetaire Oorsprong.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Over iemands Zielenwezen kan veel geleerd worden door het vaststellen van de Planetaire Oorsprong. Inzicht in de kwaliteit die, vanuit de verschillende Planetaire Oorsprong, op aarde manifest kan zijn, kan erg behulpzaam zijn in het begrijpen van jezelf en anderen.
Relaties kunnen meer diepgaand begrepen worden, als je de verschillende energieën en persoonlijkheden begrijpt die zich in de aardse werkelijkheid manifesteren.
Door de energie die je in deze werkelijkheid brengt te begrijpen, kun je een begin maken met het begrijpen van de reacties en emoties van jezelf en van anderen.
Je kunt dit gebruiken als instrument om samen te werken, voor betere communicatie en omgangsmanieren, in plaats van te proberen jezelf of anderen te veranderen of te controleren.

Planetaire Oorsprong

Planetaire Oorsprong heeft niets te maken met astrologie, geboortedatum of plaats, leeftijd, geslacht of iets anders. Het is uitsluitend gebaseerd op je incarnatiegeschiedenis als Ziel. Terwijl andere aardse instrumenten zoals astrologie, numerologie in elk leven anders zijn, blijft je Planetaire Oorsprong hetzelfde tijdens al jouw levens.
Er zijn er die een groot aantal levens hebben gehad op andere Planeten en als gevolg hiervan kunnen ze zogenaamd een tweede Planetaire Oorsprong herkennen.
Dit verandert de eerste Planetaire Oorsprong niet – het voegt andere aspecten toe aan het totale Spirituele Zijn.

sea-moonOnthoudt dat de Planetaire Oorsprong je eerste Spirituele begin is, het diepste wat je bent sinds je Ziel zich begon te ontwikkelen.
Het meest voorkomende probleem met zelfonderzoek, bij Lichtwerkers, is het hebben van een sterke band of kennis van het werk met een bepaalde Planeetgroep zoals de Pleiaden, de Arcturiërs, of met Sirius bijvoorbeeld.
Wie met deze groepen heeft gewerkt in het meest recente “niet aardse leven” en nauwe relaties ontwikkeld heeft met deze groepen zal ook nu vaak samenwerken met deze groepen.
Het is meer iets van ‘wie ben je aan het worden’ dan ‘Wie je bent of Waar je vandaan komt.’
Wie je nu bent is een mengsel van “Waar je vandaan komt – wat het verleden en het heden je hebben gebracht en waar je hierna heen wil gaan”.

Planetaire Oorsprong is de basis van wie je bent, hoe we geworden zijn, wie we zijn en waar we nu zijn en omgaan met dingen die ons ontwikkelen, waar we van leren tijdens dit leven. Het is een heel diep niveau van zelf-begrip en het is enkel bedoeld om gebruikt te worden als instrument om te leven en te groeien en te bewegen naar het volgende – naar het beste voor jou in je persoonlijke ontwikkeling.

Lees hier de kenmerken van deze Planeten en jouw Planetaire Oorsprong :

Klik op de naam van de planeet die je het meest aanspreekt, liefst zonder na te denken.

Het is nooit iets waar je je zo serieus aan zou moeten hechten waardoor je niet in beweging kunt blijven of groeien kan.
Gebruik het als een stap in jezelf inzicht, voeg het toe aan alle delen die je kent van jezelf om te worden wie je ten diepste kunt zijn – het hoogste en beste in jou.

Middels deze link vind je alle planeten/artikelen hierover in een overzicht.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Ik vraag me af hoe ik het moet interpreteren als geen van de omschrijvingen bij de planeten in dit artikel bij me past. Is er een planeet die er niet bij staat, of ben ik gewoon raar?

 2. Hallo, ik vraag me af of de schrijver of schrijfster weet waar z/hij het over heeft. Andromeda is namelijk geen planeet maar een melkwegstelsel met vele sterren en nog meer planeten. Orion is een sterrenbeeld met een aantal verschillende sterren, waaronder Betelgeuze, Rigel, Bellatrix, Saiph, Alnitak, Alnilam en Mintaka. Vega is een ster in het sterrebeeld Lyra en geen planeet, Arcturus is een ster in het sterrebeeld Bootes, etc. Waarom gaat het hier over planeten??

 3. Ik kom als Venus oorsprong uit een gezin met een andere Venus, Pleiadian, Lyrian en Orion. Ons gezin vertegenwoordigde de sterrenoorlogen die in dit gezin werden uitgevochten en beslecht door het uiteen gaan. Als Venusiaanse had ik de rol van bemiddelaar. Het is lastig om Liefde Zijn, over te brengen in Conceptuele Liefde. De Teacher of lerares in mij droeg het concept van Liefde bij zich om het als zodanig te ‘teachen’. Iets wist dat er jalouzie op zou komen als ik enkel mijn Licht zou uitstralen. Vooral bij mijn Pleiadian Sister…. Uiteindelijk werd de Teacher, The-Acher, degene die pijn leed. Want Liefde telkens conceptueel overdragen als voorbeeld is een beeld zijn dat voor loopt, maar uiteindelijk is ditzelfde beeld dan juist het concept….

  Met andere woorden: Door de weerstanden van anderen, beland je als ‘voorbeeld’ zijnde uiteindelijk in conceptuele liefde. Je probeert daarna jezelf handen en voeten te geven, maar het concept is een herinnering aan Liefde, een Akasha Record. En, Venusianen wilden soms teveel via schoonheid e.d. teveel Venus op Aarde zetten. Ik begin te voelen dat ik mijn Zelf Liefde mag ontvangen. dat ik niet meer op Venus woon (is ook qua habitat onbewoonbaar geworden door sterrenoorlog) en dat ik de aarde niet conceptueel meer in een venus hoef te veranderen.

  Nu Venus als Zuster Ziel binnenkort in december 2020, energetisch ineen gaat vallen met haar tweelingzuster de Aarde, zullen Venusianen hun Venus op aarde kunnen ervaren, in zichzelf. En vandaaruit stralen naar de wereld, zonder geheime agenda de anderen of zichzelf te willen veranderen.

  dank je wel voor dit prachtige artikel, dankzij dit ben ik er gisteren achter gekomen waar of ik als Ziel vandaan kom. Hiervoor liep ik telkens weg en dacht enige tijd, dat ik van Sirius kwam. Niet dus. Ik ontdekte ook, dat als bepaalde familieleden in jouw cellen/dna of ervaringsvelden een sterke indruk bij je achterlieten, dat je dan soms je zo aanpast dat je jouw eigen zielenervaringen plaatst in de Planetaire Bron van Oorsprong van diegene. Dan komen jouw ervaringen niet ‘Thuis’.

  The I AM is voor elk van ons de Baarmoeder, het Thuis van de oorspronkelijke Thuis. Pijnlijke ervaringen vooral met familieleden kunnen je onbewust ‘dwingen’ het voor hen op te lossen. Je wilt hen dan Thuis brengen, maar omdat zij niet altijd tot jouw ware Thuis behoren, kun je hun liefde of gebrek daaraan niet plaatsen…..

  Daarom zullen veel Venusianen in januari en december, 2020/2021 de conceptuele pijn van Thuis gaan doorleven en doorademen. Zij ontdekken dan mogelijk dat Liefde, de ander vrij laten is. En met Venusverbinding met Aarde, zal een ieder zijn eigen liefde of gebrek daaraan vanuit zijn eigen Thuis gaan doormaken.

  Dank je nogmaals voor dit artikel zeg! Er viel veel op zijn plek hierdoor! Dikke knuffel poppie!

 4. ik heb een verhaal over 1 groep geschreven ik noem het zielengroepen ipv planeet groepen
  het betreft de Atlantis zielen groep

  groet Doler

 5. Er bestaat ook een astrologie die wel gaat over het eeuwige wezen, de oorspronkelijke blauwdruk, voorbij dit leven, over het wezenlijke. Het is kosmische astrologie en ik werk met deze astrologie in mijn praktijk. Dit even ter info, omdat in het begin van het artikel word benoemd dat astrologie dit niet kan bieden, inzicht in de oorspronkelijke blauwdruk. Nu is deze planetaire blauwdruk van het boek dat hier beschreven wordt wel uniek in haar info. En zo is kosmische astrologie dat ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in