Plezier hebben als zielsmissie
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Regelmatig krijg ik mensen bij me die op zoek zijn naar hun  Zielsmissie, hun roeping, hun werkelijke levensopdracht. Ze willen daar hard voor werken, want ze hebben het gevoel dat ze al genoeg tijd verspild hebben met niet doen waarvoor ze hier kwamen.
En als ik dan een reading doe, en intune op hun Hogere Zelf, krijg ik niet zelden de horen dat hun Hogere Zelf zegt ‘Ga nou eindelijk eens plezier maken. Laat dat harde werken en die Opdracht maar gewoon los en ga lekker wat leuks doen.’ Dat is meestal niet de boodschap die ze willen horen.

Plezier is veel belangrijker dan wij ons realiseren

En eerlijk is eerlijk, toen ik zelf een dergelijke boodschap kreeg – en ik heb hem herhaaldelijk gehad – was dat ook niet wat ik wilde horen. Ik wilde een opdracht, die Zielsmissie. Een uniek stukje bijdragen. Weten waarvoor ik hier kwam zodat ik zou voelen dat mijn leven ertoe deed. Dat ik deel was van iets groters, ik wilde weten wat mijn unieke waardevolle bijdrage nou eindelijk eens was. ‘Maak je nou niet druk en ga lekker spelen,’ voelde alsof ik niks belangrijks bij te dragen had. En dat voelde weer alsof ik er niet toe deed.

Plezier is onze innerlijke motor

Het heeft me heel wat tijd gekost voor het kwartje over hoe dit zat viel. Wij komen hier om te creëren, om ons te ontwikkelen en om bij te dragen aan iets groters en mooiers. En de beste manier waarop wij dat kunnen is als onze energie hoog en rijk is. Hoe hoger onze trilling, hoe beter de kwaliteit van wat we neerzetten. Maar hoe verhoog je je trilling? Door te doen waar je gelukkig van wordt. Hoe meer vreugde, plezier en blijdschap er in je systeem is als je ergens mee bezig bent, hoe meer positiefs jij uitstraalt en hoe voedender wat je neerzet.

Je Zielsmissie geeft ook aan jezelf

En nog belangrijker, wij mogen zelf delen in wat we creëren. Als wij die mooiere, betere wereld willen maken, dan mogen we beginnen met onszelf. Onszelf een mooier, beter, plezieriger leven te geven. Plezier is onze motor. Hoe hou je het vol als wat je doet je geen plezier geeft? Juist als je dingen doet waar je plezier in hebt, voed je jezelf. Leer je je kwaliteiten kennen en leer je waar jij graag bij wilt dragen. Je zielsmissie geeft je plezier.

Ziel vraagt je niet je op te offeren

Wij zijn geconditioneerd in onszelf opofferen. Hard werken, doel voor ogen, jezelf wegcijferen. Alles ten bate van de ander, niets ten bate van onszelf. Dat zit diep in onze cultuur. Cijfer jezelf weg, cijfer je eigenbelang weg. Zo hebben onze voorouders eeuwen geleefd, al dan niet met de Bijbel in de hand. Om een vaak hard leven dragelijk te maken. Het ‘in het zweet uws aanschijns zult u uw brood verdienen,’ maakte van werken eigenlijk een soort straf. Ons verdiende loon omdat wij nakomelingen waren van die hoogmoedige appeldieven, die meenden aan God gelijk te kunnen worden. Straf en boete waren ons loon. Hard werken loutert de ziel. En die enkeling die in het juiste nest geboren werd waar rijkdom en overvloed heersten was er vaak meer mee bezig met hoe dit vast te houden, dan met iets moois van het eigen leven maken.

Overleven is iets wat we onszelf als cultuur hebben aangedaan

Natuurlijk waren er mensen die het wel lukte. Die plezier en geluk in hun werk hadden. Maar dat was een minderheid. Voor de meeste mensen ging het om overleven. En in de kerk ging het vaker over hel en verdoemenis dan over ‘vraag en u zal gegeven worden.’ Plezier in het leven had geen prioriteit en hoe dat te krijgen al helemaal niet.

Ziel wil spelen en creëren

Toch is dat wat onze Ziel verlangt. Spelen, ontdekken, creëren vanuit vreugde. Niets is zo aanstekelijk als een groep mensen die het samen leuk heeft. Niets voedt ons zo als plezier. Je echte, je werkelijke Zielsmissie kan alleen maar iets zijn wat je Vreugde geeft. Niet alleen de hartsvreugde van het zien dat je met iets wezenlijks en waardevols bezig bent. Maar ook de innerlijke vreugde, het pure plezier van bezig zijn met iets wat je gewoon heel graag doet. Wat je energie geeft zodat je de volgende keer weer aan de gang gaat. En weer en weer en weer.

Ziel gunt jou een gelukkig leven

En ben je daar nog niet? Dan is dat meestal omdat je veel te veel gedaan hebt wat je helemaal niet blij maakte. En is het vooral van belang om weer te leren plezier te hebben. Niet alleen om te herkennen hoe dat voelt. Maar ook omdat jij het waard bent om jezelf op te mogen laden zonder dat je een tegenprestatie hoeft te geven. Omdat je Hogere Zelf je zo waardevol vindt, dat jouw vreugde het allerbelangrijkst is. Eerst mag het om jou draaien. Helemaal. En nee, dat is niet egoïstisch en ook niet egocentrisch. Maar vaak gewoon keihard nodig om weer in balans te komen.  Op die manier kom je uiteindelijk in energetische overvloed. En vanuit die energetische overvloed ga je vanzelf voelen waar je bij wilt dragen. Je missie wordt vanzelf helder. Als je durft te luisteren naar je Hogere Zelf. Ook al is het niet de boodschap die je verwacht of waar je op zit te wachten.

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Gerry Damen
Mijn naam is Gerry Damen. Ik ben expert op het gebied van hooggevoeligheid en energiewerker. Hooggevoelig zijn is ontzettend leuk en een prachtig talent, mits je ermee om kunt gaan. Ik ben ervan overtuigd dat juist hsp-ers de wereld heel veel te bieden hebben. Daarom is het belangrijk om als je hsp-er bent goed op aarde te komen en in je kracht te zijn, zodat je je zielsmissie kunt gaan realiseren. Ik help mensen omgaan met hun hooggevoeligheid en met hun zielsmissie waarmaken. Hierbij werk ik o.a. met de Wet van de Aantrekkingskracht.
Vorig artikelWees niet bang voor je nachtmerries
Volgend artikelGrenzen aangeven. Hoe doe je dat?

9 REACTIES

 1. Een mooie aanmoediging om het plezier te blijven opzoeken in mijn leven. En nee, dat niet meer egoistisch vinden. (-: Ik lees dit precies op het juiste moment. Dank je wel, Gerry, voor je mooie woorden!

 2. Dan mag je me toch eens uitleggen hoe je plezier kunt gaan maken als je toch ‘moet’ werken om in dit leven te leven. Tenzij werk natuurlijk het meeste plezier geeft. In mijn geval is dat niet zo. Mij geeft niét werken het meeste plezier, niet omdat ik lui ben (werk als verhuizer) maar ik haal er geen plezier uit. Alles wat op werk begint te lijken is geen plezier meer voor mij. En niets doen daar betaal ik mijn huur niet van. Dus zo’n advies, daar heb ik altijd wat moeite mee en erg makkelijk gesteld.

  • Zoals je spreekt over je werk, dan klinkt dat als een verplichting waar je geen energie uit kunt halen. Dan is het niet gek dat je daar geen plezier aan beleeft. Zou ik ook niet doen.

   Misschien heb je gewoon nog niet ontdekt waar je blij van wordt. Het begint soms met kleine dingen, misschien in contact met mensen dat je dit opmerkt. Als je dat eenmaal hebt ontdekt kun je dat groter maken, en daar meer aandacht aan geven.

  • Ik begrijp heel goed je twijfels, vanuit je huidige situatie. Vanuit de wet van de aantrekking begint het bij ‘practice the vibration’. Zou het lukken om, ‘for starters’, een hobby van vroeger, of iets anders waar je blij van wordt, naast je werk te doen? Het werken kan ook al lichter gaan voelen als daarna(ast) iets is om je op te verheugen. Door een flinke inkomensval enkele jaren terug heb ik vele uitgaven moeten schrappen, maar daar staat een heleboel vrijheid tegenover. Mijn inkomen ligt onder sociaal minimum, maar ik vraag geen bijstand aan; dan ben ik voor mijn gevoel alle regie kwijt. Vind ik het waard om 1 dag in de week (meer) te gaan werken om bv te kunnen autorijden? Echt niet!, ik ga in mijn vrije tijd liever een dag fietsen en met een vriend(in) koffie drinken. Niet duur, wel onbetaalbaar. 😉 Ik hoop dat je in je schema wat ruimte vind voor een kiem van blije activiteiten. Wees dankbaar voor je huidige werk, dat je in ieder geval voorziet in je huidige noden en behoeften, en practice the vibration van een beter, blijer en lichter leven. Veel geluk!

 3. Hoihoi,

  Dank je voor je fijne, ziel opende en geweldige eyeopener!!

  Ik heb meervoudig complex ptss, ADHD etc. en al door 8 GGZ instellingen afgewezen omdat ik te complex ben..??!! Wat voor mij weer een trigger is van zie je wel, ben niet goed genoeg zoals al 42 jaar je dat niet bent!!
  Veel triggers bevecht ik al met eigen gemaakte tools en ayahuasca wil ik gaan proberen om mijn eigen heling te doen.

  Steeds heb ik de gedachte van verderrie niks voor mezelf gedaan…!! Heb maskertjes in huis gehaald maar gun ze denk ik mezelf niet. Ben inderdaad opgevoed en geterroriseerd eerder met ” eerst je Doe dingen en dan pas je lolletjes”. Tot aan geslagen worden op het schoolplein aan toe waar de klas bij was met ouders. Na schooluitje, ik had mijn kamer niet opgeruimd voor ik ging…

  Ik ga mijn best doen mijn dingen te doen, heb gelukkig wel veel hobbies en halve projecten lopen, zoals geurkussentjes maken met lavendel, nu is tijd om lavendel die uitgebloeid is te oogsten. Ze ruiken nog intensiever dan de verse en uiteraard geen schimmelvorming in kussentjes omdat ze al droog zijn… Mijn beste vriendin heeft jong zoontje die soms slecht slaapt en bedacht me…schaam…een jaar geleden bijna…dat hij en zij wel blij zouden zijn met dat geurkussentjes en dan met de stof van zijn oma die mijn tweede moeder was en een jaar voor zijn geboorte bijna overleden is…

  En als ik het zo terug lees dan denk ik zelfs dat ik gemeen ben maar dan maak ik het nog erger want met die energie doe en wil(ik kook ook niet met een negatieve bui, ben me erg bewust van energie denk ik..) ik het ook niet…

  Affirmaties doe ik veel maar wel met dwang van mezelf…na jou stukje lezen denk ik dat dat dus ook niet een voedende kracht is… Affirmaties oké, top! Maar niet onder deze energie… Veel werk aan de winkel dus…

  Dank je voor je eyeopener!!
  Liefs
  Barbara.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in