vaccinaties
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

“Als homeopaat vraag ik bij ieder kind dat op consult komt naar veranderingen die zijn voorgevallen ten tijde van het ontstaan van de klachten. Het is geen zeldzaamheid dat je dan uitkomt op een vaccinatie. Soms is het vragen naar de reactie op vaccinaties helemaal niet nodig. De ouders vertellen spontaan dat volgens hen de vaccinatie de aanleiding vormt voor de veranderingen in de gezondheidstoestand of gedrag die ze bij hun kind waarnemen. Als u verder leest, verneemt u hoe ze daarvan zo overtuigd kunnen zijn. 


Een casus

Het gaat om een jongetje van twee jaar. Altijd verkouden, altijd een snotneus, veel hoesten. De moeder vertelt: “Drie maanden na de geboorte is hij van een lieve baby veranderd in een huilbaby”. In die tijd was de eerste vaccinatie nog met 3 maanden (tegenwoordig al bij 2 maanden, red.). Op 16 december kreeg hij de DKTP-prik. Op 17 december was hij erg jengelig en had hij een dubbeldik been en op 18 december begon hij te razen, te krijsen en te gillen als een beest. Dit hield enkele uren aan. Hij had ‘s middags 40 graden koorts. Gebalde vuisten. Onrustig. Last van de darmen: overstrekken, krampen en zure, groene, slijmerige ontlasting. Hij liet heel veel winden en boeren. Gedurende twee weken lang sliep hij nooit langer dan twee uur. Hij was een boos jongetje geworden, zat niet goed in zijn vel, al het vrolijke was eraf. Vanaf die tijd groeide zijn haar ook nauwelijks. Tot op de dag van vandaag – inmiddels is hij dus al bijna twee jaar – is hij verkouden, is er altijd sprake van gebroken nachten, is hij nukkig en boos, slaat, knijpt, gooit en schreeuwt. Woedeaanvallen. Dit is een overduidelijk geval van het postvaccinaal syndroom; zo wordt in de homeopathische wereld een opstapeling van symptomen en gedragsveranderingen sinds de vaccinatie genoemd. Speciaal hiervoor zijn binnen de homeopathie middelen ontwikkeld, gemaakt van de verschillende vaccinaties (DKTP, DTP, BMR en/of Hib). Want – zoals u wellicht weet – geldt in de homeopathie dat het gelijke met het gelijkende wordt genezen. Op vier opeenvolgende dagen worden vier sterktes van het desbetreffende middel gegeven, in dit geval: DKTP. Na de eerste serie gaat het vier dagen fantastisch met het jongetje, daarna verschijnt de snotneus weer en het boze gedrag, maar is er al flinke winst geboekt met het slapen en de ontlasting. De serie wordt nogmaals herhaald en vanaf die tijd is hij niet meer verkouden, de ontlasting is normaal, geen woedeaanvallen meer. Hij is weer zichzelf. Het jongetje slaapt zonder onderbrekingen tot vijf uur door. (Hij is altijd al een vroege vogel geweest, net als zijn vader.) Er doet zich een ontwikkelingssprong voor met het praten en ook de haargroei is hersteld.

Laten we dan maar alle kinderen inenten en vervolgens homeopathisch behandelen zult u wellicht denken. Maar ik zou willen pleiten voor een bewuste keuze vooraf door de ouders. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar wat betreft de vaccinaties en dat varieert van gewoon het programma doorlopen tot helemaal niet vaccineren en alles daartussenin is mogelijk afhankelijk van de insteek van de ouders. Het is niet per definitie zo dat je je kind tekort doet als je (bepaalde) vaccinaties achterwege laat of pas later geeft wanneer het immuunsysteem van het kind verder uitgerijpt is. Het kan voor je keuzes ook een heel verschil maken als je weet dat homeopathische behandeling van bijvoorbeeld kinkhoest mogelijk is en dat de kinkhoestcomponent binnen de DKTP als de meest belastende wordt aangemerkt. Je zou dan kunnen kiezen voor een DTP-vaccinatie in plaats van een DKTP. Het kan ook een heel verschil uitmaken om te weten dat vaccineren niet verplicht is, ook al word je opgeroepen in plaats van uitgenodigd. Kinderopvangfaciliteiten die vaccinatie verplicht stellen, missen daartoe iedere wettelijke grond. Het kan ook een heel verschil zijn te weten dat de sterfgevallen die enkele jaren geleden aan de mazelen toegeschreven werden een aantal (ik meen twee) al zeer zwakke kinderen betrof bij wie de ziekte met koortswerende middelen werd onderdrukt. Daarmee zijn die sterfgevallen niet minder te betreuren, maar goede maatregelen zorgen ervoor dat kinderen de kinderziektes zonder schade kunnen doorlopen en in voorkomende gevallen kan het proces homeopathisch worden ondersteund. Óók acuut! Homeopathie werkt razendsnel in acute situaties.

Zo zou ik nog wel door kunnen gaan. Ik wil hiermee alleen maar aangeven dat er voldoende reden is om je veelzijdig voor te laten lichten alvorens de beslissing over vaccinatie te maken. Het feit dat de eerste vaccinatie nu al met twee maanden wordt uitgevoerd zorgt ervoor dat de kersverse ouders nauwelijks tijd hebben om hun gedachten daarover uit te laten kristalliseren. Ook maakt het vroege inenten het vergelijken van de situatie voor en na de vaccinatie moeilijker. Hoe jonger het kind is, hoe gemakkelijker gezegd kan worden dat dit kind wellicht altijd al een ziekelijk of moeilijk kind geweest kon zijn.

Wat betreft de registratie van de bijwerkingen van vaccinaties wordt er door de Entadministratie een wel erg krap schema gehanteerd. Voor de DKTP 24 tot hooguit 72 uur na vaccinatie en van de BMR wordt er gezegd dat de reacties zich tussen de 6-12 dagen kunnen voordoen. Die bijwerkingen zijn zeldzaam heftig, zeldzaam treedt hoge koorts of flauwvallen op, nooit blijvende schade, zelden is er langer last dan een of twee dagen, wel kan het gebeuren dat er toevallig ook een andere ziekte in de reactieperiode start. Aldus de Entadministratie op haar website (www.entadministraties.nl/44-vrag.htm).

Heftige reacties dienen te worden gemeld door de vaccinerend arts en kunnen alleen rechtstreeks door de ouders gemeld worden als de arts dat niet nodig vindt. Hoe vaak bent u door de consultatiebureauarts gevraagd naar de bijwerkingen van een vorige vaccinatie op uw kind? Werd uw verhaal serieus genomen? Veel ouders die ik spreek geven aan geen gehoor te vinden voor hun verhaal bij de dokter of het consultatiebureau. Hoeveel reacties worden werkelijk serieus genomen? Immers, volgens hun eigen zeggen bestaan er geen veelomvattende, ernstige of langdurige reacties. Dat zijn dan toevallig tegelijkertijd ontstane andere ziekten. Hoeveel reacties zouden er dan uiteindelijk werkelijk worden gemeld door de vooringenomen en mogelijk ook overbelaste artsen?

Aan bijwerkingen die zich op de lange duur voordoen wordt systematisch geen aandacht besteed (vanwege de korte tijd waarbinnen een reactie in verband mag worden gebracht met de inenting). Waarschijnlijk omdat dat te moeilijk te bewijzen is. Maar of dat vervolgens een reden is om zo stellig te beweren dat de bijwerkingen of de gevolgen op de lange termijn niet bestaan, lijkt mij eerlijk gezegd te kort door de bocht. Want als een homeopathisch middel, dat bereid is uit dezelfde stof als waarmee geënt wordt, in staat is een scala aan langlopende klachten te doen verdwijnen die sinds de vaccinatie bestaan, dan moet dat op zijn minst een gezonde twijfel opleveren ten aanzien van de stellige manier waarmee vaccinaties aangeprezen worden en de bijwerkingen worden ontkend.

Een tweede casus

Het gaat om een meisje van 1 jaar en drie maanden. Huiduitslag, verkouden, snotterig, ziek met hoge koorts, uiteindelijk resulterend in oorontstekingen, ontstoken oogjes en bronchitis. Sukkelen met de gezondheid. Kortademig, rochelen, benauwd, te weinig lucht, slecht slapen. Alles sinds één maand geleden (de maand waarin de eerste BMR-prik wordt gegeven, namelijk met 14 maanden). Ze heeft al twee keer antibiotica nodig gehad deze maand. Al pratende komen we op de ziektehistorie van het meisje en blijkt het kind ook al zeer heftig op de DKTP-prik (met 2 maanden oud) te hebben gereageerd. Van een makkelijk kind dat goed at en sliep werd het een heel ander kind: wakker, hyper, veel huilen en onrustig. Dit kind heeft twee series homeopathische middelen gehad: één gemaakt uit de DKTP-vaccinatie en één uit de BMR-vaccinatie met ongeveer hetzelfde spectaculaire resultaat als beschreven in de eerste casus.

Tenslotte

Soms komt het ook voor dat kinderen die ik in de praktijk heb voor een constitutiebehandeling plotseling een terugval vertonen naar het niveau van voor de behandeling. Als ik de ouders dan vraag of er in die periode iets gebeurd is, bijvoorbeeld een vaccinatie dan is er regelmatig de herkenning: “Oh ja, het kind heeft weer een prikje gehad’. Vanaf die tijd gaat het ineens weer mis, soms van de ene op de andere dag. Mogelijkerwijs of waarschijnlijk betreft het hier geen klachten die direct in verband zijn te brengen met de vaccinatie, maar hier kun je wel de impact zien die vaccinaties kunnen hebben op gevoelige kinderen zoals die er steeds meer zijn in deze tijd. Net als de Stichting Nieuwetijdskinderen pleit ik niet voor wel of niet vaccineren, ik pleit wel voor een weloverwogen, bewust besluit van ouders op basis van veelzijdige informatie. Een besluit die past bij hen en hun kind.

Rechtstreeks bijwerkingen van vaccinaties melden kan bij het RIVM, het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu te Bilthoven (alleen wanneer de arts de bijwerkingen niet wil melden). ”

Janita Venema & Nieuwetijdskinderen Nederland

Bron: http://www.vaccinvrij.nl/pages/slikken.html

 

Meer informatie over vaccinaties:

Nederlandse Vereniging Kritische Prikken

Postbus 1106, 4700 BC Roosendaal

www.nvkp.nl

http://www.vaccinvrij.nl

Homeopathische begeleiding:

Voor, tijdens en na een vaccinatie kunnen kinderen en volwassenen door homeopaten begeleid worden om de bijwerkingen van de vaccinaties tegen te gaan. Dit gebeurd met zogenoemde nosoden. Deze werken op energetisch nr homeopaten begeleid worden om de bijwerkingen van de vaccinaties tegen te gaan. Dit gebeurd met zogenoemde nosoden. Deze werken op energetisch niveau en helpen het kind zich voor te bereiden op de vaccinaties of de bijwerkingen van vaccinaties tegen te gaan.

Om na te gaan of kinderen sterk zullen gaan reageren op de vaccinaties kunnen ook van tevoren nosoden gegeven worden. Kinderen die hier heftig op reageren doen dit ook op de vaccinaties zelf.

Adressen:

Ned. Organisatie van Klassiek Homeopaten: www.nokh.nl

Ned. Vereniging van Klassiek Homeopaten: www.nvkh.nl

 

vitaal water
vitaal water
vitaal water

14 REACTIES

 1. Goed dat hier open over vaccinaties wordt gesproken.
  Bij mij is het zo dat ik vanuit mijn gevoel al lang wist: als ik met iemand een kind zou willen, zou ik, voordat er ook maar een conceptie kan plaatsvinden, glashelder moeten hebben dat mijn partner ons kind ook niet wil laten vaccineren.
  En zo is het gegaan. Gelukkig prikt hij er ook doorheen 🙂

  Zoon is nu vier. Geen vaccinaties. Ook nooit naar cb geweest.
  Zoveel geklaag gehoord over cb, maar zelden gaat iemand gewoon niet.
  Het is niet verplicht he.

  Een ding staat wel vast: we worden niet eerlijk voorgelicht over de werkingen van vaccinaties en we worden maximaal in angst geprogrammeerd. En angstdenken maakt het moeilijk te voelen.
  Vaccins: schaden doet het sowieso.
  Ik heb vaak als ik een kind zie: hoe was jij geweest als je niet gevaccineerd was?
  Of een heel schoolplein met spelende kinderen.

 2. Ik ben al heeeeel lang met dit onderwerp bezig. Mijn zoontje is nu 3 en een half en ik weet het nog niet. Ik vind het zo’n lastige keuze. Er zijn een aantal gedachtes over dit onderwerp heel constant gebleven gedurende mijn onderzoek, deze zou ik graag met jullie delen en ik zou hier dan ook graag jullie reacties op willen.

  – ik wil liever niet participeren in een maatschappij waarin ziekte iemands verantwoordelijkheid/ schuld is. (Wilma?)

  – de algemene voorlichting omtrent vaccinatie is te eenzijdig en de statistieken kloppen niet bijvoorbeeld doordat causale verbanden tussen vaccinatie en hierdoor opgelopen schade niet altijd kan worden aangetoond. Mensen neigen ernaar deze mogelijke schade niet toe te willen rekenen aan vaccinatie.

  – het lijkt een gevecht tegen de natuur en een onderschatting van de kracht van de natuur. op de lange termijn zal de mens deze strijd verliezen. Angst en de drang alles te willen controleren en alles te willen voorzien (voor zijn- preventie) spelen daarbij een belangrijke factor.

  – Ik geloof in de waarde van het doormaken van sommige kinderziektes. Het kan toch niet voor niets zijn dat iedereen zonder vaccinatie deze ziekte normaal gesproken zou doormaken.

  – Vaccinatie is een goede ontwikkeling maar niet voor iedereen! er moet selectiever worden gevaccineerd. Er moet meer onderzoek komen naar risicogroepen, naar vaccinatie in combinatie met andere factoren zoals medicijngebruik, medische achtergrond, erfelijke belasting etc. Onwetendheid hierover maken vaccineren risicovol!

  Mijn zoontje heeft 2 maanden geleden de bof gehad en was toen flink ziek, lusteloos, hoge koorts en natuurlijk de typische dikke nek. De huisarts herkende het niet als zijnde de bof omdat zij in al die jaren waarschijnlijk nog nooit een geval in haar praktijk heeft gehad. Dit lijkt mij ook gevaarlijk. Dat artsen niet meer weten om te gaan met ‘normale’ kinderziektes. met homeopatische begeleiding, veel liefde en rust hebben is hij er goed doorheen gekomen en heeft hij een flinke sprong in zijn ontwikkeling gemaakt. ik ben blij en trots dat hij dit alvast zelf heeft overwonnen!

  ik ben niet immuun voor de angst die nu wordt aangepraat omtrent de mazelen. Ook ik heb gelezen dat de sterfgevallen aan de mazelen in 1999 kinderen betrof die reeds ziek/ verzwakt waren, hoe erg het ook is wat hen en hun ouders is overkomen. Ik neig er dus naar te denken dat gezonde kinderen mazelen goed zouden kunnen doorstaan. maar hoe weten we zeker dat onze kinderen gezond zijn?

  ik wil graag denken dat mijn zoontje gezond is. Hij is echter wel op de wereld gekomen met een afwijkende blaas en nier waaraan hij ook is geopereerd toen hij 1 maand oud was. Nu heeft hij 1 nier. Ook heeft hij langdurend preventief antibiotica gehad waarvoor hij nu voor een groot deel al resistentie heeft opgebouwd. Maakt dat niet dat hij behoord tot een risicogroep? Wellicht krijgt hij door zijn verzwakte immuunsysteem als gevolg van vaccinatie oorontsteking of iets dergelijks waar hij tegen behandeld moet worden met antibiotica, en wat als het niet meer werkt? In dat geval zou hij beschadigd raken door alle preventieve behandelingen.
  ik neig toch meer te geloven in het herstellen vermogen van het lichaam en ik wil dit niet verstoren.

  Zoals ik aangaf weet ik niet wat ik moet doen. Ik ben echter wel heel blij dat ik mijn zoontje na zijn moeizame start op aarde de tijd heb gegeven op kracht te komen en te herstellen van alle inbreuk op zijn lichaampje. vaccinatie was op dat moment echt niet goed geweest maar er was werkelijk niemand die mij hierover heeft ingelicht! Gevaarlijk vind ik dat.

  Aanvulling, reactie, verschil van mening, interpretatie; Graag!

 3. Een heel moeilijk onderwerp. Ik heb een zoontje van 13 maanden, op het moment ga ik voor het wel inenten voor BMR en daarna ontgiften. Met DTPK heb ik alleen problemen gemerkt in het niet meer willen drinken aan de borst. Maar na een paar dagen was dit ook over. Nu met 13 maanden geef ik nog steeds borstvoeding en ik hoop dat dat hem sterker maakt voor de BMR. Ik heb er erg veel over gelezen, zowel voor als tegen. En ik denk dat het per kind verschillend is en dus ook de keuze van de ouders. Succes voor iedereen die deze beslissing nog moet maken.

 4. Een moeilijk onderwerp. En ook heel afhankelijk van kind tot kind. Ik heb ze na elke prik laten ontgiften. De ene met isomixen de andere met homeopatische druppels. Een aanrader, maar ze kunnen er ziekjes van zijn.

 5. Het is zeker goed om je van tevoren goed te informeren als ouder.
  De keus om op het c.b. alleen de DTP prik te laten geven is niet mogelijk omdat deze daar niet meer gegeven wordt.Mogelijk dat dit dan via de huisarts geregeld kan worden.accin en vaccineren.
  In elk E.K.D.(electronisch kinddossier ) staat de vraag of er een reactie is geweest op de vaccinatie.Dit wordt altijd geregistreerd. Daarnaast krijgen ouders die bij ons het c.b. bezoeken een bladwijzer mee waarop het tel nummer en mailadres van LAREB(onafhankelijk bureau)vermeld staat, met het verzoek om bijwerkingen hier te melden. Dit hoeven ze niet te overleggen met een arts of verpleegkundige.
  Kinkhoest kan je op andere manieren behandelen maar het gevaar is met name de groep erg jonge zuigelingen.Krijgen zij kinkhoest op de leeftijd van 2-3-4 maanden dan krijgen zij ernstige ademhalingsproblemen, waardoor ze aan de beademingsapparatuur komen te liggen met groot risico op blijvende schade.En ook dit komt voor.

  • @wilma,
   @wilma, dank je voor de toelichtende info. Wat je beschrijft klinkt ideaal. Hoeveel CBs doen dat eigenlijk?

   De C.B. waar ik mijn dochter naartoe breng (Nieuw Vennep) heeft mij nog nooit zo’n vladwijzer gegeven, ik was nooit welkom om over mogelijke verschijnselen terug te bellen (“kan erg worden maar doe er niets aan en gaat van zelf weg hoor! een hele nacht doorhuilen kan geen kwaad hoor, dat noemen wij opvoeden mevrouw!”). En als ik het niet vol kon houden met wat er met mijn kindje gebeurde, dan maar de huisarts bellen want “die zal mij meteen teruststellen, hoor”.

   Mijn dochter heeft tot nu toe alle inentingen meegemaakt (ze is inmiddels anderhalf jaar oud). Met heftige verschijnselen na elke ineenting, waarschijnlijk ook omdat ze heel prematuur is geboren en haar afweersysteem niet goed in elkaar zit. Ik werd nog nooit gevraagd of het goed is gegaan na de vorige vaccinatie. Echt nooit. Voordat ik je reactie las had ik niet eens het idee dat er er vragen over staan in de EKD, of dat ze het opvolgen. Ik denk dat ze automatisch hebben ingevuld dat er niets aan de hand is geweest. Kan ik de echte verschijnselen nog ergens aanmelden?

   Ook heb ik kenissen in Haarlem die bewust de beslissing hebben genomen dat ze geen ineentingen willen voor hun kind en liever voor homeopathische middelen gaan mocht het nodig zijn. Ze worden bij elk consultatieafspraak letterlijk aangevallen. Ondanks het feit dat ze vanaf het begin hebben aangegeven dat ze de ineentingen weigeren, komt dit onderwerp steeds weer ter sprake. Ze worden omgeringd door extra personneel van de CB (artsen, assitenten) en ze krijgen weer en weer te horen hoe erg hun beslissing is voor hun kind, en hoe ziek hij zeker gaat worden, en hebben ze er zeker goed over nagedacht, kunnen ze toch niet van mening veranderen, hoe kan iemand zoiets zijn kind aandoen… het gaat zo maar door. Mijn vriendin kon het niet meer tegen en vanaf het 3e afspraak moest haar man ook meegaan ter emotionele ondersteuning. Misschien ben ik te gevoelig maar ik zou dit als buitengewoon onvriendelijk ervaren.

 6. Laten we maar meteen stoppen met alle vaccinaties en overschakelen op homeopatische medicijnen. Kijken wat er dan gebeurt. Altijd streven naar betere medicatie en minder bijwerkingen, maar de allopatische geneesmiddelen zijn nog altijd nodig.

 7. nou ik vraag me oprecht af op vaccineren “achterhaald” is. Een deel waartegen gevaccineerd wordt zijn dodelijke ziektes of brengen blijvend schade aan. Ik zou mijn kinderen het niet graag aandoen dat ze verlamd raken door polio en wat te denken van tentanus en difterie?? Zijn niet bepaald lekkere ziektes waar in andere minder welvarende delen van de wereld gewoon dagelijks mensen aan doodgaan. Nu zal die kans in Nederland niet zo groot zijn met alle hygiene en (heel belangrijk) dat een groot deel van de bevolking ingeent is. Is er in Nederland altijd een kleine minderheid geweest die zich nergens voor wil laten inenten op christelijke gronden, juist deze groep was wel beschermd tegen bijvoorbeeld polio omdat een grote groep mensen eromheen wel ingeent is.

  Door komt bij dat Nederland tegenwoordig in verbinding staat met de hele wereld (schone welvarende maar ook armere minder hygienische delen), we gaan er heen op vakantie en mensen van alle windstreken komen naar Nederland. Voor een vakantie naar Noord-AFrika en het midden-oosten (en dat is heel dichtbij) wordt al geadviseerd een DKTP herhalingsprik te halen plus inenting tegen hepatitus A.

  Dat iemand vraagtekens zet om kinderen al meteen bij de geboorte tegen van alles in te enten (bij wijze van spreken uiteraard, maar 2 maanden is toch heel jong)daar kan ik me wat bij voorstellen en de vraag of ook tegen alle mogelijke ziektes ingeent moet worden daar kan ik me ook wat bij voorstellen. Maar echt als kinderen kinkhoest hebben dat is afschuwelijk voor kinderen en hoe wil je het ooit aan kinderen uitleggen als ze verlamd raken door het polio virus en het was te voorkomen met een simpel prikje, wat ook nog helemaal gratis was???

  • @paula,

   Ik heb gezegd : *deels* achterhaald. Wat wij hebben gedaan is dat we het lijstje zijn afgegaan, en bepaald of het (nu) nodig is om daarvoor te vaccineren. Helaas is mijn geheugen dusdanig slecht dat ik niet specifiek kan aangeven hoe het per vaccinatie item zit.

   Ik kan je alleen maar aanraden om het niet klakkeloos te doen, en je te laten informeren.

   • @Robert, Best Robert, jouw advies om je kind (of jezelf) maar niet gewoon klakkeloos te laten vaccineren, daar zijn we het dan helemaal overeens, dat was eigenlijk ook de strekking van mijn reactie. Zelf ben ik een GROOT voorstander van onze traditionele medische kennis en verworvenheden en onze nieuwe (eigenlijk heel oude) inzichten over lichaam geest ziel en gezondheid te combineren.

    Het lijkt altijd (in beide werelden) of het een of het andere. Vaccinatie programmma’s lijken (ook in mijn ogen) gewoon door te slaan, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Ongetwijfeld is geld dat er te verdienen valt door de farmaceutische industrie een drijvende kracht. Maar ik denk ook dat er een oprecht geloof bij de mensen werkzaam in deze wereld dat zij met hun programma iets goeds doen en dat “alle” ziektes op deze manier opgelost kunnen worden en dan inderdaad blind worden voor de nadelen. Bekenste voorbeeld is denk ik wel de griepvaccinatie programma’s. Zo’n beetje half Nederland is inmiddels “risicogroep” en krijgt de prik (geld geld geld) en we horen steeds meer kritische geluiden (het helpt helemaal niet)

    Maar er lijkt nu ook een totale anti vaccinatie beweging op te staan van mensen die alles alleen op een “natuurlijke” manier willen oplossen. Maar waarom de voordelen en kennis van deze wetenschap totaal overboord gooien??? Pre-vaccinatie tijdperk was het ook niet allemaal niet zo geweldig.

    En ja inderdaad jezelf informeren dat is een hele goede zaak. En wat je dan vaak leest “op je gevoel af gaan” ja inderdaad dat ook, maar god heeft ons niet alleen een gevoel gegeven maar ook een verstand en het is vooral de balans tussen die twee die tot een overwogen keuze komt.

    • @margrieta, ben het grotendeels eens met je.

     Ik heb geen probleem met de reguliere medische wetenschap an sich, al is er meer tussen hemel en aarde. Als het gaat om dit onderwerp zet ik er echter vraagtekens bij, deels om de redenen die jij aangeeft. Dat geeft mij wel de motivatie om er verder naar te kijken.

     Ik denk (idd) dat als hart en hoofd in sync zijn, dit het beste resultaat geeft 🙂

 8. Belangrijk onderwerp vind ik. Ik heb er recent met het onderwerp van vaccinatie te maken gehad i.v.m. ons zoontje.

  Het is inderdaad niet verplicht, al krijg je bij sommige instanties het gevoel dat ze hier wel op aansturen. Wij hebben ons afgevraagd : waarom wél vaccineren?

  De indruk die ik heb gekregen is dat het vaccineren deels achterhaald is en dat het meer schade kan toebrengen dan dat het goed doet (ook langetermijn bijwerkingen).

  Wij hebben er bewust voor gekozen om een jaar te wachten met vaccineren, zodat ons zoontje zelf zijn immuunsysteem kan opbouwen/versterken, zonder kunstmatige verstoringen. Uitstel leek ons een verstandige keuze. Tot op heden naar ons idee een goede keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in