Praktische tips om te 'zien' voorbij fysieke energie

De energetische sluier wordt steeds dunner. Meer en meer mensen worden zich bewust van allerlei energetische verschuivingen in de wereld en in hun omgeving. Misschien voel en ervaar jij ook veranderingen maar weet je niet zo goed wat je “ziet”. Wanneer je de energetische laag, de verbindingen, achter de fysieke energie zou ervaren wordt het gemakkelijker. Hierbij informatie over waarom het lastig is om te “zien”, en praktische tips om het te leren.

Veranderingen van ons zien

Tijdens je opleiding en opvoeding heb je het volgende geleerd: Een boom “is” omdat je haar kunt zien en aanraken, omdat je haar met je menselijke zintuigen kunt waarnemen. Energie op andere bewustzijnslagen, zo werd je vertelt, kan niet worden gezien/aangeraakt en “is” dus niet. Maar momenteel (doordat de sluier steeds dunner wordt) voelen we energie en haar veranderingen op een heel subtiel niveau, ver voorbij onze menselijke waarneming die we gebruiken in ons dagelijks leven. We zien de veranderingen niet, maar we voelen en wéten wel. We voelen energie die we niet kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen.

Dat is het verwarrende: we voelen verschuivingen op energetische lagen van de aarde die voorbij onze gangbare leefwereld reiken. We voelen energetische stromen, verbindingen en wijsheid die boven op ons dagelijks leven lijken te zweven. Kortom we zien de uiterlijke wereld nog wel zoals we haar altijd zagen (onze omgeving, werk, relaties, huis, auto, het bos, enz.) Zij blijft even tastbaar en fysiek aanwezig maar tegelijkertijd voelen we de energie die daar achter ligt. Het is alsof we een nieuwe werkelijkheid “achter” de werkelijkheid van ons dagelijks leven ervaren. We “zien” een laag die we niet goed kunnen duiden maar wel heel goed voelen. Dat maakt het hele veranderingsproces soms zo ongrijpbaar. Ons is immers nooit geleerd om die niet gematerialiseerde energetische laag te zien en daar vinden nou juist de meeste veranderingen plaats.

Maar we kunnen dit wél leren. Daarbij is het belangrijk dat we ons bewust zijn van het feit dat alles wat is, is. Kijk naar de wereld achter de sluier zonder haar te willen verklaren vanuit je rationele, wetenschappelijke denkkader.

 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe kan je jezelf trainen?

– Breng lagere frequenties samen met hogere frequenties om het hogere trillingsniveau van wat je ziet te kunnen ontsluiten. Luister bijvoorbeeld naar muziek/geluid van dolfijnen en walvissen terwijl je kijkt naar wandelende mensen of een specifieke plek. Doordat de frequentie van de muziek zo superieur is zal je op een hele simpele manier de hogere trillingsfrequentie en de verbanden kunnen zien.

– Ga op een rustige plek zitten (in het bos, in je achtertuin/balkon, enz.) en haal rustig adem waarbij je in twee keer inademt door je neus en een één keer uitademt door je mond. Richt vervolgens je blik op een groep bomen, kinderen in de speeltuin, mensen die voorbij fietsen, etc. na verloop van tijd (in het begin zal het wat langer zijn bijvoorbeeld na 20 minuten maar het wordt steeds makkelijker naarmate je deze oefening vaker doet) zal je letterlijk de energetische verbanden en lagen achter het fysieke gaan “zien”. Je kunt voelen /zien hoe de dingen samenkomen, van elkaar afhangen en hoe de energetische interactie is. Je zult niet meer alleen het gematerialiseerde deel van de dingen zien maar ook de lijnen, oorsprong en verschuivingen die er bestaan tussen alles waar je naar kijkt:

 • o Je kunt letterlijk lijnen zien en/of
 • o het gevoel van lijnen ervaren en/of
 • o “zien“ hoe bepaalde dingen dezelfde basiskleur vertonen en/of
 • o voelen hoe energie loopt/stroomt van het ene punt naar het andere punt (of de ene persoon naar de andere persoon) en/of
 • o met je ogen open of dicht het gevoel hebben dat je ogen worden getrokken van het ene punt naar het andere punt en/of
 • o het gevoel hebben dat er energie wordt uitgewisseld of een soort energetische communicatie ontstaat tussen de dingen en mensen waar je naar kijkt en/of
 • o de energetische oorsprong zien van de dingen (bv als je een boom ziet dan voel je de kracht van het zaad waaruit voortkwam, het groeiproces, haar huidige kracht, behoeften, enz. en niet slechts de boom opzich.)

Beetje bij beetje zal je door deze oefeningen ook hogere energielagen en frequenties van grote processen en situaties kunnen doorzien. Bijvoorbeeld: de verschuivingen die tijdens een zonnestorm plaatsvinden, of de veranderingen tijdens het openen van energetische poorten , of de verbanden die er ontstaan in een groep mensen die samen mediteert. Je zult dan niet meer alleen je eigen fysieke veranderingen voelen tijdens dit soort processen en momenten, maar kunnen doorzien wat er op hoger energetisch niveau daadwerkelijk plaatsvindt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

18 REACTIES

 1. prachtig dit artikel. Het past helemaal bij mijn ervaringen van de laatste tijd.Ik gaf het in het begin de uitleg mee van áchter de dingen kijken. Het bewust ervaren van de twee beelden.Hoe je verbonden bent met die beelden .Met je hart of mer neutraal.Ik zou hier veel over kunnen schrijven maar laat dat maar aan anderen over die dat al duidelijker kunnen verwoorden.Mijn ervaring is dat ik door mij echt te verbinden met een persoon of een boom of welk levend wezen of levend iets kennis mag maken met de ziel hiervan.Waardoor de ballast weg valt en enkel de zuiverheid spreekt.

 2. Ik had afgelopen vrijdag ochtend een hele aparte ervaring. Ik reis voor mijn werk met de trein van Dordrecht naar Leiden. Voor mijn gevoel moest ik al bijna in Leiden zijn maar ik was pas bij Schiedam. Ik wist absoluut zeker dat mijn tijdsbesef verschoven was. 'Er zit een rimpeling in de tijd' was mijn eerste gedachte. Later , bij station Den Haag riep de conducteur om dat we bij Heemstede-aerdenhout waren. Ik kreeg een hartverlamming omdat ik dacht dat ik Leiden voorbij was gereden. Iemand die erg gevoelig is, had vergelijkbare ervaring die dag. Zijn er meer mensen of weet iemand wat er gebeurd is?

  • Hoi Merel.
   Je hebt het over verschoven tijdsbesef en rimpeling in de tijd. Je kunt het ook "wegvallen" van de tijd noemen. Ikzelf heb deze ervaringen gehad tijdens langere autoritten woon-werk waarbij ik nogal eens in diepere overdenkingen (als in meditatie) viel. En opeens bleek dat ik op de plaats van bestemming aankwam en me nagenoeg de hele autorit niet meer kon herinneren. Ik ervaar het als een gewoon bestaand fenomeen , temeer daar blijkt dat meerdere mensen soortgelijke ervaringen hebben.
   Begrijp ik het goed dat die conducteur een vergissing maakte, want vanuit Dordrecht gezien is Heemstede-Aerdenhout toch inderdaad voorbij Leiden?

  • ik heb op datzelfde traject soortgelijke ervaringen gehad!!! ook bij station Heemstede-aerdenhout. Het zou interessant zijn om dat eens energetisch te onderzoeken! Wellicht zijn er meer mensen die op dat traject (of een ander treintraject?) iets ‘raars’ hebben meegemaakt in de beleving van tijd/ruimte/afstand. Ben zeer benieuwd!

 3. Mooi om de verschillende reacties te lezen. De energie voorbij het fysieke is naar mijn idee idd niets anders dan een andere dichtheid, de essentie van de dingen/mensen/situaties, enz. Voor velen is het minder makkelijk de verschillende lagen te zien en te integreren in die gevallen kunnen deze oefeningen helpen om te ontwaren. Anderen zien en doorzien van nature. Tot welke categorie iemand ook behoort: geniet van het feit dat wij nu als mens deze processen makkelijker (kunnen) doorzien.

 4. De 'sluier', is niks anders dan onze collectieve blinde vlek voor de werkelijkheid. Het wetenschappelijk ''Dubbelspleet experiment'' van 1927, laat overduidelijk zien, dat er feitelijk alleen maar energie bestaat. Een onmetelijk energieveld waarin zich blijkbaar bewustzijn bevindt. Dit bewustzijn is de 'waarnemer' geweest tijdens ( -en ook sinds) het grootste Dubbelspleet experiment ooit, namelijk de Big-Bang. Het bestaan van 'materie' is niet meer dan een gemeenschappelijke aanname. In wezen bestaat het niet. Einstein zei al, dat de materiele werkelijkheid, eigenlijk nog het meest weg had, van een illusie. Maar dan wel een zeer hardnekkige. Persoonlijk vind ik ''Bewust energieveld'' een van weinig ontzag getuigende aanduiding voor God.

 5. het is toch meer de verschillende energiestromen en verschillende werkelijkheden met elkaar verbinden? Met andere ogen naar de werkelijkheid kijken. Zo ervaar ik het tenminste, maar dan blijft de fysieke werkelijkheid echt de fysieke werkelijkheid. Hoeveel energien ik ook met elkaar verbind en hoeveel werkelijkheden ik ook in het heden ervaar, als ik van de 23e verdieping van een flat afspring, dan is precies uit te rekenen met mijn gewicht en de zwaartekracht met welke snelheid ik het aardoppervlak bereik en dan raakt mijn materie lichaam de materie aarde en sla ik te pletter. Net als ik met een auto tegen een boom aanknal, of nou ja genoeg voorbeelden. De fysieke werkelijkheid IS de fysieke werkelijkheid, dat is waarin we leven, dat is waarin we ervaren, voelen, waarin we zijn. Dat verandert niet.Dat is het grote misverstand me hogere en lagere energie en al dat bladibla. Je met andere werkelijkheden verbinden of een werkelijkheid achter de werkelijkheid zijn, de ene vervangt het andere niet, het voegt iets toe. En dat is echt niet iets van nu, dat is iets wat er gewoon altijd al geweest is, het maakt gewoon onderdeel uit van onze werkelijkheid van het systeem waarin we ons bevinden, dat bestond echt 10 of 100 of 1000 of 10.000 jaar geleden ook al. Dat idee van ja nu zijn speciale tijden enzo, dat is gewoon een ego dingetje, om een verhaaltje te plakken op wat we ervaren. Verdiep je in de geschiedenis, het is gewoon een verschijnsel van alle tijden.

  • Klopt, het principe is van alle tijden maar de invulling en werking van dit principe kan veranderen . Dit is evolutie, in dit geval spirituele evolutie.
   Overigens, naar mijn idee spreekt de schrijfster van dit artikel nergens over "dat het ene het andere vervangt" maar geeft juist aan dat je het ene achter het andere kan waarnemen. Beide zijn dus tegelijk aanwezig.
   En, als het een "verhaaltje" uit ego is dan zijn er enorm veel "verhaaltjes" uit ego op deze site.
   Terwijl diezelfde mensen het juist ook zo vaak hebben over de belangrijkheid en noodzakelijkheid van het loslaten van het ego.
   Een contradictio in terminis ?

 6. Zou het zo kunnen zijn dat in dit jaargetijde, zo rond oktober, november, de energetische sluiers naar de andere wereld ook dunner kunnen zijn?

  • Beste Bettha, het heeft idd ook te maken met het jaargetijde (elke jaar is de sluier rond deze tijd wat dunner), maar ook met de algehele verschuivingen van energie waardoor de andere lagen er iets "dikker" bovenop liggen en dus beter voelbaar zijn. Het is zeker de moeite waard de oefeningen te doen, je zult merken dat je meer kunt "zien". Warme groet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in